• Etusivu
  • Rakentaminen

5 Honka Fregatti

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.11.2009
20087_11931.jpg

Näytteilleasettaja: Honkarakenne Oyj
Pihasuunnittelija: Marita Wallin / PIHA.SI
Loma-asuntomessujen kohde 1

Merelliseen ympäristöön kauniisti istuva tummanharmaa Honka Fregatti on rakennettu jykevästä massiivihirrestä, johon on yhdistetty tyylikkäästi kivimateriaalia. Suuri puinen terassi on osin katettu ja se kiertää sekä huvilaa että saunarakennusta. Huvilasta päästään terasseja pitkin rantasaunalle. Viehättävän yksityiskohdan pihalle luo oma, pieni hiekkaranta, jota vehreyttävät pilaritervalepät.

Kaunis piha on huoleton hoitaa

Honka Fregatin pihan suunnittelusta on vastannut Marita Wallin, jonka tavoitteena oli luoda huolettomaan lomanviettoon sopiva, kestävä ja helppohoitoinen puutarha.

Huvilaa ympäröivä piha-alue jakautuu toiminnoiltaan kolmeen osaan. Tilavan terassin ja oman pienen hiekkarannan lisäksi kivetty etupiha ja vehreä nurmikolla varustettu oleskelupiha tarjoavat paikkoja leppoisaan ulkona oleiluun. Autotalli sijoittuu päärakennuksen viereen.

Oleskelualueelle on istutettu tuttuja varmoja kasveja, kuten juhannusruusu ja kanukoita. Muutama erimuotoinen puu ja syreeni luovat pihaan hieman näkösuojaa ja kerroksellisuutta. Kesäkukat ja yrtit viihtyvät terassin istutuslaatikoissa, ja koristeheinät keventävät etupihan tunnelmaa.

Oma hiekkaranta on ylellisyyttä. Rannan ensimmäinen asukas nauttii jo auringonpaisteesta.
Oma hiekkaranta on ylellisyyttä. Rannan ensimmäinen asukas nauttii jo auringonpaisteesta.
Saunan terassilta laskeudutaan luonnonkivien reunustamia portaita pitkin yhteislaiturille.
Saunan terassilta laskeudutaan luonnonkivien reunustamia portaita pitkin yhteislaiturille.
Muhkeat istutusaltaat reunustavat terassia. Pala vihreätä nurmikkoa sopii yhteen sinisen meren kanssa.
Muhkeat istutusaltaat reunustavat terassia. Pala vihreätä nurmikkoa sopii yhteen sinisen meren kanssa.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Maanrakentamiseen soveltuvaa pohjahiekkaa ja -tuhkaa ilmaiseksi
Fortum tarjoaa Rakentaja.fi -jäsenille ilmaiseksi erän maarakentamiseen soveltuvaa pohjahiekkaa ja pohjatuhkaa.Voimalaitoksella energiantuotannossa sivutuotteena syntyneet materiaalit soveltuvat samoihin kohteisiin kuin vastaavat luonnon maa- ja kiviainekset.Materiaalit ovat routimattomia ja niiden rakeisuudet ovat seuraavat:Pohjatuhka 0,002 … 16 mm Pohjahiekka 0,063 … 16 mm
20198_59294.jpg
Lasiterassit asuntomessukohteiden kestosuosikit
Vuoden 2019 Asuntomessut järjestettiin Kouvolassa yli satavuotisen Pioneeripuiston alueella. Kymijoen rantamaisemiin, historialliseen kasarmimiljööseen rakentui moderneja pientaloja, rivitaloja, paritaloja sekä uudenlainen senioriasumisen kortteli.Rakennuttajat ovat vuosittain valikoineet Lumonin terassilasitukset lisäämään asuntomessualueelle nousevien kotiensa viihtyvyyttä ja terassiensa käyttöastetta. Niin tälläkin kertaa. Kouvolassa Lumonin parveke- ja terassilasituksia löytyi neljästä eri messukohteesta; Airon neito, Airon haave, Villa Element sekä Talo Unto.Mikäli et ehtinyt vierailla messuilla,esittelemme seuraavassa kahden messukohteen terassit.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Consolis ostaa Tanskan johtavan betonielementtivalmistajan
Consolis on sopinut Spæncomin, Tanskan johtavan betonielementtivalmistajan osake-enemmistön (50,01 %) ostamisesta yhtiön pääomistajilta. Spæncom A/S on tanskalainen pörssiyhtiö, joka kehittää, suunnittelee, valmistaa ja asentaa betonielementtejä ja runkoratkaisuja asuin-, liike- ja teollisuusrakentamisen tarpeisiin. Kauppahinta 50 %:sta on 1215 DKK /osake, mikä koko yrityksen hintana vastaisi 68 M€.Spæncomilla on neljä tehdasta Tanskassa sekä yksi Saksassa Berliinin eteläpuolella. Tilikaudella 2006/07 yhtiön liikevaihto oli 107 M€ ja EBITDA (käyttökate) 15 M€. Työntekijöitä on noin 750.Perustamisvuodestaan 1947 lähtien Spæncom on tunnettu Tanskassa innovatiivisena betonielementtien valmistajana ja alan edelläkävijänä. Yhtiö on listattu OMX Nordic Exchange Copenhagen –pörssissä."Olemme olleet kiinnostuneita Spæncomista jo pitkään. Consoliksen yksiköt ovat johtavassa asemassa niin Suomessa, Ruotsissa kuin Norjassa, ja halusimme päästä samaan asemaan myös Tanskassa, toteaa Consolis-konsernin toimitusjohtaja Philippe Milliet. "Olemme tyytyväisiä päästyämme tänään sopimukseen pääomistajien kanssa. Uskomme, että kaikki neljä tytäryhtiötämme Pohjoismaissa tulevat hyötymään toistensa osaamisesta. Spæncom saa käyttöönsä koko Consolis-yhtiön tietotaidon."Spæncomin toimitusjohtaja Peter Assam sanoo: "Meistä tulee osa suurta eurooppalaista konsernia, ja saamme mahdollisuuden tehdä yhteistyötä tulevien sisaryhtiöidemme kanssa, ja sen myötä kehittää edelleen toimintaamme Tanskassa. Organisatorisesti ja taloudellisesti säilytämme asemamme itsenäisenä yhtiönä."Consolis Denmark A/S (osana Consolis-ryhmää) tulee tekemään vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen Spæncom A/S:n osakkeenomistajille. Tämän vapaaehtoisen julkisen tarjouksen sekä jo pääomistajien kanssa allekirjoitetun sopimuksen myötä Consolis saa määräämisoikeuden Spæncomissa. Lisäksi Consolis on sopinut kolmen pääomistajan kanssa call/put –optioista, joiden odotetaan toteutuvan seuraavan kahden vuoden kuluessa. Tämän jälkeen Consolis omistaisi yli 90 % Spæncom A/S osakkeista.Yrityskauppa vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän.
20089_13163.jpg
Vuoden 2008 isännöitsijä valittu!
Vuoden Isännöitsijäksi 2008 on valittu Aila Holopainen , 54, Espoosta. Holopaisen menestysreseptin ainekset luottamuksen rakentamisessa ovat vankka osaaminen, avoimuus ja jämäkkyys. Vuoden Isännöitsijä julkistettiin Isännöintipäivillä 18.9.2008.Aila Holopainen on toiminut isännöitsijänä 22 vuotta. Työkaverit Isännöintiverkko Oy:ssä kuvaavat Holopaista rautaiseksi ammattilaiseksi ja työmyyräksi, joka jaksaa kannustaa ja opastaa kollegoita.Asiakkaat arvostavat Holopaisen vankkaa osaamista ja hän onkin saanut erinomaiset arviot valtakunnallisessa Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimuksessa. Rehellisyys ja avoimuus, myös hankalissa ja ikävissä asioissa, ovat Holopaisen tavaramerkkejä.- Asiakkaiden luottamus ansaitaan sillä, että tekee, mitä lupaa. Hommia ei saa jättää roikkumaan, pieniäkään asioita, Holopainen toteaa.Todellisen johtajuutensa isännöitsijä osoittaa siinä, että aktiivisuudellaan vie taloyhtiön asioita eteenpäin. - Isännöitsijä pitää suuret linjat järjestyksessä ja esittää hallitukselle, mitä pitäisi tehdä, jotta taloyhtiö pysyy kunnossa, Holopainen kuvailee isännöitsijän roolia.Holopaisen isännöimissä suurissa kerrostaloissa Espoon Soukan alueella on tehty mittavat julkisivu-urakat ja samoissa yhtiöissä ovat nyt käynnistymässä putkiremontit. Holopaisen rooli korjausten käynnistämisessä on ollut merkittävä: ilman huolellista valmistelua ja perustelua näitä hankkeita ei olisi saatu liikkeelle.
20181_51350.jpg
Alumiinikourut 90-luvun omakotitaloon
Jyväskyläläisen perheen omakotitalo valmistui vuonna 1990 komealle rantatontille, jollaisia Jyväskylän seudulla oli silloin vielä tarjolla. Siihen aikaan valittiin sadevesijärjestelmiin paljon muovipinnoitettuja teräspeltirännejä, ja sellaisen myös jyväskyläläinen perhe valitsi. Uudempi asia oli silloin, että rännit sai saumattomina, jolloin rännien puhtaanapito oli helpompaa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asuinhuoneiston luovutus/ hallinta
Vuokranantajan on luovutettava huoneisto vuokralaiselle sovittuna ajankohtana. Mikäli luovutus viivästyy, on vuokralaisella mahdollisuus purkaa sopimus, mikäli viivästyksestä on hänelle olennaista haittaa.Vuokralaisella on oikeus käyttää huoneistoa omana ja puolisonsa ja perheensä kanssa yhteisenä asuntona. Jollei siitä ole vuokranantajalle huomattavaa haittaa ja häiriötä, vuokralainen saa käyttää huoneistoa yhteisenä asuntona myös lähisukulaisensa tai puolison lähisukulaisen kanssa. Huoneiston alivuokraus on myös sallittua.Vuokralainen voi kuitenkin luovuttaa huoneiston enintään kahdeksi vuodeksi toisen käytettäväksi, jos vuokralainen joutuu työn, sairauden tai esim. opiskelun vuoksi muuttamaan toiselle paikkakunnalle. Vuokralaisen on ilmoitettava viimeistään kuukautta ennen luovutusta asiasta kirjallisesti vuokranantajalle ja vuokranantajan vastustaessa luovutusta on 14 päivän kuluessa saatettava asia tuomioistuimen ratkaistavaksi.Muussa tapauksessa vuokralaisella ei ole ilman vuokranantajan lupaa oikeutta luovuttaa vuokraoikeutta toisen käytettäväksi.Kun vuokralainen luovuttaa huoneistonsa toisen käyttöön, hän vastaa vuokranantajalle edelleen vuokrasopimuksen mukaisesti vuokrasuhteen velvoitteiden täyttämisestä, ellei vuokranantajan kanssa ole toisin sovittu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton