• Etusivu
  • Talo

Rännit kuntoon kotona ja mökillä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Päivitetty 12.01.2022
20168_47116.jpg

Toimiva sadeveden poisto on välttämätön talon arvon säilyttämiseksi.

Hallittu sadeveden poisto on tärkeää niin omakotitaloissa kuin kesämökeilläkin. Sadevesijärjestelmän puuttuminen näkyy selkeästi missä tahansa rakennuksessa. Myös terassit kärsivät sadevesien tippumisesta katon lappeelta suoraan maahan tai terassille. Sadevesijärjestelmän tehtävä on johtaa katolle satava vesi pois talon läheisyydestä. Toimiva sadeveden poisto onkin välttämätön talon arvon säilyttämiseksi.

Selkeät merkit rännien puuttumisesta

Monesti saattaa olla, että sadevesijärjestelmä, kattoturvatuotteet, tikkaat sekä hätäpoistumistiet jäävät pitkäksi aikaa asentamatta vaikka muuten rakennus olisikin jo valmis. Viimeistään siinä vaiheessa, kun talon edustalle rakennetaan terassi, sadevesijärjestelmän tarve tulee selkeäksi.

Sadevedet tummentavat ikävästi julkisivun hirsiä ja lautoja, jos rännit puuttuvat. Terassissa erottuu usein selkeänä nauha, johon räystäältä on pudonnut vesi. Terassin kohdalla olevat hirsilamellit sekä laudat voivatkin olla vaarassa tuhoutua, jos rännejä ja kouruja ei asenneta. Rännien asennuksen yhteydessä kannattaa asentaa myös puuttuvat hätäpoistumistiet ja tikkaat.

Sadevesijärjestelmä Arvo

Vesivek Arvo sopii moniin olosuhteisiin. Kouruihin kertyy vuoden aikana kaikenlaista roskaa puista. Roskat pääsevät sadeveden mukana sujuvasti kourua pitkin alas, koska paikanpäällä profiloitava kouru ajetaan oikeaan mittaan ja tällöin voidaan välttää turhat saumakohdat. Kun vuosittain kourut tarkistetaan ja puhdistetaan, ulkopuoliset kourun kannakkeet eivät estä niiden puhdistamista.

Sadevesijärjestelmän materiaali on alumiinia, joten se ei ruostu ainakaan seuraavan 100 vuoden aikana. Kouru on syvä, joten sadeveden ei pitäisi roiskua kouruista yli. Kourujen asennuksen jälkeen ei enää välttämättä tiedä sataako ulkona vai ei. Ennen sadeilma on saatettu huomata räystäältä tippuvasta vedestä.

Hallittu sadeveden poisto on tärkeää niin omakotitaloissa kuin kesämökeilläkin.
Hallittu sadeveden poisto on tärkeää niin omakotitaloissa kuin kesämökeilläkin.

Viimeistelty ilme

Sadevesijärjestelmän, hätäpoistumisteiden sekä tikkaiden asentamisen jälkeen mikä tahansa kiinteistö on ilo silmälle.

Arvo sadevesikourun ominaisuudet

  • Uusi design vähentää veden valumista kourun kylkeä pitkin
  • Ulkopinnaltaan likaantumaton, ei valumajälkiä
  • Syvemmän profiilinsa ansiosta vettä mahtuu suurempi määrä
  • Paikanpäällä profiloitava kouru ajetaan oikeaan mittaan jotta voidaan välttää turhat saumakohdat
  • Korroosionkestävä alumiinimateriaali, 100v. puhkiruostumattomuustakuu
  • Ulkopuoliset, supersäänkestävät kourunkannakkeet – puhdistus on helppoa
  • Polttomaalatulle alumiinille myönnämme 100 vuoden puhkiruostumattomuus takuun
  • Arvo on pitkän kehitystyön laadukas tulos
Uusi design vähentää veden valumista kourun kylkeä pitkin.
Uusi design vähentää veden valumista kourun kylkeä pitkin.
Vesivek Oy
Talo
sadevesijärjestelmät
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20181_51350.jpg
Alumiinikourut 90-luvun omakotitaloon
Jyväskyläläisen perheen omakotitalo valmistui vuonna 1990 komealle rantatontille, jollaisia Jyväskylän seudulla oli silloin vielä tarjolla. Siihen aikaan valittiin sadevesijärjestelmiin paljon muovipinnoitettuja teräspeltirännejä, ja sellaisen myös jyväskyläläinen perhe valitsi. Uudempi asia oli silloin, että rännit sai saumattomina, jolloin rännien puhtaanapito oli helpompaa.
20214_70356.jpg
Haluatko raidattomat ja puhtaat rännit?
Kesän ja mahdollisesti järjestettävien kesäjuhlien lähestyessä ryhdytään monissa omakotitaloissa puutarhan ja kodin kunnostuspuuhiin. Korona-aika on saanut suomalaiset muutoinkin satsaamaan entistä enemmän kodin viihtyvyyteen ja ulkonäköön. Hilseilevät maalipinnat tai sammaloitunut pihanurmi saavat kyytiä, mutta eräs yksityiskohta jää helposti huomioimatta, nimittäin sadevesikourut.Harvassa ovat ne ihmiset, jotka nauttivat rännien pesusta. Kannattaa siis hankkia sellaiset sadevesikourut, jotka eivät raidoitu - puhtaan valkoiset, hohtavan mustat tai siistin harmaat.
punainen katto valkoinen talo
Vesivek-sadevesijärjestelmä kestää
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on kerätä sadevesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi rakennusten homevaurioihin.Kunnollinen sadevesijärjestelmä ei ole joukko räystäälle ripustettuja tavaroita, vaan pitkäikäinen ratkaisu talon suojaamiseksi sadevedeltä. Eri seinä- ja kattomateriaaleilla ja eri runkorakenteilla luotettava kiinnitys edellyttää eri asioita. Tämän vuoksi on sekä sadevesijärjestelmien että kattoturvatuotteiden asennus syytä jättää ammattilaiselle. Antamalla asennus ammattilaisille, saadaan takuu tuotteiden lisäksi myös asennukselle. Kuluttajalle merkitystä on nimenomaan asennustakuulla, pelkkä materiaalitakuu ei riitä.
20219_72267.jpg
Toimimaton ränni voi johtaa kosteusongelmiin
Kesän sade- ja ukkoskuurot pistävät katon ja erityisesti sadevesijärjestelmät koville. Ränneissä puutteelliset huollot näkyvät heti − hallitsemattomasti kouruista yli valuva vesi kastelee ulkoseinän ja sokkelin. Ongelman jatkuessa se altistaa rakennuksen kosteusvaurioille. Ennen kesän sateita on hyvä varmistaa, ettei sadevesijärjestelmät ole tukkiutuneet lehdistä, havuista tai muista roskista.
20216_70986.jpg
Näin sujui rännien asennus porilaisessa taloyhtiössä - Katso kuvat
Myrskyn jälkeen, sateisena ja toukokuun lopulle epätyypillisen viileänä päivänä alkoi porilaisessa rivitaloyhtiössä ränniremontti. Toimittajan tullessa paikalle klo 8.15 asentajat olivat jo saaneet melkeinpä kaikki vanhat rännit alas. Itseäni hämmästytti suuresti se, että kaikki vanhat rännit ja rännien osat oli kauniisti pinottuina rivitaloasuntojen pihoilla. Mikään ei ollut hujan hajan pitkin pihaa. Ehkä kaoottisempiin rakennustyömaihin tottuneena odotin epäjärjestystä, mutta toisin kävi.
202212_80512.jpg
Asuinrakennusten energia-avustukset jatkuvat - tukea tarjolla lähes 100 miljoonaa euroa
Asuinrakennusten energia-avustuksia päätettiin jatkaa myös vuonna 2023. Energiatehokkuutta parantavia korjaushankkeita voidaan avustaa yhteensä 98,67 miljoonalla eurolla. Avustuksen ehdot säilyvät ennallaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton