• Etusivu
  • Talo

Toimiva katto vaatii laadukkaat kattotarvikkeet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Päivitetty 17.09.2018
20155_43453.jpg

Toimivaan kattoon tarvitaan aina katemateriaalin lisäksi muun muassa aluskate, läpivientejä, tiivisteitä, kiinnikkeitä ja rakennusmääräysten mukaiset kattoturvatuotteet. Laadukkaat, oikein asennetut osat takaavat kestävän, turvallisen ja tiiviin katon.

Aluskatteen tehtävänä on estää veden, lumen sekä roskien pääsy kattorakenteisiin. Sen on oltava vahva, sillä sen on kestettävä sekä asennuksen että käytön aikaiset rasitukset. Ultraviolettivalolta suojattu aluskate toimii myös lyhytaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista. Kunnon aluskatteella on oltava vähintään yhtä pitkä ja luotettava käyttöikä kuin varsinaisella katemateriaalillakin.

Paras aluskate suojaa ja hengittää

Hengittävä aluskate ei päästä lävitseen vettä, mutta kylläkin alusrakenteista nousevan vesihöyryn. Siten se sallii aluskatteen alapuolistenrakenteiden hengittää. Sen ansiosta eristeen ja aluskatteen väliin on mahdollista jättää entistä pienempi tuuletusväli. Tämä on etu erityisesti korjauskohteissa, jossa eristemäärä halutaan maksimoida.

Diffuusioavoin aluskateon edullinen vakuutus kosteusvaurioita ja hometta vastaan. Se kuivattaa yläpohjarakenteisiin kertynyttä kosteutta sekä antaa hieman anteeksi tuuletuksen puutteita jolloin kosteudella on paremmat mahdollisuudet poistua rakenteesta.

Aluskate ei ole vain materiaali, vaan järjestelmä erikoistiivisteineen ja läpivientikappaleineen. Aluskatteiden tiivisteet on kehitetty kestämään yhtä kauan kuin varsinainen aluskate. Esimerkiksi ilmastointiteippi ei ole pitkäikäinen ratkaisu aluskatteen tiivistämiseen.

Ormaxin hengittävät Divoroll-aluskatteet sopivat kaikkien katemateriaalien aluskatteeksi.

20173_48535.jpg

Helppo asentaa

Kaikki Ormax-Tiilikattojen aluskatteet ovat helppoja asentaa. Työvälineiksi tarvitaan vain veitsi ja nitoja. Aluskatteet taipuvat murtumatta, joten taitteet, harja ja läpiviennit on helppoja tehdä ja vesivuodoille alttiita saumoja syntyy mahdollisimman vähän.

Onko kattosi turvallinen?

Kattoturvatuotteita tarvitaan, jotta katolla voitaisiin liikkua turvallisesti. Savupiippu on voitava nuohota, poistoputket tarkistaa tukosten varalta ja katolta on ehkä poistettava roskia tai lunta. Myös antenniasennukset edellyttävät usein katolle kiipeämistä.

Kattoturvatuotteita edellytetään jo viranomaismääräyksissä. Suomen rakentamismääräyskokoelman osa F2 rakennuksen käyttöturvallisuudesta määrää, että rakennuksen huoltamisen turvallisuus on varmistettava. Määräysten mukaisia kattoturvatuotteita ovat tikasaskelmat, lumiesteet, kattosillat ja seinätikkaat.

Ormax kattoturvatuotteet on kehitetty sekä testattu katon käyttö- ja huoltoturvallisuuden varmistamiseksi.

Kattoturvatuotteet mahdollistavat turvallisen huollon.
Kattoturvatuotteet mahdollistavat turvallisen huollon.

Tarkasta kattosi toimivuus

  • Katon kunto tulee tarkastaa vuosittain, jotta esimerkiksi lumimassojen liikkumisen mahdollisesti aiheuttamat vauriot saataisiin korjattua nopeasti.
  • Riskialttiita kohtia ovat sisätaitteet ja läpiviennit, varsinkin tuuletusputket. Myös harjatiilet, räystäslinjojen reunimmaiset tiilet ja mahdolliset harjatiivisteet ovat voineet liikkua paikoiltaan.
  • Aluskatteen kunto olisi hyvä tarkistaa mieluiten ullakon puolelta, jos vain mahdollista. Mikäli kosteutta on aluskatteen alapuolella, sen reitti on syytä selvittää ja puutteet korjata välittömästi.
  • Katon perusteellinen kuntoarvio on syytä tehdä 15 vuoden välein. Kuntoarvion tekemiseen tarvitaan ammattilainen. Kattotarkastuksia tekevät muun muassa Ormaxin valtuutetut kattourakoitsijat.

Täydellinen kattopaketti

Katon ostaminen on nykyisin erittäin helppoa. Valitsemalla kattopaketin saat kaikki toimivaan kattoon tarvittavat tarvikkeet, jotka ovat välttämättömiä viranomaismääräysten mukaisessa katossa. Kattopaketti sisältää: lapetiilet, erikoistiilet, aluskatteet, kiinnikkeet, tiivisteet, läpiviennit ja kattoturvatuotteet.

Ormax huolehtii siitä, että oikea määrä kattotiiliä sekä kaikki tarvittavat kattotarvikkeet ovat mukana valmiissa katossa.

Sinä päätät kattopakettisi toimitustavasta – haluatko tiilikaton valmiiksi asennettuna vai asennatko itse ja tilaat tiilien katolle noston helpottamaan asennustyötä.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
kattoturvatuotteet
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
20219_72267.jpg
Toimimaton ränni voi johtaa kosteusongelmiin
Kesän sade- ja ukkoskuurot pistävät katon ja erityisesti sadevesijärjestelmät koville. Ränneissä puutteelliset huollot näkyvät heti − hallitsemattomasti kouruista yli valuva vesi kastelee ulkoseinän ja sokkelin. Ongelman jatkuessa se altistaa rakennuksen kosteusvaurioille. Ennen kesän sateita on hyvä varmistaa, ettei sadevesijärjestelmät ole tukkiutuneet lehdistä, havuista tai muista roskista.
202211_79905.jpg
Vesivek Apulannan kumppanina 30-luvun kiinteistön entisöinnissä
Apulannan nimi on perinteisesti yhdistetty suomalaiseen rockkulttuuriin, mutta harvempi tietää yrityksen ansioituneen myös vanhan rakennuskulttuurin ylläpitäjänä. Kun Apulannan omistama, Lahdessa sijaitseva kiinteistö tarvitsi uutta kattoa, yritys luotti Vesivekin osaamiseen. Museoviraston suojelema kohde sai arvoisensa rännit sekä kattovarusteet, kun uudelle katolle asennettiin Arvo-kourut ja Varma-lumiesteet.
28_P_154281_1.jpg
Ratkaisu katemateriaalin alustaksi erityisesti loiville katoille
Vuoden 2013 loppuvuodesta Finnfoam lanseerasi markkinoille lattioihin, seiniin sekä kattoihin soveltuvan uudenlaisen EPS-eristeen. Uusi teknologia mahdollisti paremman lämmöneristyskyvyn suhteessa tiheyteen, jolloin lopputuloksena oli parempi eristyskyky kevyempiä levyjä käyttäen.Nyt on tullut aika esitellä uutuus kyseiseen tuoteperheeseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton