• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessuilla viihdytään ja haetaan sisustusideoita

Rakentajan toimitus
Julkaistu 31.10.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Viime kesän Asuntomessut Kokkolassa sai kiitosta kävijöiltään. Suomen Asuntomessujen teettämässä kävijätutkimuksessa käy ilmi, että messuvieraista 95 prosenttia piti messuja hyvänä tai erinomaisena. Samassa tutkimuksessa todetaan, että messut ovat mielenkiintoista ajanvietettä ja messuvieraita vetää paikalle erilaiset ja uudet sisustusratkaisut, messujen läheisyys sekä uudet ja erilaiset rakenneratkaisut.

Asuntomessuilla Kokkolassa oli esillä 41 kohdetta. Suorakanava Oy:n tekemän tutkimuksen mukaan messuvieraat pitivät näyttelykohteita monipuolisina ja tarjontaa riittävänä. Suurin osa messuvieraista vietti aikaa messuilla yli kolme tuntia. Tutkimukseen osallistui 11 264 kävijäperhettä, eli noin 18,6 prosenttia messuilla käyneistä perheistä.

Rakentaminen tai remontoiminen suunnitteilla

Kävijätutkimuksessa käy ilmi, että suurella osalla asuntomessuvieraista on suunnitteilla joko omakotitalon tai loma-asunnon rakentaminen tai remontointi. Messuilla käyneiden perheiden kesken erilaisia hankkeita on yhteensä suunnitteilla 70 565 kappaletta ja niihin aiotaan käyttää seuraavan vuoden sisällä keskimäärin 48 000 euroa.

Viime vuosista hankkeiden lukumäärä on hieman laskenut mutta rahan käyttö kasvanut. Vaasassa 2008 vastaavat luvut olivat 85 000 kpl / 34 000e ja Valkeakoskella 87 000 kpl/ 26 500e vuonna 2009. Suosituimmat remonttihankkeet liittyvät sisustukseen ja sisäpintoihin (32%), keittiöihin (30,4%) sekä saunoihin (29,1%) ja kylpyhuoneisiin (28,9%).

Tapahtuman järjestävät ovat tyytyväisiä tutkimustuloksiin jotka osoittavat että tapahtumalle asetettuihin tavoitteisiin on päästy.

- Tutkimus osoittaa asuntomessutapahtuman olevan Suomen merkittävin rakentajien, remontoijien sisustajien ja piharakentajien kohtaamispaikka. Tutkimuksessa käy ilmi, että myös näytteilleasettajat ovat tyytyväisiä tapahtumaan. Messut toimivat ideointi ja tiedonsaantipaikkana, mutta myös erittäin merkittävänä markkinointi- ja myyntitapahtumana. Nämä olivat keskeisiä tavoitteitamme, onhan Pohjanmaa merkittävä talo- ja rakennusmateriaaliteollisuuden keskittymä maassamme, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen arvioi.

Alueelle jäi 15 miljoonaa euroa

Levikintarkastuksen suorittaman tarkastuslaskennan jälkeen lopulliseksi kävijäluvuksi muodostui 127 574. Keskimääräinen päivittäinen kävijämäärä viime kesän Asuntomessuilla oli 4 100. Joka viides kävijä tuli lähikunnista. Messuilla käytiin myös kauempaa. Yli 500 kilometrin päästä tulleita oli 27 prosenttia messuvieraista.

Kokkolassa messut otettiin omaksi: 40 prosenttia kokkolalaisista kävi kesän Asuntomessuilla. Pohjanmaalaiset vierailivat messuilla tiuhaan. Lähes joka viides kävijöistä oli Keski-Pohjanmaalta. Seuraavaksi eniten kävijöitä oli Pohjois-Pohjanmaalta, Pohjanmaalta ja Etelä-Pohjanmaalta. Tutkimuksen mukaan neljä viidestä kävijästä lähti Asuntomessuille kotoa, vastaavasti viime kesän Loma-asuntomessuille joka kolmas tuli mökiltä.

Yhteensä kaikki messuvieraat jättivät paikkakunnalle 15 miljoonaa euroa. Suurimpia hyötyjiä olivat ravintolat, majoituspalveluiden tarjoajat ja polttoaineen myyjät.

- Asuntomessut tarjosi alueelle ja sen yrityksille ainutlaatuisen tilaisuuden tulla entistä paremmin tunnetuksi. Kokkolan seudun viime vuosien työpaikka- ja väestökehitys on ollut vahvasti myönteistä, minkä tueksi myös monipuolista palvelujen tarjontaa ja hyvän asumisen puitteita halutaan pitää esillä. Näissäkin tavoitteissa Asuntomessut Kokkolassa onnistuivat kaupungin ja alueen kannalta erinomaisesti, Kokkolan kaupunginjohtaja Antti Isotalus arvioi.

Samaa mieltä on messujen projektipäällikkö. Hänen mukaansa messut onnistuivat erinomaisesti paitsi toiminnallisesti, myös taloudellisesti.

- Tämä oli suurin Kokkolassa koskaan järjestetty yleisötapahtuma ja toi kaupunkia monipuolisesti koko valtakunnan tietoisuuteen. Uskomme, että Kokkola tulee olemaan tulevaisuudessa entistäkin mielenkiintoisempi matkailukaupunki ja ehkä myös monen tuleva kotikaupunki, toteaa tyytyväinen Asuntomessujen projektipäällikkö Touko Rauma messujen jälkeen.

Rakentaminen
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20222_76835.jpg
Haaveiletko töistä rakennusalalla? Tutustu rekrykoulutukseen
Pula rakennusalan osaavista tekijöistä jarruttaa jo alan yritysten kasvua. Yhdeltä puuttuu maalareita, toiselta kattoasentajia tai maarakentajia. Rekrykoulutus on tehokas tapa löytää uusia tekijöitä. Siitä on hyötyä sekä yritykselle että opiskelijalle itselleen.
20093_15527.jpg
Elämää ennen tonttia
"Kaikki" on näköjään mahdollista. Ote päiväkirjasta, syksy 2006.Enpä olisi muutama vuosi sitten uskonut, että tämä kaikki on mahdollista näillä Helsingin hinnoilla! Uuden talon rakentaminen ei tosin edelleenkään ole kirkossa kuulutettu, mutta nyt se on mahdollista enemmän kuin koskaan.
20183_52126.jpg
Askarruttaako seinien eristäminen?
Kun kodin eristys ja ilmanvaihto on toteutettu oikein, on asuminen viihtyisää ja terveellistä. Suuri etu on myös lämmityskulujen pieneneminen. Eristämisestä herää usein paljon kysymyksiä. Tässä on listattuna yleisimpiä kysymyksiä seinien eristämisestä vastauksineen. Vastaukset on antanut varatoimitusjohtaja Asso Erävuoma Finnfoamilta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton