• Etusivu
  • Rakentaminen

TTS kouluttaa rakentajat ja remontoijat

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Julkaistu 17.10.2011
201110_28187.jpg

TTS:n Rakentajapäivillä oppii vedeneristämään märkätilat.

TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtaisia kursseja rakentajille ja remontoijille ovat tällä hetkellä esimerkiksi Rakentajapäivät sekä Rakennusalan kaavoitus ja rakennusohjeet.

Tutustu koulutuskalenteriin

Rakentajapäivät

Kesto:
2 iltaa

Kuvaus:
Koulutuksessa perehdytään muun muassa rakennushankkeen suunnitteluun ja etenemiseen, perustus- ja rakennusvaiheen töihin, märkätilojen vedeneristykseen, pintamateriaalien asennukseen sekä kodin toiminnalliseen suunnitteluun.

Haku:
Hakeminen tapahtuu suoraan oppilaitokseen viimeistään viikkoa ennen koulutuksen alkua. Haku päättyy 8.11.2011 ja koulutus alkaa 15.11.2011.

Rakennusalan kaavoitus ja rakennusohjeet

Kesto:
1 päivä

Kuvaus:
Koulutuksessa perehdytään rakennuslakiin ja kaavoitukseen sekä rakennusohjeisiin.

Haku:
Hakeminen tapahtuu suoraan oppilaitokseen viimeistään viikkoa ennen koulutuksen alkua. Haku päättyy 11.11.2011 ja koulutus alkaa 22.11.2011.

Tutustu kaikkiin koulutuksiin ja kursseihin

TTS-Kehitys Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
Seinän tasoitus
Koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS:n toiminta-ajatuksena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.TTS:n monipuolinen koulutustarjonta palvelee sekä yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa räätälöityä henkilöstökoulutusta. TTS kouluttaa noin 200 henkilön voimin vuosittain yli 7000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi vaativiin tehtäviin asiakasyrityksissämme.Lisää TTS koulutuksesta..
201511_44930.jpg
Radonin poisto sisäilmasta huippuimurilla
Pientaloasuntojen, vapaa-ajan asuntojen ja työpaikkojen radonpitoisuudet ovat Suomessa korkeita. Radonia kannattaa torjua jo talon rakennusvaiheessa ja pitoisuuksia voidaan alentaa myös asuntoa korjaamalla. Suomen rakentamismääräysten mukaan rakennuspaikan radonriskit on otettava huomioon suunnittelussa ja rakentamisessa. Uusi asunto pitää Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen (no 944/92) mukaan suunnitella ja rakentaa siten, että radonpitoisuus ei ylittäisi 200 Bq/m³. Sisäilmastoluokitus 2000:n mukaan rajana on S1- ja S2-luokissa 100 Bq/m³ ja S3-luokassa 200 Bq/m³.Radon on hajuton, mauton ja näkymätön radioaktiivinen jalokaasu. Radonia syntyy jatkuvasti maankamarassa ja kaikessa kiviaineksessa, uraanin hajotessa. Ilmassa leijuva radon kulkeutuu hengityksen mukana keuhkoihin, jossa keuhkojen sisäpintaan tarttuvat kiinteät hajoamistuotteet lähettävät alfa-säteilyä. Säteily lisää riskiä saada keuhkosyöpä. Suomessa tavataan vuosittain 2000 keuhkosyöpää, joista radonin arvioidaan aiheuttavan noin 300.Radon tulee sisäilmaan pääasiassa talon alla olevasta maaperästä ja jonkin verran myös rakennusmateriaaleista, esim. betonista ja tiilestä. Radonia voi vapautua huoneilmaan myös porakaivovedestä suihkun, pyykinpesun ja astioiden pesun yhteydessä. Ulko- ja sisälämpötilojen ero aiheuttaa alipaineen, joka imee radonpitoista ilmaa maaperästä sisätiloihin. Talvella radonia virtaa sisään enemmän kuin kesällä. Myös huono ilmanvaihto lisää radonpitoisuutta.Lähde: STUK Säteilyturvakeskus www.stuk.fi ja Sisäilmayhdistys RyOsta huippuimuri verkkokaupasta!
20183_52101.jpg
Vanhan ilmanvaihtojärjestelmän voi uudistaa
Vanhan MUH Ilmavan tilalle uusi energiatehokas koneVallox 121 SE on ilmanvaihtokone, joka sopii ilman kanaviston muutostöitä takavuosien yleisimmän omakotitalojen ilmanvaihtokoneen, MUH Ilmavan tilalle. Vallox 121 SE sopii myös monien samaan aikaan valmistettujen MUH Ilmava kopioiden tilalle. Kanavayhteet (6 kpl) ovat samat kuin vuosien 1983–2004 aikana valmistetuissa MUH Ilmava 100 ja 120 -ilmanvaihtokoneissa.Teholtaan Vallox 121 SE on keskisuuren asunnon ilmanvaihtokone. Se soveltuu erinomaisesti niin pien-, rivi- kuin kerrostaloasuntojenkin peruskorjaukseen. Sen lämmöntalteenoton tuloilman hyötysuhde on yli 80 prosenttia ja koneessa on tasavirtapuhaltimet.Vallox 121 SE -koneen käyttö on helppoa ja energiatehokasta. Vakiovarusteena on Vallox Digit SED -ohjain. Kosteus- jahiilidioksidiantureiden (lisävarusteita) ansiosta ilmanvaihto mukautuu automaattisesti asunnon muuttuviin sisäilmaolosuhteisiin ja toimii siten aina optimaalisella tasolla todellisen tarpeen mukaan. Näin vältetään turha energiankulutus.Vallox 121 SE on varustettu kesäilmanvaihtotoiminnolla, viikkokellolla, huoltomuistuttimella sekä takkakytkimellä ja siinäon sekä etu- ja jälkilämmityspatterit.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20077_5768.jpg
Fastlock Uni-valokate
Icopalin Fastlock Uni-valokate on mukana Hämeenlinnan Asuntomessuilla kohteessa 45.Fastlock Uni-valokate on kestävä ja näyttävä valokate, jonka nerokkaan kiinnitystavan ansiosta valokatteeseen ei tarvita läpireikiä. Valokate kiinnitetään alapuolelta putkisaumoistaan kiinni ruoteisiin. Fastlock Uni valmistetaan polykarbonaatista, joten se säilyttää kirkkautensa pitkänkin ajan kuluttua.Lisätietoa valokatteesta...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton