• Etusivu
  • LVI

Löylyn henki

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Suomen Terveysilma Oy
Julkaistu 20.04.2015
20154_43072.jpg

Uusi Velco-korvausilmaventtiili asennetaan vanhaan läpivientiin. Uuteen venttiiliin vesi ei tiivisty.

Saunaa remontoidessa

Saunaa remontoidessa joudutaan monien valintojen eteen. Valitaan kiuas, laudemateriaali, seinien, katon ja lattian materiaalit sekä sävyt. Valinnat ovat usein kalliitakin. Kaiken kaikkiaan haluamme viihtyä ja nauttia saunomisesta. Kuitenkin liian usein löylyä ottaessa tuntuu kuin happi loppuisi ja alkaa ahdistaa.

Syynä ilmanvaihto?

Liian harvoin huonot löylyt laitetaan ilmanvaihdon toimimattomuuden syyksi. Jos syynä (kuten todennäköistä) on huono ilmanvaihto, vika on helposti korjattavissa eikä korjaus ole kallista.
Kuvassa on ollut aiemmin iänikuinen metalliventtiili, joka helposti vieläpä kondensoi vettä jättäen usein näkyvän valumajäljen seinäpintaan.
Tässä tapauksessa asia on helposti korjattavissa, kun vanha venttiili on vain parilla ruuvilla kiinni seinässä.

Vanhan venttiilin tilalle automaattisesti säätyvä venttiili

Vanha venttiili saadaan korvattua näpsäkästi automaattisesti ulkolämpötilan mukaan säätyvä Velco-korvausilmaventtiili varustettuna Filtrete-suodattimella. Velco-korvausilmaventtiili työnnetään vanhaan venttiilikanavaan. Venttiili tiivistyy kanavaan mukaan kuuluvalla tiivistysnauhalla. Tämä helpottaa jatkossa suodattimen vaihtoa: venttiili vain vedetään kanavasta ulos ilman minkäänlaisia työkaluja.
Velcossa on termostaatti, joka säätelee lautasen avausta sopivaksi +10°C- -5°C välillä. Venttiileille myönnetään peräti 10 vuoden takuu. Takuu kertoo tuotteen kestävyydestä ja laadusta.

Poikkeuksellinen suodatin

Filtrete

on poikkeuksellinen suodatin. Suodatinkuiduissa on pienen pieni sähköinen varaus eli se toimii kuin magneetti ja kerää kiinni itseensä pienetkin likahiukkaset. Korkean suodatustehon takia suodatin on suunniteltu kartion muotoiseksi. Tällä tavoin saadaan paljon suodatuspinta-alaa.

Filtrete-suodattimella on korkea suodatusteho.
Filtrete-suodattimella on korkea suodatusteho.

Korjauksen hinta?

Tämän Velco-venttiilein tehdyn saunan ilmanvaihtoremontin hinta toteutettuna Velco VT-100-venttiilillä ja Filtrete S-100-suodattimella on yhteensä 85,12 €.

Osta venttiilit ja suodatin Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Suomen Terveysilma Oy
LVI
ilmanvaihto
painovoimainen ilmanvaihto
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20193_56830.jpg
Monet ilmanvaihdon ongelmat on "itse aiheutettuja"
Monen vanhemman omakotitalon ja miksei myös rivitalon ongelmana on toimimaton ilmanvaihto ja siitä seurauksena on puutteellinen kosteuden poisto ja huono sisäilman laatu.Jo yli sata vuotta sitten osattiin taloihin tehdä korvausilmaventtiilit. Tiedettiin, että asukkaat tarvitsevat asuntoihin raitista ilmaa pysyäkseen virkeänä ja nukkuakseen hyvät yöunet. Myös uunit ja takat tarvitsevat hyvin palaakseen korvausilmaa. Aikojen saatossa venttiilit poistettiin käytöstä esim. lämmityskulujen säästöihin vedoten.Monessa, vanhasta talosta otetussa, valokuvassa näkyy julkisivussa olevat alkuperäisten korvausilmaventtiilien ritilät, mutta sisällä niistä ei enää näy jälkeäkään.
200710_7047.jpg
Ilma paranee vaihtamalla
Nykykäsityksen mukaan huoneilman vaihtuminen ainakin kerran kahdessa tunnissa on välttämätöntä hyvän sisäilman laadun takaamiseksi. Vanhoissa painovoimaisen ilmanvaihdon taloissa, etenkään kerrostaloissa, ei näitä vaatimuksia useinkaan täytetä. Ilmanvaihto ei riitä ja ilma tulee hallitsemattomasti ja suodattamatta sisään.
200710_7047.jpg
Ilma paranee vaihtamalla
Nykykäsityksen mukaan huoneilman vaihtuminen ainakin kerran kahdessa tunnissa on välttämätöntä hyvän sisäilman laadun takaamiseksi. Vanhoissa painovoimaisen ilmanvaihdon taloissa, etenkään kerrostaloissa, ei näitä vaatimuksia useinkaan täytetä. Ilmanvaihto ei riitä ja ilma tulee hallitsemattomasti ja suodattamatta sisään.
Kynttilä ikkunan edessä
Hormi-imurilla parempi sisäilma - Nyt vielä tarjouksessa
Toimivan ilmanvaihdon ansiosta nukumme paremmat yöunet, pysymme virkeinä, työtehomme paranee ja huonosta sisäilmasta aiheutuvat sairaudet helpottavat. Toimivaan ilmanvaihtojärjestelmään tarvitaan raikasta tuloilmaa sekä poistohormi, joka vetää käytetyn ilman ulos. Aina ei kuitenkaan poistohormin oma veto riitä, jolloin sisäilma jää tunkkaiseksi tai alkaa toimimaan väärinpäin. Tällöin kannattaa hankkia hormi-imuri tehostamaan ilmanvaihtoa.
Ilmanvaihtokanavien puhdistus omakotitalossa
Milloin on aika puhdistaa kiinteistön ilmanvaihtokanavat?
Ilmanvaihtojärjestelmiin kertyy ajan mittaan epäpuhtauksia, kuten pölyä, siitepölyä, homesieniä, mikrobeja, bakteereja, savu-, käry- ja kemikaalien jäämiä. Myös kanaviin päässyt kosteus levittää epäpuhtauksia. Epäpuhdas sisäilma vaikuttaa suoraan terveyteen, viihtyvyyteen, paloturvallisuuteen sekä työtehoon. Toimiva ilmastointijärjestelmä paitsi parantaa sisäilmaa, myös auttaa pitämään kiinteistön rakenteet kunnossa poistamalla haitallisen kosteuden rakenteista ja parantaa samalla rakennuksen energiataloudellisuutta. Suositus on puhdistaa ilmanvaihtokanavat 10 vuoden välein.
Ilmanvaihto hyvä huomioida remonteissa
Korvausilmanvaihto on tärkeä osa monen remonttien onnistumista – huomioi etenkin energiaremontin yhteydessä
Moni energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävä remontti vaikuttaa suoraan ilmanvaihtoon. Etenkin rakennusten ilmatiiviyttä parantaessa on tärkeää varmistua ilmanvaihdon toimintaedellytyksistä. Korvausilmaventtiilit ovat tärkeä osa ilmanvaihtoa ja ne tulisi löytyä kaikista kiinteistöistä, joissa on painovoimainen tai koneellinen poistoilmanvaihtojärjestelmä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton