• Etusivu
  • Talo

Monipuolinen ja kustannustehokas FF-EPS lämmöneristelevy

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Päivitetty 24.01.2023
201510_44553.jpg

FF-EPS-levy on mahdollista saada myös isolla ristiurituksella, jolloin urituksen tarkoituksena on toimia tuuletuskanavistona.

Finnfoam

toi markkinoille vuoden 2013 lopulla aivan uudenlaisen harmaan FF-EPS lämmöneristyslevyn. Uuden valmistusmenetelmän ansiosta erityisesti seinien sekä kattojen eristämiseen tarkoitettu ja suunniteltu FF-EPS tarjoaa tehokkaan eristysominaisuutensa lisäksi myös kustannustehokkaamman ratkaisun. Uusi teknologia mahdollistaa paremman lämmöneristyskyvyn suhteessa tiheyteen – näin syntyy parempi eristyskyky kevyemmillä levyillä.

Materiaalina polystyreeni

Kuten Finnfoamin eristeet, on myös FF-EPS:n materiaalina polystyreeni. Eroavuus eristeiden välillä löytyy täysin erilaisesta valmistusmenetelmässä, kun Finnfoam on suulakepuristettua ja EPS paisutettua polystyreeniä. FF-EPS lämmöneristyslevyä valmistetaan ainoastaan harmaana eli grafiittia sisältävästä raaka-aineesta, sillä saavutettu eristyskyvyn parannus korvaa kalliimman raaka-aineen aiheuttamat kustannukset. Valkoiseen EPS-eristeeseen verrattuna harmaa eriste on nimittäin eristyskyvyltään 16 -25 % parempi.

FF-EPS levyjen tuotevalikoimaan kuuluu FF-EPS 100 kPa, jossa eristelevyn paksuudet ovat välillä 85–200 mm sekä erityisesti seinien ja kattojen eristämiseen suunniteltu FF-EPS 60 kPa, jossa paksuudet ovat välillä 100- 400 mm.

Monipuolinen levy eristämiseen

FF-EPS 60 kPa -eristelevy on mahdollista asentaa niin betoni- kuin puurunkoon. Levyn ulkopinta voidaan verhoilla puujulkisivulla. Myös rappaus suoraan levyn pintaan onnistuu silloin, kun levy on vanhennettu. EPS onkin esimerkiksi Keski-Euroopassa yleisin seinien lämmöneristemateriaali, jossa sen pintaan yleensä rapataan.

Levyjen kiinnittäminen betonipintaan tapahtuu käyttäen joko sementtilaastia tai PU-liimavaahtoa levyjen liimaukseen. Kiinnitys kannattaa varmistaa käyttäen muutamaa mekaanista kiinnikettä. FF-EPS-levy on erinomainen ja kustannustehokas ratkaisu esimerkiksi vinoihin yläpohjiin sekä tasakattoihin.

FF-EPS-levyn reuna on lukkopontattu.
FF-EPS-levyn reuna on lukkopontattu.

Levyn reunan ollessa lukkopontattu, voidaan haluttu eristepaksuus toteuttaa yhtenäisenä ja tiiviinä vain yhdellä eristekerroksella. EPS:n vesihöyrynvastus ei kuitenkaan ole riittävän suuri, että se toimisi höyrynsulkuna, joten sisäpintaan asennetaan höyrynsulkulevyksi 50mm Finnfoam tai FF-PIR polyuretaanieriste. 0,09 u-arvo saavutetaan esimerkiksi 50mm Finnfoam + 300 mm FF-EPS-rakenteella.

Koska FF-EPS ei kestä routaeristeeseen kohdistuvaa sulatus-jäädytysrasitusta vettymättä, se ei sovellu käytettäväksi routaeristeenä. Sulatus-jäädytyskestävyystesti osoittaa routaeristeen pitkäaikaiskestävyyden. Routaeristykseen on suositeltavaa käyttää Finnfoam F-300 ja F-200-eristeitä.

Info

Info

  • FF-EPS-levyt on valmistettu polystyreenistä. Levyjen käyttökohteita ovat alapohjat, seinät ja yläpohja.
  • Levykoko 1200 x 600 mm ja paksuus 85 – 400 mm.
  • Lukkopontattu reunaprofiili estää kylmäsillan syntymisen tiiviiseen eristekerrokseen.
  • FF-EPS eristelevyn toinen puoli on ristiuritettu. Urituksen tarkoitus on parantaa tartuntaa esimerkiksi betonivaluun. FF-EPS-levy on mahdollista saada myös isolla ristiurituksella, jolloin urituksen tarkoituksena on toimia tuuletuskanavistona.
  • FF-EPS ei sovellu routaeristeeksi
Finnfoam Oy
Talo
seinät
eristys
yläpohja
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20226_78677.jpg
Eriste, joka on säilyttänyt suosionsa jo yli 40 vuotta
Vuonna 1982 perustetun Finnfoam Oyn juuret ovat perinteisessä suomalaisessa yrittämisessä. Autotallissa vuonna 1971 aloitettu tekeminen on johtanut tänä päivänä kansainvälisesti toimivaan yritykseen, jolla on vankka tietotaito sekä tekninen osaaminen eristysmateriaaleista. Finnfoamin tavoitteena on aina ollut tuottaa kustannustehokkaita lämmöneristysratkaisuja asiakkailleen. Kehitystyössä halutaan ottaa huomioon ympäristö sekä sen suojelu kestävien ja pitkän eliniän tuotteiden muodossa, joiden valmistus kuormittaa ympäristö mahdollisimman vähän. Yhä edelleen tuo kehitystyö jatkuu uusien ideoiden kera.
20191_56064.jpg
Vanha ullakko käyttöön?
Tarvitsetko kotiisi lisää tilaa? Todennäköisesti vastauksesi on myönteinen.Vanhan ja kylmän käyttöullakon muuttaminen lämpimäksi tilaksi helpottaa akuuttia lisätilan tarvetta. Muutostyötä ei kuitenkaan saa lähteä tekemään tuosta vain, vaan tulee ottaa selvää, onko rakennuksessa jäljellä vielä rakennusoikeutta. Kylmän käyttöullakon muuttaminen lämpimäksi onnistuu yleensä toimenpideluvalla, tämä tulee kuitenkin tarkistaa omasta rakennusvalvonnasta.
20152_42369.jpg
Monikäyttöinen Finnfoam soveltuu myös routaeristeeksi
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.
20176_49428.jpg
Lisäeristyksen muistilista
Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Rakennuksen viihtyisyyttä onkin taloudellisesti kannattavinta parantaa lisäeristyksellä. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Lue, mitä ennen lisäeristystä kannattaa tehdä, jotta lopputulos on taatusti toimiva ja turvallinen.
202010_67177.jpg
Mihin lasivillaeristeen vähähiilisyys perustuu?
ISOVER-eristeet valmistetaan kierrätyslasistaVähähiilisempi tulevaisuus, siihen kaikkien tulisi pyrkiä. ISOVER lasivillaa valmistava Saint-Gobain Finland haluaakin omalta osaltaan haastaa suomalaiset yritykset toimimaan yhdessä päämäärän saavuttamiseksi.ISOVERin turvalliset, tehokkaat sekä asumismukavuutta lisäävät eristeet on Suomessa valmistettuja ja Suomen oloihin suunniteltuja eristeitä, joissa on otettu huomioon myös tuotteen kierrätysmahdollisuus sekä tuotteen hiilijalanjälki. Eristeet valmistetaan jopa 70 prosenttisesti kierrätyslasista. ISOVER onkin näin Suomen suurin kierrätyslasin käyttäjä.
20161_45129.jpg
Laske paljonko säästät lisäeristämällä talosi seinä- ja kattorakenteet
Laske paljonko säästät lisäeristämällä seinä- ja kattorakenteet ISOVERin turvallisilla ratkaisuilla. Laskeminen käy helposti ilmoittamalla tiedot rakennuksen tämänhetkisestä eristetilanteesta ja kokeilemalla siihen erilaisia eristysvaihtoehtoja.Laskettu säästö on suuntaa antava, koska laskentatapa ei ota huomioon muiden tekijöiden vaikutusta kokonaisuuteen (esimerkiksi ikkunat, ilmanvaihto, ilmatiiviys jne.). Todelliset säästöt vaihtelevat kohteen ja vuoden sääolosuhteiden mukaan. Näistä syistä johtuen ISOVER ei voi ottaa vastuuta todellisista kustannussäästöistä verrattuna laskurin esittämiin säästöihin.Helppokäyttöinen sovellus toimii iOS-, Android- ja Windows-käyttöjärjestelmissä. Lataa puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupasta alla olevan linkin kautta tai etsi sovellus hakusanalla "energiansäästölaskuri"Lataa sovellus puhelimeesi tai tablettiisi täältä

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton