• Etusivu
  • Talo

Jatka mökkikauttasi pitkälle syksyyn Puukiukaan lämmöllä nautit mökistäsi pidempään

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 25.08.2023
20154_43012.jpg

Syksy lähestyy - onko sinun kiukaasi kunnossa?

Huolimatta vielä lämpöisten päivien jatkumisesta, on syksy vähitellen ajankohtainen vuodenaika. Jotta mökkikautta voisi vielä hyvillä mielin jatkaa pitkälle syksyyn, kannattaa sijoittaa lämpöön sekä tunnelmaan ja hankkia uusi takkakiuas kotiin tai mökille. Makeat löylyt uudesta kiukaasta, tai kodikas takkatulen loimu –mikä sen parempaa.

Pienen mökin upea ratkaisu – takka ja kiuas yhdessä

Kinos-takkakiuas on Tulikiven erikoismalli, joka lämmittää löylyhuoneen ja tuo tunnelmaa samalla takkahuoneeseen. Kiukaan erikoisuutena on, että varsinainen kiuas sijaitsee löylyhuoneen puolella tulipesän luukun kuitenkin auetessa takkahuoneessa. Kinos-takkakiuas antaa siis yhdellä lämmityksellä sekä miellyttävän pehmeät löylyt saunaan että tunnelmallisen takkatulen oleskelutiloihin.

Puulämmitteisen Kinos-takkakiukaan lämmitys tapahtuu oleskelutilan puolelta. Takkakiukaan lämmittämiseksi riittääkin, että polttopuita tuodaan vain oleskelutilaan. Kesähelteillä on myös miellyttävää, että kuumenevaan saunaan ei tarvitse mennä lisäämään puita lämmitysvaiheessa.

Pienen mökin unelma - takka ja kiuas samassa paketissa. Kinos-takkakiuas tarjoaa molemmat.
Pienen mökin unelma - takka ja kiuas samassa paketissa. Kinos-takkakiuas tarjoaa molemmat.

Vai ilman takkaa? Vuolukiveä tai terästä?

Tulikiven saunatuoteryhmästä löytyy myös muita puulämmitteisiä vaihtoehtoja niin mökeille kuin kotiin. Hile ja Savusaunakiukaat ovat pitkän tuotekehityksen tulos, laatuun ja käyttöominaisuuksiin on panostettu. Moderni muotokieli, hyvät löylyominaisuudet sekä puhdas palaminen ovat asioita, joihin vuolukivipintaisessa Hile-kiukaassa on kiinnitetty huomiota. Kiukaiden etuna on myös suuri kivitila, jonka ansiosta löylyt ovat pehmeät ja lämmönsiirto kiuasrungosta kiviin on tehokasta.

Vuolukiven ystävälle vaihtoehtona löytyy siro Hile. Myös tämän kiukaan luukun kätisyys on helposti vaihdettavissa, joten sijoituspaikan valinta helpottuu. Innovatiivista suomalaista muotoilua oleva Hile on vuolukivipintainen moderni kiuas. Kiukaassa on huomioitu alhaiset päästöt sekä hyvä hyötysuhde – näin löylynautinnosta tulee vieläkin parempi ja voit nauttia pehmeistä löylyistä levollisin mielin.

Savusaunakiukaat ovat perinteisen suomalaisen savusaunan ystävän valinta. Kiukaiden lämmitysteho riittää suureenkin savusaunaan ja suuren kivitilan ansiosta lämpöä riittää pitkään. Niin kuin kaikki muutkin Tulikiven kiukaat, on nämä savusaunakiukaat tehty Suomessa, Pohjois-Karjalassa.

Vuolukiven pehmeää lämpöä tuo Hile.
Vuolukiven pehmeää lämpöä tuo Hile.
Niin kuin kaikki muutkin Tulikiven kiukaat, on nämä savusaunakiukaat tehty Suomessa, Pohjois-Karjalassa.
Niin kuin kaikki muutkin Tulikiven kiukaat, on nämä savusaunakiukaat tehty Suomessa, Pohjois-Karjalassa.
Info

Info

Mistä tiedän minkä tehoinen kiuas on minulle oikea?

Kiukaan teho (kW) valitaan aina saunatilavuuden (m³) mukaan.

Eristämättömät seinäpinnat, kuten tiili, lasitiili, lasi, betoni, kaakelit yms. vaativat kiukaalta enemmän tehoa. Hyvänä muistisääntönä on lisätä saunan tilavuuteen 1,2 m³ jokaista eristämätöntä seinäpintaneliötä kohti.

Esimerkiksi 10 m³ saunahuone, jossa on lasiovi, vastaa tehontarpeeltaan noin 12 m³ saunahuonetta. Mikäli saunahuoneessasi on hirsiseinät, kerro saunan tilavuus 1,5:llä.

Muista, että kiuastehon määräämää saunahuoneen minimitilavuutta ei kuitenkaan saa alittaa, eikä maksimitilavuutta ylittää.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
Talo
rakennukset
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_81232.jpg
Jos olet hankkimassa kiuasta, huomioi nämä seikat
Suomalaiset ovat saunakansaa, olleet jo vuosisatojen ajan. Sauna on aina ollut paikka rentoutumiselle sekä puhdistautumiselle – ja onhan siellä aikojen saatossa sekä synnytty että suoritettu viimeinen puhdistautuminen. Tänä päivänä sauna on ennen kaikkea juurikin rentoutumista varten, mutta miten voi taata itselleen sen miellyttävimmän saunakokemuksen? Mitä sellaisen saavuttaminen edellyttää?
20219_72530.jpg
Takka, kiuas vai molemmat? Huolehdi kuntoon jo ensi kesän mökkeilyä varten
Lämpömittaria tarkastellessa on pakko myöntää, että kesäinen mökkielämä alkaa olla tämän vuoden osalta taakse jäänyttä aikaa. Siirretäänpä katse tulevaan ja miksi ei samalla päätettäisi jatkaa mökkeilyä myös syksyllä sekä talvella. Jos takka on mökin ainoa lämmitysmuoto ja mökillä oleillaan pitkiä aikoja, niin paras vaihtoehto on yleensä varaava takka. Kevyemmät kamiinat ja kiertoilmatakat ovat parhaimmillaan silloin, kun mökki halutaan saada nopeasti lämpimäksi ja halutaan nauttia tulen tunnelmasta.
20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
20182_51649.jpg
Hirsisauna vai saunamökki?
Saunamökki on helppo ja edullinen tapa aloittaa oman vapaa-ajan paikan rakentaminen. Pääset nauttimaan ensimmäisistä löylyistä nopeasti, ja ammattitaidolla rakennettu Honka-saunamökki palvelee sinua ja läheisiäsi pitkään.Saunamökkimallit sopivat erilaisille tonteille: saunamökki rantamaisemaan tai metsätontille, pihasauna taajama- tai kaupunkitontille. Aloita suunnittelu valitsemalla mieluisa saunamökkimalli ja viimeistele tarvittaessa yksityiskohdat Hongan suunnittelijan kanssa.
20207_65846.jpg
Hevosmuurahainen tuhoaa puurakenteita - pidä varasi!
Suomesta löytyy noin 60 muurahaislajia, joista hyvin harva laji aiheuttaa mitään vahinkoa. Muurahaisia pidetään siis tuholaisina, vaikka oikeastaan ovat tärkeitä petoja. Puutarhassakin niistä on enemmän hyötyä kuin haittaa. Yksi laji eroaa kuitenkin muista sisätiloihin päästyään – suurin muurahaislajimme hevosmuurahainen.Lähdettäessä torjumaan muurahaisia sisätiloissa, on otettava huomioon vuonna 2022 voimaan tulleet uudet rajoitukset ulkokäyttöön kuluttajille tarkoitetuille hyönteismyrkyille. Muurahaismyrkyt ovat voimakkaita myrkkyjä, jotka tappavat muurahaisten lisäksi muitakin hyönteisiä käsittelyalueelta. Lisäksi monet myrkyt eivät häviä ympäristöstä, vaan leviävät sateen mukana ympäröivään luontoon.
20217_71604.jpg
Pihasaunapaketeissa turvallisuuspuutteita - varmista nämä ostaessasi
Moni haaveilee omasta pihasaunasta ja sellaisen saakin helposti ostettua monista verkko- ja rautakaupoista valmiina pakettina. Saunapakettia ostettaessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on saanut ilmoituksia valmiina myytävien pihasaunapakettien puutteista, jotka aiheuttavat paloriskin. Riskin aiheuttavat esimerkiksi kiukaan ja savupiipun liian lyhyet suojaetäisyydet, kiukaan ja savupiipun yhteensopimattomuus ja harhaanjohtavat ohjeet saunan sijoittamisesta asuinrakennuksen välittömään läheisyyteen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton