• Etusivu
  • Rakentaminen

Monipuolista rakentamista esillä tulevilla Asuntomessuilla

Rakentajan toimitus
Päivitetty 18.05.2015
20155_43372.jpg

Työt Asuntomessualueella ovat kovaa vauhtia käynnissä. Messuporttien aukeamiseen on aikaa enää vajaat 2 kuukautta.

Vuoden 2015 Asuntomessut järjestetään Vantaan Kivistössä. Uudelle luonnonläheiselle asuinalueelle nousee kaikkiaan yli 350 asuntoa, joka on ennätyksellisen suuri määrä Asuntomessujen historiassa. Koska kaikki meistä eivät ole "omakotitalo-ihmisiä", löytyy tulevilta messuilta nähtävää myös kerrostalossa paremmin viihtyvälle. Kivistöön rakentuvista kodeista näyttelykohteita on kaikkiaan 41.

Minne Asuntomessut 2015 sijoittuu?

Vuoden 2015 Asuntomessut rakentuvat Vantaan Kivistön alueelle, joka sijoittuu Hämeenlinnanväylän varteen nykyisen Kivistön pientaloalueen eteläpuolelle. Kaikkiaan Asuntomessualue on pinta-alaltaan noin 9 hehtaarin suuruinen.

Ympyrän muotoon kaavoitettu alue antaa erinomaisen esimerkin kaupunkirakenteen tiivistymisestä. Hyvien kulkuyhteyksien päähän sijoittuva uusi asuinalue on luonnonläheinen ja perheystävällinen asuinpaikka tuleville asukkaille.

Vantaan Kivistöön rakentuva Asuntomessualue on muodoltaan pyöreä.
Vantaan Kivistöön rakentuva Asuntomessualue on muodoltaan pyöreä.

Monenlaisia rakentamishankkeita

Rakenteilla oleva Asuntomessualue

on rakentamishankkeiden monipuolisuudessa aivan omaa luokkaansa.

Neljäkymmentäyksi messukohdetta jakaantuvat nimittäin usealle eri asumismuodolle, joista jokaiselle varmasti löytyy mielenkiintoista nähtävää. 28 pientalon lisäksi paikalle nousee kolme paritaloa, joissa on neljä näyttelykohdetta, yhdeksän erilaista kerrostaloasuntoa sekä kuusi ryhmärakentamista esittelevää erillispientaloa, joista kolme esitellään messuilla. Lisäksi oheiskohteena alueelta löytyy kolme persoonallista loft-asuntoa.

Messualueelle nousee omakotitalojen lisäksi myös useampia kerrostaloja sekä pysäköintitalo.
Messualueelle nousee omakotitalojen lisäksi myös useampia kerrostaloja sekä pysäköintitalo.

Myös rakennusmateriaalien kirjo on suuri, sillä alueen kodit edustavat niin puu-, kivi-, kuin tiilitalorakentamistakin. Hirsitalorakentamistakaan ei ole unohdettu, sillä alueella on esittelyssä jopa 3 upeaa hirsitaloa.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20101_19869.jpg
Linkitä ketju kuntoon
Rakentaja-fi-kumppanuusverkko on yli sadan yrityksen muodostama palvelukokonaisuus. Rakentaja.fi-sivuilta löytyy yritysten tarjonta useista eri paikoista, usein eri tavoin. Kymmenkunta kumppaniamme on mahdollistanut kotisivujensa kautta myös toisensuuntaisen yhteyden. Tällainen vastavuoroinen liikennehän lisää käyntejä sivustollamme ja vastavuoroisesti jonkun toisen yrityksen linkitys voi ohjata rakentajan myös sinun edustamasi yrityksen tarjonnan pariin.
202112_74279.jpg
Tee testi! Oletko remontti-ihme vai täystuho?
Vaikka välttämättä käytännön kokemusta tai koulutusta ei olisikaan kovin laajalla rakentamisen rintamalla, löytyy silti useimmilta meistä riittävää perustietoa yleisistä rakentamisen termeistä sekä työtavoista. Välineet sekä materiaalit ovat tuttuja – edes välillisesti. Vai kuulutko kenties niihin, jotka eivät erota ruuvimeisseliä jakoavaimesta ja vasarakin toimii lähinnä pähkinänsärkijän virassa?
201211_32842.jpg
Kastelli-talo Lempäälään, 6. osa:Pystyttäminen alkaa - suojaan sateelta ja tuulelta
Kesällä 2012 alkaneessa seurantakohteessamme seuraamme asiakkaan omien suunnitelmien pohjalta toteutetun Kastelli-talon rakentamista Lempäälään. Lähtökohtana oli lehti-ilmoituksen perusteella yksityiseltä ostettu yli 2000 neliön tontti, jolle haluttiin yksikerroksinen omakotitalo.
201510_44579.jpg
Uusi EasyIN-kotikonsepti, helppo hankkia ja asua
Kastelli-talot Oy, joka on ollut jo yli 20 vuotta pientalojen markkinajohtaja Suomessa, tuo markkinoille uuden EasyIN –asumiskonseptin. EasyIN–konseptilla Kastelli rakentaa täysin valmiita, asunto-osakeyhtiömuotoisia pientaloasuntoja, jotka on helppo hankkia ja, joissa on helppo asua. Ensimmäiset 58 EasyIN–kotia rakennetaan Vantaan Vaaralaan ja Ilolaan.
20094_16462.jpg
Asuntomessut Valkeakoskella
Valkeakosken kaupunki sijaitsee kauniissa järvimaisemissa Mallasveden ja Vanajaveden yhtymäkohdassa. Tampereelle matkaa on 35 km, Hämeenlinnaan 44 km ja Helsinkiin 145 km.
202010_66825.jpg
Pyöreä talo mullistaa suomalaista asuntorakentamista
Ensi kesän asuntomessuille 2021 Lohjalle valmistuu talo, jollaista ei varmasti ole ennen nähty. Arkkitehti Matti Kuittisen suunnittelema ja Aulis Lundell Oy:n toteuttama pyöreä talo on yksi vastaus hiilineutraaliin rakentamiseen ja kiertotalouskonseptiin, joita ympäristöministeriö ajaa 2025 voimaan tulevalla asetuksella. Poikkeuksellisen talosta tekevät esimerkiksi muoto ja teräselementtien käyttö runkoratkaisuissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton