• Etusivu
  • Talo

Keittiö kestäväksi Tulikiven luonnonkivillä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 06.04.2018
20184_52484.jpg

Nyt on aika vaihtaa keittiötasot ja välitilalaatat aitoon luonnonkiveen. Luonnonkivi on keittiössä kuin kotonaan. Se voi tehdä keittiöstäsi entistäkin viihtyisämmän ja toimivamman. Kivinen työtaso kestää kosteutta ja kuumaa sekä toimii mainiona ruoanlaitto- ja leivonta-alustana. Luonnonkivi on kodin rakentamisessa kestävä, aito ja arvostettu materiaali, joka nostaa kodin arvoa.

Lisätietoa kivitasoista...

Luonnonkivitasojen työstöt viimeistelevät kokonaisuuden

Tasoihin saa runsaasti muotoratkaisuja, ja reunamuodoissakin on mistä valita. Pintakäsittely vaikuttaa pinnan karkeuden lisäksi kivipinnan väriin.

Viistereunat ovat yleisimmin käytetyt reunamuotoilut keittiötasoissa. Helppohoitoisuutensa vuoksi huullettu allastyyppi on myös suosituin sekä kiiltävä pinta, joka on väritykseltään voimakkain.

Altaat voidaan asentaa pöytätasoon monin eri tavoin. Marron Imperial –granittitasossa on altakiinnitetty allas ja altaan sivuilla kivitasoon hiottu valutustaso.
Altaat voidaan asentaa pöytätasoon monin eri tavoin. Marron Imperial –granittitasossa on altakiinnitetty allas ja altaan sivuilla kivitasoon hiottu valutustaso.
Tasojen reunapinnat voidaan muotoilla kohteen ja käyttötarkoituksen mukaan. Saarekkeen kivitasossa on ideareuna.
Tasojen reunapinnat voidaan muotoilla kohteen ja käyttötarkoituksen mukaan. Saarekkeen kivitasossa on ideareuna.

Upeita ratkaisuja myös välitilaan

Oletko kyllästynyt perinteiseen laattaan välitilaratkaisuna? Lasipintakaan ei houkuttele. Tiesitkö, että Tulikiven kivivalikoimasta löydät ratkaisut myös oman keittiösi välitilaan?
Upeita luonnonkiviä on saatavilla isossakin koossa. Välitilaan on mahdollista laittaa myös 12 mm vahva keraaminen taso, jolloin välitilaan saadaan yhtenäinen kivipinta. Miksi et käyttäisi vaikka samaa kiveä kuin itse tasossa?

Hienostunut Nero Assoluto satiini-graniitti on pinnaltaan hiukan epätasainen, mutta silkkisen sileä käden alla.
Hienostunut Nero Assoluto satiini-graniitti on pinnaltaan hiukan epätasainen, mutta silkkisen sileä käden alla.
Komposiittikivet tarjoavat upeita vaihtoehtoja valkoisia ja vaaleita sävyjä kaipaaville.
Komposiittikivet tarjoavat upeita vaihtoehtoja valkoisia ja vaaleita sävyjä kaipaaville.

Oletko kuullut komposiittikivestä?

Mitä komposiittikivi siis on? Komposiittikiven valmistamiseen käytetään luonnonkvartsia, hartsia sekä väriainetta. Näistä kolmesta puristetaan yhdessä seos, joka on luonnonkiven lailla luja, pitkäikäinen sekä kulutusta ja kosteutta kestävä materiaali. Erinomaisena käyttökohteena ovat keittiöiden sekä kylpyhuoneiden tasot.

Vaikka komposiittikivi kestää lämpöä, ei ole suositeltavaa laskea kuumia astioita suoraan kivipinnalle. Komposiittikiven pinta on helppohoitoinen, sillä säännölliseen puhdistukseen riittää lämmin vesi sekä neutraali yleispuhdistusaine.

Tutustu Tulikivi Care -tuotesarjan puhdistusaineisiin.

TK-722 Calacatta Arni
TK-722 Calacatta Arni

Terazzo-sarjan tasot ovat yhdistelmä marmoria ja hartsia. Nämä kivet sopivat erinomaisesti koteihin sekä julkisiin tiloihin esimerkiksi tasoihin tai lattiaksi. Materiaali on kulutuksenkestävyydeltään erinomainen. Tiivis pinta kestää myös hyvin kosteutta; kahvi-, viini-, sitruunamehu-, oliiviöljy-, viinietikka-, meikki ja muut päivittäisessä käytössä olevien tuotteiden tahrat on helppo puhdistaa. Näissä tuotteissa on hyödynnetty kiven kierrätettävyyttä.

Terazzo-sarjaan kuuluvat vaalea ja ilmeeltään voimakas TK-722 Calacatta Arni, tumma ja ilmeikäs TK-723 Nero Portoro sekä visuaalisesti hieman betonia muistuttava ja pienempiä kiviä sisältävä TK-724 Trocadero.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
Talo
keittiö
lattiat
seinät
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20237_82598.jpg
Kivi sisustus­elementtinä asunto­messuilla - katso ideat ja tarjoukset
Kauniin ulkonäkönsä sekä kiistämättömän kestävyytensä ansiosta kivi on erinomainen elementti sisustuksessa. Sisustuselementtinä se voi tuoda kotiin kauneutta, kestävyyttä sinne missä sitä tarvitaan ja luonnollista tunnelmaa. On kuitenkin tärkeää valita oikeanlainen kivimateriaali ja hoitaa sitä asianmukaisesti, näin sen kauneus säilyy ja kestää pitkään.Tutustu asuntomessukohteisiin sekä Tulikiven messutarjouksiin.
201811_53250.jpg
Luonnonkivipinta on huoleton
Kestävä ja kaunis kivi sopii jokaiseen sisustukseen. Usein sisustukselta toivotaan ekologisuutta ja materiaaleilta pitkää elinkaarta – ja nämä toiveet kivi täyttää erinomaisesti. Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Lisäksi luonnonkiven ominaisuudet ovat arvostettuja, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle, jossa kiveä on käytetty.
20227_78929.jpg
Supisuomalainen sauna kaipaa kiuasta - kurkista Tulikiven asuntomessu­kohteet
Jos olet vasta rakentamassa uutta kotia, tai sinuun on iskenyt remontoinnin into sekä sisustuskärpänen, on nyt aihetta juhlaan. Asuntomessut nimittäin avaavat ovensa jälleen heinäkuussa. Tällä kertaa messualue löytyy kauniista merellisestä maisemasta Naantalista, Luonnonmaan saarelta. Messukodeista löydät ideoita sekä kodin pintoihin, tulisijoihin sekä saunaan.Kurkista siis Tulikiven messuvinkit:
20161_45131.jpg
Kipsilevyllä rakennat lattiasta kattoon
Gyprocin ratkaisuilla kipsilevyillä voidaan rakentaa sujuvasti ja nopeasti lattiasta kattoon. Gyprocin kipsilevyratkaisuilla rakennat helposti sekä väliseinät, lattiat että märkätilat. Kipsilevy on myös erinomainen tuulensuoja, ja tarvittaessa kipsilevyjä voidaan jopa taivuttaa sekä seinä- että kattopinnoilla.
20177_49816.jpg
Sisustustiilillä keittiön ilme uusiksi
Tamperelaisen kerrostalokodin keittokomero koki melkoisen muutoksen uusien omistajien toteuttaman remontin myötä. Lisää tilaa ja valoa saatiin purkamalla keittiötä ja ruokailutilaa erottava seinä. Uudet kalusteet ja materiaalit valittiin huolella ja harkiten tavoitteena unelmien keittiö.Kolmihenkisen perheen uusi koti löytyi 1950-luvulla rakennetusta kerrostalosta. Valoisa kolmio oli varsin hyvässä kunnossa, remonttia kaipasivat lähinnä seinä- ja lattiapinnat. Keittiön kaapistot ja koneet oli joitakin vuosia aiemmin uusittu, mutta niiden tyyli ei miellyttänyt perhettä, kuten ei myöskään tilan komeromainen ahtaus. Siispä päädyttiin purkamaan vanha keittiö ja aloitettiin suunnittelu täysin puhtaalta pöydältä.
20217_71648.jpg
Miltä näyttäisi luonnonkivi kodin sisustuksessa?
Kaipaatko kotiisi kulutusta kestävää laattapintaa, mutta perinteisten keraamisten laattojen valikoimasta ei oikein löydy mieleistä? Oletko ajatellut aitoa, ekologista sekä pitkäikäistä luonnonkiveä, joka sopii lattia- ja seinäpintojen lisäksi myös pöytätasoihin?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton