• Etusivu
  • Talo

Mökin terassin lasittaminen tuo mukavuutta ja pidentää mökilläoloaikaa

Nämä olisi pitänyt laittaa jo kauan aikaa sitten!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Päivitetty 07.06.2022
20224_77744.jpg

Matti ja Airi Valkeinen ovat äärimmäisen tyytyväisiä Lumonin lasituksiin.

Mökit sijaitsevat usein järven tai meren rannalla ja ovat monesti tuulisia paikkoja. Jos mökin kuisti aukeaa järvelle tai merelle, sielläkin puhaltaa. Olipa kyseessä perinteinen hirsimökki tai moderni huvila, lasiterassista saa mökille suojaisan ja mieluisan lisätilan moneen käyttöön. Näin kävi myös Matti Valkeisen kohteessa Karstulassa.

Lumon tarjoaa nyt Lumon Katon ostajalle auringonsuojalasin kirkkaan kattolasin hinnalla! Auringonsuojalasi suojaa terassia paahtavalta auringolta ja vähentää haitallisen UV-säteilyn määrää lasitetussa tilassa. Lisätietoa kesän kampanjaedusta saat täältä.

Ohje

Ohje

Hyödynnä kesän kampanjaetu

Lumon tarjoaa nyt Lumon Katon ostajalle auringonsuojalasin kirkkaan kattolasin hinnalla! Auringonsuojalasi suojaa terassia paahtavalta auringolta ja vähentää haitallisen UV-säteilyn määrää lasitetussa tilassa. Lisätietoa kesän kampanjaedusta saat täältä.

Matti Valkeinen on asunut vaimonsa Airin kanssa Karstulassa käsin vuollussa hirsitalossa Pääjärven rannalla jo 17 vuoden ajan. Vuosien ajan terassi aiheutti kuitenkin päänvaivaa, koska pelkät kaiteet eivät pidättele tuulta ja vanhemmiten, kun ikää tulee asukkaille, pienikin vedon tunne terassilla istuessa ei ole miellyttävää. Terassi päätettiinkin lasittaa, ja tehtävään he valitsivat parveke- ja terassilasituksiin erikoistuneen Lumonin.

Matti löysi Lumonin internetistä ja jätti kotisivuilla olevalla lomakkeella soittopyynnön. Lumon otti häneen yhteyttä ja lasitusprojekti saatiin alulle. Matin vakuutti erityisesti myyjän antama laatutakuu. Myös työskentely oli nopeaa ja ammattimaista.

– Myyjä tuli paikan päälle esittelemään Lumonin erilaisia lasitusvaihtoehtoja. Ihan ensimmäiseksi kysyin, että ovathan teidän terassilasit sellaiset, etteivät ne rämise tuulessa. Myyjä lupasi, että eivät rämise, ja siinä vaiheessa minä ajattelin heti, että nyt voidaan hieroa kauppaa, Matti kertoo.

Lämpö tulee jo ovella vastaan

Lopputulokseen Matti on todella tyytyväinen. Veto loppui terassilasien asennukseen, ja lasituksen myötä terassi toimii nyt ikään kuin ylimääräisenä huoneena, eivätkä lasit rämise edes myrskyisällä säällä. Myös lasien avaaminen on helppoa, kun ne saa tarvittaessa siirrettyä nopeasti terassin toiseen laitaan yhteen nippuun.

Kovalla tuulella tällaiseen hirsitaloon vetää väkisinkin sisälle. Kun lasit oli asennettu ja ensimmäisen kerran astui ulko-ovesta sisään, oli muutos uskomaton. Nyt tuli lämpö ovella vastaan, Matti hymyilee.
Terassilasit tuovat iloa vuosikymmeniksi Valkeisille.
Terassilasit tuovat iloa vuosikymmeniksi Valkeisille.

Lasitettu terassi ei ole vain omakotitalon tai rivitalon luksusta

Terassielämä on aurinkoisina ja lämpiminä päivinä yhtä juhlaa

. Voisipa siellä viettää aikaa myös sateen yllättäessä tai tuulen tuivertaessa. Ei hätää, saat terassistasi enemmän iloa irti lasittamalla sen. Lasituksen myötä terassisi käyttöaste kasvaa huomattavasti. Valtaosa lasituksen hankkineista on käyttänyt terassiaan aikaisempaa enemmän. Lasiterassilla voit viettää aikaa aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Sinun on mahdollista sisustaa se ylimääräiseksi huoneeksi, sillä lasitus suojaa terassia ja sen kalusteita pölyltä, siitepölyltä, lialta ja kosteudelta.

Usein lasitettua terassia käytetäänkin olo- ja ruokailuhuoneena, joka tuo kaivattua lisätilaa esimerkiksi juhlien ja illanistujaisten järjestämiseen. Se sopii myös lasten leikkitilaksi, kasvien viljelypaikaksi ja viileäksi yöpymispaikaksi kesäöinä. Joten grillaa, pelaa, leiki, lue kirjaa tai vietä aikaa luonnon läheisyydestä nauttien ja ota vastaan kevään ensisäteet, vietä kesäiltaa ilman hyttysiä sekä tunnelmoi syysvalaistuksessa.

Vie mökkeily uudelle tasolle lasitetun terassin avulla. Se tarjoaa viihtyisän lisätilan ja suojaisan paikan luonnosta nauttimiselle. Voit huoletta nauttia mökkeilystä säätilan vaihtelusta huolimatta. Koleallakin kelillä lasitetulla terassilla on lämpimämpää.

Pystypuitteeton vaihtoehto ei häiritse maisemaa eikä oleellisesti muuta talon visuaalista ilmettä.
Pystypuitteeton vaihtoehto ei häiritse maisemaa eikä oleellisesti muuta talon visuaalista ilmettä.

Lasitettu terassi sopii hyvin myös hirsimökkiin

Hirsi on materiaalina mökkirakentamisen kestosuosikki. Peräti kaksi kolmasosaa Suomen mökeistä ovat hirsimökkejä. Hirsi on suosittu materiaali, paitsi sen luontoon istuvan ulkonäön, myös sen kestävyyden ja hyvän sisäilman ansiosta. Useimmissa hirsimökeissä on kuitenkin avokuisti tai terassi ilman lasituksia ja varsinkin sateisella ja tuulisella säällä kesämökin avonaisella terassilla ei aina tarkene oleskella. Terassilasituksen ansiosta se on mahdollista.

– Mökinomistajat haluavat päästä oleskelemaan kesä-asuntojensa terasseilla kehnomallakin säällä ja varsinkin pienempiin mökkeihin lasitus tuo kaivatun lisähuoneen. Meren ja järven rannalla lasitus suojaa tuulelta ja kalusteet pysyvät puhtaina siitepölyltä ja puiden lehdiltä. Lumonin lasitukset ovat muunneltavuuteensa ansiosta erinomainen ratkaisu mökille kuin mökille. Lasit voi halutessaan avata vain osittain tai esimerkiksi kesähelteillä ne voi avata kokonaan ja työntää nipuksi terassin sivulle. Ammattitaidolla kohteeseen suunnitellut lasitukset myös tekevät mökeistä entistä hienomman näköisiä, kertoo myyntipäällikkö Teemu Mattila Lumonilta.

Mattilan mukaan terassilasituksia hankitaan nykyään yhä useammin myös kesämökeille, oli kyseessä sitten perinteisempi hirsimökki tai moderni huvila terasseineen ja patioineen.
Mattilan mukaan terassilasituksia hankitaan nykyään yhä useammin myös kesämökeille, oli kyseessä sitten perinteisempi hirsimökki tai moderni huvila terasseineen ja patioineen.

– Osaavat suunnittelijamme tekevät laskelmat ja suunnitelmat kyseisessä kohteessa käytetyn hirren laadun mukaan. Hirsien mahdollinen painuminen huomioidaan lasien mitoituksessa. Jos hirret painuvat, on meidän lasituksissa säätömahdollisuus. Näin varmistetaan, että hirsimökin terassin lasitukset toimivat moitteetta puun mahdollisesta elämisestä huolimatta, Mattila summaa.

Vinkit lasitusta harkitseville mökkiläisille

  1. Tee lasitettavasta terassista tarpeeksi suuri, jotta kalustus ja sisustus mahtuvat hyvin.
  2. Valitse sellainen vaihtoehto, joka istuu mökin tyyliin.
  3. Lasiterassin toiminnallinen suhde asunnon muihin tiloihin kannattaa miettiä tarkoin.
  4. Ilmansuunnalla on keskeinen merkitys valonsaannille ja lasiterassin lämpötilalle eri vuodenaikoina.

Lataa veloituksetta Mökkeilijän opas terassilasien hankintaan

Info

Info

Miksi sinunkin kannattaisi lasittaa terassisi? Lasituksen etuja:

  • Lasitus suojaa terassia puista putoavilta lehdiltä ja havuilta sekä sateen vaikutuksilta.
  • Siitepöly ei pääse tahraamaan terassia, terassikalusteita ja niiden pehmusteita.
  • Kalusteita ei tarvitse siirtää erikseen varastoon ja takaisin, vaan säilyvät hyvässä kunnossa terassilasituksen suojassa läpi vuoden.
  • Pidennä terassikautta pitkälle syksyyn, aloita se jälleen aikaisin keväällä.
  • Tyylikäs lasiterassi toimii lisähuoneena.
  • Lasitettu terassi suojaa julkisivua säävaihtelulta, viima ja tuuli eivät pääse sisälle terassin puoleisista ikkunoista tai ovesta.
  • Lukitus mahdollistaa tavaroiden säilyttämisen terassilla.
  • Lasiterassi on monitoimitila, jossa viihtyvät myös lapset ja eläimet.
  • Lasitus tarjoaa myös pitkäaikaista suojaa rakenteille.
  • Lasituksen ansiosta terassia ei tarvitse käsitellä suojaöljyillä vuosittain.
  • Terassilasitus nostaa rakennuksen arvoa.

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Talo
lasitukset
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72628.jpg
Jäätkö syksyn tullen kaipaamaan terassilla vietettyä aikaa?
Kesä alkaa vääjäämättä kääntyä syksyn puolelle. Illat hämärtyvät, säät viilenevät, tuulee ja sateitakin saadaan. Jäätkö kaipaamaan terassilla vietettyä aikaa niin kotona kuin mökillä? Aamukahvihetkiä, illanistujaisia ystävien kanssa, saunan jälkeistä vilvoittelua, kirjan lukemista mukavassa korituolissa, perheen pelihetkiä, etätyön kahvitaukoa raikkaassa ulkoilmassa...Ei hätää.
20229_79607.jpg
Terassilasituksella kesä jatkuu ympäri vuoden
Lasitetulla terassilla aurinko paistaa lasin läpi lämpimämmin, kesä viipyy pidempään ja kevät taas koittaa lasitetulle terassille aikaisemmin. Talvella se toimii sisustettuna tunnelmallisena talvihuoneena. Terassilasitus luo aivan uusia mahdollisuuksia asumiselle ja viihtymiselle.Se on mainio lisähuone, saunan jälkeinen vilvoittelutila ja paikka harrastaa lähellä luontoa.
20073_4051.jpg
Avautuva Lumon lasiseinä
Lumon lasiseinä luo uusia mahdollisuuksia muunnella tiloja ja niiden käyttötarkoitusta. Sillä voidaan jakaa ja laajentaa ravintola- ja liiketiloja sekä muita tiloja, joissa vaaditaan helppoa muunneltavuutta. Kokonaan sivuun käännettynä lasit vievät vähän tilaa. Tyylikäs ulkonäkö istuu hyvin ympäröivään arkkitehtuuriin.
20216_71187.jpg
Osallistu mökkiäänestykseen - voit voittaa Oraksen mökkihanan!
Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.
20189_54650.jpg
Kompakti Honka Kontti vaikka lomamökiksi, vierasmajaksi, saunaksi tai työhuoneeksi
Pienen ja siron Kontti-malliston suunnittelun lähtökohtana oli, ettei mökeissä ole mitään ylimääräistä. Muotoilija Harri Koskisen 60-vuotiaalle Honkarakenteelle suunnitteleman malliston tyyli on täysin uniikki. Kompaktit mökit soveltuvat parhaiten rentoon asumiseen luonnon keskellä.Honka Kontti -mökeissä luonto on pääosassa. Suomalaisesta männystä valmistetut hirsiseinät rauhoittavat mieltä ja rentouttavat nauttimaan. Valo tulvii suurista maisemaikkunoista sisään ja terassilta avautuu esteetön näkymä ympäröivään maisemaan.– Näissä mökeissä voi keskittyä olennaiseen ja kokea olevansa yhtä luonnon kanssa. Suunnittelun lähtökohta oli, ettei tiloissa ole mitään turhaa tai ylimääräistä: ympäröivä maisema on pääosassa, kertoo Harri Koskinen.Honka Kontit toimivat niin mökkinä, yksiönä, työhuoneena kuin vierasmajanakin. Kaikki mallit on saatavissa pulpetti- ja harjakatolla, joten niistä löytyy helposti myös olemassa olevan rakennuksen tyyliin sopiva vaihtoehto.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton