• Etusivu
  • Energia

Tulikiven uusi siro Hiisi-takka

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 12.06.2012
20122_29773.jpg

Hiisi 1

Tulikiven uudet Hiisi-tulisijat varaavat pienestä koostaan huolimatta tehokkaasti lämpöä, joka siirtyy huonetilaan miellyttävänä säteilylämpönä. Hiisi on vähäpäästöinen hybriditakka, jonka tulipesässä voidaan polttaa sekä pellettejä että puuta. Hiisi-takasta valmistetaan kahta eri mallia, joissa on vaakauritettu vuolukiviverhoilu. Hiisit tulevat Suomessa myyntiin heinäkuussa 2012.

Energiatehokkaat Hiisi-takat täyttävät tulevaisuuden päästönormit

Hiisi on kooltaan Tulikiven pienin varaava takka, joka soveltuu erityisen hyvin moderniin matalaenergiarakentamiseen. Kamiinoista Hiisi eroaa lämmönvarauskykynsä ansiosta, sillä tulisijan varaava massa luovuttaa lämpöä kamiinoita pitkäkestoisemmin, miellyttävän pehmeänä säteilylämpönä.

– Hiisi-takat ovat hyötysuhteeltaan erinomaisia ja vähäpäästöisiä lämmönlähteitä, jotka alittavat jo nyt maailman tiukimmat vuodelle 2015 asetetut päästönormit. Hiisi-mallit ovat sirosta koostaan huolimatta hybriditakkoja, joten niiden tulipesässä voidaan polttaa sekä pellettejä että puuta ilman lisävarusteita. Se on uutta tämän kokoluokan takoissa, kertoo Tulikiven tuotekehityspäällikkö Jari Sutinen.

Selkeää muotokieltä ja kiehtovaa pintastruktuuria

Provoken muotoilemista Hiisi-takoista tuodaan heinäkuussa 2012 myyntiin kaksi erikokoista, vaakauritetulla vuolukivellä verhoiltua mallia. Vaakauritus antaa Hiisi 1- ja Hiisi 2 -takoille kiehtovan pintastruktuurin, jota voi korostaa esimerkiksi takan ylä- tai alareunaan tai takan taakse asennettavalla valonlähteellä. Uritus myös keventää ja vaalentaa vuolukiven pintaa.

Modernin selkeälinjaisissa takoissa ei ole lainkaan niiden visuaalista ilmettä rikkovia näkyviä ilmanottoaukkoja eikä tuhka- ja nuohousluukkuja. Palamisilma otetaan uudiskohteissa suoraan takan alta ja saneerauskohteissa korvausilmasäleikön kautta huonetilasta. Tuhkahuolto tapahtuu tulipesäluukun kautta ja nuohousluukut on kätketty takan päällyskannen reunimmaisten kivien alle. Seesteisen ilmeen viimeistelee takan pinnan kanssa samaan tasoon asennettu luukku.

Hiisi-takoissa on vakiovarusteena suuri kaksoislasilla varustettu luukku, joka auttaa tasaamaan lämmön siirtymistä huonetilaan. Kahva on integroitu osaksi luukun alareunaa upottamalla se tyylikkäästi luukun pinnan tasoon. Luukussa on helppokäyttöinen ilmanoton säätelyyn perustuva palamisenohjaustoiminto, ja luukun lasin rasterointi kehystää kevyesti näkymää tulipesään.

Hiisi 2
Hiisi 2

Tutustu Hiisi 2 -tulisijaan loma-asuntomessuilla

Tulikivi esittelee useita moderneja sekä perinteisempiä tulisijoja Lappeenrannan Loma-asuntomessuilla Rauhan alueella 25.6. – 8.7.2012.

Kohteissa on esillä Tulikiven Kermansavi-takkauuneja, joiden tyylikäs ilme syntyy selkeistä linjoista ja pelkistetyistä yksityiskohdista.

Tulikiven oma messuosasto on osoitteessa Vipelenpelto 14 (messuosasto 4 / Kimara Anastasia). Tulisijoista messuosastolla ovat esillä muun muassa takkaleivinuuni Noora sekä tyylikäs, uusi Hiisi 2 -hybriditakka.

Tulikivi Oyj
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
201111_28866.jpg
Vetääkö kodissasi?
Ilmanvaihdon tarkoituksena on tuoda asuntoon puhdasta ja raitista korvausilmaa. Kodin sisäilman kuuluu vaihtua kerran kahdessa tunnissa. Ilman vaihtuvuus on määritelty Rakentamismääräyskokoelmassa osassa D2. Ilmanvaihtomääräykset koskevat niin vanhaa kuin uuttakin rakennusta.Yleisimmin ongelmana on, että korvausilmaventtiilit puuttuvat kokonaan. Ongelmia esiintyy varsinkin 1970-80-luvulla rakennetuissa taloissa, jotka ajan tavan mukaan tehtiin tiiviiksi ilman korvausilmaventtiileitä. Energian säästämiseksi myös neuvottiin tiivistämään kaikki raot ja sulkemaan venttiilit. Tämän vuoksi monissa asunnoissa olemassa olevat venttiilit on tukittu tai poistettu käytöstä. Nykyään törmää usein myös siihen, että ilmanvaihtoon liittyvä laitteisto on kytketty pois päältä.Osta venttiilit JäsentukustaOsta suodatinkangas Jäsentukusta
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Työsuhdeasunto
Työsuhdeasunnolla tarkoitetaan työ- ja virkasuhteen perusteella vuokralle annettua asuntoa, jossa vuokranantajana on työnantaja.Työsuhdeasunnon vuokralainen ei saa siirtää vuokrasoikeutta ilman vuokranantajan lupaa. Hän saa kuitenkin käyttää asuntoa perheensä ja lähisukunsa kanssa yhteisenä asuntona ilman vuokranantajan lupaa.Työsuhteen päättymisen jälkeen jatkuvaan vuokrasuhteeseen noudatetaan enintään asumistukilain nojalla vahvistettua paikkakunnalla kohtuulliseksi katsottua tasoa, josta on vuokralaiselle ilmoitettava kirjallisesti.Vuokralaisella on oikeus irtisanoa työsuhdeasunto 14 päivän irtisanomisajalla tai irtisanomisaikaa noudattamatta samanaikaisesti työ- tai virkasuhteen päättymisen kanssa.Vuokranantajalla on oikeus irtisanoa vuokrasopimus työsuhteen päättymisen johdosta. Irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos työ- tai virkasuhde on kestänyt vähintään vuoden ja kolme kuukautta, mikäli työ- tai virkasuhde on kestänyt vähemmän kuin vuoden. Mikäli työsuhde on edellyttänyt asumista määrätyssä kiinteistössä tai huoneistossa, on irtisanomisaika yksi kuukausi.Työntekijän irtisanomisaika on kolme kuukautta, mikäli työsuhde on kestänyt vähintään vuoden ja kun työnantaja on purkanut työsuhteen (muun kuin sairauden vuoksi), työntekijä on irtisanonut työsopimuksen tai purkanut työsopimuksen ilman TSL 8 luvun 1 §:n 2 momentissa tarkoitettua syytä. Muussa tapauksessa irtisanomisaika on yksi kuukausi.Mikäli vuokrasuhde irtisanotaan palvelussuhteen kestäessä, alkaa irtisanomisaika kulua sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä alkaen, jonka aikana palvelussuhteen irtisanomisaika alkaa kulua tai palvelussuhde ilman irtisanomista päättyy. Irtisanomisaika on tuolloin aina vähintään yksi kuukausi.Vuokranantajalla on oikeus osoittaa vaihtoehtoinen asunto irtisanomisajaksi, joka kestää kauemmin kuin työ- tai virkasuhde. Muuttokustannukset tulevat vuokranantajan maksettaviksi.Muuttopäivää voidaan siirtää vain, jos kyseessä on työntekijän sairaus, työkyvyttömyys tai siirtyminen vanhuuseläkkeelle. Kanne on laitettava vireille 14 päivää ennen muuttopäivää.
20087_11931.jpg
5 Honka Fregatti
Näytteilleasettaja: Honkarakenne Oyj Pihasuunnittelija: Marita Wallin / PIHA.SI Loma-asuntomessujen kohde 1Merelliseen ympäristöön kauniisti istuva tummanharmaa Honka Fregatti on rakennettu jykevästä massiivihirrestä, johon on yhdistetty tyylikkäästi kivimateriaalia. Suuri puinen terassi on osin katettu ja se kiertää sekä huvilaa että saunarakennusta. Huvilasta päästään terasseja pitkin rantasaunalle. Viehättävän yksityiskohdan pihalle luo oma, pieni hiekkaranta, jota vehreyttävät pilaritervalepät.Kaunis piha on huoleton hoitaaHonka Fregatin pihan suunnittelusta on vastannut Marita Wallin, jonka tavoitteena oli luoda huolettomaan lomanviettoon sopiva, kestävä ja helppohoitoinen puutarha.Huvilaa ympäröivä piha-alue jakautuu toiminnoiltaan kolmeen osaan. Tilavan terassin ja oman pienen hiekkarannan lisäksi kivetty etupiha ja vehreä nurmikolla varustettu oleskelupiha tarjoavat paikkoja leppoisaan ulkona oleiluun. Autotalli sijoittuu päärakennuksen viereen.Oleskelualueelle on istutettu tuttuja varmoja kasveja, kuten juhannusruusu ja kanukoita. Muutama erimuotoinen puu ja syreeni luovat pihaan hieman näkösuojaa ja kerroksellisuutta. Kesäkukat ja yrtit viihtyvät terassin istutuslaatikoissa, ja koristeheinät keventävät etupihan tunnelmaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton