• Etusivu
  • Rakentaminen

Rintamamiestalon peruskorjausmallit

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.01.2011
20096_17151.jpg

Rintamamiestaloja on vuosina 1945-1970 rakennettu Suomeen n. 150 000 kpl. Valtaosa taloista on tehty saman perusratkaisun mukaan. Toisistaan nämä talot eroavat lähinnä huonejärjestyksessä ja mitoissa. Määräävänä tekijänä olevat porraskäytävät ja piippu ovat kuitenkin lähes kaikissa ratkaisuissa samassa paikassa.

Osa näistä taloista on peruskorjattu ja mahdollisesti laajennettu kertaalleen, osa ehkä jo kaksi kertaa. Peruskorjaustarve näissä taloissa on kuitenkin jatkuvaa. Keskimääräinen laajemman peruskorjaustarpeen väli on n. 20 vuotta. Taloja on korjattava 7500 kpl vuosittain, jotta kyseinen rakennuskanta uusiutuu kohtuullisesti.

Kaupallisesti rintamamiestalot ovat suosittuja. Lähes jokaiselle suomalaiselle talo valmiiksi rakennettuine vehmaine puutarhatontteineen on tuttu, mikä tekee näistä taloista kiinteistövälityksien kysytyimpiä kohteita. Voidaankin sanoa, että ko. rakennuskanta on huomattava osa Suomen kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta kansalaisomaisuudesta ja sitä on vaalittava.

Pohjapiirustukset: rintamamiestalon peruskorjausmallit

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43317.jpg
Seurantakohteessa lattiapinnat valmistuvat
Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.
201111_28592.jpg
Vesikatto - sadevesijärjestelmät
Vesikaton on estettävä sadeveden, lumen ja sulamisveden tunkeutuminen kattorakenteisiin, seiniin ja sisätiloihin. Räystäiden tekeminen riittävän ulkoneviksi on suositeltavaa seinärakenteiden suojaamiseksi. Katto on suunniteltava ja rakennettava siten, että vesi poistuu katolta suunnitellulla tavalla rakennusta vahingoittamatta. Veden poistaminen katolta hoidetaan käyttäen tarvittaessa kattokaivoja tai räystäskouruja ja syöksytorvia.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Kivitason lyhentäminen?
Kysymys:Onko olemassa yrityksiä, jotka voisivat lyhentää siististi ja turvallisesti keittiön kivitasoa paikan päällä kohteessa? Tarkoitus olisi katkaista yksi kivitaso (tason korkeus 30 mm ja syvyys 600 mm) ja hioa tason päädyt. Lisäksi pitäisi siirtää kivitasojen paikkaa pienen keittiöremontin yhteydessä.
20235_81774.jpg
LedStoren suomalainen led-innovaatio on voittanut palkinnot kolmessa kansainvälisessä suunnittelukilpailussa
Janne Haltun suunnittelema Tunnelma CCT Led-spottituoteperhe on palkittu A' Design Awards & Competitionin palkintolautakunnan esiin nostamana kuuluisalla A' Design Award palkinnolla valaisintuotteiden ja valaisimien suunnittelu -kategoriassa. Lisäksi kultaisella International Architecture and Design Awardilla, sekä BIG SEE Architecture Award -palkinnolla Product design -luokassa.
20131_33528.jpg
TTS kouluttaa
TTS tarjoaa ammatillista koulutusta työelämän tarpeisiin. Monipuolinen koulutustarjontamme palvelee sekä yksittäisen henkilön ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa toteutettavaa henkilöstökoulutusta.Koulutuksemme ovat hyvin työelämälähtöisiä ja sisältävät paljon käytännön harjoituksia. Kaikkiin tutkintotavoitteisiin koulutuksiimme kuuluu työssäoppimisjakso, jolloin opiskelijat pääsevät tutustumaan ja tekemään oman alansa työtä. Teemme laajaa yhteistyötä yritysten kanssa, mikä takaa opiskelijoillemme hyvät työssäoppimismahdollisuudet.Koulutuskalenterista löydät kaikki tulevat koulutukset.
20154_43262.jpg
Unelma-ammatti rakennusalalta?
Jäikö Sinulta tutkinto aikanaan suorittamatta vai jäikö se kesken? - Nyt on aika hankkia se!NAO-koulutus 20 - 29 vuotiaille ja ENO-koulutus 30 - 50 vuotiaille.Molemmat koulutusohjelmat valmistavat tutkintoon tai sen osaan. Koulutukset toteutetaan hyvin käytännönläheisesti. Opinnoissa otetaan huomioon aikaisempi ja muulta hankkimasi osaaminen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton