• Etusivu
  • Talo

40-vuotias Vallox investoi tuotantoon ja menestyy Keski-Euroopassa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 08.11.2023
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Ilmanvaihtokonevalmistaja Vallox Oy:n tuotantolaitoksen laajennus valmistuu vuoden 2011 lopulla Loimaalla. Laajennuksen ansiosta yrityksen tuotantokapasiteetti lisääntyy yli 50 prosentilla. Tuotannonlisäystä yritys tarvitsee erityisesti kasvaneen viennin tarpeisiin.

Lähes 5000 neliömetrin laajennusosan valmistuminen ajoittuu sopivasti Valmetin Loimaan tehtaasta juurensa juontavan yrityksen juhlistaessa lokakuussa 40-vuotista taivaltaan. Laajennusosaan tulee uusia kokoonpanolinjoja, maalaamo sekä levytyökeskuksia.

-Laajennus tuo tilaa uusille työpisteille. Nyt hankittujen modernien levytyökoneiden ja maalaamolinjojen linjanopeudet ovat huomattavasti vanhoja suuremmat. Uusia työpaikkoja laajennus ei automaattisesti tuo, mutta se mahdollistaa joustavat lisärekrytoinnit tuotantoon suhdanteiden sen salliessa, Vallox Oy:n toimitusjohtaja Rauno Mäkelä kertoo.

Kotimarkkinoilta vientivetoiseksi

Noin 180 henkeä työllistävän Valloxin 35 miljoonan euron liikevaihdosta tulee viennistä tänä vuonna enemmän kuin koskaan aikaisemmin, noin 60 prosenttia. Vielä 2000-luvun puolivälissä viennin osuus oli vain viidennes. Keskeisin vientimaa on jo 1990-luvulta alkaen ollut Saksa. Vallox-ilmanvaihtokoneita viedään kaikkiaan 17 maahan: Pohjoismaihin, Keski- ja Länsi-Eurooppaan, Baltiaan, Iso-Britanniaan ja Irlantiin.

-Tuotantolaitoksen laajennuksella vastaamme sekä kotimarkkinoiden kasvaneeseen kysyntään että viennin tarpeisiin. Vanhojen talojen energiasaneeraukset kasvattavat ilmanvaihtokoneiden markkinoita jatkossa myös kotimaassa. Lisäksi kerrostalorakentamisessa ja -saneerauksessa huoneistokohtaiset ilmanvaihtoratkaisut yleistyvät tällä vuosikymmenellä, arvioi Vallox Oy:n toimitusjohtaja Rauno Mäkelä kotimarkkinoiden kehitystä.

Kansainvälisillä rakennusmarkkinoilla lupaavimmat vientinäkyvät liittyvät itäiseen Keski-Eurooppaan. Saksassa vientinäkymät ovat vakaat, sillä saneerauksiin sisältyy usein huoneistokohtaisen ilmanvaihdon asentaminen. Saneerattavia asuntoja maassa on noin 40 miljoonaa.

Energiasaneeraukset kasvattavat markkinoita Suomessa

Vallox on historiansa aikana kehittänyt useita innovatiivisia ilmanvaihdon ratkaisuja. Saksan vientimarkkinoilla menestyminen on edellyttänyt energiatehokkuudeltaan huomattavasti suomalaista rakentamista kehittyneempiä ratkaisuja. Saksan vientimarkkinoille menevien laitteiden lämmön talteenoton hyötysuhde on jo pitkään ollut 80 % ja laitteissa on käytetty tasavirtapuhallin- ja ristivastavirtakennoteknologiaa. Vuonna 1995 yritys kehitti ilmanvaihtolaitteisiinsa ilmanvaihdon elektronisen ohjauksen, Vallox Digit SED -ohjausjärjestelmän, joka oli laatuaan ensimmäinen maailmassa.

Juuri Vallox toi 1980-luvun puolivälissä kompaktikokoiset ilmanvaihtokoneet huonetiloihin. Innovatiivinen oli myös vuonna 1974 kehitetty Kotilämpö-ilmalämmitys, joka löytyy yhä tuhansista suomalaistaloista. Aiempi tuotemerkki Muh Ilmava on yhä Suomen kaikkien aikojen eniten myyty ilmanvaihtokonebrändi.

-Matalaenergiailmanvaihtokoneet kehitimme aikana, jolloin niiden markkinat Suomessa olivat vielä marginaaliset, mutta menestys viennissä edellytti energiatehokkuudeltaan korkeatasoisia laitteita. Rakentamismääräysten uudistuminen laajentaa meilläkin markkinoita entistä energiatehokkaammille ilmanvaihtoratkaisuille, Rauno Mäkelä kommentoi.

Vallox Oy
Talo
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
201311_37013.jpg
Peruskorjaustalosta energiatehokas
Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuuttaPeruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.Tilaa esite esitepalvelusta
Vallox 125 MV
Vallox 140 -ilmanvaihtokone - Tehokas ja taloudellinen uutuus
Vallox 140 -ilmanvaihtouutuus on äänitasoltaan hiljainen ja energiankulutukseltaan alhainen. Koneessa on hyvä suodatus, tyylikäs muotoilu sekä elektroninen ohjaus. Lisäksi muun muassa säätö- ja asennusvaihtoehtoja on useita.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.
201511_44856.jpg
Puhdas koti ja raikas sisäilma
Keskuspölynimuri on järkevä ratkaisu kodin siivoukseen. Sen etuina perässä vedettävään imuriin nähden ovat käytön helppous, mukavuus ja parempi siivoustulos.Puzerin uuden Easy² keskuspölynimurin asennus on helppoa sekä uuteen, että valmiiseen taloon tai kerrostalohuoneistoon. Keskusyksikkö vie vain vähän tilaa ja se voidaan sijoittaa helposti esimerkiksi kodinhoitohuoneen seinälle, siivouskomeroon tai kodin tekniseen tilaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton