• Etusivu
  • Rakentaminen

Kastellilta uusi Woodpecker mallisto

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 07.02.2012
20122_29481.jpg

"Inspiraationa luonnonvalo ja sydänpuu"

Markkinajohtaja Kastellin uusi Woodpecker-mallisto tarjoaa vaihtoehtoja erilaisille tonteille ja erilaisiin asumistarpeisiin. Arkkitehdit Petri Ilmarinen ja Jari Haapalahti kertovat malliston idean löytyneen suomalaisesta luonnosta.

- Halusimme luoda helposti lähestyttävän, sympaattisen sekä nykyaikaisen talomalliston, jonka kodit sopeutuvat erilaisille tonteille ja erilaisiin tarpeisiin, kertovat arkkitehdit Jari Haapalahti ja Petri Ilmarinen. Se tarkoittaa malliston monipuolisuutta, jolloin jokaisen tontin parhaat puolet voidaan hyödyntää. –Woodpecker-kodeissa esimerkiksi auringon suoma valo ja lämpö voidaan hyödyntää asumisviihtyisyyden ja energiatalouden kannalta optimaalisesti, Jari Haapalahti kertoo.

Avoinna auringolle

Uuden kodin suunnittelussa tärkeä lähtökohta on rakennuspaikan ominaisuuksien huomioiminen ja hyödyntäminen. Esimerkiksi tontin koko, maaston muodot ja peitteisyys, ilmansuunnat, tontille sisäänajo sekä naapuritalojen sijoittuminen vaikuttavat ratkaisevasti siihen millainen koti rakennuspaikalle sopii. Uusi Woodpecker-mallisto on jaettu E- ja T -malleihin sen mukaan mihin osaan tonttia talo on suunniteltu rakennettavaksi. Ideana on, että oleskelutilojen suuret ikkunat suuntautuvat etelä-länsi suuntaan tuoden sisälle runsaasti luonnonvaloa. Woodpecker E-mallit on suunniteltu sijoitettavaksi tontin etuosaan, jolloin oleskelupiha avautuu suojaisasti etelän ja lännen suunnalle. Tontin takaosaan sijoitettavaksi sopii parhaiten Woodpeckerin T-mallin kodit, jolloin kadun ja tien välisestä etupuolen pihasta muodostuu talon aurinkoisempi puoli.

Runsas luonnonvalo on kodin hienoin sisustuselementti

Woodpecker-kotien oleskelutilojen korkeat ikkunat avautuvat auringon suuntaan antaen valoa ja viihtyisyyttä kotiin ympäri vuoden. Olohuoneen korotettu katto luo myöskin avaruutta yhteisiin tiloihin. Kaikissa Woodpecker-malleissa olohuoneen osalta katto on avoinna ylös saakka, jolloin yläkerran aulaparvelta avautuu tyylikkäät näkymät alakertaan ja suurten ikkunoiden välityksellä oleskelupihalle saakka. Kastellin tavalla rakennettaessa näyttävätkin huonetilat ovat helppoja ja edullisia toteuttaa.

Valitse koti auringon puolelta – tutustu erilaisiin Woodpecker-malleihin nyt netissä ja tilaa uusi esite!

Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
20111_24169.jpg
Tulikiven uutuutena takka-haudutusuuni Norva
Takka-haudutusuuni Norva tarvitsee vain takkatulen. Haudutusuuni lämpiää takkaan sytytetyn tulen voimalla. Hauduttamalla voi tehdä monenlaisia ruokia tai haudutusuunia voi käyttää ruoan lämpimänä pitämiseen. Selkeälinjaisen Norvan haudutusuuni on päällystetty kaakeleilla, jotka on helppo pitää puhtaana.
20125_30922.jpg
Pihakivien hoito- ja kunnossapito
Ruduksen pihakivet ja -laatat valmistetaan korkealaatuisesta betonista. Säännöllinen lehtien ja roskien harjaus sekä silloin tällöin tehty vesipesu pitävät kiveykset siistinä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Seminaari Sisäilmapaja3
Sisäilmapaja 3 on Sisäilmayhdistyksen, Forssan kaupungin, Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymän ja LounaPlussan järjestämä maksuton seminaari.Järjestelyissä on mukana Kosteus- ja hometalkoot ja Sosiaali- ja terveysministeriö.Tapahtuma järjestetään Hotelli Rantasipissä, Saarelankatu 12, 30100 Forssa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton