• Etusivu
  • LVI

Lisää tehoa imurointiin: <BR>Puzer tuo Aino-keskuspölynimureihin 5-asteisen tehonsäädön

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö KP-Tekno Oy
Julkaistu 05.07.2011
20117_27027.jpg

Puzer Aino

Imurointi on harvojen lempipuuhaa. Tehokkaat ja käytössä mukavat laitteet helpottavat ja tehostavat työtä. Puzer Aino-mallin suunnittelusta ovat vastanneet muotoilijat ja insinöörit yhdessä. Nyt lanseerattava 5-asentoinen tehonsäätö tuo Ainon ergonomisesti muotoiltuun kahvakäynnistykseen lisää toiminnallisuutta.

Yli 70 prosenttia uusista omakotitaloista varustetaan keskuspölynimurilla. Pientalorakentamisen kasvu tarkoittaa samalla myös myynnin kasvua keskuspölynimuripuolella. Perinteisten perässä vedettävien imureiden myyntimääriin suhteutettuna luvut ovat kuitenkin vielä pieniä. Yhtä keskuspölynimuria kohden myydään noin 16 perässä vedettävää imuria.

Keskuspölynimurien merkittävimmät edut liittyvät itse siivoustulokseen. Keskuspölynimureiden käyttömukavuus, äänitaso ja saavutettava imurointitulos, sekä mikropölyn ja hajujen ulospuhallus ovat ylivertaisia perässä vedettäviin imureihin verrattuna. Keskuspölynimureissa imuroitu ilma johdetaan ulos. Pöly ei jää leijumaan huoneilmaan. Kaikille koira- ja kissaperheille tuttua, epämiellyttävää hajua pölynimuria käynnistettäessä ei keskusimureilla ulospuhalluksen ansiosta esiinny.

Säädä imurointiteho imuroitavan pinnan mukaan

Kahvakäynnistys lisää keskuspölynimurin käyttömukavuutta. Imurin voi käynnistää ja sammuttaa tarpeen mukaan huonekaluja siirrellessä tai esimerkiksi äkillisen keskusteluntarpeen yllättäessä. Jopa 95 prosenttia kuluttajista valitseekin kahvakäynnistyksen.

Puzer Ainossa on käyttäjälle miellyttävä Ergo-kahva, jossa otteen kohdalla on pehmeä muovi. Kahvan muotoilussa on huomioitu työasento eli ranne ja hartia eivät jännity imuroitaessa ja ote kahvasta on tukeva.

Nyt kahvakäynnistystä täydentää tehonsäädin. Tauluissa, verhoissa ja kovilla lattiapinnoilla tarvitaan vähemmän tehoa. Mattoja, patjoja ja huonekaluja imuroitaessa imutehon määrää on vaivatonta lisätä käsikahvaan integroidulla 5-asentoisella säätimellä.

Muotoilu ja teknologia = käyttömukavuus

Puzer keskuspölynimureita valmistaa alan ainoa täysin kotimainen yritys, KP-Tekno Oy Kirkkonummen Masalassa. Puzer Ainon suunnittelusta ovat vastanneet muotoilijat ja insinöörit yhdessä. Ainolle haettiin perinteisten keskuspölynimureiden tuttua pönttömallia modernimpaa ilmettä. Muotoilu on teollinen muotoilija Heikki Meriläisen, Muodonvuoksi Oy, käsialaa.

-- " Keskuspölynimureita suunnitellessa on tärkeää ottaa huomioon erilaisten käyttäjäryhmien tarpeet. Imurin pitää näyttää tehokkaalta, mutta olla hiljainen. Ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus ovat nousemassa entistä tärkeämmäksi kuluttajan valintaa ohjaavaksi tekijäksi. Aino-mallin kohdalla muotoilun haasteita olivat mm. isokokoisen tuotteen visuaalinen keventäminen, pönttöilmeen välttäminen ja rakenteen saaminen tukevaksi erilaisilla kaarilla ja porrastuksella kestämään alipaineen aiheuttamaa rasitusta", Meriläinen kuvaa suunnittelun lähtökohtia.

Keskuspölynimurin käyttöikä on vähintään kaksinkertainen verrattuna perässä vedettäviin malleihin. Siksi kuluttajan kannalta on tärkeää, että rikkoutuneet osat ovat helposti ja kohtuullisin kustannuksin vaihdettavissa.

-- " Kotimaisen valmistajan imuria on helppo päivittää perheen muuttuvien tarpeiden sekä uusien, tehokkaampien työvälineiden myötä. Lisäosien saatavuus on turvattu, ja myönnämme viiden vuoden takuun kaikkien imurimalliemme keskusyksikölle", muistuttaa toimitusjohtaja Kari Kakko Puzerilta.

Tuotetiedot

Puzer tehonsäätösarja pölypussilliseen Aino-keskuspölynimuriin, 8 m

Käsikahva 5-asentoisella tehonsäädöllä, yhdistelmäsuulake sisältää huonekalu- ja harjasuulakkeen, teleskooppivarren, lattia/mattosuulakkeen, kapean kärkisuulakkeen sekä letkutelineen. Saatavuus 07/2011 alkaen, jälleenmyyjätiedot valmistajalta. Suositushinta noin 275 € + alv 23 %.

Puzer tehonsäätösarja pölypussilliseen Aino-keskuspölynimuriin, 10 m

Käsikahva 5-asentoisella tehosäädöllä, yhdistelmäsuulake sisältää huonekalu- ja harjasuulakkeen, teleskooppivarren, lattia/mattosuulakkeen, kapean kärkisuulakkeen sekä letkutelineen. Saatavuus 07/2011 alkaen, jälleenmyyjätiedot valmistajalta. Suositushinta noin 305 € + alv 23 %.

KP-Tekno Oy
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Sohvan imurointi
Puzer Easy kerrostaloon
Vietämme suurimman osan vuorokaudesta sisätiloissa, joten sisäilman laadulla on erittäin suuri merkitys hyvinvointiimme. Puzer-keskuspölynimuri on kätevä ja tehokas ratkaisu sisäilman laadun parantamiseen. Keskuspölynimuri ei ole alunperin suomalainen keksintö, mutta täällä niiden tuotekehitys on kulkenut pitkin harppauksin eteenpäin. Kehityksen kärkijoukoissa kulkevalla KP-Teknolla on jo viisitoistavuotinen kokemus keskuspölymimurien valmistuksesta. Yrityksen Puzer-mallisto on saavuttanut vankan jalansijan Suomen keskuspölynimurimarkkinoilla, ja Puzerit tunnetaan myös eri puolilla Eurooppaa sekä Japanissa ja Kiinassa.Lisätietoa keskuspölynimureista...Puzer Easyn voit hankkia myös Jäsentukusta...Perinteiset Puzer-keskuspölymimurit soveltuvat käytettäviksi omakoti-, rivi- ynnä muissa pientaloissa, joissa tavallista imuria käytettäessä ongelmaksi muodostuva mikropöly johdetaan poistoilmaputkiston kautta suoraan ulkoilmaan. Uusinta mallia, Puzer Easyä, voidaan käyttää myös kerrostaloissa sijaitsevissa asunnoissa ja toimistotiloissa, koska se ei vaadi imu- eikä poistoilmaputkistoa. Poistoilma johdetaan täysin puhdistettuna siihen tilaan, johon imuri on asennettu.
Perhe yhdessä sohvalla
Puhtaampi koti - mikrohiukkaset pois sisäilmasta
Vietämme päivittäin lähes 90 % ajastamme sisätiloissa. Työpaikoilla on kiinnitetty huomiota sisäilman laatuun jo pitkään, koska sen on todettu vähentävän ihmisten sairastelua ja parantavan työtehoa. Sen sijaan koti-ilman laatu on jäänyt pienemmälle huomiolle homeongelmaisia koteja lukuun ottamatta. Keskuspölynimuri on yksi ratkaisu parantamaan sisäilman laatua ja tekemään kodistasi miellyttävämmän ja terveellisemmän ympäristön.
Tyttö nojaa sohvaan
Keskuspölynimurin toimintaperiaate
Kun käyttäjä liittää letkun imurasiaan, lähtee imurasialta sähköinen viesti keskusyksikölle laitteiston käynnistämistä varten. Keskusyksikkö käynnistyy ja järjestelmän synnyttämä alipaine aiheuttaa imun runkoputkistossa. Keskusyksikkö on toiminnassa niin kauan, kunnes letku irroitetaan imurasiasta. Kehittyneimmät keskuspölynimurit ovat varustettavissa myös kahvakäynnistyksellä.Yhdellä imurasialla jopa sata neliötäImuroidessa käytetään yleisesti 8 metrin pituista kevyttä letkua, joka ylettyy jopa 100 m² kokoisen alueen siivoamiseen. Imurasiat ovat tyylikkään huomaamattomia ja ne suositellaan asennettavaksi käytön kannalta parhaaseen paikkaan noin metrin korkeudelle.
20116_26696.jpg
Kokkolan vanhakaupunki
Kokkolan asuntomessuilla vieraillessa kannattaa varata aikaa myös kävelykierrokselle Kokkolan vanhakaupungissa Neristanissa. 12 puutalokorttelin laajuinen vanhakaupunki on yksi Kokkolan suurista ylpeyden aiheista. Neristan on yksi maamme parhaiten säilyneitä yhtenäisiä ja laajoja puukaupunkikokonaisuuksia. Tunnelmallisten katujen varrelta löytyy mm. ravintoloita, kahviloita, majoitusta, putiikkeja, antiikkia.Neristan on vakiinnuttanut asemansa elävänä perinnekaupunkina ja kansalliseti merkittävänä kulttuurihistoriallisena alueena. Neristanissa voi nauttia puutalokorttelien tunnelmasta ja sen kaduilla kävelijän silmiä hivelee vanha arkkitehtuuri.Kokkolan asuntomessujen oheiskohde, vuonna 1818 rakennettu Knapen talo, sijaitsee Neristanissa. Vuosia tyhjillään ollut talo entisöidään uuteen kukoistukseen vanhoja perinteitä ja Neristanin henkeä kunnioittaen. Kohde on auki messujen aukioloaikoina. Kokkolan asuntomessut ovat avoinna päivittäin 15.7.-14.8. kello 10-18.Asuntomessut Kokkolassa 15.7.-14.8.2011
20093_15666.jpg
Oksasilppurilla ilmaista kate- ja kuivikemateriaalia
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.
20156_43765.jpg
Tee se itse: hiekkalaatikko
Lapset rakastavat hiekkalaatikkoleikkejä ja siksi hiekkalaatikko löytyykin usean lapsiperheen pihasta. Hiekkalaatikon rakentaminen onnistuu helposti myös itse. Näillä tee se itse -ohjeilla saa rakennettua hiekkalaatikon, joka on varustettu kätevällä penkillä / pöydällä. Penkillä voi lepuutella jalkojaan ja se toimii myös oivallisena hiekkakakkujen alustana. Hiekkalaatikon ohjeet ovat 2 m x 2 m kokoiselle hiekkalaatikolle. Hiekkalaatikon ohjeita voi soveltaa sekä oman pihan että käyttötarpeiden mukaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton