• Etusivu
  • Talo

Mitä ihmeen asennuskalusteita?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Päivitetty 20.10.2023
20124_30340.jpg

Sähköistyksessä tarvitaan asennuskalusteita. Mutta mitä ne ovat, mitä niihin kuuluu ja miten tärkeää osaa ne näyttelevät omassa talossa? Lue alta, niin asia selviää.

ABB:n asennuskalustevalikoimasta löytyy vaihtoehto jokaiseen kotiin. Kalusteet on suunniteltu kestämään niin talven pakkaset kuin kesän auringonpaistekin. ABB:llä on kolme erilaista asennuskalustesarjaa, joista valita. Impressivo on tyylikkään pelkistetty sarja, jossa on saatavilla myös näyttävät Carat- peitelevyt. Jussi-sarja on ajattoman tyylikäs ja sopii erinomaisesti suomalaiseen kotiin. Kosti-sarjaa tarvitaan vaativiin kohteisiin ulkotiloissa.

Tyylikäs Impressivo – kodin kaikkiin tiloihin

Näyttävä Impressivo-sarja yhdistää pelkistetyn tyylikkään muotoilun, käytännöllisyyden ja turvallisuuden. Impressivon värit ovat valkoinen, alumiini, harmaa, musta sekä teräs. Uusia raikkaita värejä peitelevyihin ovat punainen, keltainen, sininen, mustaja vihreä. Impressivon hienostunutta valikoimaa ja värejä voi yhdistellä vapaasti. Kalustesarjaa täydentää Carat-peitelevyt. Mallit sopivat erinomaisesti tiloihin, joihin halutaan näyttävyyttä, esimerkiksi olohuoneeseen. Materiaalivaihtoehtoina on maitolasi, musta lasi, pronssi, ruostumaton teräs, kulta ja kromi.
Impressivo-sarjasta löytyvät tuotteet uudisrakentamiseen ja saneeraukseen. Tuotteet soveltuvat sekä kuivaan että kosteaan tilaan uppo- ja pinta-asennuksena. Näin koko kodin sisustuksen voi toteuttaa samalla, yhtenäisellä ilmeellä.
Sarjasta löytyvät valokatkaisijat, pistorasiat, tele-ja datarasiat, KNX-taloautomaatiotuotteet, lattiatermostaatit sekä liiketunnistimet ja kosteusvahdit. Kaikki saman näyttävän designin alla.

Ajaton Jussi-asennuskalustesarja

Konstailemattomasti muotoiltu ja laadukas Jussi-asennuskalustesarja sopii jokaiseen suomalaiseen kotiin. Jussi-sarjan tuotteissa yhdistyy ajaton muotoilu, laaja tuotevalikoima ja asennustapojen joustavuus. Jussi-sarja on erinomainen valinta kuiviin sisätiloihin.
Valkoinen mattapinta on helppo pitää puhtaana. Korkealaatuiset materiaalit kestävät hyvin käyttöä vuodesta toiseen.

Pistorasia LED-valaisimella Jussi- ja Impressivo-kalustesarjoihin

Jussi ja Impressivo-kalustesarjoihin löytyy nyt myös yksiosainen pistorasia, johon on integroitu LED-valaisin. LED-valaisimen valo suuntautuu yhdelle sivulle ja esimerkiksi alaspäin suunnattuna se valaisee pimeään aikaan kulkureitin lisäten turvallisuutta esimerkiksi portaikossa.

20123_29970.jpg

Vaativien olosuhteiden Kosti

Kosti soveltuu asennettavaksi sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin kuten kylpyhuoneisiin, kellarikerroksiin, ullakolle ja ulkorakennuksiin.

Tutustu ABB:n sähköistysratkaisuihin

Nurkka-Jussi kulmiin

Kulma-asennukseen sopiva pistorasia helpottaa käyttöä ja tuo uusia sijoittelumahdollisuuksia keittiön ja kodinhoitohuoneen työtason välitilaan. Pistorasiat voi asentaa sinne, missä niitä eniten tarvitaan ja ne saa kätevästi asennettua kaapiston alle. Kulmaan asennettavan 2-osainen pintakotelon avulla keittiön kaappien alle saa asennettua vaikkapa DigitalRadion tai esimerkiksi tele- ja antennipistorasiat.

Valaistuksen ohjaus säätimillä

Kodin valaistusta voi säätää tilanteen mukaan. Esimerkiksi olohuoneen valaistusta voi muuttaa tunnelmalliseen illanviettoon tai elokuvan katseluun sopivaksi sohvalta nousematta. ABB:n valikoimissa on nykyaikaisia ohjausratkaisuja kiinteistä kytkimistä ja säätimistä aina langattomaan kaukosäätimeen ja KNX-taloautomaatioon.
Mukavuuskytkin yhdistää perinteisen kytkimen ja liiketunnistimen ominaisuudet.
Kaksoissäätimellä ohjataan valaistusta tunnelman ja tarpeen mukaan. Säädin toimii kuten perinteinen painikesäädin, mutta sillä voidaan ohjata kahta eri valaisinryhmää yhdellä säätimellä.

Vahti-Jussi sytyttää ja sammuttaa valot

Vahti-Jussi -liiketunnistimet ohjaavat valaistusta niin sisällä kuin ulkonakin. Sisällä liiketunnistimet ovat käteviä esimerkiksi eteisessä, jolloin sisälle tultaessa valot syttyvät automaattisesti ja toivottavat tervetulleeksi.
Kun ulkovalaistuksessa käytetään liiketunnistimia, valot syttyvät pimeällä automaattisesti pihalla liikuttaessa. Niihin voidaan säätää hämäryystaso, jolloin valot syttyvät. Samalla ne syttyessään paljastavat myös mahdollisesti asiattomat liikkujat pihalla.

iDock täydentää DigitalRadiota

Eikö keittiössä ole tilaa radiolle? Ovatko yöpöydän kelloradion patterit lopussa? Ei hätää. Laadukas DigitalRadio asennetaan siististi seinään.
Pienikokoisessa laitteessa on kahdeksan kanavamuistipaikkaa, ohjelmoitava kello sekä herätysja torkkutoiminto. Kaiutin on suunniteltu nimenomaan radiovastaanotinta varten ja se tarjoaa miellyttävän kuunteluelämyksen. Stereoääni varmistetaan käyttämällä kahta kaiutinta. DigitalRadio on saatavana Impressivon eri väreissä sekä Jussi-sarjaan sopivana. Pienikokoisena se soveltuu moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin kotona. Myös Jussi- ja Impressivo-sarjat täydentyvät uudella iDock-telakalla. Uusi iDock on soitto-, säilytys- ja latauslaite iPod-, iPhone- ja MP3-soittimille.

Kosteusvahti hälyttää, kun vesivahinko yllättää

Sanotaan, että vahinko ei tule kello kaulassa, mutta ainakin vesivahingon voi välttää asentamalla kosteusvahdin samaan tilaan esimerkiksi astianpesukoneen tai lämminvesivaraajan kanssa. Kosteusvahdilla voidaan valvoa niin vettä käyttäviä laitteita ja kodinkoneita kuin myös kiinteistön kaikkia rakenteita, joissa kosteusvahingon vaara on todennäköinen. Kun kosteusvahti havaitsee kosteutta valvottavassa kohteessa, saadaan tästä hälytys laitteeseen kytkettävillä merkinantokojeilla. Kun koneen alla oleva anturi kastuu, hälytys tulee sekä summeriäänenä että valohälytyksenä.

Vikavirtasuojat lisäävät sähköturvallisuutta

Uusissa sähkökeskuksissa on vikavirtasuojakytkimet jo valmiina. Kaikki pistorasiaryhmät on suojattava vikavirtaa vastaan. Remontoitaessa vanhan pistorasian tilalle voi asentaa vikavirtasuojatun pistorasian. Se katkaisee vaarallisen jännitteen eikä käyttäjä ehdi saada vikaantuneesta laitteesta sähköiskua. Sähkölaitteiden käyttö on tällöin turvallista kaikissa tiloissa.

ABB Oy
Talo
sähkötarvikkeet
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

mustat keittiönkaapit ja oranssi välitilan laatta. kuvan alareunassa esillä abb:n asennuskalusteita mustana ja valkoisena
Sähköasennustuotteita keittiöön
Keittiö on kodin sydän. Siellä tapahtuu yksi elintärkeimmistä asioista, syöminen. Syömistä edellyttää ruoan jonkinasteinen valmistaminen. Valmistus edellyttää pistorasioita vahva- ja heikkovirralle, roiskesuojattuja ja kuivien tilojen rasioita. Lisäksi tietysti vaatimuksena on keittiön sisustukseen sopiva tuote.Keittiössä on astianpesukone ja jossain tapauksissa lämminvesivaraajakin. Ne saattavat vuotaa, siksi kosteusvahti pelastaa monta peruuttamatonta vahinkoa tapahtumasta.Ruoanvalmistuksen yhteydessä saattaa musiikki toimia inspiroivana tekijänä. Laskutilaa kuitenkin tässä tilassa on yleensä aina liian vähän. Siksi radion voi integroida seinään.
kesäinen kuva loviisan asuntomessujen talosta villa havet joka on meren rannalla
Käyttäjäkokemus ABB free@home -kotiautomaatiosta
Millaista on asua talossa, jossa on kotiautomaatio? Onko siitä todellista hyötyä ja mitä neuvoja kotiautomaation itselleen asentanut antaisi sitä harkitseville? 2023 Loviisan asuntomessujen kohteessa Villa Havet kotiautomaatiota on nyt koekäytetty jo jonkin aikaa. Villa Havetin perheensä kanssa rakennuttaneen Tomi Lehtosen mielestä tämä on sopivan pituinen aika kerätä käyttökokemuksia ja konfiguroida automaatioasennuksia. Lehtonen kertoo nyt omin sanoin kotiautomaatio kokemuksistaan.
keittiön saarekkeen yläpuolella on kolme kattolamppua
Keittiössä tarvitaan valoa!
Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.
sähkönsininen tausta jossa paljon elektroniikkaa toimistossa ja schneider electricin vihreä logo keskellä
Schneider Electric tuo esiin tulevaisuuden turvaratkaisut FinnSec-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 10.–11.10.
Schneider Electricin messuosastolla pääset tutustumaan ohjelmistoihin ja digitaalisiin palveluihin, jotka tekevät kiinteistöhuollon arjesta helpompaa ja energiaa säästävää.
20233_81266.jpg
Ei se sisustaminen nyt niin vakavaa ole: Kolme ideaa seinälle
Onko kotigalleria jo kuollut? No ei suinkaan. Seinille on ripustettu ja ripustetaan jatkossakin sisustuksellisia elementtejä. Seinien koristelussa ei kuitenkaan kannata takertua pelkkiin tauluihin ja kuviin vaan nyt kannattaa ajatella seinien sisustamista hieman laajemmin. Nyt ei mennä siitä, mistä aita on matalin.
Sähkönjakelu
Ratkaisuja ammattilaisille nousevan sähkönhinnan ongelmiin
Sähkön hinnan noustessa, uusi tilanne vaatii myös suuria ponnisteluja sähkönjakelulaitteiston sekä infran tehokkuudelta ja optimointikyvyltä. Tämä on suuri haaste meille kaikille niin suurissa rakennuksissa kuin kodeissakin. Ratkaisuissa tulee ottaa huomioon myös ilmaston lämpeneminen ja ekologisuus.Suuri osa ratkaisua ovat älykkäät ja energiatehokkuutta edistävät sähkönjakelua tukevat laitteistot ja ohjelmistot, jotka auttavat laskemaan kustannuksia ja madaltamaan hiilidioksidipäästöjä eri sektoreittain. Schneider Electrici tutustuttaa edelläkävijäratkaisuihin niin eri teollisuuden aloille kuin koteihinkin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton