• Etusivu
  • Talo

Perustusten veden- ja radoneristämisjärjestelmä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Päivitetty 28.08.2012
20122_29397.jpg

Maaperän kosteus, sulamisvedet ja sadevesi ovat esimerkkejä kosteudesta, jolle sokkeli on jatkuvasti alttiina. Siksi on tärkeää eristää sokkeli ulkoapäin tulevalta kosteudelta. Kun rakennat uutta taloa tai kunnostat vanhaa, varmista, että kaikki rakenteissa oleva ja niihin ajan myötä muodostuva kosteus pääsee poistumaan vahinkoa aiheuttamatta. Samalla turvaat itsellesi miellyttävän, viihtyisän ja terveellisen asuinilman.

20122_29398.jpg

Universal eristää ja kuivattaa sokkelin

Icopal Universal on vesitiivis ja luonnonystävällinen polypropyleenilevy, joka estää kosteuden tunkeutumisen sokkeliin. Samalla sen nystyräkuviointi jättää levyn ja seinän väliin riittävän ilmaraon, jonka ansiosta mahdollinen kosteus tiivistyy levyyn ja valuu sitä pitkin alas salaojiin. Materiaali on joustavaa ja se kestää suurimmankin maanpaineen. Asennus sujuu myös alhaisissa lämpötiloissa. Ainutlaatuinen urakuviointi helpottaa levyn leikkaamista sekä muotoilemista kulmissa ja reunoissa.

Universal-eristejärjestelmälle on myönnetty VTT:n sertifikaatti numero 170/02.

20122_29399.jpg

Asennustarvikkeet

Universal-järjestelmän kattavaan tarvikevalikoimaan kuuluu yläreunan peitelista, tulpalliset naulat betoni- ja harkkoperustuksille sekä erilliset tulpat poraproppuja ja naulaimia varten. Tulpat on muotoiltu levyn nystyröihin sopiviksi. Lisäksi järjestelmään kuuluu Radon/SokkeliPolar hitsattava kumibitumikermi sokkelin ja anturan yhtymäkohtaan.

Fonda Geoplex -salaojalevy

Fonda Geoplex 10 –salaojalevyä käytetään pihakansirakenteiden salaojituskerroksena sekä perusmuureissa. Tuotteen erinomaisen puristuslujuuden ansiosta veden virtausnopeus säilyy aina moitteettomana. Geoplex 10 –salaojalevy suojaa vedeneristyskermiä myös mekaaniselta rasitukselta.

Geoplex 10 -levy johtaa pinta- tai pohjaveden hallitusti salaojaputkeen tai pihakansirakenteissa salaojakaivoon. Vesi ohjautuu levyn vesitiivistä muoviosaa pitkin pois, joten vain pieni määrä vettä pääsee kosketukseen varsinaisen vedeneristeen kanssa. Samalla Geoplex 10 suojaa vedeneristystä mekaanisilta vaurioilta.

Levyn puristuslujuus on erittäin suuri johtuen nystyrälevyn kolmikerrosrakenteesta ja nystyröiden rakenteesta. Näin ollen levyn salaojitusominaisuudet säilyvät hyvin myös rasituksen alaisena.

Levyn pintaan hitsattu suodatinkangas erottaa mahdollisen maa-aineksen estäen levyn tukkeutumisen. Suodatinkankaan lujan kiinnityksen ansiosta se ei liu’u tai kuoriudu helposti irti levyn pinnasta ajan saatossakaan.

Geoplex 10 kestää maassa normaalisti esiintyvän kemiallisen rasituksen. Levy on helppo työstää myös matalissa lämpötiloissa.

20128_31967.jpg
20128_31968.jpg

Asennus

Geoplex 10 -levyä voidaan käyttää sekä vaaka- että pystysuuntaisesti asennettuna. Pihakansissa tai vastaavissa levy asennetaan vedeneristeen päälle ennen lämmöneristettä. Vaakasuuntaisesti asennettaessa suodatinkangas tulee ylöspäin. Pystysuuntaisesti esimerkiksi perusmuuriin asennettaessa suodatinkangas tulee ulospäin.

Levyt voidaan asentaa 60 mm limittäin siten, että kuitukangas peittää liitoskohdan. Hyötyleveys on tällöin 1,94 m. Vaihtoehtoisesti nystyrälevyt voidaan asentaa puskuun ja taittaa ylimääräinen suodatinkangaskaista (leveys 10 cm) limityskohdan päälle. Hyötyleveys on tällöin 2 m.

Avaimet käteen -kattoremontti taipidennä kattosi ikää pinnoituksella

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Icopal Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200611_1147.jpg
Tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua, muttei vettä eikä lunta. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin, ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.
20099_18869.jpg
Hallittu sadevesijärjestelmä
Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu Plastisol-muovipinnoitteella. Sadettaressa yhdistyvät teräksen ja muovin parhaat puolet ja se kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Siksi Sadettarelle annetaan kymmenen vuoden takuu!
20072_3487.jpg
Aluskate pidentää kattosi ikää
Varsinainen katemateriaali suojaa kattorakenteita sateelta ja lumelta – mutta kosteuden varsinainen pysäyttäjä on katteen alle asennettava aluskate. Katteen alle pääsee aina kosteutta. Tuiskuava lumi löytää tiensä esimerkiksi tiilikatteen alle ja kondensoituva kosteus pääsee kattorakenteisiin, ellei aluskate sitä pysäytä. Aluskatteen laatuun kannattaa panostaa – muutaman kymmenen euron säästö aluskatevalinnassa ei kannata. Laadukas aluskate on halpa vakuutus katollesi!
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asta-Rakentaja 2008 -messut pidetään Tampereella 15.-17. helmikuuta
Luvassa on monipuolinen katsaus rakentamiseen ja asumiseenUusi Asta-Rakentaja 2008 -messutapahtuma järjestetään 15.-17. helmikuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Asta-Rakentaja -messut järjestää Tampereen Messut Oy yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa. Messujen ohjelmatarjonnasta on muotoutumassa monipuolinen kattaus. Perjantaina ohjelma suunnataan erityisesti ammattilaisille ja viikonloppuna rakentamisesta, remontoinnista ja asumisesta kiinnostuneelle suurelle yleisölle. Lauantaina ja sunnuntaina messuilla nähdään myös Remontti-Reiska ja Apumies-Ari.
20087_12088.jpg
Raiski on tyytyväinen Eilaan
Tangokuningas Antti Raiskin takkauuni suunniteltiin yksilöllisesti Tulikiven Uuniräätäli-ohjelmalla. Lähtökohtana oli tyylikäs ja ajaton Eila-takkauuni, jonka ilme ja mitoitus sovitettiin sille varattuun tilaan Raiskin upouudessa omakotitalossa, joka valmistuu Länsi-Uudellemaalle. Vantaan Tulikivi-studion Timo Majasalmi kävi varmistamassa vielä, että asennus oli sujunut hyvin ja kaikki muukin toimitukseen sisältyvä olisi sovitulla tavalla kunnossa.
201111_28550.jpg
Työturvallisuuskortin tarpeessa?
TTS järjestää muun muassa erilaisia korttikoulutuksia, lyhytkursseja sekä pidempiä ammattitutkintoja. Tällä hetkellä voit ilmoittautua muun muassa työturvallisuuskorttikoulutukseen tai asbestityökurssille. Työturvallisuuskortti vaaditaan useilla työmailla. Työturvallisuuskortti ei ole pakollinen, mutta silti sitä useilla työmailla edellytetään. Kortin voi suorittaa tiiviillä lyhytkurssilla, jonka päätteeksi opiskelijan tiedot testataan.Tutustu koulutuskalenteriin

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton