• Etusivu
  • Rakentaminen

Ryhmärakentaminen – oma koti yhdessä rakentaen

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.02.2017
20156_43619.jpg

Ryhmärakentamista esitellään myös Asuntomessuilla.

Ryhmärakentaminen tarjoaa erilaisen tavan rakentaa. Asuntomessuilla Vantaalla toteutetaan 6 omakotitaloa ryhmärakentamisen periaatteella. Näistä kohteista 3 avaa ovensa messuvieraille.

Mitä on ryhmärakentaminen?

Pohjolan Design-Talo Oy toteuttaa Asuntomessukohteiden 11-13 rakentamisen yhdessä rakennuttajaperheiden kanssa. Asuntomessuille rakenteilla olevissa kodeissa ei ole kyseessä täysin perinteinen ryhmärakentaminen vaan eräänlainen muunnelma siitä. Design-Talon projekti-insinööri Terho Tikkanen kutsuukin näiden kohteiden ryhmärakentamista ennemmin nimellä yhteishankintaprojekti, jota hän pitää kuvaavampana nimityksenä projektille.

- Yhteishankintaprojektissa rakentajat tekevät selvää säästöä, sillä hankinnat voidaan tehdä sekä kilpailuttaa yhdessä, Tikkanen kertoo.

- Näistä kohteista jokainen rakennuttajaperhe hankki itselleen 1/6 määräosuuden tontista, johon Design-Talo toimitti jokaiselle talopaketin muuttovalmiina toimituksena, Tikkanen jatkaa.

Työtehtävät siirtyvät vaihe kerrallaan talosta toiseen. Tässä asennetaan Keittiömaailman kalusteita paikoilleen.
Työtehtävät siirtyvät vaihe kerrallaan talosta toiseen. Tässä asennetaan Keittiömaailman kalusteita paikoilleen.

Työt siirtyvät vaiheittain kohteesta toiseen

Yhteishankintaprojekti helpottaa myös työntekijöiden ja urakoitsijoiden hankintaa ja löytämistä.

Työvaiheiden siirtyessä vaihe kerrallaan talosta toiseen, saadaan sovittua niin sähkö-, putki- kuin rakennusmiestenkin työtehtävät etenemään jouhevasti. Suuremmat työvaiheet maa- ja piharakentamisesta aina ulkomaalauksen tekoon voidaan toteuttaa yhteisostona.

- Yhteishankintaprojektiin riittää yksi pääsuunnittelija ja työnjohtaja. Tällaisessa projektissa pystyy urakoitsija alentamaan myös työmaan perustamiskustannuksia työmaiden ollessa samalla tontilla ja kustannusten jakautuessa useammalle taholle, Tikkanen mainitsee.

Vaikka yhdessä rakennetaankin, on silti jokainen koti omanlaisensa.
Vaikka yhdessä rakennetaankin, on silti jokainen koti omanlaisensa.
Kodin oleskelutila ja keittiö on yhtä suurta tilaa.
Kodin oleskelutila ja keittiö on yhtä suurta tilaa.
Keittiön yläpuolelle sijoitetulle parvelle on tehty lukunurkkaus.
Keittiön yläpuolelle sijoitetulle parvelle on tehty lukunurkkaus.

Jokainen koti on yksilö vaikka ne rakentuvatkin yhteisvoimin

Huolimatta siitä, että rakennusprojekti tapahtuu yhteistyössä naapureiden kanssa, on jokainen koti kuitenkin yksilö. Tikkanen mainitseekin Design-Talo Kotiräätälipalvelun, jonka avulla kodit voidaan suunnitella mieleisiksi.

- Kodit ovat itse räätälöityjä tulevien asukkaiden toiveet huomioiden. Samanlaista ei tarvitse rakentaa kuin naapuri, Tikkanen summaa.

- Suosittelen tätä tapaa rakentaa. Tosin kommunikointi rakentajien kesken on tärkeää, samalla on mahdollista jakaa myös ideoita, Tikkanen jatkaa.

Rakentamisen saralla on vielä tällä hetkellä yksityistä rakentamista yhteishankintarakentamista enemmän, mutta kiinnostus rakentamistapaa kohtaan on kasvussa. Design-Talolle tämä ei ole ensimmäinen yhteishankintaprojekti, vaan esimerkiksi Hyvinkäälle on aiemmin toteutettu vastaava isompi hanke, lisäksi pienempiä kahden talon ryhmiä.

Tässä kodissa ei ole pelätty käyttää väriä rohkeasti katossa.
Tässä kodissa ei ole pelätty käyttää väriä rohkeasti katossa.

Myös Asuntomessuilla toteutetuissa kodeissa näkyy SAFA-arkkitehti Aaro Virkkusen kädenjälki. Kodeissa on nähtävillä townhouse tyyppinen visio. Nämä ovat hyviä esimerkkejä kodeista jotka ovat muuttovalmiita, muunneltavia ja joissa näkyy arkkitehtien erinomainen ammattitaito.

- Halusimme tarjota asiakkaillemme asiakkaan itsensä näköistä kotia ja samalla tuoda esille huippuarkkitehtien kädenjälkeä kodin erilaisissa ratkaisuissa. Vastaanotto tällaiselle kokonaisuudelle on ollut hyvää, Tikkanen kiteyttää.

Yhdessä rakennetut kodit ovat yksilöllisiä, sillä tulevat asukkaat ovat päässeet mukaan prosessiin suunnitteluvaiheiden alkupuolelta lähtien. Jokainen rakentaja rakentaakin kotia itselleen.

Tule sinäkin Asuntomessuille tutustumaan uniikkeihin valmistaloihin.

Info

Info

Lue lisää Asuntomessuista www.asuntomessut.fi

Nyt voit myös ostaa liput Asuntomessuille jo ennakkoon edullisesti Rakentaja.fi Verkkokaupasta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

rakennuslevyt
Kevyet kiinnitykset rakennuslevyihin
Ohutseinämäiset rakennuslevyt ovat erittäin yleisiä kaikessa rakentamisessa, yleensä rakenteiden pintamateriaaleina. Rakennuslevyihin kuuluvat kipsi- ja kipsikuitulevyt, puukuitulevyt, vanerit, lastulevyt sekä erilaiset sisustuslevyt. Levyjen lujuus ja ominaisuudet vaihtelevat erittäin paljon. Levypinnan lujuuteen sekä kiinnikkeen asennuskohtaan vaikuttavat myös levypinnan takana sijaitsevat puiset tai metalliset rakenteet, kuten koolaukset.
20229_79460.jpg
Ovi, joka ei ole koskaan tiellä
Ympäristöä pidetään esteettömänä silloin, kun se on toimiva, turvallinen ja helppokäyttöinen sen jokaiselle käyttäjälle. Toimiva ympäristö lisää kaikkien tasa-arvoisuutta ja omatoimisuutta. Esteettömässä ympäristössä on otettu huomioon niin liikuntarajoitteiset kuin toimintaesteiset henkilöt, joiden kyky liikkua, toimia tai kommunikoida on rajoittunut. Esteellisiä ihmisiä on väestöstämme noin kymmenes.
200811_13841.jpg
Valloxilta uusi Digit2 SE -ilmanvaihtokone
Vallox Oy esitteli Finnbuild-messuilla seuraajan ilmanvaihtokoneiden "klassikoksi" muodostuneelle Digit-ilmanvaihtokonemallilleen. Normaalikokoisiin omakotitaloihin ja kerrostaloasuntoihin tarkoitettu uusi Vallox Digit2 SE tarjoaa kustannustehokkaasti ratkaisuja nykyajan rakentamisen tarpeisiin. Se voidaan kytkeä suoraan vesikiertoiseen lattialämmitykseen ja soveltuu hyvin maalämpötalojen ilmanvaihto- ja viilennysratkaisuksi.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Jarruttaako Irlanti asuntokauppaa?
Eduskunta hyväksyi hallituksen äänin 740 miljoonan tukipaketin, joka ei siis ole vastoin monen luuloa silkkaa rahaa, vaan lainatakuuta eli valtion ja kuluttajien kukkaroille ei menty – ainakaan vielä.Euroopan talousongelmat heijastuvat meille monella tapaa. Tuore tutkimus kertoo suomalaisyritysten investointihaluttomuudesta (lue: uskalluksesta), joka merkitsee suoraan ja epäsuoraan suunnittelijoiden ja rakentajien työtilanteeseen. Kun Suomi on osa Eurooppaa ja osa maailmaa, niin kaikki ympärillämme tapahtuva vaikuttaa myös meihin. Suomalaiset eivät elä silittämällä toisilleen paitoja eikä kansantaloutemme kohene oleellisesti, vaikka joka ikinen suomalainen ostaisi Nokian kännykän, kun sitä kalua on vaihtamassa.Hallitus ja luonnollisesti oppositio ovat eri mieltä Suomen osallistumisesta Irlanti-talkoisiin. Isoin oppositiopuolue tosin enemmänkin muotovirhenäkökulmasta. Tässä rakentamisen ja asumisen asioita viestittävässä ympäristössä emme ota poliittista kantaa siitä, kuka on oikeassa ja mikä on viime kädessä Suomen etu Irlannin pelastaminen vai jättäminen yksin kauniille saarelleen. Näitä kannanottoja antavat mieluusti taloustoimittajat ja puolueita enemmän tai vähemmän lähellä olevat taloustieteen professorit. Oikean totuuden ratkokoon kukin itsekseen uskomalla sitä tahoa, jonka katsoo olleen ennekin etukäteisarvioissa oikeassa. Jälkiviisaitahan maasta aina löytyy.
201610_47506.jpg
Vallox FinnBuild-messuilla
Vallox palasi vanhoille Valmet-juurilleen esittelemällä Finnbuild 2016 -messuilla Vallox Aito Kotilämpö -ilmalämmityskoneen. Yritys lanseerasi messuilla markkinoille myös uuden Vallox Capto-liesikupusarjan.
37_P_104477.jpg
PuuNet-hankkeen syksyn koulutuksia
PuuNet - puurakentamisen verkko-osaamiskeskus -hankkeen koulutukset jatkuvat Oulussa. Koulutusten tavoitteena on levittää laadukkaan puurakentamisen hyviä käytäntöjä. Kouluttajina ovat alan huippuosaajat sekä alan johtavien yritysten asiantuntijat.Koulutuksen kohderyhmän ovat pohjoissuomalaiset rakennusalan ammattilaiset, kuten valvojat, työnjohto, rakennustarkastajat, talonrakentajat sekä suunnittelijat.Koulutukset ovat ilmaisia, mutta paikkoja koulutuksiin on rajoitetusti. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton