• Etusivu
  • Rakentaminen

Ruduksen uudet toimitusvaihtoehdot: Hihna- ja koura-autotoimitukset Uudellamaalla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 23.10.2023
20156_43713.jpg

Rudus toimittaa jatkossa kiviaineksia, multaa ja kuoriketta myös hihna- ja koura-autotoimituksina. Palvelun toimintalaajuus kattaa Uudenmaan alueen. Kesän uutuustuotteita ovat Hyvinkään Tieluiskan Torpanpihan multa ja kuorike, joita voi ostaa sekä hihnatoimituksina että suursäkkitavarana koura-autotoimituksina.

Kysy lisää Ruduksen kiviainesmyynnistä, p. 020 741 6510.

Voit myös ostaa kiviaineksia nopeasti ja vaivattomasti netistä: sorakauppa.fi.

Hihna-autot

Hihna-autoja käytetään paljon talojen sisä- ja ulkopuolisissa täytöissä, talojen reunojen eli sokkelin täyttämiseen, salaojituksiin tai muissa ahtaissa paikoissa, jonne tavallisella lava-autolla purkaminen on mahdotonta. Myös lasten leikkihiekat toimitetaan suoraan hiekkalaatikkoon hihna-auton avulla.

Käytössämme olevat kuljetinhihnalla varustetut autot ovat sekä 4- että 5-akselisia. Hihna-autoilla pystytään kuljettamaan lähes kaikenlaista kiviainesta, jonka maksimiraekoko on 32 mm. Hihna-autoihin mahtuu kiviainesta n. 16-19 tonnia yhdellä kuormalla.

Kaikissa hihna-autoissamme on 17 metriä pitkä ja kaukosäätimellä ohjattava teleskooppihihna. Hihna lähtee auton perästä ja sillä voidaan purkaa suoraan taaksepäin tai kummallekin auton sivulle tai sisälle ovista ja ikkunoista.

Hihnan nopeutta voidaan myös säädellä, jotta kiviainekset saadaan juuri haluttuun paikkaan. Purkukohteesta riippuen kiviaines pystytään purkamaan n. 20-25 metrin päähän autosta. Hihna-autolla vältytään turhalta kärräykseltä tai koneen vuoraamiselta ja säästää näin sekä aikaa että rahaa.

Katso videolta Rudus Sorakauppa: toimitus hihna-autolla

Purkukohteesta riippuen kiviaines pystytään purkamaan n. 20-25 metrin päähän autosta.
Purkukohteesta riippuen kiviaines pystytään purkamaan n. 20-25 metrin päähän autosta.

Koura-autot

Hihna-autojen lisäksi kiviaineksia saa toimitettua hankaliin paikkoihin myös koura-autoilla. Koura-autot ovat 3- ja 4-akselisia autoja, jotka ovat varustettu kourapurkaimella. Koura-autoihin mahtuu multaa tai kiviaineksia n. 10-14 tonnia yhdellä kuormalla.

Hihna-autoista poiketen, koura-autoilla voi myös ajaa suurempaa mursketta sekä multia ja kuorikkeita. Koura-autot ovat käteviä esimerkiksi silloin, kun halutaan purkaa aidan tai vaikka pensaiden yli.
Kourien ulottuvuus on n. 10-15 metriä molemmille auton sivuille ja n. 8-10 metriä ylöspäin. Kourilla voidaan siis purkaa materiaaleja esimerkiksi suoraan matalalle katolle. Koura-autoilla toimitamme myös kiviaineksia, multaa ja kuoriketta suursäkeissä.

Kätevät koura-automme ovat monipuolisia erilaisiin kuljetuksiin ja niiden käyttötarve vaihtelee aina asiakkaiden toivomusten mukaisesti.

Nyt myös Torpanpihan multaa ja kuorikatetta!

Torpanpihan multa on levitysvalmis kalkittu, lannoitettu ja seulottu kivennäismaapitoinen yleiskasvualusta. Seos koostuu hietamoreenista, tummasta kasvuturpeesta ja saveksesta ja seulontatavoite on alle 30 mm. Käytetään piha- ja puistorakentamiseen kasvualustana. Se soveltuu nurmikoiden ja istutusalueiden perustamiseen ja korjaamiseen. Tuote tiivistyy käytössä vajaa 17 % verrattuna irtotavaran toimitustilavuuteen. Irtotavaraa on syytä tilata vähintään 20 % lopullista tilavuutta enemmän.

Kuorikateon jalostettua puunkuorta kasvualustan katteeksi. Kuorike on valmistettu männystä. Käytetään katemateriaaliksi viherrakentamisessa ja viheralueiden hoitotöissä pensaiden ja puiden juuristoalueelle tai istutusalueille. Vähentää siemenrikkakasvien itämistä mikä helpottaa huomattavasti rikkakasvien torjuntaa. Kuorikate estää myös kasvualustan pinnan liettymistä ja parantaa kasvien juuriston hyvinvointia. Vähentää kosteuden haihtumista. Katetta levitetään 7-10 cm kerrokseksi.

Voit ostaa kiviaineksia ja säkkituotteita nopeasti ja vaivattomasti netistä: sorakauppa.fi

Torpanpihan multa
Torpanpihan multa
Kuorikate
Kuorikate

Katso videolta tyytyväisten asiakkaiden kommentit:

Rudus Oy (Maisematuotteet)
Rakentaminen
pihasuunnittelu
hiekat
ulkotilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20216_38996.jpg
Kivien käyttäminen piharakentamisessa
Kivet luovat pihalle paitsi mielenkiintoisia kiintopisteitä, myös lisäävät helppokulkuisuutta ja pihan siistinä pitämistä. Erilaisten pihakivien käyttö rinnakkain taas lisää kiinnostavuutta. Mutta mistä tietää, mitkä kivet soveltuvat toistensa pariksi ja miten niistä saadaan luotua se paras kokonaisuus – siihen apuna toimii pihasuunnitelma.Kivien käyttöön otetaan kantaa pihasuunnitelmassa tai erillisessä kiveyssuunnitelmassa. Maastonmuodot ja tehdyt suunnitteluratkaisut vaikuttavat erilaisten kivituotteiden tarpeeseen. Suunnittelun varhaisessa vaiheessa on paikallaan selvittää halutaanko ja voidaanko piharakentamisessa hyödyntää tontilta tai lähistöltä löytyvää kiveä, esimerkiksi maakivet ja ampukivilouhe ovat monikäyttöisiä materiaaleja. Niiden rakennusaikainen varastoiminen voi olla haaste, ja kappaleiden paino voi tuoda oman vaikeutensa. Yleensä käsittelyyn ja asentamiseen vaaditaan konevoimaa.
IDEA-suunnitelmasta-valmiiksi-rudus
Pihakiveyksen suunnittelu maksaa vaivan
Kaunis ja toimiva piha valmistuu huolellisella suunnittelulla. Pihan kulkureitit ovat yleensä kovassa käytössä ja siksi tärkeässä roolissa. Kerää talteen vinkit pihakivillä päällystettyjen kulkureittien tekemiseen: mistä lähteä liikkeelle ja mitä kannattaa ottaa huomioon pihan suunnittelussa.
Rudus-betonilaatta-ja-reunakivet
Onnistunut pihakivetys...
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme; ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa Rudus Betonituotteen verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20179_50230.jpg
Salaojasuunnittelulla terveet perustat
Salaojasuunnittelulla terveet perustatMaaperässä on aina kosteutta, mutta hyvällä suunnittelulla pidät sade- ja sulamisveden sekä kapillaarisen kosteuden erillään rakenteista. Huolellisella salaojituksella ja oikeilla kivituotteilla takaat, että talosi rakenteet säilyvät kuivina ja saat asua uudessa kodissasi ilman pelkoa kosteusvaurioista.
rudus turvahiekka ja leikkihiekka
Turvahiekkaa ja leikkihiekkaa kullanmuruille
Lasten leikkipaikka ei ole taloyhtiöiden pihalla mitenkään tavaton näky. Erilaiset kiipeilytelineet, keinut sekä hiekkalaatikot ovatkin usein kovassa käytössä. Koska käyttäjiä on monia ja heidän ikähaitarinsa vaihtelee vauvasta kouluikäisiin, asettaa se myös leikkipaikan turvallisuudelle omat kriteerinsä.Leikkikenttävälineiden turvallisuudesta ovat vastuussa välineiden valmistajat, leikkikentän ylläpitäjät sekä sen omistaja. Leikkikenttä tulee siis pitää kunnossa.
20198_59310.jpg
Rakastu pieneen keittiöösi
Pieni keittiö voi asunnosta ja sen asukkaista riippuen tarkoittaa neliöiltään hyvinkin erikokoisia tiloja. Yksiön keittokomero on kiistatta pieni, mutta myös näennäisesti keskikokoinen keittiö voi olla suurperheen tarpeisiin erittäin kompakti. Olipa pieni keittiö minkä kokoinen tahansa, sen suunnittelussa on lupa käyttää luovuutta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton