• Etusivu
  • Talo

Leikkimökin materiaalilista

Rakentajan toimitus
Päivitetty 29.07.2019
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Materiaalilistaan on kerätty mökin runkoon tarvittavat materiaalit. Listassa ei ole huomioitu sisäpuolelle tulevia sisäverhouspaneleita tai levyjä. Listan puutavaroiden koot ovat esimerkkejä. Materiaalien määrät eivät sisällä hukkaa. Puutavaran yleinen hukkaprosentti on n. 15 %. Hukkaprosenttiin vaikuttaa mm. työtavat.

Katso rakennusohjeet ja piirustukset

Kestopuu

lattiapalkkien kannattajat, 50x100, 7m

terassin lattialauta, 21x95, 28m

Puutavara 50x100

lattiapalkisto, 12,5m

runkotolpat, ikkuna- ja ovipuut, 40m

kattotuolit, 16,5m

päätypojat, 2,5m

oven kehikko, 4m

yhteensä n. 75,5m

Ulkovuoripaneli

ulkovuoripaneelit, oven laudoitus, lauta 18x120, 200m

Muu puutavara

Kattolaudat, raakalauta 22x100, 110m

Otsalaudat, lauta 18x120, 13,5m

Koristelaudat, lauta 18x95, 23m

Terassin aita, lauta 18x95, 9m

Lattialauta, raakapontti 21x95, 50m

Muut tarvikkeet

saranat, 2kpl

karkaistu lasi , 8mm (ikkunakehikon mukaan)

vaneri, 0,5m2

bitumikate, 12,5m2

peruskivet, 6kpl

maali

Kattotuotteet kaupasta

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201211_32834.jpg
Alapohjan haitat kosteus ja radon saadaan pois puhaltimen avulla
Alapohjan kuivatus poistaa haitalliset mikrobitAlapohjaa rasittaa kosteus sekä harjulla, soramaalla tai kallion päällä radon. Perustuksen täytesorakin saattaa säteillä radonia, mikäli se on louhittu korkean radonpitoisuuden kalliosta. Toimiva alapohjan tuuletus säästää kodin mikrobi- ja homevaurioilta sekä tuulettaa terveydelle haitallisen, keuhkosyöpää aiheuttavan, radonin pois talon alta. Ilmavuodot alapohjassa ja läpivientien kohdalla sekä rakenteiden liitospohjassa tuovat mikrobien aiheuttaman pahan hajun sekä radonin kodin sisäpuolelle, jos ilmanvaihto ei toimi.
20206_65371.jpg
Viilennä hyvin mielin ilmalämpöpumpulla - tarkasta nämä asiat ennen hellepäiviä
Ilmalämpöpumpulla saadaan jopa 50 % säästöjä lämmitykseen. Säästöihin vaikuttavat pumpun oikea oppinen käyttö, lämmitystarpeen vaihtelu ja maantieteellinen sijainti. Kesällä ilmalämpöpumppu on taas oivallinen apu asunnon viilentämiseen. Viilennyksen yhteydessä parannat sisäilman laatua, koska ilmalämpöpumppu poistaa tehokkaasti kosteutta samalla puhdistaen sisäilmaa. Ennen viilennyskauden aloitusta on hyvä tarkistaa pumpun kunto. Kokosimme tähän muutaman vinkin, miten säilytät talvella saadut säästöt, etkä kuluta turhaan sähköä kesälläkään.
20187_54146.jpg
Keittiöhana kosketusvapaana ja joustavalla juoksuputkella
Jokainen kotikokki tietää, että tahmainen leipätaikina tai rasvaiset kädet jättävät keittiön vesihanan sottaiseksi, kun hanan avaa käsien pesemistä varten. Kosketusvapaa hana sen sijaan pysyy siistinä, minkä ansiosta bakteerien leviäminen keittiössä ja muualla kotona vähenee merkittävästi.Perinteisen vipuhanan rinnalla hybridihana, eli tavallisen ja kosketusvapaan hanan yhdistelmä, on kasvattanut suosiotaan kodeissa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakoitsijoiden töiden yhteensovittaminen
Toimenpiteet:Työmaan käynnistyessä suoritetaan projektipäällikön toimesta laaditun rakennusvaiheaikataulun tarkistus valittujen urakoitsijoiden kanssa yhteistyössä. Urakoitsijat hyväksyvät tarkistetun aikataulun allekirjoituksellaan. Aikataulun toteutumista valvotaan työmaakokouksissa ja urakoitsijakokouksissa, joissa todetaan työvaihe eri urakoiden osalta, sovitaan seuraavaksi alkavat työvaiheet ja verrataan työmaan tilannetta hyväksyttyyn aikatauluun. Lisäksi laaditaan tarvittaessa urakoitsijakohtaisia ja viikkoaikataulujaVastuuhenkilöt:Valvoja sekä projektipäällikköDokumentit:Tarkistettu rakennusvaiheaikataulu, kokousmuistiotHyväksyntä:Projektipäällikkö
20175_49178.jpg
Invertteriohjautuva ilma/vesilämpöpumppu<small> - tarpeenmukainen käyminen saa aikaan säästön</small>
Ilma/vesilämpöpumppu sopii erinomaisesti uuden omakotitalon lämmitykseen, mutta erityisen hyvin vanhaan omakotitaloon - esimerkiksi vanhan öljykattilan rinnalle. Vielä toimivan öljylämmitysjärjestelmän rinnalle asennettuna se tuottaa helppokäyttöistä uusiutuvaa energiaa lämmitykseen ja säästää merkittävästi energiakustannuksissa. Öljyä tarvitaan vain kovimmilla pakkasilla. Talon koosta, sen sijainnista ja nykyisestä energiankulutuksesta riippuen ilma/vesilämpöpumpun avulla voidaan säästää jopa 60 % aikaisempiin lämmitysenergiakustannuksiin verrattuna.Ulkoilmaa lämmönlähteenä käyttävä laite ei edellytä lämpökaivon poraamista tai pintamaan keruupiirin asentamista. Nopeasti asennettavana järjestelmänä ne tuottavat lämpöä talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään sekä käyttöveden lämmitykseen. Haluttaessa niitä voidaan hyödyntää myös sisäilman viilennykseen kesähelteillä.Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta
202112_74129.jpg
Älylukko tuo kotiin turvaa
Olemme tottuneet perinteiseen mekaaniseen avaimeen ja sen tuomaan turvallisuuden tunteeseen. Avaimesta luopuminen mietityttääkin monia. Luotettavan valmistajan toimittama älylukko on myös turvallinen, käytännöllinen ja nykyaikainen ratkaisu kaikille. Perehdymme tässä artikkelissa siihen, miten älylukko tuo turvaa kotiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton