• Etusivu
  • Talo

Tuisku XL-kiuas jaksaa lämmittää isonkin saunan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 01.12.2022
20164_46007.jpg

Vuolukivipintainen Tuisku XL -kiuas antaa todella muhkeat ja nautinnollisen kosteat löylyt isommassakin saunatilassa.

Vuolukivipintainen Tuisku XL -kiuas antaa todella muhkeat ja nautinnollisen kosteat löylyt isommassakin saunatilassa, sillä sen kivitilaan mahtuu jopa 120 kiloa kiviä. Se soveltuu sekä taloyhtiöiden ja yhteisöjen yhteissaunoihin että tilaviin kotikylpylöihin. Suurempaa kiuasta kaivataan myös löylyhuoneissa, joissa on lasiseinä tai paljon kaakelipintaa, sillä ne aiheuttavat lämmönhukkaa. Kiukaan verhoilu on saatavilla useassa vaihtoehdossa: vaalea vaakauritettu Rigata, mokkanahkamainen ja tumma Nobile sekä kimmeltävän rosoinen Grafia.

Tiesitkö että saunan materiaalivalinnat vaikuttavat kiukaan tehoon?

Lasiseinä tuo saunaan avaruutta ja valoisuutta. Samalla se vaikuttaa myös kiuasvalintaan. Mitä isompi saunatila on ja mitä kookkaampi lasiseinä, sitä suuremmat vaatimukset se asettaa kiukaan koolle ja teholle. Tulikiven Tuisku XL -sähkökiuas jaksaa lämmittää suuremmankin löylyhuoneen. Kivitilaan mahtuu 120 kiloa kiuaskiviä, eli tuplasti Tulikiven muihin sähkökiukaisiin verrattuna. Iso kivimäärä takaa pehmeän kosteat löylyt.

Kiukaan verhoilu on vuolukiveä, joka sitoo tehokkaasti lämpöä ja luovuttaa sitä pitkään. Siksi vuolukivipinnat kuivattavat löylyhuoneen tehokkaasti saunomisen jälkeen. Uritus tuo vuolukiviverhoiluun keveyttä.

Tutustu Tulikiven kiuas-mallistoon tästä!

Saatavana useassa teholuokassa

Tuisku XL-kiuasta on saatavana kolmessa teholuokassa: 13,6 kW kiuas sopii tilavuudeltaan 12–20 m3 saunoihin, 18,0 kW kiuas 18–30 m3 saunoihin ja 21,0 kW kiuas 24–36 m3 saunoihin. Kivitilan ja löylyhuoneen lämpötilaa voi säätää erikseen, millä voi vaikuttaa löylyjen pehmeyteen tai kipakkuuteen. Sähköä säästyy, kun toivotun lämpötilan voi valita asteen tarkkuudella. Kiukaan voi liittää KNX-taloautomaatiojärjestelmään.

Pienet turvaetäisyydet ja lauteisiin integrointi mahdollista

Tulikiven sähkökiukaissa pinta ei kuumene polttavan kuumaksi. Tämä mahdollistaa pienet turvaetäisyydet ja lauteisiin integroinnin. Kiukaat eivät tarvitse erillisiä palosuojalevyjä tai kaiteita ympärilleen, mikä tuo vapautta kiukaan sijoitteluun ja löylyhuoneen visuaalisen ilmeen suunnitteluun. Lapsiperheet arvostavat myös alhaisen pintalämpötilan tuomaa turvallisuutta.

Mitoiltaan Tuisku XL -kiuas on 76,6 senttimetriä leveä, 43 senttimetriä syvä ja 95,8 senttimetriä korkea. Isoissa yhteissaunoissa se riittää ainoaksi kiukaaksi. Vaihtoehtoisesti suureen saunaan voisi sijoittaa kaksi pienempää kiuasta.

201511_44851.jpg

Uusi kiuas - lempeää lämpöä nautiskelijalle

Saunan kiukaalta kuuluva pehmeä sihahdus. Rentouttava lämpö. Se on lähes jokaisen suomalaisen suosikki – sauna.
Tulikiven mallistosta löytyvät kiukaat sopivat saunaan kuin saunaan ja tarjoavat saunanautinnon sinulle juuri silloin kun sitä tarvitset. Upeasti saunan sisustukseen sopivissa kiukaissa on ennennäkemätöntä muotoilua sekä visuaalista herkkyyttä.

Valittavanasi on sekä kokonaisuudessaan esillä olevia vaihtoehtoja, että lauteisiin integroitavia malleja, kooltaan suuria, kuten Tuisku XL, sekä pieneenkin saunaan sopivia lämmönlähteitä, kuten Halla ST. Pienet suojaetäisyysvaatimukset antavat saunan sisustukselle mahdollisuuksia vaikka mihin. Valmistusmateriaaleina kiukaissa on pääasiallisesti käytetty joko vuolukiveä tai vaihtoehtoisesti valukiveä.

Tutustu Tulikiven ohjeisiin kiukaan valinnasta ja tutustu vaihtoehtoihin.
Löydä omasi!

Naava-kiuas integroituna.
Naava-kiuas integroituna.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
Talo
kylpyhuone
sisätilat
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202210_76986.jpg
Kivipintaa saunaan ja kylpyhuoneeseen - ota ideat talteen
Saunan ja kylpytilan uudistus on monelle unelmoitu uudistuksen kohde. Ajan myötä pinnat ovat voineet osoittaa rapistumisen merkkejä ja kiuaskaan ei enää lämpene kunnolla.Uudistuksen myötä tiloihin halutaan ekologisia, pitkäaikaisia ja luonnontuntuisia materiaaleja – ja nämä toiveet Tulikiven tuotevalikoima täyttää erinomaisesti. Tulikiven modernit kiukaat yhdistettynä luonnonkiveen luovat saunaan ja kylpytiloihin yksilöllisyyttä ja käytännöllisyyttä nostaen samalla asunnon arvoa.Kestävillä valinnoilla voidaan vaikuttaa lisäksi ekologiseen jalanjälkeen.
20174_48954.jpg
Luonnonkivet esillä Asuntomessukohteissa
Asuntomessut järjestetään Kouvolassa 12.7. - 11.8. 2019. Tämän vuoden asuntomessut rakentuvat Pioneeripuiston kasarmialueelle, Kouvolan Korialle. Messualue jakaantuu luonteeltaan viiteen erilaiseen korttelikokonaisuuteen.
20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
201812_55762.jpg
Ammattilaisen vinkit led-valaistukseen
Valaistussuunnittelu on tärkeä osa kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain kävelemällä sisään (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20232_80786.jpg
Tyylikkäät ledit
LedStoren valikoima on kasvanut tumman sävyisiin koteihin ja muihin tiloihin istuvilla valaisimilla. Valikoimaan kuuluu mustia kattovalaisimia, kiskovalaisin, seinävalaisimia, sekä upotettavia spotti- eli alasvaloja ulkokäyttöön ja sisälle. Muutamien mustarunkoisten valaisimien yksityiskohtina tai kehyksen värinä on messinkiä tai mattakultaa. Mustat valaisimet tuovat yksilöllisyyttä ja ryhtiä sisustukseen.
20199_59892.jpg
Miten vältät huonon led-valaistuksen?
Led-valaisimet ovat energiatehokkaita ja hyviä kotien ja toimistojen sekä muiden tilojen valaisijoita. Tehokkuushuumassa ja ledien hintoja vertaillessa saattaa tulla tehneeksi virhehankinnan, jos muutamat perusasiat eivät ole tiedossa.Tässä 10 kohdan lista, jonka avulla saat vältettyä huonot valinnat led-valaistuksen ostamisessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton