• Etusivu
  • Talo

Sisäilmapaja 3 Forssassa 16.-17.11.2011

Rakentajan toimitus
Päivitetty 05.09.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Sisäilmapaja 3 on Sisäilmayhdistyksen, Forssan kaupungin, Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymän ja LounaPlussan järjestämä maksuton seminaari.

Järjestelyissä on mukana Kosteus- ja hometalkoot ja Sosiaali- ja terveysministeriö.

Tapahtuma järjestetään Hotelli Rantasipissä, Saarelankatu 12, 30100 Forssa.

Sisäilmapaja 3:n ohjelma

16.11.2011 klo 13.00-17.00
Forssan rohkaiseva malli
Lähivuosien toimintaa alueen kunnissa koskien rakennuksia Case Vieremä. Miten se tehtiin
Vastuun hajauttaminen ja puutteet tiedonkulussa, suden kuoppia kosteus- ja homekorjaushankkeissa
Rakennuksen käytön ja huollon merkitys
Väliaikainen apu sisäilmaongelmassa
Haasteena alipaineistus
Kuntien toimintatavat sisäilmaongelma-asioissa
Kosteus- ja hometalkoiden hanke PROTEESI
Kaikille avoin iltatilaisuus ja vastaanotto hotellin juhlasalissa

17.11.2011 klo 09.00-15.45
Ihmisen tuntemukset sisäilman mittana
Ajankohtaista sisäilma-asioissa
Tilaajan ohjeet
Altistuneen asema
Kosteusvaurioituneen tilan kuivaus
Kun koulun sisäilma sairastuttaa
Mikrobitutkimusten miinat
Senaatin kehitysprojektit ja toimintatavat
Vaurioituneen irtaimiston kohtalo
Viestintä ja avoimuus asunto-osakeyhtiössä
Ilmansuodatustekniikan ja suodatin materiaalien lainalaisuudet
Paneelikeskustelu
Työkalut, joilla sisäilma on terveellistä 24 h / 7 pv

Hotelli Rantasipi p. (03) 41 941 tarjoaa vierailijoille erittäin edullista yöpymis-ruokailu-pakettia.

Hotellivaraukset ja hintatiedot suoraan hotellilta. Majoitus ja lounas ovat omakustanteisia.

Varatessasi ilmoita koodi Sisäilmapaja 3.

Varaukset vain puhelimitse.

Yrityspuheenvuorot
Molempina päivinä on kaksi sponsoripuheenvuoroa. Kaikki puheenvuorot ovat varatut. Lisätietoja antaa aila.laine-sarkkinen(at)sisailmayhdistys.fi, p. 09-4355 5613 tai gsm. 040-7070201

Näyttely
Näyttelyalueeksi on varattu hotellin ravintolasali. Näytteilleasettajat ovat siis hyvin vieraiden keskuudessa jokaisen tauon aikana. Pöytä on liinoitettu sinisellä helmaliinalla ja valkoisella kateliinalla. Tilaan mahtuu kaksi roll-uppia ja siinä on tuoli. Ripustettavia tauluja ei tilaan voi laittaa.
Näyttelyssä on paikkoja kahdellekymmenelle yritykselle.

Lisätietoja ja varaukset: aila.laine-sarkkinen(at)sisailmayhdistys.fi. p. 09-4355 5613 tai gsm. 040-7070201

5.9.2011 hetken varaukset, näyttelyyn osallistuvia yrityksiä:
Ardex Oy
A. Seppälä Total Quality Oy
Asumisterveysliitto AsTe ry
Genano Oy
Halton Oy
Lifa Air Ltd -puheenvuorot 16.11.2011 klo. 15.40-15.50 ja 17.11.2011 klo.13.45-13.55
Mikrobioni Oy
Polygon Finland Oy - puheenvuoro 17.11.2011 klo. 10.50-11.00
Rakennusteollisuuden koulutuskeskus Rateko
SaintGobain Rakennustuotteet Oy
Teknocalor Oy
Ympäristö ja Terveyslehti

Pääyrityssponsorina 2011 on Sandbox Oy -puheenvuoro 16.11.2011 klo 14.55-15.10

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kysymyksiä ja vastauksia avainkotelosta
1. Korvaako vakuutus, jos tuotteet saa joku auki ja menee sisälle, varastaen kaiken? Eli kuinka vakuutusyhtiöt katsovat tuon kotelon?Vakuutusyhtiöiden keskusliiton tarkastaja ei osannut antaa yksiselitteistä vastausta, koska vastaavaa tuotetta ei ole markkinoilla. Mikäli asiasta haluaa täyden varmuuden tulisi asiasta kysyä omalta vakuutusyhtiöltä. Vakuutusyhtiöiden yhtenäinen hyväksyntäprosessi on siis aloitettu mutta aikataulua ei vielä voida antaa.
Eristevaihtoehdot esillä
Vältä rakentamisen ja remontoimisen ongelmia
Avainsanoja onnistuneeseen rakennusprojektiin ovat huolellinen suunnittelu, kohtuullinen aikataulu sekä taitavien ammattilaisten käyttö. Kun projektin kanssa lähdetään ajoissa liikkeelle, jää hyvin aikaa tutustua eri vaihtoehtoihin, tehdä päätöksiä ajoissa ja rauhassa sekä ehkä yksi tärkeimmistä - mahdollisuus nauttia projektista.Kiinteistön tulevan käyttäjän sekä rakennuttajan/remontoijan välillä saattaa joskus ilmetä pieniä ja miksei vähän suurempiakin ongelmia. Tavallisin ja ehkä myös yleisin ongelma projektin koosta riippumatta on, että työn lopputulokselle asetetut odotukset ja itse toteutunut lopputulos eivät välttämättä kohtaakaan odotetulla tavalla. Myös urakan lopullinen hinta sekä urakkaan kuuluva sisältö saattavat yllättää, mikäli sopimukset on tehty suullisesti eikä mitään varsinaista dokumenttia sovitusta löydy. Takuukorjaustöistä kannattaa aina selvittää, mitkä eivät takuun piiriin kuulu ja kauanko työlle oleva takuu on voimassa.
19_P_77651.jpg
Kaksi kesää aikaa jätevesiremonttiin
Vielä on kaksi kesää aikaa laittaa kiinteistöjen jätevesiasiat kuntoon haja-asutusalueilla. Valtakunnallisella jätevesiviikolla 12.-18. toukokuuta kannustetaan kiinteistönomistajia tarkistamaan jätevesijärjestelmänsä ja suunnittelemaan sen uudistamista hyvissä ajoin. Miljoonan ihmisen jätevesillä on väliä.
20193_56740.jpg
Autosi lukitus aukeaa elektronisesti, miksei kotisi?
Teknologia on arjessamme kaikkialla. Mieti, mitä laitteita käytät päivittäin, ja miten ne ovat helpottaneet elämääsi. Harva avaa enää auton ovea mekaanisella avaimella, ja useimmilla työpaikoilla on käytössä elektroniset avainlätkät. Nyt digitaalinen kodin lukitus on tätä päivää.Älypuhelimet ja tietokoneet ovat arkipäiväistyneet ja ilman niitä toimiminen tuntuisi lähes mahdottomalta. Nopeasti kasvava kotien automatisointi ja varustaminen erilaisilla älylaitteilla tavoittelee turvallisuuden lisäksi elämisen helppoutta ja huolettomuutta. Kotien automaatiosta onkin tullut uusi trendi, jossa viihtyisyys, turvallisuus ja helppokäyttöisyys ovat arkipäivää. Älylukko on tärkeä osa älykotia.
20206_65649.jpg
Tee kotisi julkisivusta persoonallinen tiilellä
Tiili on näyttävä sekä kestävä materiaali julkisivuun. Vaikka tiilellä on pitkä perinne rakennusmateriaalina, se on pysynyt mielenkiintoisena ja ilmeeltään tuoreena. Uudet värit ja pinnat sekä innovatiivisuus tiilen käytössä antavat mahdollisuuden ainutlaatuisiin julkisivupintoihin.Wienerbergerillä on tarjota monipuolinen mallisto sekä Suomessa että konsernin muissa tehtaissa valmistettuja tiiliä. Uusia tiilivärejä ja pintastruktuureja kehitetään jatkuvasti vanhoja, perinteikkäitä tiilituotteita kuitenkaan unohtamatta.
20103_20959.jpg
Ryhdistäytykää suomalaiset?
Suomalainen on aina ollut ylpeä itsestään ja suomalaisuudestaan sekä rehellisyydestään ja periksiantamattomuudestaan. Miksei siis tätä sisua voisi osoittaa nytkin, vaikka valtion- ja kenties omaakin velkaa on, että hirvittää. Kaiken lisäksi itsetuntoamme koeteltiin vahvasti, kun Vancouverista tultiin melkein tyhjin taskuin, eikä Euroviisuistakaan ole lupa odottaa kuin marginaalipisteitä. Mutta, jospa eläisimme tätä päivää niin kuin Euroopassa pitää. Kauppaa täytyy käydä, vaikka laivat seisoisivat satamissa tai ovat juuttuneina jäihin. Mutta, aina silloin kun laiva pääsee lähtemään maailmalle ruumat ja kansi täynnä suomalaisen teollisuuden tuotteita, tuo se sama laiva maailmalta meille mm. autoja, matkapuhelimia, kahvia, banaaneja – ja maitoa. Kysyä sopiikin, että oliko sinänsä ahkeran pääministerimme viesti kansalle loppuun saakka harkittu, kun hän kehotti – epäsuorasti kylläkin – boikotoimaan sipoolaisessa navetassa lypsettyä maitoa, koska se on lypsetty väärän väriseen tölkkiin. No, tämäkin asia korjaantui ja tämä Suomi-Ruotsi-maaottelu taisi päättyä tasapeliin?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton