• Etusivu
  • Talo

Suojaa kulmat nopeasti

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Päivitetty 17.11.2016
201611_47731.jpg

Gyproc AquaBeadin ansiosta kulmat pysyvät hyväkuntoisina.

Väliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun. Kulmien kestävyyttä on mahdollista parantaa Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoilla.

Iskunkestävät kulmat:

Gyproc AquaBead

Gyproc AquaBead on kehitetty varta vasten suojaamaan kipsilevyistä rakennettujen seinien kulmia kovien iskujen aiheuttamilta murtumilta. Nopeasti ja helposti asennettavan kulma- ja reunasuojalistan ansiosta saat kulmista iskunkestävämmät kuin tavallisilla teräsprofiileilla.

AquaBead koostuu listan keskellä olevasta erittäin vahvasta polymeeriytimestä jota ympäröi kartonki. Kartongin sisäpinta on käsitelty liimalla. Itseliimautuvan paperin aktivoituessa vedellä, voidaan kulmasuoja kiinnittää pelkän vesisumutuksen avulla ilman erillisiä kiinnitystarvikkeita tai erikoistyökaluja. Suojalista on rei'itetty, jotta tasoitemassa pääsee kiinnittämään listan optimaalisesti sekä suojalistaan että kipsilevyyn.

Tutustu Gyprocin suojalistoihin tästä!

Gyproc AquaBead Flex PRO

Vaihtelevan suuruisiin kulmiin soveltuu Gyproc AquaBead Flex PRO. Tämä polymeerivahvisteinen kulmasuojanauha soveltuu Gyproc AquaBeadin tavoin kipsilevyrakenteisiin. Erityisen kestävä nauha käy kaikkiin sisä- ja ulkokulmiin ja tarjoaa hyvän suojan kulmiin kohdistuvia iskuja vastaan. Laatikkoon rullalle pakattua kulmanauhaa on helppo leikata vaikka saksien avulla.

20173_48714.jpg

AquaBead Flex PRO kiinnitetään sumuttamalla vedellä nauhan takana oleva liimapinta ennen asentamista. Veden suihkutus käy helposti esimerkiksi suihkepulloa käyttämällä. Tärkeää on saada vesi tasaisesti, jotta liima aktivoituu kauttaaltaan. Aktivoituminen tapahtuu 30-60 sekunnin kuluessa. Varsinainen lopullinen nauhan kiinnitys tapahtuu valmistasoitteen avulla.

20173_48713.jpg
Info

Info

AquaBead -tuotteiden asennus

  1. Leikkaa kulma- tai reunasuojalista haluttuun mittaan.
  2. Suihkuta listan liimapinta vedellä. Varmista, että kostutat koko pinnan.
  3. Odota 30-60 sekuntia, jotta liima aktivoituu. Kokeile liimaa sormella. Kun pinta tuntuu tahmealta, suojalista on asennusvalmis.
  4. Aseta listan kostea, itseliimautuva puoli kipsilevyn haluttuun kulmaan niin, että listan pääty tulee tiiviisti kattoa vasten.
  5. Paina lista tiiviisti paikoilleen käsin tai telalla koko pinnan alueelta.
  6. Tasoita lista tasoitelastalla (200-250 mm) niin, että kaikki reiät täyttyvät. Anna kuivua.
  7. Tasoita uudelleen lastalla (250-300 mm) ja anna kuivua.
  8. Hio pinta hiekkapaperilla (P100-120). Pinta on nyt valmis tapetoitavaksi tai maalattavaksi.

Katso videolta, miten Gyproc AquaBead Flex PRO Kulmasuojalista asentuu

AquaBead Flex PRO

Ota huomioon että:

Jos käytät liian vähän vettä kostutukseen, kiinnittyvyys levypintaan huonontuu. Huolehdi siis siitä, että suihkutat tarpeeksi vettä listan koko alalle. Vallitseva lämpötila sekä ilmankosteus saattavat vaikuttaa kuivumisaikaan. Huomioi, että vettä ei pidä levittää sienellä, siveltimellä tai muulla vastaavalla, koska silloin liima voi hankautua irti.

Lista on mahdollista irrtoittaa, kostuttaa uudestaan ja asentaa paikoilleen uudelleen ennen kuin se on kunnolla kiinnittynyt - liiman kuivuttua sitä ei voi enää aktivoida uudelleen.

Gyproc AquaBead -suojalistoille käytetään tavanomaisia kipsilevyille tarkoitettuja tasoitteita. Gyproc suosittelee ProMix Mega J -valmistasoitetta.

Reunasuojalistaa ei pidä käyttää valmiiksi maalatulla tai tapetoidulla pinnalla. Gyproc AquaBead sopii kaikille Gyprocin kartonkipäällysteisille kipsilevyille. Mikäli käytetään muita kuin vakiokipsilevyjä, tulee AquaBeadin tarttuvuutta levyyn kokeilla ennen työn jatkamista.

AquaBeadia ei pidä käyttää Glasroc-komposiittilevyillä, Rigidur-kuitukipsilevyillä eikä Aquaroc-sementtilevyillä.

Tutustu Gyprocin suojalistoihin tästä!

Gyproc - kevytrakentamisen edelläkävijä

Gyproc tarjoaa korkealaatuisia ja monipuolisia kevytrakentamisen ratkaisuja, joilla on mahdollista toteuttaa muunneltavia, viihtyisiä, kestäviä sekä turvallisia tiloja niin asumiseen kuin työskentelyynkin.

Alati tapahtuva ammattitaidon kehittäminen sekä sitoutuminen parhaiden ratkaisujen löytämiseksi kiteytyy Gyprocin Järjestelmätakuussa.

Gyproc Järjestelmätakuu kattaa Gyproc Käsikirjan mukaiset rakennejärjestelmät.

Takuunantajana Gyproc vastaa mm. siitä että Gyproc-tuotteet ja muut Gyprocin ohjeistamat komponentit ovat yhteensopivia.
Takuunantajana Gyproc vastaa mm. siitä että Gyproc-tuotteet ja muut Gyprocin ohjeistamat komponentit ovat yhteensopivia.
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
huoneisto
kipsilevyt
väliseinät
sisätilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20214_69715.jpg
Ohut ja kestävä seinärakenne
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää suurtakin rasitusta tarjoten samalla uudenlaista ripustamisen vapautta. Tarjolla on kipsilevy, jolla on helppo rakentaa sisäseiniä niin asuin- kuin varastotiloihinkin. Nyt seinärakenne on mahdollista saada jopa perinteistä väliseinää kapeampana ratkaisuna – mistä siis on kyse?
Poika istuu lokeroiden päällä, seinä gyproc habito -levyä
Mitä sinun seinäsi kestää?
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää kulutusta ja tarjoaa aivan uudenlaista ripustamisen vapautta. Habitolla on helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu ja joihin voi ripustaa suoraan esimerkiksi keittiön kaapistot. Lisäksi kipsilevy on fiksu valinta ääneneristyksen ja paloturvallisuuden suhteen.
20212_68449.jpg
Kysymyksiä ja vastauksia liittyen joka kodin rakennuslevyyn
Markkinoiden kovin rakennuslevy, Gyproc Habito, on ollut markkinoilla jo useamman vuoden, mutta yhä edelleen levyn ominaisuudet herättävät mielenkiintoa ja kysymyksiä. Murretaanko siis pari myyttiä aiheesta?Voiko todella olla, että kipsipohjainen rakennuslevy kestää vauhtia ja elämää? Ja miten voi olla mahdollista, että painavienkaan esineiden ripustamiseen ei tarvita erikoiskiinnikkeitä vaan tavallinen puuruuvi riittää?
20205_64632.jpg
Historiallinen Kakolan vankila muuttui asunnoiksi - katso kuvat
Historiallisen vankila-alueen saneeraus laadukkaiksi asunnoiksi ja palveluiksi sai sujuvuuttasaman valmistajan tuoteperheistä, joiden yhteensopivuus on testattu. Kotimaiset rakennusmateriaalit kestävät myös pitkällä tähtäimellä.
20168_47097.jpg
Rakennuslevy, joka antaa uudenlaisia ripustusmahdollisuuksia
Kun kuulet, että on olemassa kipsilevy, joka kestää jopa 40 kg ripustuspainon yhden ruuvin varassa, uskoisitko sitä todeksi? Totta se nimittäin on. Gyprocin valikoimaan kuuluva Gyproc Habito® on markkinoiden kovin rakennuslevy, joka kestää kulutusta ja sallii aivan uudenlaisen tavan ripustaa.
Gyproc Klima-kipsilevy
Vähähiiliset rakennuslevyt – kohti kestävää tulevaisuutta
Norjan Fredrikstadissa sijaitsee täysin sähköistetty tehdas, aivan ensimmäinen laatuaan maailmassa. Ja juuri tässä tehtaassa valmistetaan Gyprocin kaikkien aikojen vähähiilisimmät rakennuslevyt.Rakennusteollisuus tuottaa paljon hiilipäästöjä paitsi rakennusmateriaalien tuotannossa, mutta myös logistiikassa sekä varsinaisessa rakentamisessa. Jotta tulevaisuus olisi kestävämpi, on tämä teollisuudenala ottamassa merkittäviä ja innovatiivisia tekoja kohti vähähiilisempiä ratkaisuja.Mitä nämä vähähiiliset levyt tarkoittavat rakentajalle?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton