• Etusivu
  • Talo

Katepal-bitumikatteet uusille ja vanhoille katoille

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.01.2012
20121_29218.jpg

Katepal SuperRocky Punainen.

Katepal Oy on Suomen johtava bitumisten kateaineiden ja bitumituotteiden valmistaja. Se on perustettu vuonna 1949. Tuotantolaitokset sijaitsevat Lempäälässä, Tampereen naapurissa. Päätuoteryhmiä ovat SBS-kumibitumipohjaiset rullatavarat, kattolaatat, sivelyaineet ja pakattu bitumi.

Tuotteet ovat eurooppalaisten harmonisoitujen tuotestandardien mukaisesti CE-merkittyjä. Katepal-tuotteilla on lisäksi Kattoliiton tuoteluokituksen mukainen VTT:n sertifikaatti, Tiehallinnon tuotehyväksyntä sekä useiden vientimaiden tyyppihyväksynnät. Katepal Oy noudattaa sertifioitua ISO 9001 -laatujärjestelmää. Ympäristöasiat huomioimme kaikessa toiminnassamme.

Katepal Oy:n jatkuva tuotekehitys on suuntautunut katteiden kestävyyden ja käyttäjäystävällisyyden lisäämiseen. Perinteisistä "kattohuovista" on tullut nykyaikaisia kumibitumikermejä ja kattolaattoja, joissa yhdistyvät asennuksen helppous, upea ulkonäkö ja pitkäaikaiskestävyys.

Lue lisää bitumikatteista

Kumibitumikate

KATEPAL -kumibitumikate muodostuu yhdestä tai useammasta kumibitumikermistä. Kumibitumikermit on valmistettu styreeni- butadieeni -styreeni (SBS) -elastomeerista ja bitumista sekä tukikerroksena käytettävästä polyesteri- tai lasihuovasta. Kermin kosteutta eristävä aine ratkaisee, säilyykö kate vesitiiviinä kovista rasituksista huolimatta. Venyvyytensä ja elastisuutensa ansiosta SBS -kumibitumi kestää suuria liikerasituksia hyvinkin alhaisissa lämpötiloissa. Tässä suhteessa se on ylivoimainen muihin bitumipohjaisiin eristysaineisiin (puhallettu bitumi ja APP -muovibitumi) nähden. Juuri hyvien kylmäjoustavuusominaisuuksien puuttuminen on aiheuttanut suuria ongelmia Suomen tasakatoilla.

Katepal SuperJazzy Ruskea.
Katepal SuperJazzy Ruskea.

Katepal-kattolaatat

Katepal-kattolaatoissa yhdistyvät kiven kestävyys sekä bitumin tiiviys ja erinomaiset jousto-ominaisuudet. Kaikki saumakohdat peittyvät limityksen ansiosta, joten katto on vedenpitävä myös naulaus- ja saumakohdista. Kestävyyttä on myös se, että laatan pinta ei kuoriudu eikä ruostu. Karhean kivisirotepinnan päälle kertynyt lumi ja jää pysyvät talvisin katolla eivätkä putoa kulkuväylille tai istutusten päälle. Sateen sattuessa ja kovallakin tuulella kattolaatta on miellyttävän hiljainen.

Kattourakointi Katepal-tuotteilla

Katot ja niiden asennus ovat rakentamisessa tärkeä, erikoisosaamista vaativa osa-alue. Loivien bitumikatteiden asennuksessa käytettävät työmenetelmät edellyttävätkin tekijältään erityislupaa, voimassaolevaa Katto- ja vedeneristystöiden tulityökorttia. Siksi Katepal-bitumikatteiden asennuksesta vastaavatkin yksityiset kattourakoitsijat, Katepal-Kattajat, alansa parhaat ammattilaiset, joiden toiminta kattaa koko Suomen.

Lisätietoa bitumikatteista

Katepal-kattolaatat asentaa ammattilainen.
Katepal-kattolaatat asentaa ammattilainen.

Katepal Oy

Katepalintie 15

37501 LEMPÄÄLÄ

www.katepal.fi

20121_29224.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77708.jpg
Maailman ensimmäiset merien muoviroskasta valmistetut sähkökalusteet
Olet varmasti nähnyt videoita somessa verkkoihin jääneistä merieläimistä. Surullista! Joka vuosi kalastusaluksilta katoaa noin 25 000 kalastusverkkoa tai niitä poistetaan käytöstä kulumisen takia. Tästä määrästä syntyy vuosittain noin 164 000 tonnia muovijätettä meriin (World Animal Protection). Kiertotaloudesta kiinnostuneet ottavat varmasti avosylin vastaan esimerkiksi näistä haamuverkoista ja muuten läjitykseen päätyvästä kalaverkkojätteestä tehdyt uusiotuotteet.
20219_72289.jpg
Uusi akkukäyttöinen märkä-kuivaimuri testissä
Koekäytössä ollut akkuimuri osoittautui heti korvaamattomaksi apulaiseksi. Verstaassa, veneellä ja keittiössä imuri tekee juuri sen minkä lupaa: siivoaa niin märän kuin kuivan sotkun.
Kauniin kukkulamaiseman päälle on piirretty talon hahmotelma
Onnistunut hanke
Omakotitalon tai huvilan rakentaminen lyhyen kaavan mukaan: on tarve ja tahtotila, rahoitus on kunnossa, ostetaan tontti, valitaan toteutustapa, hoidetaan luvat, rakennetaan ja muutetaan asumaan.
20163_45524.jpg
Pitkäikäinen katto vaatii kunnollisen aluskatteen
Aluskatteen tehtävänä on estää veden, lumen sekä roskien pääsy kattorakenteisiin. Siinä on oltava UV-suojaus ja sen on oltava vahva, sillä aluskatteen on kestettävä sekä asennuksen että käytön aikaiset rasitukset. Kunnon aluskatteella on vähintään yhtä pitkä käyttöikä kuin varsinaisella katemateriaalillakin.
20115_26332.jpg
Sähkökeskus
Omakotitalojen sähköistyksessä sekä sähkökeskusten hankinnassa on tulevien asukkaiden rooli merkittävä, koska silloin tehdään päätöksiä sähköistyksen toimivuudesta rakennusaikana sekä asumisen aikana. Näihin haasteisiin ABB:n kotimaiset mittaus- ja ryhmäkeskukset tarjoavat rakentajalle kattavat ja laadukkaat keskusvaihtoehdot.Näpsä-keskukset rakentamisen eri vaiheisiinMittauskeskussarjasta NäpsäPlus löytyy runsaasti eri vaihtoehtoja keskuksille sekä asennustavoille. Keskukset voidaan sijoittaa vaihtoehtoisesti joko maahan, ulkoseinälle tai pylvääseen.NäpsäPlus -mittauskeskukset on varustettu pistorasioilla, joista saa heti sähköliittymän mukaista sähköä jo työmaakäyttöön. Näin saadaan säästöä sähkön hinnassa eikä rakentajan tarvitse vuokrata erillistä työmaakeskusta. Ulos asennettuna mittauskeskuksesta on myös vaivatonta rakentaa lisärakennusten ja ulkovalaistusten sähköistykset.NäpsäPlus on erinomainen valinta myös ukkosherkille alueille, koska keskuksessa on valmiina paikat ylijännitesuojille. Näillä saadaan tehokas suoja salamaniskuilta.NäpsäPro -sisämittaus- ja ryhmäkeskukset on suunniteltu tämän päivän vaatimuksiin. Keskusten suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota asennettavuuteen sekä datatilojen riittävyyteen. Tuloksena on keskus, joka on suurempi sisältä kuin päältä, koska kaapelointitilat jäävät seinän sisään ja vain seinäverhoilun päälle kiinnitettävä ovi jää näkyviin. NäpsäPro -keskukset voidaan asentaa myös pintaan seinäverhoilun päälle.
20114_25587.jpg
1. Kantovesi, EI viemäriä ja kuivakäymälä
Kantovedellä tarkoitetaan tilannetta, jossa vesi kannetaan tai pumpataan käsin kiinteistölle. Jos kiinteistössä ei ole ollenkaan viemäriä, nämä vähäiset pesuvedet voidaan kaataa suoraan maahan. Mikäli viemäri rakennuksessa on, jätevesien vähäisen määrän takia ne voidaan johtaa puhdistamatta maaperään, esim. yksinkertaiseen imeytyskuoppaan tai sorapesään.WC:nä toimii Puucee tai kuivakäymälä, joissa ei käytetä vettä.Kantovedeksi voidaan luokitella myös pumpun avulla siirrettävä vesi, jota lämmitetään saunan padassa ja varsinainen veden annostelu tapahtuu pääosin napolla, vadeilla ja ämpäreillä. Suihkua tai lämminvesivaraajaa ei ole.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton