• Etusivu
  • Rakentaminen

Rudus Vihreä betoni pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 17.02.2018
201111_28692.jpg

Rudus pystyy toimittamaan betoneita, joiden hiilijalanjälki on 20-50 % perinteisiä betoneita pienempi.

Kestävä rakentaminen tuottaa pitkäikäisiä energia- ja ympäristötehokkaita rakennuksia ja rakenteita ja torjuu näin ilmastonmuutosta. Rudus Oy vastaa alan haasteisiin lanseeraamalla ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavan betonilaadun, Rudus Vihreä betoni.

- Ihmisten ympäristötietoisuus on kasvanut ja lisääntyy koko ajan. Nyt ollaan kiinnostuneita mahdollisuudesta vaikuttaa pienempään hiilijalanjälkeen, toteaa Ruduksen toimitusjohtaja Lauri Kivekäs. Rudus Vihreä betoni tarkoittaa, että yhtiömme pystyy nyt asiakkaan niin halutessa toimittamaan betonilaatuja, joiden tuotannosta aiheutuva hiilijalanjälki on 20-50% perinteisiä betoneita pienempi.

Lue lisää Ruduksen tuotteista

Koko Ruduksen toimintapa tukee ympäristöstä huolehtimista

Kehittyneen betoniteknologian lisäksi Rudus Vihreä betoni tarkoittaa myös monia hiilijalanjäljen muodostumiseen liittyviä toiminnallisia asioita yhtiössä. -Sen lisäksi, että minimoimme betonin valmistuksessa syntyvät hiilidioksidipäästöt, yhtiöllämme on kestävää kehitystä vahvistava koko rakentamisen ketju raaka-ainetoimituksista aina betonin kierrätykseen asti. Lisäksi mm. laaja toimipisteverkostomme minimoi kuljetuksista aiheutuvat päästöt, Kivekäs jatkaa.

Tuotteet suunnitellaan kohdekohtaisesti

Rudus Vihreä betoni -laadut suunnitellaan aina kohdekohtaisesti yhteistyössä suunnittelijan, rakennuttajan ja urakoitsijan kanssa vastaamaan asiakkaan tarpeita. Ruduksen asiantuntijana näissä vähähiilisissä hankkeissa on kehityspäällikkö Vesa Anttila. Vähähiilisten betoneiden valmistamiseen on valmius kaikissa Ruduksen alueyksiköissä ympäri Suomea.

Rudus Oy (Maisematuotteet)
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20169_47404.jpg
Vanhan hirsirunkoisen talon yläkerta valmistuu nopealla tahdilla
Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.
20194_57526.jpg
Puutteellisesti toimivat jätevesijärjestelmät ehtii vielä kunnostaa
Haja-asutusalueen kiinteistöjen puutteellisesti toimivat jätevesijärjestelmät ehtii vielä saada kuntoon 31.10.2019 mennessä pohjavesialueella ja sadan metrin säteellä lähimmästä vesistöstä. Näillä alueilla jätevesien käsittelyä on tehostettu noin kolmasosassa vakituisesti asutetuista kiinteistöistä, ja jätevesiremonttia tarvitsee noin 42 000 asuntoa. Mökkien osalta tilanne on toinen. Huonosti käsiteltyjen jätevesien päästöt ovat moninkertaiset verrattuna asianmukaisesti käsiteltyjen jätevesien päästöihin.Jätevesien käsittelyn lainsäädäntöä kohtuullistettiin merkittävästi vuonna 2017. Määräaika 31.10.2019 koskee vain pohjavesialueilla ja alle 100 metriä rannasta sijaitsevia kiinteistöjä, missä jätevedet voivat rehevöittää ja liata lähi- ja kaivovesiä merkittävästi. Haja-asutusalueen vakituisista asunnoista alle 15 prosenttia sijaitsee näillä alueilla.Suomen noin puolesta miljoonasta kesämökistä yli puolet sijaitsee pohjavesialueella tai sadan metrin säteellä vesistöstä. Huomattavalla osalla mökeistä on kuitenkin käytössä kuivakäymälä, joten ympäristöä pilaavia jätevesiä ei synny. Arviolta 56 000 mökin jätevesien käsittelyä täytyy tehostaa jollakin tavalla 31.10.2019 mennessä.Piirros 1: Miten jätevesien käsittely vaikuttaa päästöihin (jpg)Piirros 2: Miten jätevesien käsittely vaikuttaa päästöihin (jpg)
20098_17880.jpg
Aluskate - vain välttämätön paha?
Aluskatteen tarpeesta ja tärkeydestä ollaan montaa mieltä. Monille se on vain välttämätön paha, ja pakollinen kuluerä, josta halutaan säästää. Siksipä helposti tulee valittua se halvin muovikalvo mitä kaupasta löytyy. "Eihän se edes näy mihinkään sen jälkeen, kun vesikate on asennettu!" "Sehän on vain rakennusaikainen suoja, eikö kevytpressukin riittäisi?"Totuus on kuitenkin toinen: aluskatteella on useita tärkeitä tehtäviä. Ensinnäkin se ohjaa vesikaton raoista tai vauriokohdista läpi pääsevän kosteuden turvallisesti pois rakennuksesta. Toiseksi se huolehtii asuintiloista tulevan kondensoituvan vesihöyryn poistosta alusrakenteita ja lämmöneristeitä kastelematta. Lisäksi aluskate toimii rakennusaikaisena suojana, mutta vain väliaikaisesti. Vesikate suositellaan aina asennettavaksi mahdollisimman pian rakennuksen päälle.Lisätietoa Icopalin aluskatteista...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton