Toimiva katto vaatii laadukkaat kattotarvikkeet

Toimivaan kattoon tarvitaan aina katemateriaalin lisäksi mm. aluskate, läpivientejä, tiivisteitä, kiinnikkeitä ja rakennusmääräysten mukaiset kattoturvatuotteet. Laadukkaat, oikein asennetut osat takaavat kestävän, turvallisen ja tiiviin katon.

Aluskatteen tehtävänä on estää veden, lumen sekä roskien pääsyn kattorakenteisiin. Sen on oltava vahva, sillä sen on kestettävä sekä asennuksen että käytön aikaiset rasitukset. Ultraviolettivalolta suojattu aluskate toimii myös väliaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamisesta. Kunnon aluskatteella on oltava vähintään yhtä pitkä luotettava käyttöikä kuin varsinaisella katemateriaalillakin.

Paras aluskate suojaa ja hengittää

Ormax-Tiilikattojen hengittävät aluskatteet Divoroll Universal ja Divoroll Top RU sopivat kaikkien katemateriaalien aluskatteeksi. Hengittävä aluskate ei päästä lävitseen vettä, mutta kylläkin alusrakenteista nousevan vesihöyryn. Siten se sallii aluskatteen alapuolistenrakenteiden hengittää, ts. poistaa esimerkiksi rakennusaikaista kosteutta ulkoilmaan. Sen ansiosta eristeen ja aluskatteen väliin on mahdollista jättää entistä pienempi tuuletusväli. Se on etu erityisesti korjauskohteissa, jossa eristemäärä halutaan maksimoida.

Divoroll -aluskatteiden vesipaineen kestokyky on myös erinomainen. Siten se suojaa alapuolisia rakenteita erittäin tehokkaasti. Divorollin rakenne suojaa sen molemmin puolin kulumiselta ja vaurioilta. Molempien paloluokitus (DIN 4102) on B2.
Diffuusioavoin aluskate on edullinen vakuutus kosteusvaurioita ja hometta vastaan. Se kuivattaa yläpohjarakenteisiin kertynyttä kosteutta sekä antaa hieman anteeksi tuuletuksen puutteita jolloin kosteudella on paremmat mahdollisuudet poistua rakenteesta.

Aluskate ei ole vain materiaali, vaan järjestelmä erikoistiivisteineen ja läpivientikappaleineen. Erikoistiivisteet on kehitetty kestämään yhtä kauan kuin varsinainen aluskatekin. Piipun läpiviennin tiivistämisessä käytettävä ilmastointiteippi ei toimi kahtakaan vuotta.

Helppo asentaa

Kaikki Ormax-Tiilikattojen aluskatteet ovat helppoja asentaa. Työvälineiksi tarvitaan vain veitsi ja nitoja. Aluskatteet taipuvat murtumatta, joten taitteet, harja ja läpiviennit on helppoja tehdä ja vesivuodoille alttiita saumoja syntyy mahdollisimman vähän.


Kattoturvatuotteet mahdollistavat turvallisen huollon.
Kattoturvatuotteet mahdollistavat turvallisen huollon.

Turvallisuutta katolle

Kattoturvatuotteita tarvitaan, jotta katolla voitaisiin liikkua turvallisesti. Savupiippu on voitava nuohota, poistoputket tarkistaa tukosten varalta ja katolta on ehkä poistettava roskia tai lunta. Myös antenniasennukset edellyttävät usein katolle kiipeämistä.

Kattoturvatuotteita edellytetään jo viranomaismääräyksissä. Suomen rakentamismääräyskokoelman osa F2 rakennuksen käyttöturvallisuudesta määrää, että rakennuksen huoltamisen turvallisuus on varmistettava.

Ormax kattoturvatuotteet on kehitetty sekä testattu katon käyttö- ja huoltoturvallisuuden varmistamiseksi. Kattoturvatuotteita ovat mm. tikasaskelmat, lumiesteet, kattosillat ja seinätikkaat.

Kaikki mitä katolle tarvitset

Täydellinen kattopaketti

Katon ostaminen on nykyisin erittäin helppoa. Täysi paketti merkitsee, että vain tiilen malli, pintavaihtoehto ja väri on pystyttävä valitsemaan itse. Ormax Monier Oy huolehtii siitä, että oikea määrä kattotiiliä sekä kaikki tarvittavat kattotarvikkeet ovat mukana valmiissa katossa.

Valitsemme oikeat tarvikkeet juuri sinun kattosi koon ja ulkomuodon mukaan ja varmistamme niiden riittävyyden määrälaskennan avulla.

Valitsemalla kattopaketin saat kaikki toimivaan kattoon tarvittavat tarvikkeet, jotka ovat välttämättömiä viranomaismääräysten mukaisessa katossa. Kattopaketti sisältää: lapetiilet, erikoistiilet, aluskatteet, kiinnikkeet, tiivisteet, läpiviennit ja kattoturvatuotteet.

Sinä päätät kattopakettisi toimitustavasta – haluatko tiilikaton valmiiksi asennettuna vai asennatko itse ja tilaat tiilien katolle noston helpottamaan asennustyötä.
Oikein suunniteltu sadevesijärjestelmä on tarkeä osa vesikaton toimivuutta.
Oikein suunniteltu sadevesijärjestelmä on tarkeä osa vesikaton toimivuutta.

Pyydä tarjous kattopaketista

Avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä tapa tehdä tiilikatto. Pyydä tarjous kattopaketista asennuksen kanssa tai ilman.

Säästä rahaa ja hyödynnä kampanjatarjous!
Nyt Ormax, ja Ormax Protector -tiilikaton ostajalle katon oston yhteydessä Monier kattoturvatuotteet -50% . Tarjous on voimassa 30.12.2014 saakka (toimitukset vuoden 2014 aikana).

Katso lisää kampanjatarjouksesta täältä...

Tarkasta kattosi toimivuus

  • Katon kunto pitäisi tarkastaa vuosittain, jotta lumimassojen liikkumisen mahdollisesti aiheuttamat vauriot saataisiin korjattua nopeasti.
  • Riskialttiita kohtia ovat sisätaitteet ja läpiviennit, varsinkin tuuletusputket. Myös harjatiilet, räystäslinjojen reunimmaiset tiilet ja mahdolliset harjatiivisteet ovat voineet liikkua paikoiltaan.
  • Aluskatteen kunto olisi hyvä tarkistaa mieluiten ullakon puolelta, jos vain mahdollista. Mikäli kosteutta on aluskatteen alapuolella, sen reitti on syytä selvittää ja puutteet korjata välittömästi.
  • Katon perusteellinen kuntoarvio pitäisi tehdä 15 vuoden välein. Kuntoarvion tekemiseen tarvitaan ammattilainen. Kattotarkastuksia tekevät mm. Ormax Monierin valtuutetut kattourakoitsijat.

 
Julkaistu
6.10.2014

Viikon uutiset