• Etusivu
  • Rakentaminen

TTS auttaa rakentamisen haasteissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Julkaistu 08.11.2011
201111_28550.jpg

Kattotöitä tehdessä on työturvallisuusasioiden syytä olla hallussa.

TTS järjestää muun muassa erilaisia korttikoulutuksia, lyhytkursseja sekä pidempiä ammattitutkintoja. Tällä hetkellä voit ilmoittautua muun muassa työturvallisuuskorttikoulutukseen tai asbestityökurssille. Työturvallisuuskortti vaaditaan useilla työmailla. Työturvallisuuskortti ei ole pakollinen, mutta silti sitä useilla työmailla edellytetään. Kortin voi suorittaa tiiviillä lyhytkurssilla, jonka päätteeksi opiskelijan tiedot testataan.

Tutustu koulutuskalenteriin

Työturvallisuuskortti, rakennusalapainotteinen

Kesto: 1 päivä

Kuvaus:

Kohderyhmä
Työturvallisuuskortti on kehitetty yhteisten työpaikkojen työturvallisuuden parantamiseksi. Työturvallisuuskortin käyttöönotto on vapaaehtoista, mutta useat tilaajayritykset edellyttävät alihankkijoidensa työntekijöiltä työturvallisuuskortin.

Tavoite
Työturvallisuuskorttikäytännön tavoitteena on
- parantaa käytännön yhteistoimintaa yhteisillä työpaikoilla tilaaja- ja toimittajayritysten välillä
- tukea työnopastusta yhteisillä työpaikoilla
- antaa perustietoa työsuojelusta
- vähentää eri tilaajien antamaa päällekkäistä koulutusta
- herättää työpaikoilla kiinnostusta ja motivaatiota oman henkilöstön työturvallisuusosaamiseen
- pyrkiä vähentämään työtapaturmia ja vaaratilanteita

Sisältö
Työturvallisuuden kehittämiseksi teollisuuden yhteisillä työpaikoilla on kehitetty valtakunnallinen menettelytapa, josta käytetään nimitystä työturvallisuuskorttikoulutus. Menetelmän kehitystyöhön on teollisuusyritysten lisäksi osallistunut työmarkkinajärjestöjen, vakuutusalan ja koulutusorganisaatioiden edustajia. Koulutus sisältää koulutusaineiston, yhden päivän kurssin, kirjallisen kokeen ja työturvallisuuskortin. Käytäntö astui voimaan teollisuudessa vuoden 2003 alusta.

Kortin voimassaoloaika
Työturvallisuuskortti on voimassa viisi vuotta.

Asbestityöt

Kesto: Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen mukaan suunniteltu koulutus kestää 2,5 päivää + näytön, josta annetaan erillinen todistus.

Kuvaus:

Kohderyhmä
Koulutukseen voivat hakeutua rakennuksilla työskentelevät, purkutöitä tekevät työntekijät ja työnjohtajat. Valtioneuvoston päätös asbestityöstä edellyttää, että asbestipurkutyötä suorittavalla työnantajalla on työsuojeluviranomaisten valtuutus ko. työhön. Edellytyksenä valtuutuksen myöntämiselle on mm. että työnantaja käyttää asbestipurkutyöhön koulutettua työnjohtoa ja työntekijöitä, käyttää purkutyössä työsuojeluviranomaisten hyväksymiä laitteita ja työmenetelmiä ja noudattaa asbestipurkutyössä työsuojeluviranomaisten vahvistamia turvallisuusmääräyksiä.

Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset tiedot ja taidot, että hän pystyy tekemään asbestipurkutyötä turvallisesti ja työsuojeluviranomaisten hyväksymällä tavalla.

Koulutuksen sisältö
- Asbestia sisältävät materiaalit
- Asbestipölyn aiheuttamat terveydelliset haitat
- Asbestia koskeva lainsäädäntö
- Asbestityömaan valmistelevat työt
- Jätteiden käsittely
- Työmaavalvonta ja hallinto
- Suunnitteluharjoitus
- Suojalaitteet ja niiden käyttö
- Käytännön tietoa asbestinpoistosta
- Suojausten rakentaminen
- Asbestinpoistoharjoitus
- Kohdepoistoharjoitus

TTS-Kehitys Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
Seinän tasoitus
Koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS:n toiminta-ajatuksena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.TTS:n monipuolinen koulutustarjonta palvelee sekä yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa räätälöityä henkilöstökoulutusta. TTS kouluttaa noin 200 henkilön voimin vuosittain yli 7000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi vaativiin tehtäviin asiakasyrityksissämme.Lisää TTS koulutuksesta..
20081_7896.jpg
Tiilikatto - talosi viides julkisivu
Katto on rakennuksen viides julkisivu, joten oikeaan osunut materiaalivalinta on erittäin tärkeä paitsi koko talon rakennusteknisen toimivuuden ja kestävyyden, myös sen arkkitehtuurin kannalta. Luonnonläheinen tiilikatto sulautuu rauhallisesti maisemaan ja talon arkkitehtuuriin.Savi- ja betonikattotiilistä, erilaisista malleista, pintakäsittelyistä ja väreistä löytyy sopivin vaihtoehto joko korostamaan rakennuksen ilmettä tai sulautumaan siihen. Rauhallinen ja perinteinen tiilikatto voi näyttää siltä, kuin se olisi vanhan rakennuksen alkuperäinen kate. Toisaalta laattakattotiilellä voi toteuttaa kuinka modernin ja yksilöllisen kattoratkaisun tahansa. Näyttävä tiilikatto nostaa aina talon arvoa.
20175_49339.jpg
Uusi sadevesijärjestelmä, parempi mieli
Vuonna 1981 rakennetun omakotitalon alkuperäiset rännit olivat nähneet parhaat päivänsä, joten niiden uusiminen oli talon omistajalle, mänttäläiselle Martti Pummilalle helppo päätös. Vanhat rännit olivat vääntyilleet mutkille vaikka hyvällä pidolla olivatkin olleet. Muitakin rännien toimintaan vaikuttavia tekijöitä oli ilmennyt vuosien saatossa.
20116_26823.jpg
Mäntyharjun saunat
Maanantaina 27.6. auenneilla loma-asuntomessuilla on näytteillä yhteensä 11 erillistä saunaa. Yksi rantasauna kuuluu alueen alkuperäiseen rakennuskantaan ja se on messuilla näytillä peruskorjauskohteena. Erillisissä saunoissa on panostettu erityisesti niiden monikäyttöisyyteen esimerkiksi lisämajoitustilana. Kohteiden suuret terassit puolestaan tuovat lisää tilaa kesäiseen oleskeluun. Rantasaunojen pinta-alat ovat 11 neliöstä 30 neliöön.Mäntyharjun loma-asuntomessut 27.6.-10.7.2011

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton