• Etusivu
  • Sisustus

Lattioiden tasoitus käsityönä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 10.04.2015Päivitetty 21.02.2023
20154_42976.jpg

Huonekohtainen tasoitus käy käsipelilläkin.

Omakotitalon lattioissa vaaditaan suoruutta tai kallistuksia huoneen käyttötarkoituksesta riippuen. Weberin lattiatasoitteilla on mahdollista tehdä ohutta tasaista pintaa, paksuja täyttöjä tai kylpyhuoneen lattian kallistuksia. Weberin tuotevalikoimasta löytyy tasoitteita niin betoni- kuin puualustallekin. Normaalisti muutamassa päivässä kuivuvien tasoitteiden lisäksi valikoimassa on myös muutamissa tunneissa kuivuvia pikatasoitteita.

Kaikki lattiatasoitteet sopivat betonilattioiden tasoittamiseen, minkä lisäksi Weberin valikoimasta löytyy lattiatasoitteita myös saneerauskohteisiin, joissa alustana voi olla esimerkiksi heikko betoni, puu-, klinkkeri tai muovimatto.

Vanhan betonisen tai tasoitetun lattian uudelleentasoitus

Saneerauskohteissa betonialusta on vanha ja sen kutistumaliikkeet ovat loppuneet. Vanha alusta voi kuitenkin olla heikko lujuudeltaan aiheuttaen tasoitteissa kopoa ja halkeamia.

Toimenpiteet

Vanhat puualustat

Lujuus ja tartunta eivät ole yleensä ongelmana puualustalla. Sen sijaan kosteusliikkeet, jotka puussa esiintyvät, voivat aiheuttaa pieniä halkeamia varsinkin lautojen suuntaisesti. Koska tartunta on hyvä dispersiolla tehdyn tartuntasillan ansiosta, kopoa ei yleensä synny. Halkeamat eivät yleensä näy uuden pinnoitteen läpi, koska porrastusta halkeamakohdissa ei kuitujen ja verkon ansiosta synny. Notkuvat laudat, jotka antavat periksi kuormitettaessa, voivat aiheuttaa halkeamia tasoitteeseen varsinkin, jos kerrospaksuus on ohut. Tämän estämiseksi alustan tulee olla tukeva ja tasoitepaksuuden vähintään 1/3 puulattian paksuudesta.

Toimenpiteet

Muovimatto-, muovilaatta- ja linoleumalustat

Ohuita tasoitekerroksia voidaan tehdä vain homogeenisen pvc-massan päälle, esimerkiksi joustovinyylimatot voivat aiheuttaa halkeilua tasoitteessa joustavuutensa vuoksi varsinkin, jos kerrospaksuus on pieni. Minimikerrospaksuuden tulee olla 10 mm joustavalla mattoalustalla. PVC-alustalla saadaan kohtuullinen tartunta pesemällä ja hiomalla maton pinta ennen pohjustusta. Puhdistus on linoleumpinnalle vaativampi kuin PVC:lle johtuen linoleumpintojen vahauksesta.

Toimenpiteet

weber 3300 Oikaisutasoite.
weber 3300 Oikaisutasoite.

Klinkkeri- ja kivialustat sekä keraamiset laatat

Hyvän tartunnan saaminen keraamisiin laattoihin (varsinkin lasitettuun kaakelipintaan) voi olla hankalaa. Ensin suositellaan pesu happamalla pesuaineella, jonka jälkeen alusta karhennetaan hiomalla. Kivilaatoitus toimii normaalisti hyvin tasoitteen alustana. Kuitenkin kannattaa tarkistaa, ettei pintaa ole käsitelty vahalla, joka huonontaa tartuntaa.

Toimenpiteet

Kipsikartonkilevyt

Kipsilevyn kartonki heikentyy kosteudesta, jonka takia dispersiolla tehdään tiivis tartuntasilta.

Toimenpiteet

Muita lattiaratkaisuja

Comfort Lämpölattia: täydellinen lattiaratkaisu, jossa on yhdistetty sekä lattialämmitys että askeläänieristys.

DESIGN -lattiassa on lopullinen värillinen pinta. Valittavana on 6 eri sävyä, joilla saadaan elävä ja kulutuskestävä pinta. DESING-lattia soveltuu asuintilojen - olohuoneiden, makuuhuoneiden ja keittiöiden - lopulliseksi lattiapinnaksi. Pinta tuntuu lämpimältä jalkojen alla ja se on likaa hylkivä.

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Sisustus
lattiat
sisäkatto
tasoitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_81142.jpg
Kolme valintakriteeriä lattiatasoitteelle
Sisäilman laatua arvostetaan liian vähän. Niin kauan kaikki on kunnossa eikä asiaa ajatella, kun ongelmia ei ole. Mutta kun ongelmat ilmaantuvat, alkaa kuumeinen mietintä, mistä ne johtuvat.Tutkimusten mukaan vietämme yli 90% ajastamme sisätiloissa. Tästä syystä sisäilmaan ja varsinkin sen laatuun on kiinnitettävä huomiota.
20198_59420.jpg
Estä sisäilmaongelmia syntymästä lattiaratkaisun avulla
Koti, on se sitten vielä rakenteilla tai jo aktiivisessa asuinkäytössä, on monelle oma turvapaikka. Siellä pitää voida viihtyä ja sen pitää olla turvallinen. Weber selvitti tutkimuksessaan rakennusten vaikutusta ihmisten hyvinvointiin.
20205_64632.jpg
Historiallinen Kakolan vankila muuttui asunnoiksi - katso kuvat
Historiallisen vankila-alueen saneeraus laadukkaiksi asunnoiksi ja palveluiksi sai sujuvuuttasaman valmistajan tuoteperheistä, joiden yhteensopivuus on testattu. Kotimaiset rakennusmateriaalit kestävät myös pitkällä tähtäimellä.
20191_55814.jpg
Tiedätkö, millä laastilla kiinnität laatat?
Weberin laajasta kiinnityslaastivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin. Laaja valikoima ja selkeät pakkaukset helpottavat työskentelyä. Tiiviit muovipakkaukset mahdollistavat kiinnityslaastiemme kuljettamisen ja varastoimisen myös vaihtelevissa olosuhteissa.
20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
20198_59420.jpg
Pientalo ansaitsee arvoisensa lattian
Mitä ominaisuuksia sinä arvostat kotonasi? Raikasta sisäilmaa, lämpömukavuutta, kodikkuutta, hyvää ääniympäristöä, turvaa… Ainakin osa näistä luultavasti lukeutuu listaasi. Lattialla on merkittävä vaikutus kaikkiin näihin – ei siis ole samantekevää, minkälainen lattia kotonasi on. Olemme perinteisesti usean vuosikymmenen ajan tottuneet näkemään Weberin Plaano-lattioita esimerkiksi kerrostalo-/julkisessa rakentamisessa ja pientalojen välipohjarakenteissa. Nyt nämä kestävät ja luotettavat Plaano-ratkaisut ovat saatavilla myös pientalojen maanvaraisiin lattioihin! Plaano Pientalolattiat on suunniteltu lähtökohtaisesti siten, että ihmisille voidaan tarjota mukavaa, terveellistä ja turvallista elämistä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton