• Etusivu
  • Sisustus

Huoltotyöt helposti Gyprocin tarkastusluukkujen kautta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Päivitetty 29.07.2015
20157_44122.jpg

Joskus tulee eteen tarve päästä tutkimaan ja huoltamaan seinärakenteessa olevaa kohdetta. Jotta seinää ei tarvitse rikkoa, tulee kätevänä apuna Gyproc Tarkastusluukut. Gyprocin valikoimaan kuuluvat niin vakioluukut, paloluukut, peltiset push-up luukut kuin myös hiussaumaluukut.

Hiussaumaluukut avautuvat painalluksella

Tarvitsisiko tarkastusluukun olla huomaamaton? Silloin hiussaumaluukku on hyvä ratkaisu. Luukku on kipsilevypintainen, joten luukun pinnan viimeistely on helppoa. Tämän luukun avulla saadaan yhtenäisennäköinen katto- tai seinäpinta.

Gyproc HS Hiussaumaluukku avautuu sekä lukittuu näppärästi vain yhdellä painalluksella (push-up), joten avaamiseen ei tarvita erillisiä avaimia tai työkaluja. Hiussaumaluukun kipsikansi on kiinnitetty runkoon ilman ruuveja, joten mahdolliset ruuvinkannatkaan eivät haittaa pinnan viimeistelyä. Innovatiivinen kiinnitystapa ja luukun turvamekanismi estävät luukun putoamisen luukkua avattaessa. Asennuskehyksen sekä kannen väliin on asennettu tiiviste, joka estää pölyn kerääntymisen luukun reunoihin. HS hiussaumaluukku kuuluu paloluokittelemattomiin tarkastusluukkuihin.

Luukkua on saatavilla vakiokoot 300x300, 400x400 sekä 500x500 mm.

Gyprocin HS Hiussaumaluukun voi maalata tai tapetoida.
Gyprocin HS Hiussaumaluukun voi maalata tai tapetoida.

Muita paloluokittelemattomia tarkastusluukkuja

Paloluokittelemattomat Gyprocin tarkastusluukut soveltuvat yksin- ja kaksinkertaisiin Gyproc-levyrakenteisiin seiniin sekä sisäkattoihin.

Materiaalina luukuissa on sähkösinkitty teräs, joka on maalattu valkoiseksi.

Erot luukkujen kesken löytyvät avautumismekanismeista. Perusmalli vakiotarkastusluukku Gyproc TL on varustettu saranalla. Salpalukollinen Gyproc TLS vakiotarkastusluukku on varustettu kääntösalpalukolla, joka avataan neliökoloavaimella tai vaihtoehtoisesti Gyproc TLS-avaimella. Gyprocin TLP-Push-up luukun avausmekanismi on samanlainen kuin Hiussaumaluukulla. Luukku avautuu sekä sulkeutuu näppärästi yhdellä painalluksella.

Gyprocin paloluokittelemattomat tarkastusluukut.
Gyprocin paloluokittelemattomat tarkastusluukut.

Paloluokiteltuja tarkastusluukkuja

Gyprocin nopeasti ja helposti asennettavat paloluokitellut tarkastusluukut ovat jopa 40 % kevyempiä kuin perinteinen paloluukku. Luukkuja löytyy kahta eri paloluokkaa EI30 ja EI 60.

Gyproc Paloluukku EI 30 on palotestattu molemmin puolin sekä vaaka- että pystyasennossa soveltaen standardia SFS-EN 1634-1. Luukun asennuskoko on ilmoitettu luukun koko. Luukku on lukittava, avataan käyttäen 5 mm kuusiokoloavainta. Paloluukku toimii myös ääneneristysluukkuna R´w 38 dB.

Paloluukku EI 60 on ominaisuuksiltaan vastaava kuten Paloluukku EI 30, paitsi että luukku on palotestattu ainoastaan pystyasennossa soveltaen standardia SFS-EN 1634-1.

Gyprocin paloluokitellut tarkastusluukut.
Gyprocin paloluokitellut tarkastusluukut.

Mikä tarkastusluukku soveltuu minulle?

Tiedätkö, mikä tarkastusluukku on sinun käyttötarkoitukseesi sopiva? Ei hätää, sillä Gyprocin valikoimasta löytyy useita erilaisia sekä eri tarkoituksiin soveltuvia tarkastusluukkuja. Katso alla olevasta taulukosta Gyproc ja Gyptone –tarkastusluukkujen tuoteominaisuudet sekä soveltuvuudet eri käyttökohteisiin.

Taulukosta näet, mikä tarkastusluukku sopii sinulle.
Taulukosta näet, mikä tarkastusluukku sopii sinulle.
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Sisustus
kipsilevyt
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20184_52438.jpg
Kakolan vankilaselleistä asunnoiksi
Kauas Turun silloisesta keskustasta, syrjäiselle Kakolanmäelle, perustettiin vuonna 1853 vankila. Nykypäivän Turussa välimatkaa keskustaan on enää kilometri. Vankilasellien tilalle on rakennettu tasokasta asumista ja palveluita. Seinät rakentuivat Gyproc Habito-levyillä ja suomalaisella työllä.– Kakolan alueen historiallisiin vankilarakennuksiin tuli 350 asuntoa ja koko Kakolanmäelle vaiheittain noin 1500 asuntoa. Historiallisista rakennuksista säilytetään käytännössä ulkokuoret ja perustukset, ja sisätilat ovat aivan uudet, hallituksen puheenjohtaja, kiinteistöneuvos Olli Ojala Kakola Yhtiöistä sanoo.Kakola Yhtiöt Oy on 35-vuotias, historiallisten kohteiden uudistamiseen keskittynyt yhtiö. Kakolan keskusvankila- ja lääninvankilarakennuksen asuntorakentamisen lisäksi Kakola Yhtiöt toteuttaa Kakolanmäelle houkuttelevia palveluita, kuten Kaskis-ravintolan yrittäjien uuden Kakolanruusu-ravintolan ja maan alle louhitun kylpylän.– Meillä on tapana muuttaa yhtiön nimeä, kun teemme erityisen nimekästä kohdetta. Olemme käyttäneet Gyproc-tuotteita jo kauan kohteissamme. Kipsilevy sopii tähän miljööseen ja antaa tasalaatuisen lopputuloksen. Käytämme sitä kaikissa sisäseinissä ja -katoissa Kakolanmäen asunnoissa, Ojala sanoo.
20221_74425.jpg
Kolhuilta ei voi välttyä - ei niin ihmiset kuin seinätkään
Koti on meille jokaiselle tärkeä paikka. Siellä tapahtuu elämä: arjen ilot ja surut sekä kaikki siltä väliltä. Kolhuiltakaan ei voi välttyä – ei niin ihmiset kuin seinätkään.Kokemukset tekevät ihmisistä vahvoja ja kasvattavat kestämään sen, mitä eteen tuleekaan. Mutta kodin seinissä kestävyyttä pitää yllä vuosikymmenten aikana tapahtunut tuotekehitys sekä erilaiset tuote- ja rakenneratkaisut. Näin on myös kipsilevyjen kohdalla.
20212_68449.jpg
Kysymyksiä ja vastauksia liittyen joka kodin rakennuslevyyn
Markkinoiden kovin rakennuslevy, Gyproc Habito, on ollut markkinoilla jo useamman vuoden, mutta yhä edelleen levyn ominaisuudet herättävät mielenkiintoa ja kysymyksiä. Murretaanko siis pari myyttiä aiheesta?Voiko todella olla, että kipsipohjainen rakennuslevy kestää vauhtia ja elämää? Ja miten voi olla mahdollista, että painavienkaan esineiden ripustamiseen ei tarvita erikoiskiinnikkeitä vaan tavallinen puuruuvi riittää?
Gyproc Klima-kipsilevy
Vähähiiliset rakennuslevyt – kohti kestävää tulevaisuutta
Norjan Fredrikstadissa sijaitsee täysin sähköistetty tehdas, aivan ensimmäinen laatuaan maailmassa. Ja juuri tässä tehtaassa valmistetaan Gyprocin kaikkien aikojen vähähiilisimmät rakennuslevyt.Rakennusteollisuus tuottaa paljon hiilipäästöjä paitsi rakennusmateriaalien tuotannossa, mutta myös logistiikassa sekä varsinaisessa rakentamisessa. Jotta tulevaisuus olisi kestävämpi, on tämä teollisuudenala ottamassa merkittäviä ja innovatiivisia tekoja kohti vähähiilisempiä ratkaisuja.Mitä nämä vähähiiliset levyt tarkoittavat rakentajalle?
202210_79729.jpg
Mistä vinkit ja neuvot rakentajalle ja remontoijalle?
Siinähän se on, rakennus- tai remonttiprojekti. Väliseinät pitäisi rakentaa, mutta mikä on oikea tapa? Entä miten voi ottaa huomioon ääneneristyksen? Omatoimirakentajalle ja -kunnostajalle voi helposti mennä niin sanotusti sormi suuhun miettiessään, miten toteuttaa kestävät ratkaisut niin, että ne ovat myös kerralla oikein tehdyt? Rakentamisessa kun on monta toisiinsa kytkeytyvää seikkaa, jotka vain tarvitsee tietää tehdessään. Ensikertalainenkaan ei toki jää yksin, sillä kevytrakentamisessa auttavan kätensä ojentaa Gyproc Asennuskirja.
20183_52054.jpg
Rakentamisen laatu muodostuu ammattitaitoisista rakentajista
TTS – Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS kouluttaa vuosittain tuhansia opiskelijoita eri alojen ammattilaisiksi ja osaajiksi. Koulutusta tukee aktiivinen tutkimus- ja kehitystoiminta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton