• Etusivu
  • Energia

Kaukolämpösuunnitelmat sähköisesti tarkastettaviksi ja projektin käyttöön

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Fortum Power and Heat Oy
Päivitetty 01.03.2016
20154_42888.jpg

Sähköinen tarkastuskansio helpottaa kaukolämpösuunnitelmien toteuttamista. Uusi palvelu säästää suunnittelijan aikaa ja vaivaa.

Sähköinen tarkastuskansio nopeuttaa ja helpottaa suunnittelijan työtä, kun hän voi heti suunnitelmien valmistuttua ladata ne palveluun ja tarkastuttaa ne ilman paperipostin viiveitä. Suunnitelmat löytyvät tarkastuskansiosta tarvittaessa myöhemminkin.Suunnittelija voi jakaa katseluoikeuksia suunnittelutoimiston sisällä ja näin ollen samaa projektia voidaan tehdä useamman toimesta ja tarvittaessa tuurata kollegoja.

"Tämä palvelu on kyllä win-win kaikille. Parasta siinä on, että kaukolämpösuunnitelmat ovat LVI-suunnittelijoiden ja kaikkien kaukolämpöliittymän rakennusprojektissa mukana olevien työntekijöiden käytössä samanaikaisesti tietokoneella. Enää kenenkään ei tarvitse juosta papereiden perässä. Uuden palvelun myötä minun suunnitelmien tarkastukseen kulunut aika on reilusti puolittunut", summaa Ilkka Rautio, tekninen palveluinsinööri Fortumilta.

Suunnittelijat ovat ottaneet palvelun erittäin hyvin vastaan

Viime kesänä käyttöön otettu palvelu on ollut odotettu ja kiitelty. Nyt Espoon alueen kaukolämpösuunnitelmat tulevat lähes kaikki sähköisesti. Palvelua käyttää jo reilu sata suunnittelijaa ja reilu 200 suunnitelmaa on jo tarkastettu.

"Tästä verkkotarkastuspalvelusta täytyy kyllä antaa teille positiivista palautetta - on kyllä tervetullut järjestelmä kaikessa suhteessa. Toivotaan, että palvelu saadaan levityttä Suomen maahan mahdollisimman nopeasti. Eikä olisi huono vaikka rakennusvalvontakin saisi tällaisen otettua käyttöön!" Eetu Juntunen, LVI-suunnittelija, Nuotek Oy Kiinteistötekniikka, Oulu

Sähköinen tarkastuskansio on käytössä Fortumilla Espoon, Kauniaisten, Kirkkonummen, Järvenpään, Tuusulan ja Joensuun alueilla. Tarkastuskansioon voit siirtyä täältä

Lisätietoa sähköisestä kaukolämpösuunnitelmien tarkastuskansiosta antaa Fortumin tekninen palveluinsinööri Ilkka Rautio, puh. 010 456 5440, ilkka.rautio@fortum.com.

Fortum Power and Heat Oy
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Maanrakentamiseen soveltuvaa pohjahiekkaa ja -tuhkaa ilmaiseksi
Fortum tarjoaa Rakentaja.fi -jäsenille ilmaiseksi erän maarakentamiseen soveltuvaa pohjahiekkaa ja pohjatuhkaa.Voimalaitoksella energiantuotannossa sivutuotteena syntyneet materiaalit soveltuvat samoihin kohteisiin kuin vastaavat luonnon maa- ja kiviainekset.Materiaalit ovat routimattomia ja niiden rakeisuudet ovat seuraavat:Pohjatuhka 0,002 … 16 mm Pohjahiekka 0,063 … 16 mm
20181_51444.jpg
Fortum Innovaatiokilpailu
Fortum julkistaa innovaatiokilpailun, jolla haetaan ideoita asumismukavuuden lisäämiseen. Fortumin marraskuussa 2017 teettämän kyselyn mukaan taloyhtiöiden huoneistoissa eniten asumismukavuutta haittaavat tunkkaiselta tuntuva sisäilma sekä suuresti vaihtelevat lämpötilat. Neljästäsadasta vastaajasta noin 40 % mainitsi tunkkaisuuden ja yli 30 % lämpötilojen suuren vaihtelun. Ratkaisuilta asukkaat odottavat puoliautomaattisuutta.
20183_51969.jpg
Fortum SmartLiving - dynaaminen tapa ohjata talon lämmitystä
Fortum SmartLiving on uudenlainen dynaaminen tapa ohjata talon lämmitystä mittausdataa ja tekoälyä hyödyntäen. Perinteisesti talojen lämmitystä ohjataan ulkolämpötilan mukaan, kun taas SmartLiving-järjestelmä mittaa jatkuvasti jokaisen asunnon lämpötilaa sekä ilmankosteutta ja ohjaa näin lämmitystä reaaliaikaisen lämpötilatiedon, sääennusteen ja tekoälyn avulla. Fiksumman lämmityksen ja kulutuspiikkien älykkään tasaamisen myötä asiakkaat ovat säästäneet kustannuksissa keskimäärin noin 10 %.
20235_81987.jpg
Talopaketin ABC - kuinka talopaketti muuntuu kodiksi
Jokainen unelmoi omasta kodista jossakin vaiheessa elämäänsä. Elämäntilanteiden muuttuessa, aikuisuuden kynnyksellä, perhekoon kasvaessa tai pienentyessä, haaveet uudesta kodista ovat väistämättä erilaiset. Kastelli tarjoaa lähes 20 erilaista talomallistoa täyttääkseen nämä tarpeet. Kastellin suosikkimallistot ovat kokeneet vuosien aikana muodonmuutosta asiakkaiden toiveet huomioonottaen, muun muassa lyhyempien räystäiden, suurempien ikkunoiden ja freesimpien väsisävyjen kautta, ja siksipä kai Kastelli on vuosi toisensa jälkeen ollut suomalaisten ykkössuosikki talopakettien toimittajista.
20238_82823.jpg
Säästä älykkäästi ja nauti hyödyistä - kuuntele uusin jakso
Viimeisen kymmenen vuoden aikana teknologia ja älylaitteet ovat ottaneet isompaa jalansijaa myös sellaisissa kodinlaitteissa, joista vielä 20 vuotta sitten osasimme vain haaveilla. Tänä päivänä koti voi olla jopa omistajaansakin älykkäämpi – ainakin teknologian näkökulmasta. Tällä kertaa luvassa onkin kiehtovaa keskustelua kodin mukavuuksista ja älykotien saloista.Studiossa tällä kertaa Natan seurana on sijoittaja ja yrittäjä Merja Mähkä ja sähköalan edelläkävijän Schneider ElectricinJuhani Hallamaa puhumassa älykodeista, energian säästämisestä ja sähkön roolista kodissa.
202010_67142.jpg
Täydellinen keittiön muodonmuutos - haasteena liesikupu
Ilmanvaihtoremonttia suunnitellaan tai ainakin mietitään monessa pientalossa ja taloyhtiössä. Kovinkaan moni ei edes tiedä, että liesikuvulla pystytään ohjaamaan myös huoneiston ilmanvaihtoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton