• Etusivu
  • Talo

Asuntomessukodeissa geometrisiä muotoja ja rohkeita värejä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 26.06.2015
20156_43748.jpg

Asuntomessuilla voit yhdellä silmäyksellä nähdä monenlaista julkisivua.

Vuoden 2015 Asuntomessut järjestetään Vantaan Kivistössä. Alueelle onkin noussut lyhyessä ajassa yli 40 näkemisen arvoista kohdetta, joihin pääsee tutustumaan tarkemmin 10.7. lähtien messuporttien auetessa yleisölle.

Alueelle rakentuneissa messukodeissa on käytetty rohkeasti voimakkaita maanläheisiä sävyjä kuin myös kirkkaita värejä. Lisäksi kohteissa on leikitelty niin kaarevilla geometrisillä muodoilla kuin myös graafisilla yksityiskohdilla. Nämä Asuntomessut ovat erilaisten julkisivumateriaalien juhlaa, joten alue on mielenkiintoinen kokonaisuus. Tutustu, miten materiaaleja ja värejä on yhdistetty.

Materiaalien juhlaa

Huolimatta siitä, että alueelta löytyy niin puu-, tiili- kuin kivi- ja hirsirunkoistakin kotia, muodostavat tulevat kodit toimivan kokonaisuuden, jossa yksi materiaali ei jyrää toista alleen. Katse pääsee vapaasti kulkemaan kehän muotoon rakennetulla alueella.

Rapattujen julkisivujen joukosta löytyy mm. lomalaudoituksena toteutettu julkisivu, jossa eri levyiset laudat vuorottelevat luoden elävän näköisen julkisivun. Kohteen 18, Honka Savukvartsi sekä kohteen 19, Vivola julkisivusta voi hakea inspiraatiota omaan julkisivuvuoraukseen. Kohteen 18 julkisivu on rautavihtrillillä käsiteltyä höylättyä kuusilautaa.

Käyttämällä kahta eri materiaalia julkisivussa, on mahdollista korostaa rakennuksen julkisivun erilaisia yksityiskohtia. Yhdistä esimerkiksi rapattu pinta puuhun ja elävöitä julkisivua entisestään.

Käsintehdyn näköinen ja väriltään kirjava tiili on omalta osaltaan nostalgianystävän valinta. Pinnan hienoinen epätasaisuus tuo mielenkiintoista vaihtelua eri valaistusolosuhteissa. Tiilen käyttöä julkisivussa esittelee kohde 37, Terga Tiger, kohde 41, Tiilerikoti sekä kerrostalokohde Opaali, kohteet 5-7. Tiililaattaa vastaavasti kerrostalokohde Spinellissä, kohteet 8-10.

Honka Savukvartsi, kohde 18.
Honka Savukvartsi, kohde 18.
Kohteessa 36, Jämerä Leija, on yhdistetty puuta rapattuun pintaan.
Kohteessa 36, Jämerä Leija, on yhdistetty puuta rapattuun pintaan.
Kohteen 37, Terga Tiger materiaalina on tiili.
Kohteen 37, Terga Tiger materiaalina on tiili.

Väriä julkisivuissa

Klassisen mustan ja valkoisen yhdistelmän lisäksi Asuntomessukotien ulkoasussa on tänä vuonna nähtävillä rohkeasti väriä.

Hyvänä esimerkkinä tästä nousee Lammi-Kivitalo Casa del Limon, kohde 31. Oranssinkeltaisesta kivitalosta voit käydä hakemassa ideoita meksikolaisen arkkitehtuurin värien ja materiaalien runsaudesta.

Erilaiset väripilkut löytyvät aivan Tiikerinsilmän laidalta. Kohteet 34 ja 35 eli Urban Villa 2 ja Urban Villa 1 edustavat minimalistista sekä kubistista arkkitehtuuria, joissa julkisivusta on karsittu turha koristeellisuus ja keskitytty tuomaan esille se olennaisin.

Näissä kohteissa rakennuksen kuutiomainen muotokieli on pelkistetty, erikorkuisia osa-alueita on korostettu julkisivussa eri värisävyjä käyttämällä.

Suoria ja kaarevia linjoja sekä rapattua vaaleaa julkisivupintaa yhdistettynä puuhun. Hevi kivitalo Panthera Tigris, kohde 33, esittelee kivirakentamisen mahdollisuuksia.

Lammi-kivitalo Casa del Limon, kohde 31, hehkuu oranssina.
Lammi-kivitalo Casa del Limon, kohde 31, hehkuu oranssina.
Kohde 34, Urban Villa 2 ja kohde 35 Urban Villa 1 edustavat minimalistista ja kubistista tyyliä.
Kohde 34, Urban Villa 2 ja kohde 35 Urban Villa 1 edustavat minimalistista ja kubistista tyyliä.
Raikasta valkoista yhdistettynä kaareviin muotoihin. Kohde 33, Hevi kivitalo Panthera Tigris.
Raikasta valkoista yhdistettynä kaareviin muotoihin. Kohde 33, Hevi kivitalo Panthera Tigris.

Älä unohda kerrostalokohteita

Asuntomessuilla on esittelyssä myös kolme keskenään erilaista kerrostaloa.

Suomen merkittävin ja samalla Euroopan suurin asuinkäyttöön tarkoitettu PuuMera, jossa esittelyssä messujen aikana ovat kohteet 2-4.

Kierrätysmateriaaleja hyödyntävä ja ympäristöä säästävä Opaali, jossa esittelyssä kohteet 5-7 sekä kahden kerrostalon kokonaisuus Spinelli, jossa huomio kiinnittyy jo julkisivun vaihteleviin muotoihin ja värimaailmaan. Spinellissä esittelyssä kohteet 8-10.

Lue lisää Asuntomessuista www.asuntomessut.fi

Nyt voit myös ostaa liput Asuntomessuille jo ennakkoon edullisesti Rakentaja.fi Verkkokaupasta.

Kerrostalokohde Opaali hyödyntää kierrätysmateriaaleja.
Kerrostalokohde Opaali hyödyntää kierrätysmateriaaleja.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202212_80438.jpg
Joulu lähestyy - näin luot juhlatunnelman myös kylpy­huoneeseen
Kodin talvisen juhlatunnelman voi luontevasti ulottaa olohuoneesta ja keittiöstä myös wc- ja pesutiloihin. Olipa kodin tyyli minimalistinen, maalaisromanttinen tai loft-henkinen, kylpyhuoneen sisustuksessa kannattaa jatkaa valittua linjaa.
1_P_107886_1.jpg
Rakennusmääräyskokoelma, mittava uudistus valmis
Ympäristöministeriö on saanut joulukuussa päätökseen vuonna 2013 käynnistyneen rakentamismääräyskokoelman uudistustyön. Mittavassa uudistuksessa kokoelma päivitettiin vastaamaan kestävän ja hyvän rakentamisen nykyaikaisia vaatimuksia, vuonna 2013 voimaan tulleen maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämällä tavalla.Rakentamismääräyskokoelma on uudistettu vaiheittain. Kokonaisuudessaan uudet vaatimukset tulevat voimaan 1.1.2018. Vuoden 2017 puolella vireille tulevissa rakennushankkeissa sovelletaan vielä vanhoja määräyksiä."Uudistamisessa on käyty koko ajan hyvää vuoropuhelua rakennusalan toimijoiden kanssa, ja uusien vaatimusten pääasiallinen sisältö on ollut jo pidempään alalla tiedossa", kertoo rakennusneuvos Teppo Lehtinen ympäristöministeriöstä.Uudistus selkeyttää sääntelyä. Lisäksi yksittäisiä vaatimuksia on vähennetty noin puoleen aiempaan verrattuna. Tämä on tehty rakentamisen laadun vaatimustasoa heikentämättä."Vaatimukset ja suosituksina annettavat ohjeet on nyt erotettu toisistaan, mikä helpottaa vaatimusten soveltamista. Myös korjausrakentaminen on uutena kokonaisuutena mukana. Asetukset ottavat huomioon yhteiseurooppalaiset rakennustuotteiden sisämarkkinat, mikä edistää myös kotimaisen rakennusalan vientiä", Lehtinen sanoo.Kaikkiin asetuksiin on laadittu perustelumuistio. Olemassa olevissa rakennuksissa voidaan pääsääntöisesti soveltaa rakentamisen aikana voimassa olleita määräyksiä.Asetukset julkaistaan Suomen säädöskokoelmassa Finlex-palvelussa. Rakentamismääräyskokoelma on jatkossa ministeriön sähköinen julkaisu, joka tarjoaa kootusti maankäyttö- ja rakennuslain mukaiset asetukset ja niihin liittyvät suositukset koskien rakenteiden lujuutta ja vakautta, paloturvallisuutta, terveellisyyttä, käyttöturvallisuutta, esteettömyyttä, meluntorjuntaa ja ääniolosuhteita sekä energiatehokkuutta.1.1.2018 voimaan tulevat asetukset päivitetään ympäristöministeriön verkkosivuilla julkaistavaan rakentamismääräyskokoelmaan 2.1. mennessä:ym.fi/rakentamismaarayksetListaus vuoden 2018 alusta voimaan tulevista ympäristöministeriön säädöksistäYmpäristöministeriön ohjeita
20232_80965.jpg
Vinkit ylellisen kylpyhuoneen suunnitteluun
Kuka tahansa kaipaa ylellisyyttä kylpyhuoneeseen. Ylellisen kylpyhuoneen tunnelma on mahdollista saavuttaa kiinnittämällä huomiota yksityiskohtiin ja materiaaleihin. Vastaus löytyy korkealaatuisista materiaaleista, fiksuista ratkaisuista ja aikaa kestävästä muotoilusta. Tästä artikkelista löydät vinkit oman luksuskylpyhuoneesi luomiseen.
20205_64693.jpg
Rinnakkaislämmitys toi 1500 euron vuosisäästön
Huoltopalvelualan ammattilainen Jarno Mäkinen puolitti omakotitalonsa energialaskun lämmitysjärjestelmän modernisoinnin myötä. Hybridijärjestelmän sydämenä sykkii nyt öljy, jonka rinnalla toimivat saumattomasti ilmavesilämpöpumppu ja aurinkojärjestelmä.
20213_69561.jpg
Huonokuntoisen katon kanssa ei kannata aikailla
Katto on kotisi ja omaisuutesi tärkein suoja, joten sen on oltava hyvässä kunnossa. Uusi kestävä tiilikatto paitsi pidentää talon käyttöikää myös nostaa sen arvoa.
202210_79685.jpg
Tee Se Itse - jätekatos
Rakentamisprojektin kuluessa jää taatusti melkoinen kasa noin metrin mittaista lautaa, rimaa ja listaa. On myös varsin todennäköistä, että vesikatettakin jää muutama neliömetri ylitse. Tässäpä onkin jo ainekset vaikkapa jätekatoksen tekemiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton