• Etusivu
  • Varusteet

Samsung Galaxy Xcover työmaakäytössä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 18.07.2016
20167_46977.jpg

Ojanen mallinsi työmaaolosuhteita, joissa puhelin on ollut ja kaatoi surutta vettä Samsung Xcoverinsa päälle.

Samsungin Xcover -malleille luvataan kestävyyttä vaikeissa olosuhteissa ja toimivuus päätettiin pistää testiin. Testaajaksi löytyi Mepora Oy:n asennustyöjohtaja Jukka Ojanen, joka pääsääntöisesti työskentelee elementtirakentamisen parissa. Mepora Oyn päätoimiala on rakentaa PARMAperustuksia ja tehdä betonielementtiasennuksia, joten työmaa on ympäri vuoden taivasalla säästä riippumatta.

Jukka Ojanen kertoo noin puoli vuotta kestäneen testijakson aikana puhelimen pärjänneen hyvin työmaaolosuhteissa ja vapaa-aikanakin. Muutaman kerran on pudonnut ontelolaatalle ja onpa tuo tuoreessa betonissakin käynyt. Veteen sitä en ole upottanut, vaikka se kuulemma sitäkin kestää. Sadetta on kyllä saanut niskaansa muutaman kerran ja vaatteiden märässä taskussa kestänyt hikoilematta useasti, kertoo Ojanen ja kaataa malliksi vettä puhelimensa päälle.

Enemmän ominaisuuksia lähinnä kamerapuolelle Ojanen puhelimessa jäi kaipaamaan sekä screen mirroring -toimintoa, mutta toisaalta työmaalla on aina mukana Samsungin tabletti, jota ilman Ojanen ei kuulemma nykyisin enää pärjää ja uutena työmaakokeilussa myös Samsung Gear S -älykello. En pidä mahdottomana, että seuraavakin puhelin olisi Samsung Xcover. Etenkin kun olen nyt oppinut aika huolettomasti käsittelemään puhelinta työmaalla ja vapaalla mm. veneillessäni.

Mepora Oy:n Jukka Ojasen tyypillinen työmaavarustus, johon kuuluu mm. SAMSUNG Galaxy Note Pro 12.2 4G.
Mepora Oy:n Jukka Ojasen tyypillinen työmaavarustus, johon kuuluu mm. SAMSUNG Galaxy Note Pro 12.2 4G.

Mepora Oy

Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_79908.jpg
Helppoutta kodin arkeen: LVI-järjes­telmä, jossa kaikki osat toimivat optimaa­lisesti yhdessä
NIBE-ekosysteemi on ratkaisu vaivattomampaan arkeen, jossa voit unohtaa kadonneet ohjekirjat, hukkuneet kaukosäätimet, erilaiset sovellukset ja monimutkaiset ohjauspaneelit. NIBE-ekosysteemin automatiikka pyörittää kodin koko LVI-järjestelmää, ja kokonaisuutta on mahdollista hallita lämpöpumpun näytöltä. Kun lisäksi liität lämpöpumpun nettiin ja otat käyttöösi kätevän etävalvontasovelluksen, pystyt seuraamaan koko järjestelmää kätevästi yhdestä sovelluksesta älypuhelimen tai tabletin kautta.
20093_15880.jpg
Lämmön varaaminen Avaterm-varaajilla
Lämmön varaaminen ja siirtäminen veden avulla on luonnollinen ja tehokas tapa, jota suomalaiset ovat käyttäneet kotiensa lämmitykseen jo sukupolvien ajan. Liitä lämmitysjärjestelmääsi Akvaterm-varaaja – lämmität kotisi entistä helpommin, turvallisemmin ja edullisemmin.
20146_39713.jpg
Terassit esittelyssä
Oman huvilan terassi on paikka, jossa suomalaiset yleensä säiden salliessa viettävät aikaa koko perhe. Kalajoen Loma-asuntomessuilla terassit korostuvat vielä enemmän. Alueelta löytyykin terassineliöitä jopa noin 2 000 m². Näillä terasseilla tullaan viettämään aikaa, nauttimaan auringosta ja ennen kaikkea viihtymään.
BMI Ormax asennus
Betonitiilikaton asennusohje: Ruoteiden mitoitus ja asentaminen
Ruoteiden etäisyydetYlimmän ruoteen yläreunan etäisyys harjalaudasta on 25-40 mm katon kaltevuudesta riippuen ja se saa olla enintään kattotiilien yläreunan korokkeen vaatiman tilan suuruinen. Etäisyyden alaräystään ulkoreunasta toisen ruoteen yläreunaan tulee olla 350 mm (Huom! räystäslaudan vaatima tila kuvassa).
20091_14732.jpg
10 ilmanvaihtovinkkiä
Talon rakentaminen on useimmille elämän suurin investointi. Rakennusvaiheessa kodin ilmanvaihtoon ja ilmanvaihtokoneen valintaan kannattaa kiinnittää riittävästi huomiota, sillä se vaikuttaa suuresti sekä asumisviihtyvyyteen että energiakustannuksiin. Ohessa vinkkejä hyvän ilmanvaihtoratkaisun rakentamiseen.
201511_44930.jpg
Radonin poisto sisäilmasta huippuimurilla
Pientaloasuntojen, vapaa-ajan asuntojen ja työpaikkojen radonpitoisuudet ovat Suomessa korkeita. Radonia kannattaa torjua jo talon rakennusvaiheessa ja pitoisuuksia voidaan alentaa myös asuntoa korjaamalla. Suomen rakentamismääräysten mukaan rakennuspaikan radonriskit on otettava huomioon suunnittelussa ja rakentamisessa. Uusi asunto pitää Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen (no 944/92) mukaan suunnitella ja rakentaa siten, että radonpitoisuus ei ylittäisi 200 Bq/m³. Sisäilmastoluokitus 2000:n mukaan rajana on S1- ja S2-luokissa 100 Bq/m³ ja S3-luokassa 200 Bq/m³.Radon on hajuton, mauton ja näkymätön radioaktiivinen jalokaasu. Radonia syntyy jatkuvasti maankamarassa ja kaikessa kiviaineksessa, uraanin hajotessa. Ilmassa leijuva radon kulkeutuu hengityksen mukana keuhkoihin, jossa keuhkojen sisäpintaan tarttuvat kiinteät hajoamistuotteet lähettävät alfa-säteilyä. Säteily lisää riskiä saada keuhkosyöpä. Suomessa tavataan vuosittain 2000 keuhkosyöpää, joista radonin arvioidaan aiheuttavan noin 300.Radon tulee sisäilmaan pääasiassa talon alla olevasta maaperästä ja jonkin verran myös rakennusmateriaaleista, esim. betonista ja tiilestä. Radonia voi vapautua huoneilmaan myös porakaivovedestä suihkun, pyykinpesun ja astioiden pesun yhteydessä. Ulko- ja sisälämpötilojen ero aiheuttaa alipaineen, joka imee radonpitoista ilmaa maaperästä sisätiloihin. Talvella radonia virtaa sisään enemmän kuin kesällä. Myös huono ilmanvaihto lisää radonpitoisuutta.Lähde: STUK Säteilyturvakeskus www.stuk.fi ja Sisäilmayhdistys RyOsta huippuimuri verkkokaupasta!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton