• Etusivu
  • Rakentaminen

Mikä on sinun arkesi ylellisyyttä?

Tulevien asuntomessujen yhtenä teemana arjen pienet ylellisyydet

Rakentajan toimitus
Päivitetty 22.05.2015
20155_43421.jpg

Havainnekuva rakentuvasta Asuntomessualueesta.

Helppous. Sujuvuus. Toiminnallisuus. Nämä ovat asioita, joita jokainen konkreettisesti kaipaa kodin arkeen. Kukapa meistä ei kaihoa helppoa ja sujuvaa arkea ja jos siihen liitetään vielä ripaus pientä ylellisyyttä, niin voiko enempää toivoa.

Mitä sinusta kuuluu toimivaan arkeen?

Arjen helpottajat usein pieniä käytännön ratkaisuja

Jotta perus arki pyörii sujuvasti, tarvitsee se toteutuakseen järkeviä käytännön ratkaisuja. Esimerkiksi lapsiperheen päivärutiineja helpottaa varmasti toimiva keittiö sekä pesutilat uusia säilytysratkaisuja unohtamatta. Lasten ollessa pieniä voi yksi iso lastenhuone olla paras ratkaisu. Mikäli suunnitteluvaiheessa on osattu ennakoida tulevaisuutta, on suuri lastenhuone suunniteltu siten, että siitä saa jaettua ensin lapsille erilliset huoneet ja ehkä lasten lennettyä pesästä vaikka työ- ja vierashuoneen.

Asuntomessualueelle nousevat uudet kodit on tehty elämistä ja yhdessäoloa varten varten. Järkevästi suunniteltu koti joustaa elämäntilanteiden mukaan ja parhaimmillaan säilyykin omana kotina jopa vuosikymmeniä. Toimivat käytännön ratkaisut eivät rajoitu pelkästään sisätiloihin, vaan myös kulkureittien sekä piharakennusten ja – katosten suunnitteluun kannattaa käyttää hetki aikaa.

Vielä viimeistelyvaiheessa olevan kohteen (kohde 15) kodinhoitohuoneesta löytyy hyvä esimerkki, miten saadaan lisää säilytystilaa myös syvennyksiin.
Vielä viimeistelyvaiheessa olevan kohteen (kohde 15) kodinhoitohuoneesta löytyy hyvä esimerkki, miten saadaan lisää säilytystilaa myös syvennyksiin.
Makuuhuoneen seinän takaa paljastuu pukeutumisnurkkaus. Vaihtoehto perinteisesti huoneessa oleville vaatekaapeille. (Kohde 15)
Makuuhuoneen seinän takaa paljastuu pukeutumisnurkkaus. Vaihtoehto perinteisesti huoneessa oleville vaatekaapeille. (Kohde 15)

Luonto ja palvelut lähellä

Vantaan Kivistöön rakentuva Asuntomessualue on kaavoitettu pienten kangasmetsien keskelle. Lisäksi alueelle luodaan uusia puistoja sekä viheralueita. Huolimatta siitä, että asuinalue rakentuu vilkkaasti liikennöidylle sekä tiheästi asutulle alueelle, on rauhaisa asuinympäristö kuitenkin taattu.

Asuntomessualue on sijainniltaan ihanteellinen, sillä kaikki arjessa tarvittavat palvelut löytyvät läheltä. Tulevien lapsiperheiden iloksi alueelta löytyykin useita päiväkoteja sekä tulevaisuudessa myös ala- ja yläkoulu aivan kävelymatkan päästä

Tuleva asuinalue sijoittuu hyvien kulkuyhteyksien päähän

Nyt Asuntomessuille pääsee kätevästi myös junalla. Uusi heinäkuun alussa käyttöönotettava kehärata yhdistää Vantaan kaupungin osat helminauhaksi. Kaupunkirata luo samalla edellytykset myös uusille asuinalueille sekä mahdollistaa työssäkäynnin kauempanakin ilman juuttumista autoliikenteen ruuhkiin.

Kivistön asema sijaitsee vain 800 metrin päässä Asuntomessualueelta.

Tule sinäkin kesällä tutustumaan arjen pieniin ja suuriin ylellisyyksiin Asuntomessuille ja löydä ratkaisut myös sinun arkesi helpotukseksi.

Lue lisää Asuntomessuista www.asuntomessut.fi

Uusi kaupunkirata parantaa pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä sekä helpottaa autoliikenteen ruuhkia. Kehärata otetaan käyttöön heinäkuussa.
Uusi kaupunkirata parantaa pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä sekä helpottaa autoliikenteen ruuhkia. Kehärata otetaan käyttöön heinäkuussa.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20103_21023.jpg
Boschin pistosahat vakuuttavat voimallaan
Boschin PST-pistosahat ovat tehokkaita ja kuormituskykyisiä. Niillä sahaat kaarevat linjat ja tiukatkin kaarteet entistä helpommin ja tarkemmin. Bosch-SDS:n ansiosta sahanterien vaihtaminen on nopeaa ja turvallista. Sahanterä lukittuu sisääntyönnettäessä ja ponnahtaa ulos nappia painamalla - eikä työkaluja tarvita.
20077_5715.jpg
Väliseinät ja väliovet mitä huomioitava?
3.4 SisätyötSisätyöt ovat jo pitkällä. Talon säilyvyyden osalta yksi tärkeimmistä töistä on edessä. Suomalaisen rakentamisen ongelmat alkoivat siinä vaiheessa kun sauna siirrettiin erillisestä rakennuksesta sisätiloihin.
20222_77062.jpg
Enemmän irti keskuspölynimurista - uusi monitoimi­suulake­setti avuksi
Olitpa sitten hankkimassa uutta Allaway-keskuspölynimuria tai jo pitkään sillä siivonnut, uudella monitoimisuulakkeella saat enemmän tehokkuutta, mukavuutta ja nopeutta tekemiseen.
20225_78324.jpg
Valaistus uusiksi rintamamiestalon keittiöremontissa
Led-valaistus sopii kaiken tyylisiin ja ikäisiin taloihin, kun se suunnitellaan ja toteutetaan huolellisesti. Tämän Tuusulassa sijaitsevan rintamamiestalon keittiöremontin yhteydessä uusittiin myös valaistus, ja huolellisesti valitut keittiön yksityiskohdat pääsivät esiin. Edellisen kerran 90-luvulla uusittu keittiö sai enemmän tyylilleen sopivan keittiön, johon haettiin reilusti vintage-lookia.
Talon vierusta
Rintamamiestalon laajennukseen katos
Lähtökohtana oli tieto siitä, että talo on alun perin kalliolle rakennettu ja pihalla kallio on paikoin pinnassa näkyvillä. Tällä olettamuksella päädyttiin aloittamaan maarakennustyöt perinteiseen tyyliin, lapiolla kaivamalla. Varsin pian vastaan tulikin kallio.Kaivuutyöt tehtiin lapiolla ja oli kohtia, joissa lapiokin alkoi olla liian järeä työkalu.Yhden pilarin kohdalla piti kaivaa metrin verran soraa pois ja vastaavasti parin anturan päälle saatiin mahtumaan vain yksi harkko. Pilariperustus toteutettiin harkoilla ja pilarikengillä.
20191_56077.jpg
Näin onnistuu seinän lisälämmöneristys
Kun lisäeristämisessä halutaan päästä mahdollisimman pienellä rakenteiden kasvulla, astuu kuvaan Finnfoamin Saneerauslevy S40 ja vieläkin tehokkaampana FF-PIR 40 ALS.Nämä kyseiset saneerauslevyt on tarkoitettu erityisesti sisäpuoliseen lisälämmöneristykseen. Mikäli eristepaksuuden kasvaminen ja huonetilan pieneneminen sisäpuolisen koolauksen verran enemmän ei tuota ongelmaa, voidaan käyttää normaaleja puolipontattuja Finnfoam ja FF-PIR eristyslevyjä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton