• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakennuslehti - rakentaminen, kiinteistöt, talotekniikka

Rakentajan toimitus
Päivitetty 01.04.2015
20086_11766.jpg

Rakennuslehti on Suomen rakennus- ja kiinteistöalan johtava uutis- ja ajankohtaislehti. Rakennuslehti tavoittaa viikoittain kaikki rakennusalan päättäjät ja aktiivisesti työssä käyvät rakennusmestarit, insinöörit ja diplomi-insinöörit. Rakennuslehti ilmestyy 40 kertaa vuodessa.

Rakennuslehden vuosikerta vain 83,80 € (norm. 139,60 €)

Tilaa Rakennuslehti tästä...

Ammattilaisen työkalut samassa lehdessä

  • Tärkein rakennus-, kiinteistö- ja talotekniikka-alan ammattitieto yksissä kansissa
  • Viikkolehti pitää varmasti ajan tasalla
  • Uutisten lisäksi vahva paketti hyötytietoa joka numerossa
  • Tunnet henkilöt, tiedät tapahtumat ja kuulet ilmiöistä
  • Näet viikoittain alan avoinna olevat työpaikkailmoitukset

Tilaa heti, vuosikerta vain 67,2 € (norm. 112,2 €)

Tarjous koskee uusia tilauksia. Tilaus alkaa seuraavasta ilmestyvästä numerosta. Tilaus jatkuu tarjousjakson jälkeen automaattisesti voimassa olevaan kestotilaushintaan. Kestotilaus jatkuu ilman erillistä uudistamista kunnes tilaaja irtisanoo tilauksensa tai muuttaa sen määräaikaiseksi. Irtisanominen tulee voimaan neljän viikon kuluessa irtisanomisilmoituksesta. Irtisanomisen voi ilmoittaa puhelimitse soittamalla Sanoma Magazines Finlandin asiakaspalveluun.

Ulkomaan tilauksiin lisätään postimaksu.

Tilaa Rakennuslehti tästä...

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Betonista valettu sokkeli ennen eristämistä.
Tiedätkö sokkelisi kunnon? Olisiko syytä tarkistaa
Olet varmasti kuullut tarinaa menneiltä sukupolvilta siitä, miten talveksi suljettiin perustusten kissanluukut ja talven tultua kasattiin lunta sokkelin vierustalle eristeeksi pitämään lämpöä talon alla. Tarkoitus on ollut silloin poistaa veto ja estää pakkasen pääsy rakennusten alapohjaan. Kylmän päästessä alustaan, oli todellakin paksuilla räsymatoilla sekä villasukilla tarvetta. Jalat kun tuntevat vedon todella nopeasti.
20084_10486.jpg
Suomalainen muotoilu
Suomalainen muotoilu on maailmalla tunnettu käsite, joka erottuu selkeästi massatuotannosta markkinoilla. Kansainvälisesti arvostetuksi ja halutuksi se on tullut vuosikymmenien määrätietoisella työllä. Myös meillä kotimaassa arvostus on korkealla – toisin kuin monessa muussa maassa, muotoilu mielletään Suomessa osaksi kulttuuria ja kansallista identiteettiämme.Suomalainen muotoilu on sitoutunut laatuun ja jatkuvuuteen. Sen keskeinen voimavara on aina ollut joustava poikkitaiteellisuus. Esimerkiksi tunnetut suomalaiset lasisuunnittelijat valmistuivat taideteollisesta korkeakoulusta huonekalupiirtäjiksi, koristekuvanveistäjiksi tai graafisiksi suunnittelijoiksi.
201711_51018.jpg
Tulevaisuuden puurakentaminen -seminaari Oulussa
PuuNet – puurakentamisen verkko-osaamiskeskus –hankkeen koulutukset jatkuvat Oulussa. Koulutusten tavoitteena on levittää laadukkaan puurakentamisen hyviä käytäntöjä. Kouluttajina ovat alan huippuosaajat sekä alan johtavien yritysten asiantuntijat. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia. Koulutuksen kohderyhmää ovat pohjoissuomalaiset rakennusalan ammattilaiset, kuten valvojat, työnjohto, rakennustarkastajat, urakoitsijat sekä suunnittelijat.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Narisevat portaat?
Kysymys:Talo on vuonna 1953 valmistunut. Yläkertaan menevät puuportaat oli päällystetty kovalevyllä ja kokolattiamatolla, jotka otin pois. Matto haisi voimakkaasti ummehtuneelle ja pölysi kanssa paljon. Ilma raikastui huomattavasti toimenpiteen jälkeen. Alla on kivannäköiset noin 32 mm vahvat ponttilautaportaat. Ongelma on se että ne narisevat voimakkaasti ja niissä on paljon n. 1 - 4 mm rakoja. Raot eivät sinänsä haittaa mutta narina on melko suuri. Portaat on tarkoitus maalata vaaleiksi.Olettaisin että narina tulee pontin kohdalta. Sivuilla ei ole reisilankkuja. Millä tavoin narinan saisi pois? Purkaminen ei oikein ehjänä onnistu koska ne on naulattu erittäin hyvin kiinni ja pontit menee ainakin rikki jos yrittää kammeta lautoja ylös.
20212_68792.jpg
Raikkaampi sisäilma kotiin - lue LVI-Tohtorin mietteet Wive-venttiilistä
VILPE Wive -korvausilmaventtiilit saavat kehuja LVI-Tohtori Lassi Pirttikoskelta. Pirttikoskella on yli kymmenen vuoden kokemus alalta ja erityisesti vanhempien omakotitalojen LVI-töistä. Hänen yrityksensä LVI-Tohtori tarjoaa LVI-palveluja Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueella.Varsinkin tuuletusluukkuun asennettava Wive-venttiili saa kehuja ammattilaiselta.- Tuuletusluukkuun asennettava Wive on todella helppo asentaa. Asiakas voi jopa asentaa sen itse. Katsot vain, että luukku on oikean mallinen ja valitset sopivan paikan porattavalle reiälle. Hyvistä ohjeista saa myös apua, Pirttikoski toteaa.Pirttikoski on asentanut Wive-venttiilin yhteen kohteeseen ja kahdessa muussa kohteessa asukas huolehti itse asennuksesta. Tuotetta on tarvittu 1950–1980-luvun omakotitaloissa, joissa asukkaat olivat huomanneet sisäilman tunkkaisuuden. Muiden LVI-töiden ohessa oli kätevä laittaa korvausilman saanti kuntoon.Helpon asennuksen lisäksi Wive-venttiilissä on hyvä ilmanohjaus, joka vähentää vedon tunnetta.- Venttiili on avoin vain ylhäältä, eli kylmä ilma puhalletaan yläviistoon, jolloin se saadaan sekoittumaan lämpöisen huoneilman kanssa, Pirttikoski kertoo.
20129_32094.jpg
Paljasta kodin lämpövuotokohdat helposti ja nopeasti
Sisäilman terveellisyydestä ja talon energiatehokkuudesta on jatkossa helppo päästä itse selville. Bosch PTD1 –lämpötilatunnistin paljastaa hetkessä kylmäsiltoina tunnetut lämpövuotokohdat ja alueet, joissa home saattaa löytää kasvualustan. Laite antaa napin painalluksella tarkat tulokset selkeälle näytölle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton