Ruukintiilinen Tiilerin Hovi

AitoTiilerin Ruukintiili tuo arvokkuutta nykyaikaiseen rakentamiseen.
AitoTiilerin Ruukintiili tuo arvokkuutta nykyaikaiseen rakentamiseen.

Asuntomessukohde 50, Tiilerin Hovi on yksikerroksinen täystiilitalo, joka nimensä mukaisesti on muurattu poltetusta Tiileri-tiilestä. Talossa on erilliset piharakennukset, lasitettu takkaterassi ja pihakeittiö. Julkisivutiilenä on käytetty Tiilerin kirjavaa ”käsinlyötyä” ruukintiiltä, joka luo persoonallisen julkisivun yhdessä muiden rakenteiden kanssa. Täystiilitalon rakenne on yksinkertainen tiili-villa-tiili. näin se on helppo toteuttaa eikä Rakennusvirheitä synny. Tiilestä tehty runko tasaa huoneilmaa koska poltetun tiilen huokosrakenne ottaa kosteutta puoleensa tarpeen vaatiessa ja myös luovuttaa sitä.

Pihan pinnoitteena on käytetty keraamista pihatiiltä. Elävöitystä pihaan tuo kahden erivärisen pihatiilen käyttö. Pihaa rajaava aita ja sisääntulokuistin kaiteet on niin ikään muurattu tiilestä.

Talon sisääntulo on selkeä ja väljä, sitä ei tarvitse arvailla. Viimeistään massiivinen ulko-ovi kertoo, mistä astutaan sisään. Ison terassin pilarit ovat teräksiset. 

Pursosaumamentelmällä puhtaaksimuurattu.


Puhtaaksimuuratuissa sisäseinissä on käytetty samaa kirjavaa Ruukintiiltä kuin julkisivuissakin. Erikoisuutena on lisäksi tiilen yksilöllisyyttä korostava pursosaumamenetelmällä toteutettu puhtaaksimuuraus. Laastina on käytetty normaalia muurauslaastia. jos seinän ilmettä halutaan myöhemmin muuttaa, voidaan seinä pinnoittaa eri tavoin. Oleskelutilojen lattiassa on käytetty lämpökäsiteltyä saarniparkettia.


Keittiön näyttävä saareke on muurattu kirjavasta Ruukintiilestä, sisäseinien tapaan. Tiileen on näyttävästi yhdistetty käsin piilutettuja pilareja ja palkkeja, jotka on kuultokäsitelty tumman ruskeaksi. Valoisuutta keittiöön tuovat Puustellin valkolakatusta tammesta tehdyt keittiökalusteet. Työtasoina Puustelli-keittiössä on käytetty pähkinäpuuta.

Kolme erityyppistä tulisijaa


Tiilerin Hovi on varustettu kolmella hyvin erilaisella tulisijalla. Sisällä tilanjakajana on funkkis Tupla-Lauri kaksilla luukuilla. Näin tulen loimua voi ihailla molemmilta puolin tulisijaa. Lasitetulla terassilla on avotakka, joka on muuiden rakenteiden mukaisesti kirjava Ruukintiilinen ja siihen on yhdistetty rapattua pintaa. Kolmantena tulisijana on Ruukintiilestä muurattu pihakeittiö, Lappeenranta 04. Pihakeittiön tarvikkeet myydään pakettina samoin kuin muutkin Tiileri-tulisijapaketit. Paketti sisältää valmiiksi sahatut tiilet numeroituna, laastit, valuosat, metalliosat ja kerroksittain etenevät ohjeet.

Ruukintiilestä muurattu pihakeittiö, Lappeenranta 04.
Ruukintiilestä muurattu pihakeittiö, Lappeenranta 04.
Täystiilitalon runkorakenteen muodostavat 85 mm julkisivutiili, 30 mm ilmarako, 30mm Tuulensuojavilla Paroc WPS 30, 150 mm vuorivilla Paroc eXtra, 130 mm poltettu tiili.

 
Päivitetty
27.7.2007

Viikon uutiset