• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessujen ideat yhdestä osoitteesta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.10.2011
201110_27994.jpg

Uusituilta sivuilta voi hakea menneiden messujen ideoita. Lakka-kivitalo Kaj Stenvall Kokkolassa 2011.

Suomen Asuntomessujen nettisivut ovat kokeneet muodonmuutoksen kesän aikana. Nettisivujen yleisilmettä on raikastettu ja sivustoa on kehitetty entistä monipuolisemmaksi. Verkkosivuston uudistaminen on ollut yksi osa Asuntomessujen Messututka-nimistä kehitysprojektia.

Uudistuksessa valikkojen ja hakutoimintojen selventämisen lisäksi sivuille on myös koottu kokonaan uusia palveluita. Tavoitteena onkin ollut kerätä yhden sivuston alle kaikki hyödyllinen informaatio Asuntomessuista ja Loma-asuntomessuista, niin menneiden kuin tulevien messujen osalta.

Aiemmin eri messujen tietoja on saanut etsiä monien sivustojen takaa, uudistuksen myötä kaikki messutapahtumat löytyvät samalta sivustolta. Sivustoilta löytyy vanhoja tuttuja palveluita selkeästä ja helposta valikosta ja lisäksi Asuntomessujen sivuilla voi osallistua kilpailuihin ja tutustua ajankohtaisiin tiedotteisiin, blogeihin, uutisiin ja artikkeleihin. Nettisivuilla on myös mahdollisuus tutustua tarkemmin messurakentajan tai näytteilleasettajan rooliin, jos tällaiset vaihtoehdot houkuttelevat.

Uutuutena Ideagalleria

Asuntomessujen nettisivujen yksi isoimmista uudistuksista on Ideagalleria. Ideagalleriaan pääsee helposti suoraan etusivun linkistä. Asuntomessujen Ideagallerian tuhansista kuvista löytyy ideoita ja vinkkejä omiin projekteihin. Galleriassa on tällä hetkellä Kuopiossa sekä Kokkolassa järjestettyjen Asuntomessujen sekä Mäntyharjussa järjestettyjen Loma-asuntomessujen kohteet ja tietopankki kasvaa koko ajan. Ideagalleriaan on kerätty kuvia ja tietoja messutaloista, huoneista ja taloista poimituista tuotteista.

Talot - Hakuvalikosta voit hakea messutaloja mm. messupaikkakunnan, talon nimen tai talotyypin mukaan.

Huoneet - Kaipaako keittiösi uutta ilmettä tai etsitkö vinkkejä saunaremonttiin? Huonehaulla voit hakea ideoita haluamistasi huoneista. Kuvaa klikkaamalla näet ison huonekuvan ja huoneeseen liittyvät tuotetiedot.

Tuotteet - Tuotehaussa voit selata messutaloista poimittuja tuotteita. Kuvaa klikkaamalla näet isomman tuotekuvan ja tuotteen tiedot.

Huoneet-välilehdellä voit hakea ideoita ja vinkkejä eri huoneisiin.
Huoneet-välilehdellä voit hakea ideoita ja vinkkejä eri huoneisiin.

Tuhannet asumisen kontaktit

Asuntomessusivusto auttaa myös etsimään mihin tahansa asumisen osa-alueeseen liittyvän kontaktin. Sivuilta löytyvä Tarjouskone on kaikille avoin rakennusalan palveluiden ja tuotteiden urakkakone, jonka avulla rakentajat ja remontoijat löytävät helposti lähialueellaan sijaitsevat asumiseen liittyvien tuotteiden ja palvelujen tarjoajat ja voivat lähettää heille sähköisiä tarjouspyyntöjä.

Tarjouskoneen käyttö on maksutonta, mutta edellyttää rekisteröitymistä. Yrityksille palvelussa näkyminen on maksullista. Palvelussa on tällä hetkellä noin 2 900 yritystä, talopakettien toimittajista maalausliikkeisiin ja pihasuunnittelijoihin.

Vuoden 2012 Asuntomessut järjestetään Tampereen Vuoreksessa 13.7-12.8.2012.
Vuoden 2012 Asuntomessut järjestetään Tampereen Vuoreksessa 13.7-12.8.2012.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

äiti hoputtaa lapsia ulos ovesta
Kun kännykkäsi poistuu talosta, sammuvat myös valot
Kuluttavatko yöksi tai kotoa poistuessasi päälle jääneet valot usein turhaa sähköä kotonasi? Mietitkö usein kodin tai vapaa-ajan asunnon sähkölaitteiden tilaa tai kutsumattomia vieraita silloin kun et itse ole paikalla? Olisiko helpompaa, jos ilmalämpöpumppu toimisi automaatiolla? Haluaisitko talosi näyttävän asutulta myös poissa ollessasi, vai haaveiletko kenties automaattisesti illan hämärtyessä syttyvistä ulkovaloista?
201210_32470.jpg
Säästä seinää - uusi sadevesijärjestelmä
Väärin toimiva tai toimimaton sadevesijärjestelmä käy paitsi perustusten myös julkisivun sekä tiettyjen vesikattomuotojen päälle. Katolla makaava vesi aiheuttaa pahan vahingon katon rakenteisiin päästessään eikä sadevesinoro kovin mukavalta tunnu sisälle tippuessaan.Sadevesijärjestelmän tehtävänä on ohjata sade- ja sulamisvedet hallitusti pois katolta ja on näin osa toimivaa kattokokonaisuutta. Jokainen millimetri sadetta vastaa litraa per neliömetri. Siispä 20 mm sadetta päivässä vastaa 20 litraa vettä per neliömetri. Pinta-alaltaan 150 m² katolla 20 mm sade vastaa 3000 litraa vettä. Kaatosateessa (50 mm) se tarkoittaa jopa 7500 litraa vettä tunnissa.Laadukkaat sadevesijärjestelmämme kestävät sateen lisäksi myös jään ja lumen rasitukset rikkoutumatta ja haalistumatta. Esimerkiksi teräsohutlevystä valmistettu Sadetar-sadevesijärjestelmä sopii joustavasti sekä pientaloihin että rivi- ja pienkerrostaloihin.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: OKT-tontti yksityiseltä?
Kysymys:Hei!Olen suunnitellut okt- tontin ostoa ja olen nyt löytänyt itselleni täydellisen tontin. Itse olen täysin tietämätön näistä kaikista tontti asioista. -tontti on yksityiseltä -tontille menee ajokelpoinen hiekkatie -sähkö- ja vesiliittymät lähellä tonttia -tontti on kaadetulla metsä alueella -omakotitalo tonttiSiinä oli asioita jotka käy ilmi myynti-ilmoituksesta. Mitä kaikkea minun tulisi ottaa huomioon? Mitä kaikkea vielä pitää kysyä myyjältä?
20228_79446.jpg
Liukuovilla luovia sisustus­ratkaisuja - ovet toimivat myös kauko-­ohjauksella
Aulis Lundell Oy voitti vuonna 2021 Lohjan asuntomessuilla Pyörre-talollaan parhaan talon, parhaan saunan ja parhaan sisustuksen palkinnot sekä ensimmäisen Vihreä teko -kunniamaininnan. Liune-liukuovet olivat tärkeä osa Pyörre-talon näyttävää ja värikästä sisustusta. Katso, miten voit hyödyntää Liune-ratkaisuja omassa kodissasi.
20196_58694.jpg
Kellari antaa mahdollisuuksia
Olisiko nyt hyvä aika rakentaa pelihuone ja mediahuone? Oma kylpyläosasto? Rakenna kellariin vaikkapa käsityöverstas tai siirrä konttorisi kotiin. Pyykkitupa ja kodinhoitohuone siirtävät monet käytännön tehtävät kätevästi kellariin. Mahdollisuuksia on niin paljon kuin mielikuituksesi sallii.
201811_55346.jpg
Miehille kylpyhuone on tekninen tila, jossa käytännöllisyys on ykkösasia
Mitkä kalusteet sopisivat kaakeleiden värimaailmaan? Olisiko pyöreä allas rauhoittava muotokieleltään? Nämä kysymykset eivät ole päällimmäisenä mielessä, kun mies kaavailee kylpyhuoneen remonttia. Siinä missä useimmat naiset näkevät pesutilat kodin sisustusprojektina, miehille kylpyhuone on tekninen tila, jossa käytännöllisyys on ykkösasia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton