• Etusivu
  • Talo

DIY remontti- ja tuunausvinkit

Rakentajan toimitus
Päivitetty 24.11.2021
20205_64879.jpg

Tältä palstalta löydät tavallisen kodinomistajan remonttiarkea ja ratkaisuja matalalla kynnyksellä. Pyrimme etsimään helppoja keinoja ja parhaita neuvoja kaikkien kotiremppaajien käyttöön – neuvoja pintaremonttiin ja vinkkejä pikku nikkarointeihin. Kaikki palstalla esitellyt tapaukset on toteutettu kotioloissa ja ihan itse.

Mutta ensin:

Menevätkö omat tee se itse -projektit aina mönkään? Voisiko olla, että teet nämä seitsemän virhettä? Katso Rakentajan vinkit, miten onnistut tee se itse -projektissasi!

Helppo tarkistuslista virheiden välttämiseksi >>

Ajankohtaista tällä hetkellä:

Joulukuusi jätelaudoista

Välillä lipsahtaa huumorin puolelle. Kaikki alkoi siitä, kun työmaalla julistettiin joulukoristelukilpailu. Pitihän siihen osallistua ja tehdä jotain Rakentaja.fi-tyyliin sopivaa.

Näin syntyy jätepätkäjoulukuusi >>

Tältä piti näyttää - ja tältä se näytti.
Tältä piti näyttää - ja tältä se näytti.

Saunajakkara

Helppotekoinen saunajakkara syntyy helposti näillä ohjeilla.Tällä ohjeella teet 40x50 kokoisen jakkaran.

Tee se itse saunajakkara >>

Saunavihta tai saunavasta

200611_637.jpg

Pintaremontti vinkit, tuunaus ideat, nikkarointi:

Tuunaa vanha pöytä kalkkimaalilla

Kalkkimaali ei ole uusi keksintö, mutta varmasti vähemmän käytetty verrattuna esimerkiksi tavallisiin kalustemaaleihin. Tutustuin kalkkimaalin käyttöön, työstettävyyteen ja lopputulokseen. Hyvähän siitä tuli, ainakin omasta mielestä.

Pöydän tuunaukseen >>

Kivaa pikku näpertelyä viikonlopuksi.
Kivaa pikku näpertelyä viikonlopuksi.

Puunkantoteline

Puunkantotelineen voit nikkaroida vaikka lasten kanssa.

Tee se itse puunkantoteline >>

Ohjeita ja vinkkejä DIY-maalarille

Maalaaminen tuo useimmille mieleen maalipurkin, siveltimen ja telan. Maalaus on kuitenkin paljon muutakin kuin maalin levittämistä. Kunnolla toteutettu, kestävä ja näyttävä maalipinta edellyttää hyvää pohjatyötä ja oikeaa maalausmenetelmää. Lisäksi on tärkeä osata valita oikea maali oikeaan paikkaan.

Katso vinkit maalarille >>

20216_71243.jpg
Info

Info

Pyykkiteline

Seinälle nostettavan pyykkitelineen saat mukavasti pois tieltä tarvittaessa.

Tee se itse pyykkiteline >>

Näin teimme sisäkattoremontin

Tätä kattoremonttia on suunniteltu yhtä kauan kun talo on omistettu - varmasti yli 15 vuotta. Mutta onko hyvin suunniteltu puoliksi jo tehty? Remontin aloittamista jarrutti epäilys remontin suuruudesta ja hinnasta, mutta turhaan. Ei se nyt niin vaikeaa ollutkaan.

Tekemään kattoremonttia >>

Sellainen viikon urakka.
Sellainen viikon urakka.

Vinyylilankun asennus

Vinyylilankku on tullut markkinoille jäädäkseen. Se on helppo ja nopea asentaa, ei nosta lattiapintaa eikä vaadi välttämättä sähkötyökalujen käyttöä

Näin asennat vinyylilankun >>

20211_68162.jpg

Listoitus viimeistelee huoneen

Listoitus peittää siististi saumaraot lattian, seinien ja katon liitoskohdissa sekä viimeistelee huoneen ilmeen. Myös ikkuna- sekä ovikarmien ja seinien välinen rako peittyy huolitellun näköiseksi karmilistojen asennuksella.

Käytännön vinkkejä listoitukseen >>

Kukkapöytä

Tee kätevä ja tukeva kukkapöytä, jota voit käyttää sekä sisällä että ulkona

Tee se itse kukkapöytä >>

Istutusallas muurikivistä

Muurikivistä on helppoa ja nopeaa rakentaa pihalle istutusallas kasveille. Istutusaltaan etuna on, että kukkamaa pysyy hallitummin siinä tilassa, johon se on ajateltu, se voidaan nostaa muuta pihaa ylemmäs ja upottaa vaikka terassiin.

Tee se itse istutusallas muurikivistä >>

Helppohoitoinen kukkapenkki
Helppohoitoinen kukkapenkki

Pihagrilli

Tarvitset vain kasan tiiliä, muurauslaastia sekä reipasta mieltä ja ripauksen luovuutta. Näillä aineksilla saat aikaan käytännöllisen pihagrillin, jolla kokkaat grilliruuat vaativammallekin ruokailijalle.

Tee se itse pihagrilli >>

200611_619.jpg
Info

Info

Asenna itse bitumikattolaatat

Melkeimpä kaikki puutarhavajat ja katokset myydään ilman katemateriaalia. Tässä ohjeet, miten asennat kattolaatat helposti.

Näin asennat kattolaatat >>

Terassi puhtaaksi ilman kemikaleja

Jos et omista painepesuria tai mökin läheisyydessä ei olekaan rautakauppaa, tässä sinulle hyvä vinkki, miten puhdistat puisen terassin myrkyttömästi, ilman saippuaa ja vieläpä erittäin halvalla ilman lisävarusteita ja pesuaineita.

Miten terassi puhdistetaan ilman kemikaleja >>

20217_71653.jpg

Puukatos

Polttopuiden järkevä varastointi on usein ongelma, johon lähes jokainen omakotitalon tai kesämökin omistaja törmää. Puita varten on hyvä olla katos, joka suojaa puut vesisateelta, mutta päästää tuulen kierron ja auringon kuivattamaan.

Tee se itse puukatos >>

Linnunpönttö

Tämän pöntön voit tuunata halutun asukin mukaan.

Tee se itse linnunpönttö >>

Jätekatos

Jätekatoksen ohjeesta löydät mitat ja tarvikeluottelon onnistuneeseen lopputulokseen.

Tee se itse jätekatos >>

Roska-astia pysyy siistinä ja maisema kunnossa.
Roska-astia pysyy siistinä ja maisema kunnossa.

Terassilasitus uusiksi

Lasiterassin uusimista harkitessamme mietimme, mennäkkö siitä mistä aita on matalin. Pahin ongelma oli joka kevät ja sateella jumittava ovi. Jos vaihtaisimme vain oven ja ehkä lattiankin voisi maalata? Onneksi emme laiskotelleet tässä kohtaa, sillä lopputulos on palkinnut melkein kehden kuukauden uurastuksen.

Lasiterassin remontointiin >>

Näin se alkoi ja tähän päädyttiin.
Näin se alkoi ja tähän päädyttiin.

Hiekkalaatikko

Lapset rakastavat hiekkalaatikkoleikkejä ja siksi hiekkalaatikko löytyykin usean lapsiperheen pihasta. Hiekkalaatikon rakentaminen onnistuu helposti myös itse.

Tee se itse hiekkalaatikko >>

Vanhan betoniportaan tuunausta

Pääsisäänkäynnin edessä oleva betoninen porras ja terassi oli laatoitettu, mutta laatat alkoivat irtoilla ja saumalaastit katosivat jo vuosia sitten. Tässä artikkelissa kerromme, miten laata poistettiin, kallistukset korjattiin ja uusi pinnoitus tehtiin maalaamalla.

Tuunaa vanha betoniporras >>

Poravasara käymään ja laatat pois!
Poravasara käymään ja laatat pois!

Kasvihuone

Kasvihuoneella jatkat kasvukautta molemmista päistä. Suunnittele se mieltymystesi mukaan jatkeeksi puutarhalle, asuinhuoneille tai molemmille.

Artikkelin lopusta löydät ihastuttavia kuvia lukijoidemme kasvihuonemalleista.

Tee se itse kavihuone >>

Kuva nimimerkillä LEIJA
Kuva nimimerkillä LEIJA
Info

Info

Ulkohuussi

Lähes jokaisen mökin perusvaruste. Nätti kuivikekäymälän perusmalli, jonka voit itse varustella ja koristella omien mieltymysten mukaan.

Tee se itse ulkohuussi >>

20207_65751.jpg
Talo
ikkunat
sisätilat
ovet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_79438.jpg
Turvallinen sekä energiatehokas - autotallinovi, joka tunnistaa myös esteen
Autotallinovi on muutakin kuin vain ovi. Kestävä, energiatehokas sekä helppokäyttöinen ovi pitää autosi sekä omaisuutesi turvassa. Helppokäyttöisyyden lisäksi ovien yhtenä tärkeänä ominaisuutena on niiden turvallinen käyttö iästä riippumatta.
20212_68416.jpg
Miten estetään ikkunoiden huurtuminen?
Ikkunoiden tulisi olla tiiviit, eikä niistä ei saa vetää. Ilmanvaihdon pitää silti toimia, jos sen on ajateltu ja tarkoitettu toimivan ikkunoiden kautta. Mikä siis voisi olla pielessä, jos ikkunat huurtuvat tai jäätyvät?
pesuhuoneen ja wc:n välinen ovi on huurrettu liukuovi
Sarana- ja liukuovet samasta paikasta
Enää ei tarvitse etsiä kääntyviä- ja liukuovia eri paikoista. Liune tarjoaa nyt laadukkaitten ja kotimaisten liukuovien lisäksi myös kääntyvien ovien malliston. Saat linjakkaan sisustuksen yhteneväisillä ovilla. Kotisi kaikki sisäovet samasta paikasta!Tilaa ilmaiset ovimallistoesitteet suoraan kotiisi.
20215_70611.jpg
Ovi-, ikkuna- ja lasijulkisivurakentajille uusi sertifikaatti hintakeskeisyyttä taklaamaan
Suomen metallirakenneyhdistyksen SMRY:n sertifikaatti on ensimmäinen alallaan. Se on tarkoitettu ovi-, ikkuna- ja lasijulkisivurakentajille.
33_P_21026.jpg
Asuntomessut onnistuivat odotetusti
Messuvieraat arvostivat monipuolista tarjontaaTänään päättyvillä asuntomessuilla Vaasassa saavutettiin kaikki järjestäjien odotukset. Kävijäpalautteen mukaan messuihin oltiin erityisen tyytyväisiä monipuolisen tarjonnan ja hyvin toteutetun rantarakentamisen takia. Järjestäjät ovat tyytyväisiä energiaratkaisujen ja Vaasan kaupungin saamaan julkisuuteen. Asuntomessuihin tutustui kuukauden aikana 140 675 maksanutta kävijää. - Olemme olleet näihin messuihin tyytyväisiä jo messujen alkaessa, sillä uudet innovaatiot niin energiaratkaisujen kuin myös pientaloteollisuuden puolelta saivat jo etukäteen paljon huomiota julkisuudessa. Vaasan messualue toimi myös hyvänä esimerkkinä ajankohtaisesta kaupunkirakenteen tiivistämisestä. Tavoitteenamme on parantaa suomalaisen asumisen laatua ja olemme näillä messuilla pystyneet jälleen viemään tätä asiaa eteenpäin, toteaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.
allaway-makuuhuone-keskuspolynimuri-mikropoly
Keskuspölynimurilla raikas ja puhdas sisäilma
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, kuinka paljon pystyt imurilla vaikuttamaan kotisi sisäilmaan? Tuskin se ensimmäisenä tuleekaan mieleen silloin, kun imuria on hankkimassa. Sisäilman laadulla on tunnetusti yhteys terveyteen sekä hyvinvointiin, sen myötä ei olekaan samantekevää, millaisilla välineillä kodin sisäilmasta pidetään huolta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton