• Etusivu
  • Rakentaminen

Mikä on sinun arkesi ylellisyyttä?

Tulevien asuntomessujen yhtenä teemana arjen pienet ylellisyydet

Rakentajan toimitus
Päivitetty 22.05.2015
20155_43421.jpg

Havainnekuva rakentuvasta Asuntomessualueesta.

Helppous. Sujuvuus. Toiminnallisuus. Nämä ovat asioita, joita jokainen konkreettisesti kaipaa kodin arkeen. Kukapa meistä ei kaihoa helppoa ja sujuvaa arkea ja jos siihen liitetään vielä ripaus pientä ylellisyyttä, niin voiko enempää toivoa.

Mitä sinusta kuuluu toimivaan arkeen?

Arjen helpottajat usein pieniä käytännön ratkaisuja

Jotta perus arki pyörii sujuvasti, tarvitsee se toteutuakseen järkeviä käytännön ratkaisuja. Esimerkiksi lapsiperheen päivärutiineja helpottaa varmasti toimiva keittiö sekä pesutilat uusia säilytysratkaisuja unohtamatta. Lasten ollessa pieniä voi yksi iso lastenhuone olla paras ratkaisu. Mikäli suunnitteluvaiheessa on osattu ennakoida tulevaisuutta, on suuri lastenhuone suunniteltu siten, että siitä saa jaettua ensin lapsille erilliset huoneet ja ehkä lasten lennettyä pesästä vaikka työ- ja vierashuoneen.

Asuntomessualueelle nousevat uudet kodit on tehty elämistä ja yhdessäoloa varten varten. Järkevästi suunniteltu koti joustaa elämäntilanteiden mukaan ja parhaimmillaan säilyykin omana kotina jopa vuosikymmeniä. Toimivat käytännön ratkaisut eivät rajoitu pelkästään sisätiloihin, vaan myös kulkureittien sekä piharakennusten ja – katosten suunnitteluun kannattaa käyttää hetki aikaa.

Vielä viimeistelyvaiheessa olevan kohteen (kohde 15) kodinhoitohuoneesta löytyy hyvä esimerkki, miten saadaan lisää säilytystilaa myös syvennyksiin.
Vielä viimeistelyvaiheessa olevan kohteen (kohde 15) kodinhoitohuoneesta löytyy hyvä esimerkki, miten saadaan lisää säilytystilaa myös syvennyksiin.
Makuuhuoneen seinän takaa paljastuu pukeutumisnurkkaus. Vaihtoehto perinteisesti huoneessa oleville vaatekaapeille. (Kohde 15)
Makuuhuoneen seinän takaa paljastuu pukeutumisnurkkaus. Vaihtoehto perinteisesti huoneessa oleville vaatekaapeille. (Kohde 15)

Luonto ja palvelut lähellä

Vantaan Kivistöön rakentuva Asuntomessualue on kaavoitettu pienten kangasmetsien keskelle. Lisäksi alueelle luodaan uusia puistoja sekä viheralueita. Huolimatta siitä, että asuinalue rakentuu vilkkaasti liikennöidylle sekä tiheästi asutulle alueelle, on rauhaisa asuinympäristö kuitenkin taattu.

Asuntomessualue on sijainniltaan ihanteellinen, sillä kaikki arjessa tarvittavat palvelut löytyvät läheltä. Tulevien lapsiperheiden iloksi alueelta löytyykin useita päiväkoteja sekä tulevaisuudessa myös ala- ja yläkoulu aivan kävelymatkan päästä

Tuleva asuinalue sijoittuu hyvien kulkuyhteyksien päähän

Nyt Asuntomessuille pääsee kätevästi myös junalla. Uusi heinäkuun alussa käyttöönotettava kehärata yhdistää Vantaan kaupungin osat helminauhaksi. Kaupunkirata luo samalla edellytykset myös uusille asuinalueille sekä mahdollistaa työssäkäynnin kauempanakin ilman juuttumista autoliikenteen ruuhkiin.

Kivistön asema sijaitsee vain 800 metrin päässä Asuntomessualueelta.

Tule sinäkin kesällä tutustumaan arjen pieniin ja suuriin ylellisyyksiin Asuntomessuille ja löydä ratkaisut myös sinun arkesi helpotukseksi.

Lue lisää Asuntomessuista www.asuntomessut.fi

Uusi kaupunkirata parantaa pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä sekä helpottaa autoliikenteen ruuhkia. Kehärata otetaan käyttöön heinäkuussa.
Uusi kaupunkirata parantaa pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä sekä helpottaa autoliikenteen ruuhkia. Kehärata otetaan käyttöön heinäkuussa.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201012_23891.jpg
Työmaaseurannalla mielenrauha pienrakentajalle!
Työmaaseurannalla mielenrauha pienrakentajalle!Nyt pienrakentajallakin on mahdollisuus seurata tapahtumia omalla työmaallaan!Rakentajan kellokorttiratkaisun avulla:Saat varmistettua, että tilaamasi työmiehet ovat sovitusti työmaalla.Voit seurata, kuka työmaallesi kirjautuu ja milloin. Voit tarkistaa laskutettujen tuntien oikeellisuuden ja todellisen työn keston.Tiedät jo edeltäkäsin työn kustannukset ennen laskun saapumista.Töiden tekeminen on sovitun ajan mukaista.Voit lähettää palvelusta tekstiviesteillä kysymyksiä / ohjeistuksia työmiehillesi
20203_63204.jpg
Kova, kestävä ja uskomaton ripustuslujuus
Suurtakin rasitusta kestävä Gyproc Habito® antaa mahdollisuuden niin monipuoliseen seinälle ripustamiseen, kuin myös seinävahvuuden kaventamiseen. Väliseinäratkaisut onnistuvat niin asuin- kuin varastotiloihinkin.
201910_60867.jpg
Mitä kestävyys tarkoittaa tuotantojohtajalle?
Jos joku asia kuvaa Gyprocia, niin se on kestävyys. Aloitetaan nimestä, josta on vuosien saatossa muodostunut kipsilevyn synonyymi. "Kyprokki" kestää hyvin käyttöä vielä tänäkin päivänä, vaikka ominaisuuksissa, kuten kestävyydessä, ollaan tultu pitkälle sitten ensimmäisen Erikoiskova-levyn. Jatkuvan tuotekehityksen ja innovoinnin vuoksi Gyproc kestää myös vertailun – ja tuotantojohtaja Kaisa Ara kertoo nyt miksi.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Hankkeen ja lupaehtojen täyttämisen valvonta
Toimenpiteet:Hankkeen rakennusluvassa esitetyt mahdolliset ehdot selvitetään ja tarvittavat toimenpiteet ehtojen täyttämiseksi tehdään. Rakennusluvassa edellytetyt tarkastukset pidetään oikea-aikaisesti sopimalla asioista riittävän ajoissa rakennustarkastajan kanssa.Vastuuhenkilöt:Projektipäällikkö ja valvojaDokumentit:Tarkastuspöytäkirjat, hyväksymisleimatHyväksyntä:Projektipäällikkö, rakennustarkastaja ja valvoja
20187_54154.jpg
4 helppoa tapaa säästää vettä suihkussa
Kotitalouksissa veden haaskaaminen liittyy usein suihkussa käymiseen. Vettä voi kuitenkin säästää valtavia määriä tekemällä pieniä muutoksia päivittäisiin rutiineihin – ilman että henkilökohtainen hygienia kärsii. Siitä huolimatta valutamme hukkaan paljon enemmän vettä kuin oikeastaan tarvitsisimme.Veden käytön tehostaminen onnistuu, kun vettä käyttää tiedostaen resurssien rajallisuuden ja yrittäen vähentää tarpeetonta tuhlausta. Muutaman yksinkertaisen niksin avulla sinäkin voit säästää jopa 22 tuhatta litraa vettä vuodessa.
20174_48916.jpg
Pienellä energialla suurta lämpöä
Pohjolan ostetuin invertterimaalämpöpumppu tuottaa lämpöä kotiisi ympäristöystävällisesti jopa 80 % pienemmällä energiakustannuksilla.Voit hankkia maalämpöpumpun asuitpa pienessä tai isossa kodissa. Jos tulevaisuudessa on tarvetta laajentaa kotiasi tai ottaa puolilämpimät tilat asuinkäyttöön, oikealla maalämpöpumpun valinnalla lämmityksestä ei tule ongelmaa. Invertterimaalämpöpumppu muokkautuu todelliseen lämmön tarpeeseen korkealla hyötysuhteella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton