• Etusivu
  • Remontti

Kattoremontti parantaa talosi yleisilmettä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 27.05.2015
20155_43475.jpg

Katon huono kunto tulee yleensä esille harmittavan myöhään, mikäli kuntokartoitusta ei ole tehty uuteen kotiin muutettaessa tai katon huoltoon ei ole kiinnitetty tarpeeksi huomiota. Katto on kotisi ja omaisuutesi tärkein suoja, joten sen on oltava hyvässä kunnossa. Uusi kestävä tiilikatto paitsi pidentää talon käyttöikää myös nostaa sen arvoa.

Optimoi remontin kustannukset

Jo pelkkä ajatuskin katolle kiipeämisestä saattaa aiheuttaa monille huimauksen tunnetta. Remontin voi toki tehdä itse, mutta jos ei ole varma taidoistaan, on hyvä luottaa ammattilaisen apuun. Tällöin lopputulos on varmasti laadukas ja suunnitelmien mukainen. Perehtymällä ennalta kattoremontin vaiheisiin, voit vaikuttaa remontin kustannuksiin.

Katon saneeraus koostuu monista erilaisista työvaiheista, ja sen hintaan vaikuttavat erilaiset tekijät, kuten talon kerrosten lukumäärä, korkeus sekä katon kaltevuusaste. Remontin hintaan eivät siis vaikuta ainoastaan katon pinta-ala ja käytetyt materiaalit, vaan myös tapauskohtaiset yksityiskohdat: katon rakenne sekä remontin ajankohta. Kesäkauden aikana kattoremontteja tekevät yritykset ovat usein täyteen buukattuja. Kerro siis tekijälle remonttitoiveistasi ajoissa, jotta voisit hyötyä parhaista hinnoista. Katso alueesi kattourakoitsijat

Muistathan myös, että kodin remonttien työt voidaan vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksen puitteissa. Ota tämä huomioon omaa remonttibudjettia tehdessäsi.

Pyydä tarjous uudesta katosta

Tiilikatto on varma valinta

  • Tiilikaton etuja on pitkä käyttöikä verrattuna muihin katemateriaaleihin. Lisäksi se on hengittävämpi vaihtoehto kuin peltikatto tai vartti-katto, varsinkin silloin, kun käytössä on tuulettuva aluskate.
  • Tiilikattoa ei tarvitse maalata asentamisen jälkeen. Kattotiiliä on myös saatavilla useissa eri värivaihtoehdoissa, joista voit valita talosi värimaailmaan sopivan.
  • Tiilikatto pitää sisätilat kesällä miellyttävän viileinä eikä aiheuta turhaa melua sateen tai muiden säätilavaihtelujen takia. Tiilivalmisteisen katon alla on hyvä rentoutua rauhallisessa ja miellyttävässä tunnelmassa.
  • Kattoremonttia suunniteltaessa yleinen harhaluulo kohdistuu tiilikaton painoon. Yleensä ottaen kaikki talot, joissa on tehdasvalmisteiset rakenteet kestävät tiilikaton siinä missä peltikatonkin.
20155_43474.jpg

Kestävä ja näyttävä kate talollesi

Remontti, jossa vanha peltikatto-, varttikatto tai vanhatiili katto vaihdetaan uuteen tiilikattoon, tuo talon julkisivuun uutta tyyliä. Tiili on kestävä materiaali, joka suojaa taloasi niin sateelta, lumelta kuin tuuleltakin. Klassinen kattomateriaali, savitiili, on täysin luonnollinen tuote, jonka kestävyys on aivan omaa luokkaansa: se ei ole muiden klassisten luonnonmateriaalien tapaan altis tuhoeläinten ja mikrobien tuhoille. Tiilellä tehty kattoremontti kannattaa, sillä katto kestää noin 40 vuoden ajan ja asianmukaisesti hoidettuna reilusti pidempäänkin. Kattotiili on myös katemateriaaleista edullisin.

Toteuta unelmiesi taloon hiljainen ja kestävä unelmakatto, joka kruunaa talosi viidennen julkisivun. Sen alla on viihtyisää ja turvallista asua.
Toteuta unelmiesi taloon hiljainen ja kestävä unelmakatto, joka kruunaa talosi viidennen julkisivun. Sen alla on viihtyisää ja turvallista asua.
Info

Info

Valitse ajaton ja muodikas tiilikatto

Ormax-tiilikatto on iätön ja ajaton. Se edustaa klassista rakentamista ja on aina muodissa. Tämän päivän suosituimmat tiilikattovärit ovat musta ja tummanharmaa. Ne sopivat erittäin hyvin tällä hetkellä rakennettaviin vaaleasävyisiin taloihin. Tiilikatto sopii suomalaisten puutalojen ilmeeseen ja yhtä lailla antaa ryhtiä myös suoralinjaisille ja jämäköille kivitaloille.

Ormax-tiilikatto on kestävä ja erittäin pitkäikäinen katto. Se on myös erittäin helppo huoltaa. Se kestää Suomen ankarat sääolosuhteet ja lämpötilanvaihtelut sekä pysyy paikallaan kovissakin myrskyissä.

Tutustu tiilikattovaihtoehtoihin:

Käännä katseesi kattoon ja tarkista, millaisessa kunnossa se on. Huonokuntoisen katon kanssa ei kannata aikailla, sillä vesivahinkojen ja muiden ikävien yllätysten riski vähenee uuden katon myötä huomattavasti.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
50_P_16681.jpg
Asuntomessut Vaasassa
Lämpöä merenpohjastaVaasan kaupunki ja Osuuskunta Suomen Asuntomessut allekirjoittivat tiistaina 13.11.2007 yhteistoimintasopimuksen. Sopimuksessa määritellään osapuolten tehtävät, työnjako, vastuut ja velvoitteet. Asuntomessut Vaasassa järjestetään Vaasan Suvilahdessa ensi kesänä, 11.7.10.8.2008.Asuntomessualueelle rakennettu matalalämpöverkko, jonka avulla messutaloja lämmitetään merenpohjan lämmöllä, on kerännyt paljon huomiota jo ennen messuja. Merenpohjaan on vaakaporattu 7 kilometriä putkistoa, jolla lämpöä kerätään keskitetysti pientaloihin. Energian käyttöä ei mitata, sillä matalalämpöverkon käyttömaksu on vuodessa kiinteä. Matalalämpöverkko voitti vuonna 2006 Innosuomi-palkinnon ja kesällä 2007 Suomen Kauppa- ja teollisuusministeriö myönsi myös rahoituksen hankkeen toteuttamiseen.
20076_5412.jpg
Pientaloasuntojen rakentaminen kääntynyt laskuun
Tilastokeskuksen lopulliset rakentamisen tilastot ilmestyivät kesäkuun alussa. Pientaloasuntojen (sisältää erilliset pientaloasunnot ja paritaloasunnot) lähes koko 2000-luvun jatkunut varsin voimakas nousubuumi kääntyi viime vuonna laskuun. Laskua tuli 731 asuntoa 16.209 aloituksesta 15.478 aloitukseen (-4,5 %).Syynä laskuun ovat rakennustarvikkeiden voimakas hinnannousu, korkojen nousu sekä kasvukeskusten tonttipula. Lasku tulee jatkumaan myös tänä vuonna. Rakentaja.fi-palvelun kustannusarviotilaston mukaan tänä vuonna aloitetaan n. 14.700 pientalo asuntoa, arvioitua laskua siis noin 5 %.Asuntotuotannon kokonaisvolyymi on ollut 2003-2006 varsin korkealla 34.000-36.000 tasolla juuri pientalorakentamisen ansiosta. Kerrostalo rakentaminen on laskenut tasaisesti ja rivitalotuotannon pysyessä varsin vakaana 5.500-6.000 asunnon vuotuisella tasolla.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Energiatehokkuutta monipuolisesti edistävä direktiivipaketti valmistui
EU:n liikenne-, televiestintä- ja energianeuvosto kokoontui Brysselissä 7.12.2009. Ministerit saivat valmiiksi kolme direktiiviä käsittävän energiatehokkuuspaketin. Direktiivien valmistelusta vastaavat Suomessa työ- ja elinkeinoministeriö sekä ympäristöministeriö. Suomea kokouksessa edusti elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.Energiatehokkuuspaketti sisältää kaksi direktiiviehdotusta - direktiivin rakennusten energiatehokkuudesta ja energiamerkinnöistä sekä asetuksen autorenkaiden polttoainetehokkuudesta. Paketista oli jo saavutettu sopu komission, Euroopan parlamentin ja ministerineuvoston välisissä trilogeissa.- Rakennusten osuus energiankulutuksesta EU:ssa ja Suomessa on 40 % eikä ilmastotavoitteita saavuteta ilman rakennusten energiatehokkuuden huomattavaa parantamista. EU:n tavoite on matalaenergiarakentaminen, johon suuntaan Suomi on jo siirtymässä vuonna 2010 tiukentuvilla rakentamismääräyksillä ja edelleen vuonna 2012 tehtävällä määräysten uudistuksella, totesi rakennusten energiatehokkuusdirektiivistä vastaava asuntoministeri Jan Vapaavuori.Ministeri Vapaavuoren mukaan uusittu rakennusten energiatehokkuusdirektiivi edellyttää energiatehokkuusvaatimuksia myös korjausrakentamiseen.- Se tulee olemaan haaste sekä kansalliselle lainsäädännölle että koko rakennusalalle, mutta samalla erinomaisen tärkeää, kun otetaan huomioon kuinka suuri energiasäästöpotentiaali olemassa olevaan rakennuskantaan sisältyy, jatkoi ministeri Vapaavuori.Direktiivi rakennusten energiatehokkuudesta edellyttää kansallisten energiatehokkuusvaatimusten asettamista uudis- ja korjausrakentamiseen. Uusittu direktiivi täsmentää myös energiatodistuksiin liittyviä menettelyjä ja lisää todistusten painoarvoa.Direktiivi energiamerkinnöistä on puitedirektiivi, jonka nojalla komissio voi antaa laitekohtaisia direktiivejä kotitalouslaitteiden energiamerkinnästä. Energiamerkintöjen tarkoituksena on ohjata kuluttajia valitsemaan energiatehokkaita kylmäsäilytyslaitteita, pesukoneita, kuivausrumpuja, lamppuja, uuneja ja ilmastointilaitteita.Neuvoston ja parlamentin asetuksen renkaiden polttoainetaloudellisuudesta mukaan auton renkaita myytäessä niistä tulee antaa renkaiden polttoainetaloudellisuutta ja vierintämeluominaisuutta kuvaavaa tietoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton