• Etusivu
  • Talo

Harvia-kiukaat takaavat täydellisen saunanautinnon

Rakentajan toimitus
Päivitetty 07.12.2012
20094_16353.jpg

Harvian monipuolisessa kiuasmallistossa, kiukaiden esteettisissä muodoissa ja käyttömukavuudessa – tasainen ja pehmeä löyly kruunaa saunanautinnon.

Täydellisen saunanautinnon kruunaa tasainen ja pehmeä löyly. Kiuas on saunasi sydän – rentouttavan löylyn lähde. Harvian monipuolisessa kiuasmallistossa, kiukaiden esteettisissä muodoissa ja käyttömukavuudessa – tasainen ja pehmeä löyly kruunaa saunanautinnon.

Perinteet, turvallisuus ja korkealaatuiset materiaalit ovat laatutekijöitä, jotka ovat olleet alusta asti mukana kiukaiden valmistuksessa. Teknisen laadukkuuden ja uuden ohjauselektroniikan lisäksi tarjoamme muotoilua, jolla sisustat.

Harvia-kiuas ei ole pelkkä lämmönlähde, se on osa saunakokonaisuuden esteettistä elämystä.

Lisätietoa Harvia-kiukaista

Harvian sähkökiukaat

Harvian suositut kiuasmallit ovat aina olleet tuoteryhmänsä edelläkävijöitä - tyylikkäitä, kestäviä ja taloudellisia. Käyttömukavuudessa ja monipuolisessa mallistossa näkyy hyvän suunnittelun jälki. Kaikissa Harvia-kiukaissa on tavallista tehokkaampi, hallittu ilmankiertojärjestelmä, jonka ansiosta kiuas ja sauna lämpenevät nopeasti ja löyly on tasaista ja pehmeää.

Monipuolisella kiuastuotannollaan Harvia antaa sinulle mahdollisuuden valita itsellesi juuri sinun tarpeisiisi sopivimman kiukaan.

20094_16373.jpg
20094_16372.jpg

Harvian puulämmitteiset kiukaat

Tarjolla muhevia löylyjä ja tunnelmallisia saunomishetkiä! Harvian puulämmitteiset kiukaat syntyvät maailman johtavan kiuasvalmistajan 60 vuoden kokemuksella ja olemme yksi maailman johtavista kiuasvalmistajista! Vahvat juuret tuntuvatkin Harvian puulämmitteisten kiukaiden mallistossa, joka esittäytyy laadukkaita perinteitä kunnioittaen, mutta tämän päivän muotoilua ja materiaaleja hyödyntäen.

Harvia-kiukaissa on modernit materiaalit, tyylikäs ulkonäkö ja entistä helpompi käytettävyys. Puulämmitteisellä kiukaalla saunominen on nautinto, sillä Harvian puulämmitteiset kiukaat on suunniteltu perinteitä kunnioittaen, laadusta ja turvallisuudesta tinkimättä. Kiukaan entistä taloudellisempi ja ympäristöystävällisempi käytettävyys kuuluu Harvian ajatukseen ympäristön huomioonottamisesta.

Harvia-kiukaissa on modernit materiaalit, tyylikäs ulkonäkö ja entistä helpompi käytettävyys.
Harvia-kiukaissa on modernit materiaalit, tyylikäs ulkonäkö ja entistä helpompi käytettävyys.

Kiukaan valinta

Kiukaan valintaan vaikuttavat saunan tilavuus ja rakenteet. Saunan yhtä tilavuuskuutiota kohti tarvitaan keskimäärin 1 kW kiuastehoa. Tehon tarve lisääntyy, jos saunassa on ikkunapintoja tai lämpöä hyvin varaavia pintoja, kuten tiiltä, betonia tai massiivista hirttä. Muista saunatilaa rakentaessa tai remontoidessa, että saunan seinät ja etenkin katto on eristettävä hyvin.

Yhden neliön eristämätön kivi, lasi tai vastaava eristämätön pinta lisää kiukaan tehontarvetta yhtä paljon kuin saunan tilavuuden lisääminen 1,2 kuutiolla jokaista ko. neliömetriä kohti. Mikäli saunan sisäpinta on eristämätöntä hirttä, kerro kuutiotilavuus 1,5:llä. Kiinnitä huomiota myös saunan ilmanvaihtoon. Hyvän ilmankierron ansiosta saunojat saavat nauttia puhtaasta ja helposti hengitettävästä saunailmasta.

Aidot Harvian kiuaskivet

Harvia-kiuaskivet on valittu kunnioittaen vanhoja perinteitä ja ne antavat kunnolliset pehmeät löylyt. Sähkö- ja puulämmitteisissä kiukaissa tulee ehdottomasti käyttää massiivisia lohkopintaisia kiuaskiviä, sillä niihin varautuu paljon lämpöä ja löylyvesi höyrystyy tehokkaasti kivien laajasta murtopinnasta.

Särmikkäät lohkokivet mahdollistavat myös ilmavan kiviladonnan, mikä on tärkein vaatimus varsinkin sähkökiukaissa, jotta lämmön siirtyminen saunahuoneeseen olisi kuumien kivien ja vastuksien lomitse mahdollista. Kivitilan hyvän ilmakierron ansiosta sähkökiukaiden vastukset kestävät mahdollisimman pitkään.

Harvia-kiuaskiviä on kahta kokoa. Kooltaan 5–10 cm olevat kivet soveltuvat pienitehoisten seinämallisten kiukaiden kiviksi. Suuremmat kiuaskivet, joiden koko on 10–15 cm, soveltuvat erittäin hyvin suurempiin puu- ja sähkölämmitteisiin kiukaisiin. Varaavissa sähkökiukaissa (AinaValmis ja Forte) näitä suurempia kiviä on käytettävä ehdottomasti.

Lisätietoa Harvia-kiukaista

20094_16374.jpg

Harvia Oy
PL 12 (Teollisuustie 1-5)

40951 Muurame

www.harvia.fi

harvia@harvia.fi

20094_16352.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200611_639.jpg
Tee se itse - Kukkamaa
Suunnittele kasviryhmä kasvuolosuhteet ja omat toiveet huomioidenUsein meillä on jo paikka valmiina ja käytettävissä oleva tila hahmotettuna, kun alamme suunnittelemaan uutta kasviryhmää. Seuraavaksi meidän onkin sitten päätettävä mitä kasveja istuttaisimme ja kuinka monta.Jotta ryhmästä saisi mielenkiintoisen ja elävän, niin siinä tulee olla eri korkuisia, -muotoisia ja -värisiä kasveja. Korkeutta kasviryhmään voi tuoda erilaisilla pikkupuilla sekä pensailla - tai korkeammilla perennoilla. Istutusryhmään voi myös sijoittaa obeliskimaisen köynnöskehikon köynnöksineen korkeutta tuomaan.Katseen suunnasta riippuu, mihin kohtaan ryhmää korkeammaksi kasvavat kasvit sijoitetaan. Mikäli ryhmää katsotaan joka suunnasta, niin korkeammat kasvit sijoitetaan ryhmän keskelle; pitkänomaisessa ryhmässä voi olla toisella laidalla. Jos taas ryhmää katsotaan pääasiassa yhdestä suunnasta, niin korkeammat sijoitetaan alueen takareunaan. Näin toimitaan esimerkiksi nurkkaan ja rajalle sijoitetuissa ryhmissä. Kannattaa myös säilyttää näkölinja istutusryhmän taakse, mikäli taustalla on jotain katsomisen arvoista - tai peittää ikävämmät maisemat korkeilla kasveilla.Kasvien valinnassa on otettava huomioon paikan tarjoamat kasvuolosuhteet; kosteus, valo, maanlaatu. Kasvit tulee myös sopia väreiltään ja muodoiltaan yhteen. Apua kasvien valintaan saa mm. Kasvikortistosta. Sieltä saa erilaisin hakukriteerein ehdotuksia sopivan korkuisista ja -värisistä kasvilajeista.
20148_40517.jpg
Miksi kosteus pitää poistaa huoneilmasta?
Sisäilman kosteustason hallinta on tärkeääIlmanvaihdon tärkeitä tehtäviä ovat:Sisäilmassa olevan kosteuden poistaminen – 4 henkinen perhe tuottaa toimillaan sisäilmaan vuorokaudessa keskimäärin 7–10 litran kosteuskuorman.Asunnon kosteuslähteitä ovat mm. ruoanlaitto, astianpesu, peseytyminen, saunan käyttö, pyykinpesu, huonekasvit ym.Rakennus- ja sisustusmateriaaleista tulevien päästöjen poistaminen sisäilmasta.Hiilidioksiditason pitäminen riittävän alhaisena – suositeltava yläraja noin 1000 ppm. Yksi riittävän ilmanvaihdon tunnusmerkeistä on hyvä unen laatu huoneilman pysyessä raikkaana makuuhuoneissa yön aikana.Puhtaan, suodatetun ja oikean lämpoisen ilman sisääntuonti oleskelualueille – alhainen happipitoisuus aiheuttaa väsymystä, päänsärkyä jne.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20214_70158.jpg
Vältä kylmät suihkut ja suuret sähkölaskut - valitse lämmin­vesivaraaja oikein
Käyttövesi lämmitetään Suomessa sähkölämmitteisissä omakoti- ja rivitaloissa lämminvesivaraajalla. Laadukas kotimainen varaaja sopii erinomaisesti suomalaiselle talousvedelle, minkä vuoksi sen käyttöikä on normaaliolosuhteissa pitkä. Päivitys on usein tarpeen siinä vaiheessa, kun halutaan muutosta varaajan kokoon, sähkönkulutukseen tai sijaintiin.
20223_77245.jpg
Suihkun lattiakaivo osana sisustusta - inspiroidu ja löydä oma suosikkisi
Geberitin CleanLine-malliston linjalattiakaivot tarjoavat toimivaa ja ajatonta estetiikkaa sekä monipuolisia mahdollisuuksia yksilöllisten kylpyhuoneratkaisujen toteuttamiseen niin uudis- kuin remonttikohteissa.
20199_60172.jpg
Älykäs höyrynsulkujärjestelmä - mitä eroa perinteiseen höyrynsulkukalvoon?
Rakenteissa oleva kosteus voi aiheuttaa vakavia vaurioita kaikentyyppisissä rakennuksissa. Usein kattorakenteissa käytetään kosteaa puuta, mikäli katon ulkopinnalle on asennettu höyrytiivis kalvo ja myös sisäpuolelle sijoitetaan höyrynsulkukalvo, tulee rakenteisiin jäämään kosteutta, joka ei pääse poistumaan. Tällaisesta kosteuden kertymisestä syntyy suurella todennäköisyydellä vakavia vahinkoja rakenteisiin, puuosien lahoaminen sekä hankalat homevauriot ovat yleinen näky. Tällaisia ongelmia kuitenkin voidaan välttää ISOVER Vario ® höyrynsulkujärjestelmän avulla.Kun rakennat ja tiivistät, kiinnitä erityistä huomiota oikeanlaiseen kosteuden torjumiseen. ISOVER Vario ®-järjestelmän kanssa tämä on helppoa.
20132_33720.jpg
Ilmanvaihtokone hyödyntää maalämpöä
Vallox-ilmanvaihtokoneiden MLV-mallit on suunniteltu erityisesti maalämpöä hyödyntävien talojen ilmanvaihtokoneiksi. Näihin erikoismalleihin on valmiiksi asennettu MLV-patteri. Vallox MLV-patteria käytetään talvella ulkoilman esilämmitykseen ja kesällä viilennykseen. MLV-patterin avulla voidaan maalämpöputkistossa kiertävään nesteeseen sitoutunutta maan lämpöä hyödyntää talvella ilmanvaihdossa. Se tuo talviaikana säästöä energiakuluissa ja vastaavasti kesäaikana viilentää sisäilmaa.Tilaa esite esitepalvelusta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton