• Etusivu
  • Energia

Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 17.02.2012
201010_23568.jpg

Norva-takkauunissa on tyylikäs haudutusuuni. Kaunis, keraaminen sisus on helppo pitää puhtaana. Haudutusuunissa ei tarvitse polttaa puita, vaan se lämpiää takan tulella.

Tulikivellä on markkinoiden näyttävin ja monipuolisin mallisto vuolukiviuuneja, jotka varaavat lämpöä ja luovuttavat sitä pitkään ja tasaisesti. Tulikiven uuniperheeseen kuuluu sekä modernin linjan edustajia että paljon perinteisiä, ajattomia klassikkomalleja. Oletpa ahkera lämmittäjä tai herkeämätön tuleen tuijottaja, vaihtoehtoja piisaa. Olipa asumismuotosi tai sisustusmakusi mikä tahansa, sama juttu: valikoimastamme löydät helposti oman suosikkisi.

Lisätietoa Tulikivi-uuneista...

Tulikivi-uunin lämpö hellii ja hyväilee, ei polta

Varaava uuni luovuttaa lämmön tasaisesti koko huonetilaan, joka pysyy pitkään mukavan lämpöisenä. Säteilylämpö tuntuu pehmeältä ja sitä on helppo hengittää. Varaava tulisija ei polta huoneilmaa kuivan tunkkaiseksi. Päinvastoin, ilma pysyy raikkaan oloisena ikkunaa avaamattakin. Näin säteilylämpö poikkeaa edukseen perinteisten kamiinoiden kovasta, kuumasta konvektiolämmöstä. Varaava tulisija ei myöskään ole tulinen, vaan uunin kylkeen voi vaikka nojata.

Paremman palamisen puolesta

Tulipesä on uunin hermokeskus, joka vaikuttaa uunin koko toimintaan. Tulikiven ratkaisu takkauunin tulipesäksi on pyörrepesä. Pyörrepesäratkaisu optimoi uunin käytön ja kestää tarkemmankin vertailun.

Pyörrepesä on Tulikiven patentoima keksintö, jossa palokaasut ja palamisilma sekoittuvat tehokkaasti palotilassa. Näin palaminen tehostuu, hyötysuhde on korkea, ja palaminen on myös erittäin puhdasta. Uunin päästöt jäävät murtoosaan maailman tiukimmista päästönormeista. Yksinkertaisen rakenteensa ansiosta pyörrepesä on myös toimintavarma ja helppokäyttöinen tulipesäratkaisu.

Kuvioidut takkauutuudet tuovat luonnon lähellesi. Nyt Tulikiven keramiikkaosaaminen ja siirtokuvakoristelu yhdistävät käsityön nykyaikaisiin menetelmiin. Tuloksena ovat kuvitetut tulisijat, jotka lämmittävät liekeillään kotia ja kauneudellaan sielua. Näin saat luonnon luoksesi.
Kuvioidut takkauutuudet tuovat luonnon lähellesi. Nyt Tulikiven keramiikkaosaaminen ja siirtokuvakoristelu yhdistävät käsityön nykyaikaisiin menetelmiin. Tuloksena ovat kuvitetut tulisijat, jotka lämmittävät liekeillään kotia ja kauneudellaan sielua. Näin saat luonnon luoksesi.

Puhtaat paperit myös viranomaisilta

Tulikivi-uuni on läpäissyt maailmalla testaajien tiukan seulan. Se on läpäissyt alan vaativimmat turvallisuustestit. Se täyttää myös maailman tiukimmat päästönormit. Tämän lisäksi Tulikivi osallistuu edelleen niin kotimaiseen kuin kansainväliseen tutkimus- ja kehitystyöhön. Huomisen suunnittelu on meillä jo täydessä vauhdissa.

Tulikivi on varaavien tulisijojen laatujohtaja. Olemme saaneet ensimmäisenä uuninvalmistajana ISO 9001 -laatusertifikaatin. Asiakkaidemme suuntaan tämä näkyy mm. tuotteiden tasaisena laatuna ja luotettavina toimituksina.

Tulikivi Oyj aloitti myös CE-merkin käytön ensimmäisenä varaavien tulisijojen valmistajana kesäkuussa 2008.

Monipuolinen mallisto

Tulikiven uuniperheeseen kuuluu sekä modernin linjan edustajia että paljon perinteisiä, ajattomia klassikkomalleja.

Uunimallit edustavat tämän päivän suoralinjaista ja pelkistettyä tyylisuuntaa. Lasiluukkuja on suurennettu. Tyylikkäitä, moduloituja penkki- ja hyllyratkaisuja on lisätty. Uunien palamistekniikkaa on kehitetty. Myös pinta- ja värivaihtoehtoja on monipuolistettu. Vastaavaa kehitysloikkaa ei ole tapahtunut uunirintamalla vuosikausiin.

Leivinuunit.
Leivinuunit.
Takkauunit
Takkauunit
Takkaleivinuunit
Takkaleivinuunit
Mittatilausuunit
Mittatilausuunit

Uudet sisustustakat antavat valinnan vapautta sisustukseen

Uudet Suvas-mallit vastaavat vaativan sisustajan toiveisiin. Muunneltava malli tuo valinnan vapautta. Voit valita sopivimmat elementit valmiiksi suunnitelluista moduuleista. Myös pintamateriaalin voit suunnitella yksilöllisesti sekä vaikuttaa tehostekiviin ja -kaakeleihin. Mystinen, tumma tulipesä korostaa liekkien loimua ja luo tyylikkään kokonaisuuden muiden tehosteiden kanssa. Tulen lämmin tunnelma välittyy näyttävästä panoraamaluukusta.

Mittatilausmalli Suvas 2.
Mittatilausmalli Suvas 2.

Tulikiven mittatilauspalvelu toteuttaa unelmasi

Vuolukivi taipuu moneen muotoon. Jos et löydä mallistostamme juuri mieleistäsi uunimallia, älä huolestu. Tulikiven mittatilauspalvelu kuuntelee yksilöllisiäkin toiveitasi. Lisäkipinöitä suunnitteluun saat myös verkkosivuiltamme www.tulikivi.com. Sieltä löydät koko joukon mittatyönä toteutettuja tulisijoja ruokkimaan mielikuvitustasi.

Tehosta uunin toimintaa Tulikivi Green -tuoteperheellä

Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Polttopuut palavat uunin pesässä tehokkaasti, ja uunin massa varaa lämmön nopeasti itseensä. Mutta voisiko uuni toimia vielä tehokkaammin?

Tutustu Tulikivi Green -tuoteperheeseen ja löydä aivan uusi näkökulma lämmitykseen. Tulikivi Green -tuoteperheeseen kuuluvat W10-vesilämmitysjärjestelmä, P10-pellettijärjestelmä sekä C10-uuninohjausjärjestelmä.

Tulikivi Green W10:llä uuni luontevaksi osaksi kotisi lämmitysjärjestelmää. Tulikivi Green W10 -vesilämmitysjärjestelmä koostuu kaksikuorirakenteisesta Tulikivi- tai Kermansavi-uunista sekä siihen suunnitellusta lämmönsiirrinpaketista. Tulisijan lämmittämä tulisijapiirin kiertovesi johdetaan järjestelmään liitettyyn varaajaan hyödynnettäväksi kodin vesikeskuslämmityksessä (lattialämmitys) tai lämpimän käyttöveden lämmityksessä.
Tulikivi Green W10:llä uuni luontevaksi osaksi kotisi lämmitysjärjestelmää. Tulikivi Green W10 -vesilämmitysjärjestelmä koostuu kaksikuorirakenteisesta Tulikivi- tai Kermansavi-uunista sekä siihen suunnitellusta lämmönsiirrinpaketista. Tulisijan lämmittämä tulisijapiirin kiertovesi johdetaan järjestelmään liitettyyn varaajaan hyödynnettäväksi kodin vesikeskuslämmityksessä (lattialämmitys) tai lämpimän käyttöveden lämmityksessä.

Tulikivi-tulisijan valmistuksen hiilipäästöt nollautuvat jo 1-2 vuodessa

Tulikivi-tulisijan käyttäminen on ekoteko. Tulisijan käyttö sähköä korvaavana lämmitysmuotona vähentää CO2-päästöjä. Tulisijan valmistuksessa syntynyt hiilijalanjälki nollautuu tulisijaa käyttämällä. Suomessa tulisijamallista ja käyttöahkeruudesta riippuen tulisijan valmistamisesta aiheutunut hiilijalanjälki nollautuu jopa 1–2 vuodessa tai noin 130– 200 käyttökerran jälkeen.

Esimerkki: Korhosen perheen 120 m2:n omakotitalossa lämmitetään 1200 kg:n painoista Kipittitulisijaa noin sata kertaa vuodessa. Mikäli puulämmityksellä korvataan sähkölämmitystä, niin Korhoset nollaavat Kipitin valmistukseen kuluneen hiilijalanjäljen ensimmäisen lämmityskauden aikana.

Ehdoton laatu

Tulikivi-tulisijat alittavat maailman tiukimmat päästönormit. Tulikivelle on myös ainoana tulisijavalmistajana Suomessa myönnetty ISO 9001 -laatusertifikaatti. Kaikilla Tulikivi-uuneilla on viiden vuoden takuu.

Tulikivi-uuni luo lämmintä tunnelmaa jo yli 250 000 kodissa ympäri maailmaa. Tulikivi on Suomen suurin kivenjalostaja ja maailman suurin varaavien uunien valmistaja.

TLU 2450/1 takkaleivinuuni.
TLU 2450/1 takkaleivinuuni.

Tulikivi-uunilämmitys on aito ympäristöteko

Rakennusten energiatehokkuuden parantuessa mm. uusien rakennusmääräysten myötä rakennusten kokonaislämmitystarve vähenee. Sekä matalaenergia- että varsinkin passiivitalossa tehokkaalla tulisijalla ja toimivalla vesilämmitysjärjestelmällä voidaan kattaa merkittävä osa koko kodin lämmitysenergiantarpeesta. Tehokkaan tulisijan tuottamaa energiaa voidaan siirtää kodin eri tiloihin lämmitykseen tai lämpimän käyttöveden tuottamiseen.

Lisätietoa Tulikivi-uuneista...

Jätä yhteydenottopyyntö Tulikivi-tulisijasta

Tulikivi Oyj
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
höyryävä kattila liedellä
Kodin tulipalo saa usein alkunsa keittiöstä
Päälle unohtuneesta liedestä tai vahingossa päälle pyörähtäneestä keittolevystä aiheutuu Suomessa vuosittain satoja tulipaloja. Helppokäyttöinen liesivahti on tehokas ja edullinen keino vähentää tulipalon riskiä kotona merkittävästi.
20128_31814.jpg
Yhteydet auki tietoverkolla ja antenneilla
Tietoverkkopistorasioissa ei kannata säästellä. Tietoverkon kaapelointi ja pistorasiat kuuluvat jokaiseen asunnon huoneeseen, sillä tietokoneiden lisäksi viihde-elektroniikka ja kodinkoneet tulevat jatkossa vaatimaan yhteyden internetiin. Laitteiden lisääntyessä tulee muistaa myös riittävän monien sähköpistorasioiden sijoittaminen tietoverkko- ja antenniliitäntöjen yhteyteen.
20159_44313.jpg
Rintamamiestalon ilmanvaihto kuntoon
Rasimusten rintamamiestaloon asennettiin Velco-korvausilmaventtiilit tänä kesänä. Asukkaat muistelivat, ettei talossa ole aiemmin ollut korvausilmalle mitään luukkuja tai venttiileitä. Ilma on vaihtunut asukkaiden tuulettaessa ja rakennevuotoina niin seinien kuin kellarinkin kautta. "Entiset ikkunat eivät olleet läheskään näin tiiviitä ja ilmaa kyllä pääsi virtaamaan ikkunoiden raoista", toteaa Maija. Vuosien saatossa taloa on remontoitu useampaan otteeseen ja ikkunatkin on vaihdettu tiiviimpiin, näin olleen korvausilman saanti ei ole ollut kovin hallittua ja raikasta ilmaa ollaan saatu vain tuulettamisen avulla."Ilmanvaihtoon liittyvät asiat ovat välillä käyneet mielessä, mutta korjaustoimenpiteisiin ei oltu ryhdytty ennen tätä kesää", kertoi Eino Rasimus. Nyt ilmanvaihtoa päätettiin parantaa pojan aloitteesta, joka kävi venttiilit myös asentamassa. Asentaminen kävi helposti ja nopeasti, eikä vaatinut muita työkaluja kuin porakoneen ja siihen sopivan kokoisen rasiaterän. Uudet venttiilit eivät myöskään olleet kovin kalliit, joten ne olisi voinut hankkia jo paljon aiemmin.Venttiilien asentaminen

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton