• Etusivu
  • LVI

Huomioi keskuspölynimuri väliseinävaiheessa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö KP-Tekno Oy
Julkaistu 29.02.2012
20076_5523.jpg

Keskuspölynimurin putkiston osia.

Keskuspölynimuri alkaa uudisrakentamisessa olla yhtä yleinen kuin muutkin kodinkoneet. Putkiston asentaminen käy helpoimmin väliseinien rakentamisen yhteydessä.

Imurasioiden sijoittaminen

Keskuspölynimurin runkoputkisto on polypropeeniputkea, joka kestää hyvin keskusyksikön synnyttämän alipaineen. Putkien ulkohalkaisija on 42 mm, muhvin kohdalta 47 mm.

Talon pohjakuvien perusteella suunnitellaan seiniin sijoitettavien imuletkun kytkemiseen tarvittavien imurasioiden optimaalinen sijainti huomioiden imuletkun pituusvaihtoehdot ja rakenteisiin upotettavien pölyputkistojen linjaus.

Imurasioille menevät putket pyritään sijoittamaan onttoihin väliseiniin. Putkisto imurasialta toiselle ja imurasialta keskusyksikölle suositellaan vedettäväksi yläkautta, välikatossa tai ullakolla. Putki voidaan sijoittaa myös valuun. Valuun asennettaessa liitokset tulee teipata ja putki kiinnittää siten, ettei se pääse valun aikana liikkumaan.

Järjestelmään voidaan liittää myös kätevä rikkarasia, joka sijoitetaan joko väliseinään tai kiintokalusteiden sokkeliin. Putkiston tuominen rikkarasialle kannattaa myös huomioida jo väliseinien rakentamisen yhteydessä.
Järjestelmään voidaan liittää myös kätevä rikkarasia, joka sijoitetaan joko väliseinään tai kiintokalusteiden sokkeliin. Putkiston tuominen rikkarasialle kannattaa myös huomioida jo väliseinien rakentamisen yhteydessä.
Rikkarasian asennus on helppoa rasiaan kuuluvan taipuisan letkun ansiosta.
Rikkarasian asennus on helppoa rasiaan kuuluvan taipuisan letkun ansiosta.

Putkiston asennus

Keskuspölynimurin runkoputkisto on polypropeeniputkea, joka kestää hyvin keskusyksikön synnyttämän alipaineen. Putkien ulkohalkaisija on 42 mm, muhvin kohdalta 47 mm.

Putket asennetaan siten, että mutkissa olevat nuolet osoittavat aina keskusyksikölle. Näin vältetään törmäyspinnat imuputkistossa. Putkistovastuksen minimoimiseksi käytetään mahdollisimman vähän mutkia. Mutkissa on hyvä käyttää 45 asteen mutkaa aina kun se on mahdollista. Myös 90 asteen mutka tehdään kahdella 45 asteen mutkalla tai loivalla 90 asteen mutkalla.

Äänenvaimennin liitetään poistoputkistoon mihin kohtaan hyvänsä. Poistoputki johdetaan ulos katolle, seinästä suoraan ulos tai alapohjan (rossipohjan) alle. Poistoputken pään edessä on oltava vapaata tilaa vähintään 20 cm.

Puzer-putkiston osat sopivat tiiviisti toisiinsa ilman työkaluja tai liimaa. Muhviliitoksissa putken osat painetaan toisiinsa kiinni. On tärkeää, että liitokset painetaan pohjaan asti ja että lukitustiiviste on paikoillaan muhvissa. Keskusimurin ohjausvirtapiiri on 24 V:n tasavirtapiiri. Se ei ole vaaraksi ihmisille. Virtajohto voidaan vetää joko vapaana tai "putkittaa" samalla tavoin kuin sähköjohdot.

KP-Tekno Oy
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Sohvan imurointi
Puzer Easy kerrostaloon
Vietämme suurimman osan vuorokaudesta sisätiloissa, joten sisäilman laadulla on erittäin suuri merkitys hyvinvointiimme. Puzer-keskuspölynimuri on kätevä ja tehokas ratkaisu sisäilman laadun parantamiseen. Keskuspölynimuri ei ole alunperin suomalainen keksintö, mutta täällä niiden tuotekehitys on kulkenut pitkin harppauksin eteenpäin. Kehityksen kärkijoukoissa kulkevalla KP-Teknolla on jo viisitoistavuotinen kokemus keskuspölymimurien valmistuksesta. Yrityksen Puzer-mallisto on saavuttanut vankan jalansijan Suomen keskuspölynimurimarkkinoilla, ja Puzerit tunnetaan myös eri puolilla Eurooppaa sekä Japanissa ja Kiinassa.Lisätietoa keskuspölynimureista...Puzer Easyn voit hankkia myös Jäsentukusta...Perinteiset Puzer-keskuspölymimurit soveltuvat käytettäviksi omakoti-, rivi- ynnä muissa pientaloissa, joissa tavallista imuria käytettäessä ongelmaksi muodostuva mikropöly johdetaan poistoilmaputkiston kautta suoraan ulkoilmaan. Uusinta mallia, Puzer Easyä, voidaan käyttää myös kerrostaloissa sijaitsevissa asunnoissa ja toimistotiloissa, koska se ei vaadi imu- eikä poistoilmaputkistoa. Poistoilma johdetaan täysin puhdistettuna siihen tilaan, johon imuri on asennettu.
Perhe yhdessä sohvalla
Puhtaampi koti - mikrohiukkaset pois sisäilmasta
Vietämme päivittäin lähes 90 % ajastamme sisätiloissa. Työpaikoilla on kiinnitetty huomiota sisäilman laatuun jo pitkään, koska sen on todettu vähentävän ihmisten sairastelua ja parantavan työtehoa. Sen sijaan koti-ilman laatu on jäänyt pienemmälle huomiolle homeongelmaisia koteja lukuun ottamatta. Keskuspölynimuri on yksi ratkaisu parantamaan sisäilman laatua ja tekemään kodistasi miellyttävämmän ja terveellisemmän ympäristön.
Tyttö nojaa sohvaan
Keskuspölynimurin toimintaperiaate
Kun käyttäjä liittää letkun imurasiaan, lähtee imurasialta sähköinen viesti keskusyksikölle laitteiston käynnistämistä varten. Keskusyksikkö käynnistyy ja järjestelmän synnyttämä alipaine aiheuttaa imun runkoputkistossa. Keskusyksikkö on toiminnassa niin kauan, kunnes letku irroitetaan imurasiasta. Kehittyneimmät keskuspölynimurit ovat varustettavissa myös kahvakäynnistyksellä.Yhdellä imurasialla jopa sata neliötäImuroidessa käytetään yleisesti 8 metrin pituista kevyttä letkua, joka ylettyy jopa 100 m² kokoisen alueen siivoamiseen. Imurasiat ovat tyylikkään huomaamattomia ja ne suositellaan asennettavaksi käytön kannalta parhaaseen paikkaan noin metrin korkeudelle.
totta vai tarua
Tällaisia kosketusvapaat hanat ovat oikeasti - totuudet myyttien takana
Kosketusvapaat hanat ovat yleistyneet runsaasti. Niitä näkee niin julkisten rakennusten wc-tiloissa kuin myös yhä yleistyvässä määrin kodeissa. Vaikka kosketusvapaat hanat ovatkin tulleet tutummiksi, pyörii niiden ympärillä vielä muutamia myyttejä.Tässä viisi myyttiä ja niihin vastaukset:
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakennan pientalon -sivusto rakennuttajan avuksi
Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirasto on avannut www-sivuilleen pientalorakentajille suunnatun osuuden, jolla kuvataan Helsinkiin toteutettavan pientalohankkeen eri vaiheet pääpiirteissään. Rakennan pientalon -sivusto koostuu kaupungin eri virastojen ja asiantuntijatahojen kotisivuille avautuvista verkkosivulinkeistä, joiden kautta rakennuttaja saa kattavasti tietoa pientalon rakentamisesta aina tontin hankinnasta loppukatselmukseen saakka.
20086_11478.jpg
Juhannuksen taikoja
Kesäpäivän seisauksen tienoille sijoittuvana juhannuksena juhlitaan vuoden lyhintä yötä. Juhannukseen on aina liittynyt samantapaisia uskomuksia kuin pääsiäiseen; noidat, demonit ja muut voimat ovat silloin valloillaan. Viisas osaa suojautua näiltä voimilta ja toisaalta osaa käyttää hyväkseen tietoa maagisista voimista rikkautta tai rakkautta etsiessään. Juhannusyönä nämä salat tosin avautuvat vain niille, jotka malttavat ja osaavat niitä tutkia ja tulkita.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton