• Etusivu
  • Talo

Joka verstaan perustyökaluBosch-pylväsporakone PBD 40

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Päivitetty 10.10.2011
201110_28051.jpg

Uusi Bosch-pylväsporakone PBD 40 on todellinen joka verstaan työkalu ja varma valinta niin rakentajalle kuin remontoijallekin: Perinteisillä porakoneilla törmäät nopeasti ongelmiin poratessasi reikiä koviin materiaaleihin, kuten metalliin. Myös pienten ja vaikeasti kiinnittyvien kappaleiden työstäminen voi olla hankalaa perinteisin välinein. Useimmiten tarvittavan tarkkuuden lisäksi puuttuu myös vaadittava voima. Tehokkaalla ja erittäin tarkalla Bosch-pylväsporakoneella PBD 40:llä tilanne muuttuu toiseksi!

Tilaa Jäsentukusta!

Katso videolta, miten PBD 40 toimii!

Tarkka ja tehokas

Pöytäkoneena PBD 40 on nopeasti käyttövalmis ja korvaamaton apuväline verstaassa kuin verstaassa. Edistyksellisesti kehitetty pylväsporakone tarjoaa koko joukon innovatiivisia yksityiskohtia. Jatkuvan nopeuden säädön ilman hankalaa hihnanvaihtoa, digitaalisen nopeuden ja syvyyden säädön, pikakiinnikkeen pyöreiden tai suurikokoisten kappaleiden kiinnittämiseksi ym. Jopa huonekaluhelojen hankalat kiinnitykset onnistuvat helposti.

201110_28052.jpg
201110_28053.jpg

PBD:ssä on riittävän tehon ja suuren tarkkuuden lisäksi muitakin etuja: se on erittäin kestävä ja tukevarakenteinen, siinä on tarkka pohjalevy sekä erityisen korkealuokkainen istukka. Käyttömukavuuden takaa joukko ominaisuuksia, kuten uusi ja kompakti kytkinratkaisu, 2-vaihteinen vaihteisto, korkealuokkainen, avaimeton tarkkuusistukka ja sisäänrakennettu Led-kohdevalo.

Tekniset tiedot


  • Ottoteho: 710 W
  • Käyttöjärjestelmä: elektroninen
  • Vääntömomentin säätöalueet: portaaton
  • Tyhjäkäyntikierrosluku 1. vaihde 200 – 850 min-¹
  • Tyhjäkäyntikierrosluku 2. vaihde 600 – 2500 min­¹
  • Maks.poraussyvyys: 90 mm
  • Poranterän Ø teräkseen: 13 mm
  • Poranterän Ø puuhun: 40 mm
  • Istukan aukeama: 1,5 – 13 mm
  • Istukka: Tarkkuusistukka
  • Pohjalevy: 330 x 350 mm
  • Korkeussäätö: 125 mm
  • Koneen paino: 20 kg
  • Lisäominaisuudet: laser, LED, 2. vaihde, digitaalinen syvyyden- ja nopeudenmittaus, kiinnike

Tilaa Jäsentukusta!

Bosch-pylväsporakone PBD 40.
Bosch-pylväsporakone PBD 40.
Robert Bosch Oy / Työkalut
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82894.jpg
Tällä työkalulla työstät helposti puuta - urat, reunat ja viisteet hoituvat hetkessä
Kotiverstaalla hoituvat monenlaiset puutyöt. Käytetyimpien työkalujen, kuten porakoneen ja sahan lisäksi akkujyrsin on kätevä apuväline urien tekemiseen, reunojen siistimiseen, viisteisiin sekä koristeellisten kuvioiden luomiseen. Akkujyrsintä on nopea käyttää missä tahansa ilman tarvetta virtajohdon liittämiselle.
20225_78353.jpg
PFS 55 -maaliruisku pieniin projekteihin
SprayControl ja SDSTarkka ja hieno maalisumutusteho huolehtii tasokkaasta maalinlevityksestä. Voimakas ilmavirtaus hajottaa maalisäteen ja mahdollistaa eri ruiskutusmateriaalien tarkan ja siistin levittymisen. Ilmavirtauksen määrää voidaan säätää portaattomasti, jolloin maalin levityksen nopeutta ja maalisumua on helppoa ohjata: Alhaista puhallusasentoa käytetään juoksevissa materiaaleissa ja korkeaa taas sakeammissa materiaaleissa.SDS-järjestelmä huolehtii helposta ja nopeasta maalisäiliön vaihdosta ja puhdistamisesta. Käytön jälkeen maalin kanssa kosketuksessa olevat osat saadaan irrotettua ilman työkaluja, ja puhdistus on helppoa ja nopeaa.
20093_15666.jpg
Oksasilppurilla ilmaista kate- ja kuivikemateriaalia
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.
mies työvaatteissa puhuu puhelimessa
Kotitalousvähennysten piiriin
Korkein hallinto-oikeus on ennakkoratkaisussaan 6. elokuuta määrittänyt, että öljylämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmän huolto ja puhdistus oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Tulisijojen ja hormien nuohous jäävät edelleen oikeutta vaille. Ennakkoratkaisu on annettu vuosille 2007 ja 2008.Taipalsaarelainen omakotitalon omistaja oli hakenut ennakkoratkaisua saadakseen tietää, onko hänellä oikeutta kotitalousvähennykseen vuotuisesta nuohousmaksusta, lämmityskattilan öljypolttimon huollosta, lämmityskattilan puhdistuksesta, lämmityskattilan hyötysuhdemittauksesta ja ilmanvaihtolaitteiden puhdistuksesta, mittauksesta, säätämisestä sekä huollosta.Tulisijan ja savuhormin nuohous eivät ole kuuluneet kotitalousvähennykseen oikeutettuihin töihin, sillä Verohallituksen tulkinnan mukaan vähennyskelpoisena asunnon kunnossapitotyönä ei pidetä sellaisia toistuvia asuntoon kohdistuvia huoltotoimenpiteitä, joiden tekemiseen voidaan yleensä kelpuuttaa vain tietyn ammattitaidon omaava henkilö, tässä tapauksessa nuohooja (Verohallituksen ohje, dnro 74/32/2006, 9.10.2006).Öljylämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmän huolto ja puhdistus sen sijaan eivät ole laissa määrättyjä toimenpiteitä eikä niiden puhdistuksen tekijöille ole virallisia kelpoisuusvaatimuksia. Turun hallinto-oikeus onkin katsonut päätöksessään 15.2.2006 (06/0112/3) öljysäiliön puhdistustyön, öljypolttimen huoltotyön ja lämmityskattilan tulisijan puhdistustyön oikeuttavan kotitalousvähennykseen.Veroviranomaisilla on ollut epätietoisuutta siitä, kuinka kotitalousvähennysoikeus täyttyisi nimenomaan öljylämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien puhdistuksen ja huollon osalta.– KHO:n päätös selkiyttää tulkinnanvaraista tilannetta, sanoo toimitusjohtaja Juhani Jyrkiäinen Nuohousalan Keskusliitosta.Lämmityskattilan öljypolttimon huolto, lämmityskattilan puhdistus, hyötysuhdemittaus ja ilmanvaihtolaitteiden puhdistus, mittaus, säätäminen ja huolto ovat päätöksen mukaan tyypillisesti sellaisia rakennuksen omistajan ja haltijan vapaaehtoisuuteen perustuvia töitä, jotka ovat katsottavissa tuloverolain 127 a §:ssä mainituiksi asunnon tai vapaa-ajan asunnon kunnossapitoon liittyviksi töiksi ja jotka edistävät omatoimista asuntojen ylläpitotoimintaa.
20149_41060.jpg
Toteuta kotiisi kaarevia pintoja käyttäen kipsilevyä
Persoonallisuus ja yksilöllisyys ovat tämän päivän sanoja, ja se näkyy myös ihmisten kodeissa. Esimerkiksi oleskelutiloihin sijoittuvat kaarevat väliseinät eivät ole mikään harvinainen näky. Onnistuuko sellaisen toteutus muuten kuin kiveä käyttämällä? Kyllä, Gyprocin kipsilevyjä on mahdollista taivuttaa niin seinä kuin kattopinnoissakin. Taivuttaminen on helpompaa ja yksinkertaisempaa kuin miltä se kuulostaa – menetelmä on nopea oppia ja vaatii vain huolellisuutta.
20168_47193.jpg
10 hyvää syytä valita tiilipiippu - tiesitkö nämä?
Kaipaako piippusi uusimista tai oletko vasta rakentamassa uutta kotia? Tiilihormiston edut korostuvat erityisesti huonetiloiltaan korkeissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Rakennuskustannuksiltaan muurattu savupiippu on hyvin kilpailukykyinen ja siihen on helppo tehdä tarvittava määrä hormeja. Lisäksi tiilipiippu on pitkäikäinen ja toimiva ratkaisu. Tiili onkin yksi perinteisin ja yleisin savupiippujen rakennusmateriaali.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton