• Etusivu
  • Rakentaminen

Tulityökoulutus uudistuu 1.1.2016

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Julkaistu 28.12.2015
201512_45087.jpg

Tulityöt ovat erityistä palovaaraa aiheuttavia töitä, joissa syntyy kipinöintiä tai joissa käytetään liekkiä tai muuta lämpöä ja jotka aiheuttavat palovaaran.

Tulityökoulutus sekä katto- ja vedeneris­tysalan tulityökoulutus yhdistyvät 1.1.2016. En­nen vuotta 2016 suoritettu koulutus on voimassa kortissa mainitun ajan ja oikeuttaa tekemään vain kortin mukaisia tulitöitä: tulitöiden turvallisuus­tutkinto oikeuttaa tekemään vain tulitöitä, ja kat­to- ja vedeneristysalan tulitöiden turvallisuustut­kinto vain katto- ja vedeneristysalan tulitöitä.

Ilmottaudu koulutukseen tästä!

Tulityökortti on tulitöiden turvallisuustutkinto

Tulityöt ovat erityistä palovaaraa aiheuttavia töitä, joissa syntyy kipinöintiä tai joissa käytetään liekkiä tai muuta lämpöä ja jotka aiheuttavat palovaaran. Tulitöitä ovat muun muassa sähkö- ja kaasuhitsaustyöt, kaasujuotostyöt, polttoleikkaustyöt, metallien hionta ja katkaisu laikkaleikkaimella sekä kuumailmapuhaltimen käyttö.

Katto- ja vedeneristysalan tulitöitä ovat muun muassa eristettävän alustan kuivaaminen liekillä tai kuumalla ilmalla, bitumin kuumentaminen bitumikeittimessä tai kermieristyksen kuumentamalla tapahtuva kiinnitystyö.

Vakituinen tulityöpaikka on paloturvallisuusvaatimusten mukainen tulitöiden tekemiseen varattu tila, jossa tulityö voidaan tehdä turvallisesti. Tilapäisiksi tulityöpaikoiksi luetaan kaikki muut tulityöpaikat.

Sekä tulityöntekijällä että tulityöluvan myöntäjällä tulee olla voimassa oleva tulityökortti!

Tulityön tekemiseen tilapäisellä tulityöpaikalla vaadi­taan aina riskien arvioinnin perustella laadittu kirjalli­nen, määräaikainen tulityölupa. Tulityöluvan myöntää työn tilaajan nimeämä henkilö.

Tulityöluvassa määritellään turvallisuustoimenpiteet, joita tulityöpaikalla on noudatettava ennen tulitöiden aloittamista, tulitöiden aikana sekä niiden jälkeen. Lu­vasta selviää myös osapuolten keskinäinen vastuunjako turvallisuustoimenpiteiden toteuttamisesta.

Tulityökortti on hyödyllinen myös omakotitalorakentajalle sekä remontoijalle!

Uusi tulityökortti 2016. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK omistaa Tulityökortti-tavaramerkin sekä tulitöiden koulutusaineiston tekijänoikeudet.
Uusi tulityökortti 2016. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK omistaa Tulityökortti-tavaramerkin sekä tulitöiden koulutusaineiston tekijänoikeudet.

Entistä kansainvälisempi koulutus

Tulitöiden turvallisuuskoulutusta kehitetään yhteis­työssä Pohjoismaiden palontorjuntaliittojen kesken. Suomessa myönnetty tulityökortti on voimassa Norjas­sa, Ruotsissa ja Tanskassa, ja vastaavasti näissä maissa myönnetty tulityökortti hyväksytään Suomessa. Tuli­työn osapuolet tulee kuitenkin perehdyttää noudatta­maan kyseisen maan määräyksiä ja ohjeita.

Info

Info

Nyt TTS:ltä on saatavissa yksi kortti, joka kattaa sekä entisen tulityökortin että kattotulityökortin.

Ilmottaudu koulutukseen tästä!

Kysele koulutusta yrityskohtaisille ryhmille p. 040 712 5048!

TTS-Kehitys Oy
Rakentaminen
koulutus
kurssit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20195_57738.jpg
Uutta osaamista rakennusalan yritykseen
Kun työmaalla tarvitaan uusia osaajia tai nykyisten työntekijöiden osaaminen vaatii päivitystä, oppisopimuskoulutus ja RekryKoulutus ovat hyvät vaihtoehdot.
20183_52054.jpg
Rakentamisen laatu muodostuu ammattitaitoisista rakentajista
TTS – Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS kouluttaa vuosittain tuhansia opiskelijoita eri alojen ammattilaisiksi ja osaajiksi. Koulutusta tukee aktiivinen tutkimus- ja kehitystoiminta.
20157_43920.jpg
Robotti-imurit käytännön testissä
TTS Työtehoseura testasi seitsemän robotti-imuria koeolosuhteissa ja viisi kotitaloutta kokeili niitä käytännössä. Imurit olivat parhaimmillaan selkeälinjaisissa, väljästi kalustetuissa tiloissa joissa ei ollut kevyitä tavaroita lattiatasossa. Nurkkien ja eripaksuisten mattojen imurointituloksissa oli toivomisen varaa. Myös mattojen hapsut, sähköjohdot ja kevyet matot tuottivat roboteille ongelmia. Testitalouksien arvioiden mukaan robotti ei korvaa perinteistä imuria, mutta sopii hyvin ylläpitosiivoukseen ja kiireapulaiseksi.Testin robotti-imurit olivat käyttökokeissa viidessä eri kotitaloudessa. Lisäksi imurit testattiin 60 m2 kokoisessa testitilassa, jossa oli eripaksuisia mattoja, kovaa lattiapintaa, kynnyksiä, portaikko, sokkeloisia tiloja ja oviaukkoja. Käyttömukavuudessa arvioitiin muun muassa imurin eri osien puhdistus, palautuminen telakkaan, imurointiääni, ohjaustaulun käytettävyys, paino, käsiteltävyys sekä käyttöohje.
Vesieristys
Miksi vedeneristys on tärkeimpiä asioita terveessä talossa?
Märkätilat ovat rakennuksessa veden ja vesihöyryn rasitetuimpia tiloja. Sen takia tarvitaan tiivis vedeneristys, joka pitää kosteudet märkätilan puolella. Lattialämmitys ja toimiva ilmastointi kuivattavat märkätilat käytön jälkeen. Kiinnostaako alan koulutus? Tutustu koulutustarjontaan täällä!
20219_72547.jpg
Osaajapula vain pahenee, mikä avuksi?
Pahin pula osaajista kohdistuu työnjohtoon. Ulkomailta kaivataan etenkin vaativan tason teknologista osaamista.
20212_68473.jpg
Kun ostat liukuovia, saatko vain kasan osia?
Vai ottaisitko tontille mieluimmin valmiin tuotteen? Markkinoille on tullut ilahduttavasti mukaan lisää yrityksiä, jotka valmistavat tai myyvät seinän sisään liukuvia väliovia. Oven toimivuus ja rungon tukevuus ovat ensiarvoisen tärkeitä loppukäyttäjälle. Siksi sillä, mihin ovi liukuu mennessään seinän sisään, on väliä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton