17.9. klo 8:31 | 477 417 jäsentä
LIITY JÄSENEKSI, KATSO EDUT
Etuina mm. ilmaiset kustannusarviot ja Kuntokartoitusohjelma

Valmista pintaa markkinoiden tehokkaimmilla lämmöneristeillä

Remontin yhteydessä kannattaa samalla parantaa kodin energiatehokkuutta. Seinien ja kattojen oikea lisäeristäminen pitää kylmän ulkona ja rakenteet terveinä. SPU:n eristeillä saat helposti ja nopeasti valmista pintaa maalattavaksi, tapetoitavaksi tai laatoitettavaksi, eikä muita rakenteita tarvita.

SPU eristelevyjen asentaminen on yksinkertaista ja selkeillä ohjeilla työ onnistuu kotinikkariltakin. Erillisten höyrynsulkumuovien kanssa ei tarvitse taistella ja hyvän lämmöneristyskyvyn ansiosta ei seinän paksuuskaan kasva liiaksi viemään arvokasta sisätilaa. Menetelmän avulla saadaan erittäin nopeasti ja edullisesti tuntuvaa säästöä energiankulutuksessa, koska ratkaisu parantaa sekä rakenteen lämmöneristystä että ilmanpitävyyttä.

SPU Eristeet eivät vety, kutistu, lahoa tai homehdu ja niiden lämmöneristysominaisuudet säilyvät muuttumattomina vuosien saatossa. SPU Eristeet ovat myös paloturvallisia - SPU Eristeisen ja villaeristeisen talon henkilöturvallisuus on palotilanteessa sama. SPU Eristeiden toimivuus on todettu useissa puolueettomissa tutkimuksissa ja ne saivat ensimmäisinä lämmöneristeinä rakennusmateriaalien puhtaimman päästöluokituksen M1. SPU Eristeet ovat CE-tuotemerkittyjä ja niillä on kymmenen vuoden takuu.

Lue lisää SPU-eristeistä

 SPU Vintti-Iita on erinomainen ratkaisu ullakon eristämiseen.
SPU Vintti-Iita on erinomainen ratkaisu ullakon eristämiseen.
 
 

Lämpöä ullakolle Vintti-Iitalla


Kylmän ullakon lämmöneristäminen on monessa rakennuksessa järkevä keino hankkia käyttökelpoista lisätilaa. Myös käytössä olevan ullakon lisäeristäminen SPU Vintti-Iita -menetelmällä voi tuoda huomattavat säästöt energiankulutukseen. Huonosti eristettyjen ullakkotilojen kautta syntyvät lämpöhäviöt ovat monessa talossa huomattavat.

SPU Vintti-Iita -eristyksen rungon muodostaa kannatinrakenteiden väliin asennettava SPU Vintti-Iita -eristelevy. Eristelevyn yläpuolelle tulee jäädä vähintään 50 mm tuuletusrako eristeen yläpinnan ja mahdollisen aluskatteen väliin. Tämän jälkeen rakenteen sisäpintaan asennetaan vielä joko kipsilevypintainen SPU Anselmi -eristelevy, jossa on valmis kipsilevypinta pintakäsiteltäväksi, tai vaihtoehtoisesti lastulevypintainen SPU Wilhelmi -eristelevy.

Jos rakenteen sisäpinnaksi valitaan paneeli, sisäpuoliseksi eristekerrokseksi suositellaan SPU Sauna-Satu tai SPU AL -eristelevyä. Levyt asennetaan kiinni rakenteeseen naulaamalla tai ruuvein kattokannattajiin nähden poikittain. Levyjen keskinäiset ponttisaumat sekä liitossaumat runkoon tiivistetään aina saumavaahdolla. Asennusrimat paneelilautojen kiinnittämistä varten naulataan kattokannattajien kohdalle SPU-eristelevyjen läpi.

SPU Anselmi on 30 mm – eristelevy, johon on liimattu kiinni 9 mm:n reunaohennettu kipsilevy valmiiksi tehtaalla.
SPU Anselmi on 30 mm – eristelevy, johon on liimattu kiinni 9 mm:n reunaohennettu kipsilevy valmiiksi tehtaalla.

Valmista seinäpintaa nopeasti


SPU Wilhelmi ja SPU Anselmi ovat valmiiksi pinnoitettuja eristelevyjä uudis- ja korjausrakentamiseen. Eristelevyt soveltuvat seinien, kattojen ja lattioiden sisäpuoliseen lämmöneristämiseen sekä yhdessä muiden SPU Eristeiden kanssa myös kylmien tilojen lämmöneristämiseen.

SPU Anselmi ja SPU Wilhelmi ovat parhaimmillaan remonttikohteissa, joissa uusi eristekerros voidaan asentaa suoraan vanhan terveen rakenteen päälle. Eristelevyn kiinnittäminen on nopeaa ja helppoa, eikä remontoitavia huoneita tarvitse tyhjentää. Kevyitä eristelevyjä voidaan leikata, jyrsiä ja porata mittatarkasti. SPU Anselmi ja SPU Wilhelmi sopivat sekä kivi- että puurakenteiden yhteyteen.

SPU Anselmi on 30 mm – eristelevy, johon on liimattu kiinni 9 mm:n reunaohennettu kipsilevy valmiiksi tehtaalla. SPU Wilhelmi on 30 mm – eristelevy, johon on liimattu 11 mm:n lastulevy valmiiksi kiinni tehtaalla. Levyjä on myös saatava 60 mm:n eristevahvuudella.
 

Lämmin lattia helposti


Samalla vaivalla kun asennat uuden lattian, asennat myös lämmöneristettä. SPU Wilhelmi -eristelevyt ladotaan vanhan, riittävän tasaisen lattian päälle ja saumat tiivistetään saumavaahdolla. Lautaparketti ja paksu laminaatti asennetaan eristelevyn päälle alusmattoa käyttäen.

Muovimatto voidaan liimata pintaan poikittain asennetun 10 mm:n paksuisen lastulevyn päälle. Lastulevyt kiinnitetään ruuveilla toisiinsa. Jos lattia eristetään SPU Anselmilla, kiinnitetään pintaan saneerauslaastilla 13 mm:n kipsilevy.

Muistathan huolellisuuden ja tarkkuuden kaikessa remontoinnissa. Rakenteen tulee toimia teknisesti oikein, ettei ongelmia ilmaannu. Varmista valmistajalta tai suunnittelijalta tuotteen sopivuus omaan kohteeseesi.

 
Julkaistu
30.8.2011
Viikon uutiset