• Etusivu
  • Talo

Tiili on kaunis, energiatehokas ja huoltovapaa

Tiilirakentaminen rakenna & remontoi -messuilla osastolla 17 a

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Päivitetty 19.01.2012
20111_24075.jpg

Tiili sopii niin uudis- kuin korjausrakentamiseen.

Julkisivua ei enää valita pelkästään ulkonäön perusteella, vaan rakenteen alhaiset käyttökustannukset, vähäinen huollon tarve ja pitkäaikaiskestävyys ovat yhä tärkeämpiä kriteereitä ulkoseinän rakenneratkaisua ja julkisivua valittaessa.

Lisätietoa julkisivutiilistä

Lisätietoa TERCA-tiilitaloista

Tiili sopii kaikkien runkoratkaisujen julkisivumateriaaliksi

Nykyisin tiilijulkisivu erotetaan runkorakenteesta aina ilmaraolla ja siksi se soveltuu kaikkien yleisimpien runkoratkaisujen julkisivumateriaaliksi, olipa kyseessä puu- tai kivirakenne.

Huoltovapaa ja ekologinen

VTT:n tutkimuksen mukaan 100- vuoden elinkaaritarkastelussa tiili on kaikkein vähiten huoltoa vaativa julkisivumateriaali. Tätä ei useinkaan tule ajateltua olipa kyseessä sitten uudis- tai korjauskohde. Käytännössä huoltovapaus tarkoittaa sekä vapaa-ajan että kustannusten säästöä pitkällä aikavälillä. Juuri siksi tiilijulkisivu on myös ekologinen rakenneratkaisu. Tämän lisäksi tiili vain paranee vanhetessaan ja rakennus on hyvin arvonsa säilyttävä.

Tiilikuorimuuri ja ilmarako alentavat energian kulutusta

Eristävyyden kannalta seinärakenteen tärkein osa on sen lämmöneriste. Yhtä tärkeää on myös se, että rakenne on oikeaoppisesti toteutettu ja rakenteellisesti tiivis. Pitkäaikaistutkimuksissa on todettu, että tiilestä tehty julkisivumuuri ja sen takana oleva 30–40 mm ilmarako pienentävät energiankulutusta jopa 8 % lämmityskaudella, olipa sen takana oleva runkorakenne mikä tahansa. Lisäksi tutkimuksin on voitu todeta, että tiilinen runkorakenne tasaa erinomaisesti sekä lämpötilojen että kosteuden vaihteluja parantaen näin asumismukavuutta kaikkina vuodenaikoina.

Julkisivumuuraus on aina selkeästi ilmaraolla lämmöneristeestä eriytetty. Tästä syystä koko ulkoseinärakenne on sekä kosteus- että lämpöteknisesti erinomainen.
Julkisivumuuraus on aina selkeästi ilmaraolla lämmöneristeestä eriytetty. Tästä syystä koko ulkoseinärakenne on sekä kosteus- että lämpöteknisesti erinomainen.

Tiilijulkisivu parantaa ääneneristävyyttä

Kodin tulisi olla rauhallinen paikka asua ja levätä. Siksi ääneneristävyys on yhä olennaisempi osa asumisviihtyvyyttä. Tiilijulkisivu parantaa olennaisesti esimerkiksi puurunkoisen talon ääneneristävyyttä. Erityisesti lento- ja liikennemelualueilla tiili on oivallinen ratkaisu hyvin ääntä eristäväksi julkisivumateriaaliksi.

Terca-tiilitalon saa vaikka avaimet käteen toimitettuna.
Terca-tiilitalon saa vaikka avaimet käteen toimitettuna.

UUTUUS! RETRO -julkisivutiili

Sileiden, harjattujen ja erityyppisten karheiden tiilien rinnalle on kehitetty muotokieleltään kauniisti vaihteleva RETRO -tiili. Tiilen olemus on käsinleivotun omainen ja se soveltuu sekä julkisivuihin että sisustamiseen. Yhdessä rouhean laastisauman kanssa tiilijulkisivu on kauempaakin katsottuna kauniin elävä. Tiilikoot ovat 285x85x60 mm tai 285x135x60 mm ja väreinä tuohenvalkoinen, punainen, iltarusko, kaakaonruskea ja grafiitinmusta.

RETRO -tiiliuutuudet esittelyssä messuosastollamme.

RETRO Kaakaonruskea
RETRO Kaakaonruskea
RETRO Punainen
RETRO Punainen

Tiili on paras rappausalusta

Poltettu tiili on maailman eniten käytetty rappausalusta, josta on pitkäaikaiset ja hyvät kokemukset. Asiantuntijoiden mielestä se on edelleen myös paras rappausalusta. Tiili kuivuu kaikista kivirakenteisista materiaaleista nopeimmin, jolloin rappaustyö voidaan aloittaa varsin nopeasti heti muuraustyövaiheen jälkeen.

Tiilen alhaisesta kosteuskutistukosteuskutistumasta johtuen rappaus ei vaadi myöskään verkottamista. Lujan ja pitkäikäisen julkisivurappauksen aikaansaamiseksi rappausalustana käytettävän tiilen pinnan tulee aina olla karhea ja sen vedenimun tulee olla 8-12 %. Kun rappaus on tehty tiilen päälle, se on elinkaareltaan pitkäikäinen ja myös eristeet pysyvät aina kuivina yhä pahenevissa Suomalaisissa sääolosuhteissa.

Terca-tiilitalo – energiatehokas rakennusjärjestelmä

TERCA -runkotiilen ja ohutsaumamuurauksen kehittäminen oli askel poltetun tiilen uudelle muurausaikakaudelle. Wienerbergerin kehittämä TERCA -tiilitalojärjestelmä on yksilöllinen pientaloratkaisu, joka koostuu ohutsaumamuurattavista TERCA -runkoponttitiilistä ja julkisivutiilistä sekä niiden väliin asennettavasta lämmöneristeestä.

Julkisivu voidaan jättää joko puhtaaksi muuratuksi tai rapata. Isokokoisista runkotiilistä valmistuu nopeasti talon runko ja väliseinät. Väliseinien paksuudeksi voidaan valita joko 130 mm tai 85 mm. Ohutsaumamuuraukseen perustuva muurausmenetelmä on laastia säästävä ja perinteistä muuraustapaa nopeampi. Parhaimmillaan yksikerroksisen 200-300 m2 talon rungon muuraus vie kolmen hengen työkunnalta aikaa vain viikon.

runkotiilistä valmistuu nopeasti talon runko ja väliseinät.
runkotiilistä valmistuu nopeasti talon runko ja väliseinät.
Väliseinien paksuudeksi voidaan valita joko 130 mm tai 85 mm.
Väliseinien paksuudeksi voidaan valita joko 130 mm tai 85 mm.

TERCA-täystiilitalo – matala- ja passiivienergiaratkaisuna

Ilmaraolla varustettu täystiilitalon runkoratkaisu on ainoa kivitaloratkaisu, jossa julkisivu on selkeästi lämmöneristeestä ilmaraolla eriytetty. Tästä syystä täystiilitalo on sekä kosteus- että lämpöteknisesti erinomainen. TERCA –täystiilitaloratkaisussa ulkoseinärakenne on helppo toteuttaa jokaisen omien toiveiden mukaisesti, olipa kysymyksessä matala- tai passiivienergiatalo.

Nykyisen ulkoseinille asetetun lämmöneristysmääräyksen (0,17 W/m2K) täyttävä täystiilinen TERCA -ulkoseinärakenne aikaansaadaan jo 150 mm paksulla SPU-AL-eristeellä tai vaihtoehtoisesti 205 mm paksuista mineraalivillaeristettä käyttäen. Passiivienergiatasolle 0,10 W/m² K päästään esimerkiksi. 220-240 mm paksuista SPU-AL eristettä käyttäen.

20101_20018.jpg
20101_20019.jpg

Terca-tiilitalo vaikka avaimet käteen toimitettuna

TERCA -tiilitalo on aina yksilöllinen arkkitehdin suunnittelema koti. Yhteistyöverkostomme avustuksella toiveiden mukainen TERCA -täystiilitalo on tarvittaessa mahdollista saada joko runkotoimituksena ja tarvittaessa vaikka avaimet käteen tehtynä.

Jätä yhteydenottopyyntö lähinpään TERCA-tiilitalon palvelupisteeseen

Käsinlyödyt Terca-tiililaatat sisustamiseen

Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla kasinlyödyillä TERCA -tiililaatoilla. Niillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Valikoimassa on useita eri värejä ja malleja. Tiililaatat on mahdollista asentaa vaikka itse. Aidot TERCA -tiililaatat soveltuvat kiinnitettäviksi useimmille eri pohjarakenteille.

Olemme Rakenna & Remontoi -messuilla osastolla 17 A
Wienerberger Oy Ab
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20072_3689.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.
20074_4308.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla käsinlyödyillä TERCA -tiililaatoilla. Näillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
20078_5978.jpg
TERCA -tiilikoti
Wienerbergerin tiilet ja rakenneratkaisut ovat näyttävästi esillä Hämeenlinnan asuntomessuilla, sillä Wienerberger on mukana messuilla kahdella kohteella. Wienerbergerin kohteet ovat kohde numero 27, Terca -tiilikoti sekä kohde numero 44, Talo Wienerberger. Molemmissa kohteissa talon runko on tiili-villa-tiili tyyppinen ulkoseinäratkaisu, jossa runko on muurattu ohutsaumamuurausmenetelmällä Terca –runkotiilistä.Terca -tiilikoti, kohde 27Talo Wienerberger, kohde 44
20218_71746.jpg
Rakentaja! Varaudu tulevaan sähköauton lataustarpeeseen ajoissa
Oletko rakentajana varautunut, jos tulevaisuudessa tarvitsetkin sähköauton latausasemaa kotipihallasi? Mitä siihen tarvitaan ja miten voit helpoimmalla varautua tulevaan tarpeeseen?Sähköautojen yleistyessä sähköautojen kotilataaminen nousee tärkeäksi aiheeksi uudisrakentamisessa. ABB:n kokonaisratkaisu sähköautonlataukseen auttaa uudisrakentajia varautumaan sähköauton kotilataamiseen, vaikka sähköautoa ei heti hankittaisikaan. Ratkaisu mahdollistaen sekä dynaamisen kuormanhallinnan että älykkään, turvallisen ja luotettavan lataamisen kotona. Mutta mitä tämä kaikki tarkoittaa?
black friday mainos liukuovista -30 prosenttia
Ainutlaatuinen Black Friday -tarjous: kaikista Liune-liukuovista -25 %
Nyt kannattaa Rakentajien ja remontoijien toimia nopeasti – Liunen verkkokaupassa kaikki tuotteet ovat -25 % alennuksessa. Alennus koskee 24.–30.11. tehtyjä uusia tilauksia.Hyödynnä kaikkien aikojen alennus ja hanki seinän sisään liukuva Liune. Se säästää tilaa, toimii tyylikkäästi ja on myös erinomainen äänen eristäjä – jopa 30 % parempi kuin kääntyvä perusovi. Hyvät akustiset ominaisuudet johtuvat laadukkaista materiaaleista ja huolellisesta tuotekehityksestämme.Alennuskoodi: BFLIUNE23
20145_39407.jpg
Sadevesi- ja salaojajärjestelmät kuntoon sekä kotona että mökillä
Omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaminen on ikuista kiinteistön ylläpitoa. Kiinteistösi omistajana saat päättää siitä, miltä asumuksesi näyttää ja miten se toimii. Välttämättömiä korjauksia kuitenkin tulee ja niihin kannattaa varautua ajoissa. Harvalla on varaa remontoida taloaan juuri silloin, kun tarve on suurin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton