• Etusivu
  • Talo

Serpovent-rappaus puujulkisivuun

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 20.12.2023
20169_47385.jpg

SerpoVent-rappaus kestää tulevat 30 vuotta.

Sekä uusiin että vanhoihin puutaloihin soveltuva näyttävän näköinen ja lähes huoltovapaa SerpoVent-levyrappaus nosti Rauman keskustassa sijaitsevan puujulkisivultaan kuluneen rintamamiestalon uuteen kukoistukseen.

"Weberin SerpoVent-levyrappausjärjestelmä on niin laadukas, että julkisivu kestää hyvinkin 30 vuotta ilman muuta huoltoa kuin pesemistä, jolloin seinään ei pääse kertymään leväkasvustoa. Valinta oli helppo, koska en halua missään tapauksessa kiertää taloa pensseli kourassa kuuden vuoden välein niin kuin maalinvalmistajat puujulkisivun huoltomaalausväliksi suosittelevat", talon omistaja ja julkisivutyön perheensä tulevaan kotiin toteuttanut Pekka Starck sanoo.

Pekka Starck toimii julkisivu- ja rappausurakoitsijana. Hän päätyi kohteen materiaalitoimittajan valinnassaan Weberiin hyvien kokemustensa perusteella.

Pekka on saanut omilta asiakkailtaan pelkästään positiivista palautetta Weberin julkisivuratkaisuiden kestävyydestä ja yhtenäisen rapatun julkisivun hyvästä ulkonäöstä.

"Yritykseni Julkisivusaneeraus Pekka Starck on toteuttanut julkisivuja uudis- ja korjauskohteisiin SerpoVent-levyrappausjärjestelmällä pien- ja rivitalojen lisäksi esimerkiksi Hopeaharjun palvelukodin tuhannen neliömetrin kokoiseen laajennusosaan. Rakennukseen oli alun perin suunniteltu puujulkisivu, mutta tilaaja totesi että puujulkisivun huoltomaalausväli on tällaiseen palvelukotiin aivan liian lyhyt ja aiheuttaa asukkaille turhaa kärsimystä kun he eivät pääse asunnoistaan ulos taloa kiertävälle terassille. Siksi he päätyivät vaihtamaan laudoituksen SerpoVent-levyrappaukseen", Pekka Starck kertoo

"Yhtä lailla pien- ja rivitaloasukkaiden kannattaa muistaa, että puujulkisivun toistuvat huoltomaalaukset aiheuttavat yllättävän paljon haittaa asumiselle sekä suurta vaivaa ja kustannuksia kaikkine työvaiheineen. Kyse ei ole todellakaan pelkän maalin hinnasta, vaan suuresta määrästä työtunteja suojauksineen, telinetöineen ja vanhan maalin rapsutuksineen ennen kuin edes päästään varsinaiseen maalaukseen", Starck muistuttaa.

Jätä yhteydenottopyyntö SerpoVent-rappauksesta

SerpoVent-levyrappaus on helppo ja kätevä tapa saada puutaloon kivirakenteisen julkisivun kestävyys ja näyttävä ulkonäkö.

"Asensin ensin tuulensuojalevyn päälle puisen ristikoolauksen koolausruuvien avulla suoraan linjaan oikaisten näin vanhan seinän epätasaisuudet ja kiinnitin koolaukseen rappauslevyt rappauksen alustaksi. Järjestelmällä on helppo toteuttaa myös lisäeristys vanhaan taloon ja tukirankana voidaan käyttää vaihtoehtoisesti säädettävää metallirankaa", Starck sanoo.

"Rappauslevyn takana oleva tuuletustila päästää kosteuden poistumaan. Vanhassa puutalossa ei ole höyrynsulkuja eikä täydellistä koneellista ilmanvaihtoa, ja siksi ulkoseinän läpi kulkeva kosteusrasitus on suurempi kuin uusissa rakennuksissa", Pekka Starck sanoo.

Weberin kaksikerrosrappaus on kestävä ja huoltovapaa

"Järjestelmään sisältyvän Weber kaksikerrosrappauksen sekä silikonihartsipohjaisella SilcoMaalilla ja SilcoPinnoitteella toteutetun pinnoituksen jälkeen seinä kestää erittäin hyvin ankaraa kosteusrasitusta ja Suomen vaihtuvia sääoloja. Korkeaan materiaaliteknologiseen osaamiseen perustuva pintarakenne hylkii vettä mutta on hengittävä päästäen kosteuden poistumaan", tuotepäällikkö Antti Saajanlehto Weberiltä sanoo.

"Eurooppalainen standardi vaatii seinärakenteelle viiden syklin kestävyyden säärasituskokeessa, joka rakenteen ja pinnan tulee kestää vauriotta. Weber on tehnyt 300 syklin testin, jolloin rakenteen varmuus on yli 60-kertainen standardiin nähden ja voimme todella seistä sanojemme takana", aluepäällikkö Mika Lammi Weberiltä sanoo.

Weberin kehittämä silikonihartsipinnoite muodostaa julkisivuun hyvin tasavärisen ja peittävän sekä laadukkaan ja pitkäikäisen pinnan.

"Pinta kestää myös hyvin iskuja ja mekaanista rasitusta. Erilaisia väri- ja pintavaihtoehtoja on lähes rajaton valikoima", Antti Saajanlehto sanoo.

Pekka Starck korostaa, että julkisivuratkaisun luotettavuus on vähintään yhtä tärkeää urakoitsijalle kuin hänen asiakkailleen.

"Viidakkorumpu lähtee etenkin tällaisilla pienemmillä paikkakunnilla hyvin helposti pyörimään, eikä minulla ole varaa käyttää yhdessäkään kohteessa sellaisia materiaaleja joista tulee reklamaatioita. Haluan tehdä vain töitä, jotka nostavat aidosti talojen arvoa ja viihtyisyyttä", Starck sanoo.

Pekka Starkin talossa on tuulettuva SerpoVent-levyrappausjärjestelmä.
Pekka Starkin talossa on tuulettuva SerpoVent-levyrappausjärjestelmä.

Lisätietoja tuulettuvasta SerpoVent–levyrappauksesta www.fi.weber, julkisivut, tuulettuvat rappausratkaisut tai Weberin teknisestä asiakaspalvelusta,

puh. 010 4422312 (ma–pe 8–16).

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20181_51442.jpg
Rapatun julkisivun huolto ja kunnossapito
Rappauksen kulumista ja korjaustarvetta ei tarvitse arvioida vuosittain, sillä rappaus on pitkäikäinen kestäen vuosikymmeniä ilman uudelleen pinnoitusta tai merkittäviä huoltotoimenpiteitä. Ensimmäisen uusintapinnoituksen syynä voi olla vain tarve kirkastaa vanhaa, patinoitunutta väripintaa tai halu vaihtaa talolle kokonaan uusi värisävy tai pinnan struktuuri.
20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201212_33254.jpg
Weber Floor -kokonaisratkaisu lattioille
Weberistä on tullut lattia-alan ykkösnimi siksi, että toimitamme kokonaisratkaisuja, emme pelkkiä tuotteita. Haluamme, että saat kattavan lattiaratkaisun, jolla on haluamasi ominaisuudet.
20163_45775.jpg
Uutuustiilillä näyttävä julkisivu!
Tiili on julkisivumateriaalin palkitseva. Se on kestävä ja yleisimmistä julkisivumateriaaleista vähiten huoltoa vaativa. Se myös vanhenee kauniisti ja kestää siten hyvin aikaa myös ulkonäkönsä puolesta.Tiili on materiaalina moni-ilmeinen. Julkisivutiilien runsas väri- ja pintavalikoima varmistaa, että jokaiseen kohteeseen löytyy rakentajan mieltymyksiin ja ympäröivään maisemaan sopiva ratkaisu. Tiilitrendit vaihtelevat, mutta materiaalina tiili on säilyttänyt arvonsa vuosikymmenestä toiseen.Katso kaikki Wienerbergerin julkisivutiiletTilaa esite pientalon tiiliratkaisuista.
20216_71397.jpg
Mielenkiintoisia tiilijulkisivuja asuntomessuilla
Tiili on julkisivuratkaisuna perinteikäs, mutta ilmeeltään moderni. Uusia värejä, pintoja ja muotoja tulee markkinoille vuosittain. Lohjan asuntomessuilla on nähtävissä useita tiilivärejä valkoisesta mustaan.
Alvar-Aallonkatu-5-Helsinki-weber-monoroc-eristerappaus
Julkisivu rantarakentamiseen
Helsingin kaupungin rantarakentamisen ohjeistossa on hyödyllistä tietoa rakentamiseen niin meren kuin suurten sisämaajärvien läheisyyteen, joissa olosuhteet ovat erityisen vaativat. Weberin ratkaisuista esimerkiksi MonoRoc eristerappaus- ja Kahi Facade –julkisivujärjestelmät sopivat erityisen hyvin rantarakentamisen sisämaata huomattavasti ankarammin julkisivurakenteita rasittaviin sääoloihin.Rantarakentaminen yleistyy. Helsingissä satamatoimintojen siirtyminen Vuosaareen on vapauttanut meren rannalla useita alueita asunto- ja toimistorakentamiseen ja muuhun käyttöön. Muissakin rannikkokaupungeissa suuntauksena on parhailla ranta-alueilla keskustan läheisyydessä sijaitsevien satamatoimintojen ja teollisuuden siirtäminen kauemmas ja asuntojen rakentaminen tilalle.Rakennusten ympäristöolosuhteet ovat rantarakentamisessa usein huomattavasti vaativammat kuin sisämaahan rakennettaessa. Suunnittelussa ja rakentamisessa on huolellisesti otettava huomioon nämä alueelliset erityispiirteet. Ohjeita kannattaa hyödyntää aivan meren tai suuren järven rannalla sijaitsevien alueiden lisäksi ainakin parin kilometrin etäisyyteen rannasta ulottuvalla vyöhykkeellä.Tärkeimmät muista alueista poikkeavat tekijät ovat yleensä kosteusolosuhteet, kovemmat tuulikuormat, vedestä ja jäästä aiheutuvat kuormitukset ja rasitukset, suuremmat viistosademäärät ja usein vaikeat perustamisolosuhteet.Rakenteiden käyttöikämitoitukselle olosuhteet asettavat erityisiä haasteita. Varsinkin julkisivujen suunnittelu on haastavaa. Kova tuuli yhdistettynä kosteusrasitukseen vaatii erilaisten julkisivudetaljien tavanomaista huolellisempaa suunnittelua ja rakentamista, jotta saavutetaan riittävä käyttöikä, eivätkä rakenteet turmellu ennenaikaisesti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton