Perustukset helposti ja nopeasti

Perustukset ovat kestävän rakennuksen lähtökohta. Paras tapa tehdä perustus voi olla myös helppo ja nopea. Ala-, väli- ja yläpohjarakenteet kannattaa toteuttaa pitkillä jänneväleillä ja lyhyellä asennusajalla. Näihin haasteisiin vastaavat PARMAontelolaatat ja PARMAperustukset, tuotteet tehokkaaseen ja laadukkaaseen pientalorakentamiseen. Valmisosarakentaminen tapahtuu työmaalla nopeasti ja aikataulut halliten – myös talvella.
Parman ontelolaatoilla perustusvaiheen työt hoituvat nopeasti.
Parman ontelolaatoilla perustusvaiheen työt hoituvat nopeasti.

Perustusvaihe vaivattomasti ja luotettavasti

PARMAperustukset on vaivaton ja luotettava perustusratkaisu, jolla perustusvaiheen työaika jää murto-osaan paikalla rakennettuihin ratkaisuihin verrattuna. Elementtirakenteinen tuulettuva alapohja Parman tuotteilla toteutettuna on turvallinen ja terveellinen perustus, jonka käytöstä on hyviä kokemuksia jo yli kahdenkymmenen vuoden ajalta.

Talven pakkaset eivät haittaa perustamista, kun valutyöt on siirretty kuiviin, valvottuihin tehdasolosuhteisiin. Muottityöt jäävät miltei kokonaan pois, sillä tehdasvalmisteinen ontelosokkelielementti ei edellytä jatkuvaa anturaa, vaan elementtien päihin tulevat ns. anturaplintit riittävät. Ontelosokkeli toimii palkkimaisena rakenteena, joka vie kuormitukset anturoille ja sitä kautta joko paaluille tai kantavaan maapohjaan. Palkkirakenne on tukeva eikä painu vuosikymmenten saatossakaan.

Parman perustusratkaisun toteuttaminen onnistuu hyvin myös talvella.
Parman perustusratkaisun toteuttaminen onnistuu hyvin myös talvella.

Ontelolaatoilla toimiva alapohjarakenne

PARMAontelolaatat ovat betonista valmistettuja laattaelementtejä, missä betonin raskasta omaa painoa on kevennetty laattojen pituussuuntaisilla onteloilla. Suhteellisen kevyt rakenne ja ontelolaattojen tehokas raudoitus tekevät mahdolliseksi pitkien jännevälien rakentamisen. PARMAontelolaatat mahdollistavat edullisen ja nopean ala-, väli- ja yläpohjan rakentamisen.

PARMAontelolaatat takaavat terveellisen tuulettuvan alapohjan nopean ja pitkäaikaiskestävän toteutuksen. Kantava ontelolaatta-alapohja voidaan asentaa kaikkien kivirakenteisten sokkelien varaan. Alapohjan asennustyö viimeistelyineen onnistuu työmaalla jopa alle päivässä. Kantavan alapohjan alle asennettavat putki- ja viemärivedot eivät jää rakenteiden sisään ja niiden kunto voidaan tarkistaa säännöllisesti.

Radonturvalliseen rakentamiseen tuulettuva alapohja on säteilyturvakeskuksenkin suosittelema vaihtoehto. Elementtirakenteinen tuulettuva alapohjarakenne on erittäin tiivis, joten maakosteudella ja radonilla ei ole pääsyä huoneilmaan. Oikein toteutettu tuulettuva alapohjarakenne pitää talon rakenteet kuivina ja rakennusmateriaalina betoni kestää maaperän kosteutta erinomaisesti.

Miksi valitsisit Parman ontelolaataperustukset omaan taloosi?

 • Todella nopea asentaa kerralla valmiiksi
  PARMAperustuksien asentamiseen kuluu aikaa korkeintaan pari tuntia ja homma on kerralla valmis. Pääset jatkamaan seuraavia työvaiheita tukevalta pohjalta, koska ontelolaatat eivät kaipaa erillistä tuentaa asennusvaiheessa. Parman tuotteiden osalta valmiit perustukset syntyvät hyvissä olosuhteissa viikossa.
 • Helppo ja siisti
  Raskaimmat työvaiheet eli muottien rakentamiset, raudoitukset ja valut tehdään lähes kokonaan tehtaallamme. Laatat ja elementit saapuvat työmaallesi vasta juuri silloin kun niitä kaivataan. Erilliset tuki-, puu- ja muottitarvikkeet eivät ole myöskään sotkemassa työmaatasi.
 • Edullinen
  Ontelolaattarakenne on tutkitusti edullisin tapa tehdä pientalon välipohja (Rakennustieto Oy, 2009). Siinä käytetään sekä betonia että raudoituksen terästä huomattavasti vähemmän kuin perinteisessä betonivalussa. Lisäksi nopea asennus säästää rahanarvoista työaikaa.
 • Turvallinen
  Valmiiksi kuiva betonielementti on turvallinen, kosteutta ja vettä kestävä rakennusmateriaali. Se lyhentää kuivumisaikaa paikallavaluun verrattuna sekä vähentää selvästi rakennekosteuden määrää. Siinä ei kasva hometta tai sieniä, eikä se sisällä orgaanisia ainesosia. Betoni kestää myös korkeita lämpötiloja, joten se hyvin paloturvallinen.
 • Hiljainen
  Välipohjana ontelolaatta eristää erinomaisesti ääntä. Se ei notku, natise eikä nitise.
 • Sopiva talvirakentajalle
  Koska valmistamme laatat ja elementit lämpimissä sisätiloissa, Suomen oikukkaan talven räntäkelit tai paukkupakkaset eivät haittaa rakentamistasi. Työmaan vaivalloiset suojaus- ja lämmitystoimenpiteet vähenevät huomattavasti.
 • Vapautta suunnitteluun
  Ontelolaattarakenne mahdollistaa huomattavasti muita rakennevaihtoehtoja pidemmät jännevälit. Esimerkiksi omakotitaloissa yleinen P20-ontelolaatta yltää noin 8 metrin jänneväliin. Kantavia pystyrakenteita tarvitaan siis vähemmän ja voit toteuttaa avaria tiloja.

PARMAlle Pientalorakentajat ovat aivan yhtä tärkeitä kuin suuret rakennusprojektitkin. Voit siis aina luottaa toimituksiimme, kuten myös tarjoamiemme ratkaisujen ja tuotteiden jatkuvasti valvottuun, sertifioituun laatuun. Jätä yhteydenottopyyntö täältä!
 
Julkaistu
27.1.2014