• Etusivu
  • Talo

SEPA-kattoristikot mittatilaustyönä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.04.2014
201110_28320.jpg

SEPA -kattotuolit valmistetaan aina asiakkaan mittatietojen perusteella.

Kantavat rakenteet tekevät rakennuksesta vahvan, tukevan ja turvallisen. SEPA:n vankat kattoristikot soveltuvat erinomaisesti kantaviksi rakenteiksi esimerkiksi omakotitaloihin. Kattotuolit toimivat rakennusten kantavina yläpohjarakenteina. Sepa Oy on Suomen ainoa kattoristikkovalmistaja, jolle on myönnetty kansainväliset sertifikaatit.

Lue lisää SEPA-kattoristikoista

Kantavia ratkaisuja

SEPA-kattoristikoita valmistetaan yhdeksää erilaista perustyyppiä. Jokainen ristikko suunnitellaan ja valmistetaan yksilöllisesti asiakkaan, mieluiten kohteen rakennesuunnittelijan piirtämän ristikkokaavion perusteella. Kehä- ja mansardiristikoilla saadaan helposti lisää huonetilaa puolitoistakerroksisiin rakennuksiin. Ullakkoristikot on tarkoitettu tavaran säilytystä varten. Massiivipuisia vaarnapalkkeja käytetään yleisesti ns. kurkihirsiasuinrakennuksissa. Niitä käytetään myös yhä enemmän esim. taloyhtiöiden autokatoksissa liimattujen palkkien korvaajana.

Laatua ja toimitusvarmuutta

Suuri kapasiteetti, tuotannossa käytettävä nykyaikaisin teknologia ja ammattitaitoinen henkilöstö varmistavat laadukkaiden kattoristikoiden valmistuksen. Puurakenteet, naulalevyt ja laskelmat kuuluvat Inspecta- Sertifiointi Oy:n laadunvalvonnan piiriin. Saumaton yhteistyö myynnin, suunnittelun, tuotannon ja kuljetuksen kanssa takaa, että kattoristikot ovat rakennuspaikalla sovittuna aikana.

SEPA-kattoristikot ovat rakennuspaikalla sovittuna aikana.
SEPA-kattoristikot ovat rakennuspaikalla sovittuna aikana.

Hyvän ristikon ABC

Kattoristikoita valmistetaan yhdeksää erilaista perustyyppiä.
Kattoristikoita valmistetaan yhdeksää erilaista perustyyppiä.

Seuraavat asiat huomioimalla varmistat, että kohteeseesi syntyy laadukas kattorakenne:

1. Kattorakennetta suunniteltaessa ole ajoissa yhteydessä kohteesi päärakennesuunnittelijaan, joka antaa ristikon mitta- ja kuormitustiedot. Tietoja käytetään tarjousvaiheessa ja myös lopullisessa ristikkosuunnittelussa.

2. Sepa Oy:n tekninen neuvonta voi avustaa päärakennesuunnittelijaa ristikon suunnitteluun liittyvissä ongelmatilanteissa.

3. Kohteen päärakennesuunnittelija vastaa katon kokonaisjäykistyksestä.

4. Ennen toimitusta kannattaa tutustua SEPA Oy:n sivuilla oleviin varastointiohjeisiin.

5. Tutustu ehdottomasti ristikoiden mukana tuleviin tai netissä oleviin asennus- ja käsittelyohjeisiin

Ammattitaitoa ja huipputekniikkaa

Sepa Oy on vuonna 1982 perustettu perheyritys, joka on kasvanut Suomen merkittävimmäksi ja nykyaikaisimmaksi kattoristikoiden valmistajaksi sekä yhdeksi alan suurimmaksi koko Euroopassa. Yrityksen tehtaat sijaitsevat Keiteleellä ja Porvoossa. Sepa Oy on Suomen ainoa kattoristikkovalmistaja, jolle on myönnetty kansainväliset sertifikaatit. Yritys kiinnittää paljon huomiota myös ympäristöpolitiikkaan ja kehittää sitä jatkuvasti. Toimintaperiaatteisiin kuuluu tiivis yhteistyö alan tutkimus- ja oppilaitosten kanssa.

Lue lisää SEPA-kattoristikoista

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20098_17880.jpg
Aluskate - vain välttämätön paha?
Aluskatteen tarpeesta ja tärkeydestä ollaan montaa mieltä. Monille se on vain välttämätön paha, ja pakollinen kuluerä, josta halutaan säästää. Siksipä helposti tulee valittua se halvin muovikalvo mitä kaupasta löytyy. "Eihän se edes näy mihinkään sen jälkeen, kun vesikate on asennettu!" "Sehän on vain rakennusaikainen suoja, eikö kevytpressukin riittäisi?"Totuus on kuitenkin toinen: aluskatteella on useita tärkeitä tehtäviä. Ensinnäkin se ohjaa vesikaton raoista tai vauriokohdista läpi pääsevän kosteuden turvallisesti pois rakennuksesta. Toiseksi se huolehtii asuintiloista tulevan kondensoituvan vesihöyryn poistosta alusrakenteita ja lämmöneristeitä kastelematta. Lisäksi aluskate toimii rakennusaikaisena suojana, mutta vain väliaikaisesti. Vesikate suositellaan aina asennettavaksi mahdollisimman pian rakennuksen päälle.Lisätietoa Icopalin aluskatteista...
20194_57633.jpg
Objektityökalu avuksi kohteen suunnitteluun
Kotimainen Liune-väliovi liukuu seinän sisään ja tuo lisätilaa 1-3 m² per ovi. Liunessa yhdistyvät arjen esteettömyys, pettämätön tekniikka ja tyylikäs ulkonäkö. Asennus on vaivatonta ja nopeaa, Liunen ovi liukuu seinärakenteen taskuun kokonaan ja erityisen ponnahdussalpa-mekanismin avulla ovi ponnahtaa kevyesti painamalla ulos seinärakenteen sisältä.
20123_30277.jpg
Näin tehdään pihan pohjatyöt
Pihakiveyksen pohjatöissä ei kannata säästää, sillä huolellinen pohjaus varmistaa kestävän kiveyksen.Sääolosuhteet Suomessa edellyttävät poikkeuksetta routivien maalajien, esimerkiksi saven ja hiesun korvaamista hiekka- ja/tai sorapitoisella maa-aineksella. Myös turve- ja liejumaat vaihdetaan kantavaan maa-ainekseen.Pohjaustöiden laajuus on aina tarkistettava tapauskohtaisesti. Ennen kaivutyön aloittamista on tarkistettava myös, onko työalueella maanalaisia kaapeleita tai putkistoja.
200611_828.jpg
Pihakivillä toiminnallisuutta ja kauneutta pihaan
Hyvällä suunnittelulla pihasta saa lisää viihtyisää asuintilaa. Pihakivet ovat ihanteellinen pintamateriaali patioille ja terasseille. Keväällä lumi sulaa kivetykseltä nopeasti ja syksylläkin kivipinta tuntuu jalan alla lämpimältä. Sateen jälkeen pihakiveys kuivuu nopeasti. Pihakivi on oikea ratkaisu silloin kun haluaa pihasta näyttävän ja helppohoitoisen kymmeniksi vuosiksi.
20205_65009.jpg
Kun julkisivu kaipaa paikkausta
Julkisivut joutuvat Suomen sääoloissa kovalle koetukselle, minkä vuoksi niiden oikea-aikaiseen huoltoon tulee kiinnittää riittävästi huomiota.Riittävän ajoissa toteutetulla korjaustyöllä saadaan vahingot minimoitua. Nimittäin betoni- ja rappauspintojen rapistuessa, paljastuu mahdollisesti myös teräsrakenteita, jotka altistuvat mm. korroosiolle.
202011_61997.jpg
Energiatehokas koti on Veistos
Kastelli-Talot Oy on lanseerannut vuoden 2020 alkupuolella uuden veistoksellisen, modernin, energiatehokkaan ja ylvään talomalliston nimeltä Veistos. Vuosituhannen alussa alkanut trendi moderneista ja pelkistetyistä talomalleista saivat rinnalleen uuden vuosikymmenen kunniaksi juhlavan, veistoksellisen ja toiminnallisen talomalliston. Veistos sopii erinomaisesti pienille kompakteille ns. kaupunkitonteille."2020-luvun asuinrakentamisessa tuntuu uusi henki. Vuosituhannen alun valkoinen modernismi saa enenevissä määrin rinnalleen lämpimiä sävyjä, yksityiskohtia ja romantiikkaan viittaavia vivahteita."

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton